Berliner Posted June 19, 2014 Report Share Posted June 19, 2014 (edited) prvo je godzira likvid fajer drugo je NA pesma od na je stranded in hell, kao da je bitno koja pesma ustalom sve su iste Edited June 19, 2014 by Čarli 4 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
chess Posted June 19, 2014 Report Share Posted June 19, 2014 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berliner Posted June 19, 2014 Report Share Posted June 19, 2014 okacio je vec semenko. ne pratis neozbiljan si Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vuk Posted June 19, 2014 Report Share Posted June 19, 2014 Pa i nije neka dinamika... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berliner Posted June 19, 2014 Report Share Posted June 19, 2014 osim doomerskih glasno-tiho momenata i nekih tamo post-metal bildapova tesko ces vise dinamike u metal pesmi, znaci ono sto se vidi na slici je da gojira ima dinamiku a da nesto hefestovo "brzo & ludo" (proizvoljno sam uzeo neku nuclear assault pesmu za primer ali potpuno je nebitno) po pravilu nema 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest HEFEST Posted June 19, 2014 Report Share Posted June 19, 2014 Nije dinamika. NA jeste bas onako kako valja. I ovo Kukijevo cak moze da prodje iako ne volim kravlje riganje. Carli sta je po temi dinamika? Ja mislim na tempo tj. da li je spor ili brz. Sta je tebi dinamika blage veze nemam niti iz tvoje price niti sa te slike. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berliner Posted June 19, 2014 Report Share Posted June 19, 2014 ta krivudava linija je bukvalno dinamika, znaci promene u glasnoci na krupnijem planu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest HEFEST Posted June 19, 2014 Report Share Posted June 19, 2014 Ti mislis na promene tempa. To mi nije uopste bitno. To u progresivi moze da bude kul, ali mi nije nesto sto je imperativ da bi mi se svidela pesma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Live Posted June 19, 2014 Report Share Posted June 19, 2014 Zavisi šta čovek podrazumeva pod dinamikom, ako misli na tanke power metal "rifove" i pederske vokale, onda toga kod Gojire definitivno nema. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest HEFEST Posted June 19, 2014 Report Share Posted June 19, 2014 Jok bolje da slusam kravu dok se poradja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berliner Posted June 19, 2014 Report Share Posted June 19, 2014 (edited) ne mislim na promene tempa. pogledaj u krivu liniju i vidi kako prati preteznu konturu vejvforma na prvoj slici - to su promene u glasnoci i to znaci da pesma ima nekakvu dinamiku ovaj nuclear assault nema to, sve je ravno sto znaci da pesma nema karakteristicnu dinamiku, dinamicki je ravna Zavisi šta čovek podrazumeva pod dinamikom, ako misli na tanke power metal "rifove" i pederske vokale, onda toga kod Gojire definitivno nema. nema tu zavisi to se zna sta je dinamika, uci se u osnovnoj skoli ali ako se zaboravi np, carli je tu da podseti edit: ova druga pesma ima dinamiku u produkcijskom smislu sto se vidi po tome da nije sve spljeskano nego cinele imaju normalne peakove, ali u kompozicijsko-aranzmanskom smislu, dakle kao pesma, nema. Edited June 19, 2014 by Čarli 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
salebghouse Posted June 19, 2014 Report Share Posted June 19, 2014 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest HEFEST Posted June 19, 2014 Report Share Posted June 19, 2014 Definicija dinamike bilo u fizici ili u muzici jeste ta koju si ti naveo, ali kada se kaze dinamika pesme (a kada se misli na sam proces odvijanja radnje) onda se misli na brzinu ili tempo odvijanja. Kada neki politicar kaze pregovori se odvijaju planiranom dinamikom onda misle na to da se odvijaju predvidjenom brzinom i u predvidjenim rokovima. 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuruz Posted June 19, 2014 Report Share Posted June 19, 2014 ajde bre Čarli beži u kurac, svaku temu upropastiš referatima u pravu je trulianded nemoj biti Bata Đoša 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sale 3sm Larry Flynt Posted June 19, 2014 Report Share Posted June 19, 2014 Menadzment Gojire oborio Jum 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon Seed Posted June 19, 2014 Report Share Posted June 19, 2014 Ne no menadzment Oroza, zbog neregularnosti glasanja Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuruz Posted June 19, 2014 Report Share Posted June 19, 2014 ja sam glasao za Lazu, nadam se da je u pitanju Laza GnR 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Nocturno] Posted June 19, 2014 Report Share Posted June 19, 2014 Ja volim Gojiru, kada se From Mars pojavio nije mi bilo dobro danima. Mogu da razumem zasto ljudi ne vole ali ti isti nikad verovatno nisu skontali stare albume Morbid Angela ili Paradise Lost-a. Prosle godine sam ih gledao na BA, bili su zajebaniji i od Meshuge i od Dajing fetusa. Evo jedne malo brze. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kumodraski Vo Posted June 19, 2014 Report Share Posted June 19, 2014 Kakva bre dinamika u metalu koji se koristi elektricnim gitarama i distorzijom?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuruz Posted June 19, 2014 Report Share Posted June 19, 2014 http://youtu.be/dyVeQCyP3so 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
chess Posted June 19, 2014 Report Share Posted June 19, 2014 (edited) Da, Gojira je bas sranje bend, bend kao sto je Metallica voli da poziva sranje bendove kao sto je Gojira da im budu predgrupa na turneji. Gojira je trenutno najbolji live metal bend na svetu, ne znam kako ovde neki imaju energije i trude se da ogranicenim ljudima dokazu to cinjenicno stanje. Gde je Morbid Angel stao tu Gojira nastavlja, mozete da im sisate dinosaurusku metalnu kurcinu. Edited June 19, 2014 by chess 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kumodraski Vo Posted June 19, 2014 Report Share Posted June 19, 2014 Gde je Morbid Angel stao tu Gojira nastavlja Ovo http://youtu.be/dyVeQCyP3so Moram da priznam da mi je Terra omiljeni uz Flesh iako je objektivno From Mars to Sirius najbolji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
truliandedzombileš! Posted June 19, 2014 Report Share Posted June 19, 2014 ova tema bi imala smisla da Gojira nije svoje rekla još pre skoro pa deset godina. 1 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon Seed Posted June 19, 2014 Report Share Posted June 19, 2014 Kakva bre dinamika u metalu koji se koristi elektricnim gitarama i distorzijom?? Nemoj da si neozbiljan 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sreta Posted June 19, 2014 Report Share Posted June 19, 2014 Cus gorila... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts