KazimKazim Posted August 28, 2014 Report Posted August 28, 2014 Za pocetnike bih pre preporucio ovo, madae vise power 2 Quote
Demon Seed Posted August 28, 2014 Report Posted August 28, 2014 (edited) A navukao si me Japancima kao stari lisac, svaka cast, ti mi okacio pesmu kao odgovor na moje trazenje epic hm-a, a ja na osnovu te jedne pesme nisam skontao da oni zapravo po zanru nisu epic hm, nego im samo ta pesma ima takav feel. Btw, nisam provalio da ima ribe u bendu. xD Ne smestam sve na skalu dobre-lose produkcije, ima fenomenalnih albuma sa "losom" ali produkcijom koja dobro lezi albumu. Nesto ne bih rekao ni da sam do sad odavao utisak nekoga ko voli nabudzenu produkciju, eno pricasmo npr. o Marduku onomad, uvek sam od njih vise voleo one albume sa "slabijom" produkcijom i vise mi se svidja atmosfera na njima nego na kasnijem nabudzenom krljanju, mada nisi ni ti duzan da pamtis sta sam pricao do sad @Kazim: sve vreme sam i trazio nesto sto je za pocetnika Mada sam vec prestao da pustam ovo sto mi kacite i evo sad mi se zavrsava Kivenkantaja, pa cu da se vratim neki drugi put Edited August 28, 2014 by Demon Seed Quote
Runner Posted August 28, 2014 Report Posted August 28, 2014 bas ste zaorali sa raspravom @ demon seed Poslusaj Warlord i proslogodisnji album "The Holy Empire", heavy, melodic, epic, sve na jednom mjestu, cathcy i hiticne pjesme, zakon album. P.S. Nije greska u kucanju, nisam mislio "zasrali", nego bas "zaorali" 1 Quote
Grobodan Posted August 28, 2014 Author Report Posted August 28, 2014 @Kazim: sve vreme sam i trazio nesto sto je za pocetnika Pa jebote blagi bog i kačili smo ti bukvar sami i lektiru. Mada sam vec prestao da pustam ovo sto mi kacite i evo sad mi se zavrsava Kivenkantaja Poližeš mi jaja. Quote
Demon Seed Posted August 28, 2014 Report Posted August 28, 2014 Evo meni je recimo Land of the Free od Gamma Ray epski album (NIJE MI EPIC HEAVY METAL PO ZANRU! ), da li je epicno svojstvo albuma toga priblizno epicnosti u epic heavy metalu, ili su to totalno neke dve razlicite epicnosti? Je l' se nama ne slaze definicija epskog? xD Pa jebote blagi bog i kačili smo ti bukvar sami i lektiru. Meni se nesto cini da ste mi kacili kao da je dosao klinac da pita sta je black metal a ti mu pustis Sarcofago ili prvi Bathory Quote
Grobodan Posted August 28, 2014 Author Report Posted August 28, 2014 Pa to i jeste black metal, šta da mu pustim, Nymphetamine? Quote
Demon Seed Posted August 28, 2014 Report Posted August 28, 2014 Pustis mu Enthrone Darkness Triumphant, pa kad se napali onda SOTLB, Heaven Shall Burn, pa kad dobro svari to i tome slicno, onda posle vari sirovinu Quote
Јарослав Posted August 28, 2014 Report Posted August 28, 2014 ja samo da se ubacim i kažem da je Doomsword majka bravo, Kazime Quote
Zlatko Posted August 28, 2014 Report Posted August 28, 2014 Kakva rasprava epskih razmera. Naveli ste mu Manilla Road, Omen, Doomsword, Cirith Ungol, Warlord... Sta je vise potrebno objasnjavati? Dzabe kada on ne moze ovo da skapira: 1 Quote
Berliner Posted August 28, 2014 Report Posted August 28, 2014 (edited) Evo meni je recimo Land of the Free od Gamma Ray epski album (NIJE MI EPIC HEAVY METAL PO ZANRU! ), da li je epicno svojstvo albuma toga priblizno epicnosti u epic heavy metalu, ili su to totalno neke dve razlicite epicnosti? Je l' se nama ne slaze definicija epskog? xD ne slaze se, to sto ti nazivas epik je u stvari power feel, a epic je vise ethereal filing, kao atmosfericni blek metal u odnosu na normalan (samo sto je atmo blek stvarno ethereal u smislu reverba, efekata i sl. a u heviju je to mnogo suptilnije naravno) znaci postoji malo problem misplaced expectations kod tebe, kapiram, zato nisi pristupio materijalu na pravi nacin; ali rekao sam ti jos u prvom postu da ne trazis intenzitet nego atmosferu Meni se nesto cini da ste mi kacili kao da je dosao klinac da pita sta je black metal a ti mu pustis Sarcofago ili prvi Bathory naravno. ako sam ja mogao da pocnem upravo sa ta dva albuma moze i x klinac Edited August 28, 2014 by Čarli Quote
