Jump to content

Mejdeni, nostalgija i Gojira

azal

91 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Talvi uleteo, slozio bih se sa njim delimicno. TWOAF nije bolji od FMTS a ne specijalno ne toliko uopste, ali rekao bih da su po kvalitetu priblizno jednaki, FMTS mozda za nijansu ipak upecatljiviji i konkretniji. Poslednji album jeste slabiji ali da je kurac nije nikako.

Talvi uleteo, slozio bih se sa njim delimicno. TWOAF nije bolji od FMTS a ne specijalno ne toliko uopste, ali rekao bih da su po kvalitetu priblizno jednaki, FMTS mozda za nijansu ipak upecatljiviji i konkretniji. Poslednji album jeste slabiji ali da je kurac nije nikako.

Pa, eto, možemo se složiti da je FMTS njihov magnum opus? A snimljen je pre skoro deset godina. Dakle da u današnjem momentu nisu na svom vrhuncu kao umetnici?

I tu dolazimo do problema ove teme.

Ovde je Gojira predstavljena kao perjanica današnjeg metala, pokretačka sila, bend koji bi trebao da može da stane rame uz rame sa najvećim imenima u istoriji žanra, ultimativno kao neki svetli primer naspram tamo nekim mejdenima i slejeru koji se furaju na staru slavu i izmužen stil. Upravo je sama Gojira u kreativnoj krizi i sopstveni stil je prilično izmuzla.

Nekada sam baš dosta očekivao od njih, možda i previše, možda je taj njihov repetitivni fazon sam po sebi van tajm vonder i to je to. Ne znači da ne bih išao na njihov koncert i proveo se za sve pare, izlomio se, samo bih pritom želeo da sviraju što više starijih pesama. Oni jesu izvorno originalni i pošteno je da se drže svog stila, ali za mene je to sada bledo kopiranje samog sebe...

I ne treba stavljati Mastodon u rečenicu sa njima, to je već veličina.

Čudno mi da člitam Zombijeve postove kad ne pominje Vučića, Čovića ili Kosovo :bigblue: .

teška vremena izuskuju koncentraciju na najteže probleme.

• Upvote 1

meni su tu negde. fmts mi je rifičniji i ima neku težinu koja se retko čuje, dok mi je twoaf šareniji i atmosferičniji, mada i na njemu ima nekih vanvremenskih rifova (toxic garbage island pre svega). ne bih mogao da izaberem koji mi je bolji. albume pre fmts-a nisam mnogo slušao pa ne bih mogao da ih uporedim. poslednji dobar, ali ništa novo, kao što rekoste već.

Guest HEFEST

Pa sta ja raspravljam sa ljudima kojima je Gojira buducnost metala?? Ili uopste da je tehnical-deth-groove-metal buducnost muzike. Nadam se da nije buducnost i da nikada nece biti. Niti vokala niti muzike. Jebes ti muziku gde melodije nema nego tuce bubanj samo cas vako, cas nako, distorzija gruva, a onda neki kao zajeban lik pocne da skici i rezi. Ni jedan tekst se ne rimuje i lici na neku satanisticku litaniju. Vidim da vecina ovde ljudi sa foruma to voli, a za power metal kaze da su pederi. Kada pogledam sta je alternativa pederstvu drage volje cu biti peder. I neko kaze da je Gojira najbolji lajv bend na svetu. Mora da je u zivotu samo njih gledao. Ja mislim da su i Helloween i Gamma Ray bolji od njih deset puta(i takvi su zadnjih 30 godina), a da ne pominjem jos hiljade i hiljade sklekova.

Edited by HEFEST
  • Upvote 2
  • Downvote 4

Guest HEFEST

Ama ni jedan koliko sam ja pesama cuo do sada. SAmo nesto kukumavce ceo tekst ko kada neko cita neku bajku. Podseca me na ono kada sam bio u vrticu pa vaspitacica cita bajku da bi deca zaspala. Samo kurac, ja citao sve to pre toga 100 puta pa na mene nije delovalo. Na kraju su mene ostavljali budnog da cuvam drugu decu. :haha:

• Upvote 2
  • Downvote 1

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...