Demon Seed Posted August 28, 2014 Report Posted August 28, 2014 (edited) Tako ces navuci 2% prijavljenih klinaca na crni metal, samo one koji su stvarno zainteresovani da budu navuceni, a takvi mogu i sami da se navuku Poslusacu nekom prilikom natenane neke od tih bendova pa mozda i legne bolje ono sto nije na prvi utisak, polako... Edited August 28, 2014 by Demon Seed Quote
Talvi Posted August 28, 2014 Report Posted August 28, 2014 mislim da nigde u svetu ovaj bend još nije izazvao ovoliku raspravu, bacajte im link za ovo odmah Quote
Berliner Posted August 28, 2014 Report Posted August 28, 2014 sad sam si pustio onaj existence album ponovo i vrlo je kul u stvari ko hoce link: http://www28.zippyshare.com/v/22898835/file.html Quote
Јарослав Posted August 28, 2014 Report Posted August 28, 2014 Dimon Side, nemoj bre zajebavati da ti se jedna Manilla Road ne sviđa pa alo bre, to je Manilla Road Quote
Grobodan Posted August 28, 2014 Author Report Posted August 28, 2014 Ja malo da vratim vodu i na vodenicu teme pod kojom smo i da kažem da je ta jebena Bela boginja jedan sasvim pristojan reprezent epic heavy žanra i za noobove pa i za ljude koje vole neke druge žanrove: epic feel u gigatonima, muzički stil tu, pa i ta produkcija je sasvim okej, ima Bathoryja čak da navuče ekstremnije fanove a i sporine za doomere. 1 Quote
Demon Seed Posted August 28, 2014 Report Posted August 28, 2014 Dimon Side, nemoj bre zajebavati da ti se jedna Manilla Road ne sviđa pa alo bre, to je Manilla Road Pustio jednu pesmu, polako. Ali vokal jeste komican definitivno, mora da bend ima druge kvalitete Quote
Berliner Posted August 28, 2014 Report Posted August 28, 2014 (edited) jel ti smesan i u ovoj pesmi? Edited August 28, 2014 by Čarli 1 Quote
Talvi Posted August 28, 2014 Report Posted August 28, 2014 sad se setih meni najbolje pesme od Manile http://www.youtube.com/watch?v=3nJUeV1kYHk Quote
Berliner Posted August 28, 2014 Report Posted August 28, 2014 eto samo ekstrapoliraj tu okejnost u ostale pesme i prevazidju tu nebulozu da covek ne zna da peva Quote
Zlatko Posted August 28, 2014 Report Posted August 28, 2014 Pravi line-up za objasnjenje nekih stvari. Ovde me samo najvise plasi Omen zbog K.Goocher-a. 1 Quote
Grobodan Posted August 28, 2014 Author Report Posted August 28, 2014 Slauter Xstroyes Nego Demone pade mi nevezano na pamet, kako ti se sviđa recimo ovaj vokal? Quote
Demon Seed Posted August 28, 2014 Report Posted August 28, 2014 Pa dobro, thrasheraj, neam neki problem sa vokalom poseban, al' mi i nema veze puno sa ovom pricom, rekao bih ovako laicki da ovaj pravac zahteva malo melodijski ispravniji vokal Volim ja nenormalne vokale i melodije, nije to problem, i ne treba vokal da bude dosadan, al' mi je u barem dve od onih pesama koje ste mi kacili zaparao usi zestoko, zvucalo vise kao da je pevac omanuo nego da je nesto konkretno pokusao postigne Quote
Berliner Posted August 28, 2014 Report Posted August 28, 2014 to nije metal magija kad je sve pod konac. jedino ako ne peva dio ili neki drugi bog Quote
Demon Seed Posted August 28, 2014 Report Posted August 28, 2014 Mijetal magija je kad ga nabode pa oces suzu da pustis kol'ko ga je dobro uboo! Quote
Recommended Posts