Chicken Little 420 Posted September 1, 2023 Report Posted September 1, 2023 https://newalbumreleases.net/199161/soen-memorial-2023/ Quote
Totamealand Posted September 8, 2023 Report Posted September 8, 2023 Nije loše ovo, slična priča kao Imperial, samo je jasno da idu na to da pesme budu još kraće i direktnije. Očigledno rade na refrenima, pokušavaju da budu više catchy i prijemčivi masi. Nije ovo više progressive, doduše, ima malo alternativniji vajb, i sigurno vuče neke uticaje koji nisu baš iz moje sfere, tako da nisam siguran na šta liči i šta bi trebalo da bude, nek' mi neko pomogne. Ali šta god da je, zabavno je. Favoriti: Fortress, naslovna, poslednje dve. Quote
Grobodan Posted September 15, 2023 Report Posted September 15, 2023 Slazem se od reci do reci sa izrecenim gore, pesme sve direktnije ali earwormova je tona, komercijalno ali sa stilom. Neka ih, samo neka guraju, lepo im ide. Ovaj album im je ono sto je Evergrey imao sa Monday Morning Apocalypse imo, ali ovi su jos popularniji izgleda. Quote
Totamealand Posted September 18, 2023 Report Posted September 18, 2023 On 9/15/2023 at 10:40 PM, Grobodan said: Ovaj album im je ono sto je Evergrey imao sa Monday Morning Apocalypse imo, ali ovi su jos popularniji izgleda. Bravo. Sjajna paralela. Razlika je samo što ovde ima dobrih pesama. Quote
azal Posted September 19, 2023 Report Posted September 19, 2023 kakav revisionist history 😄 MMA ljudi nisu voleli zato sto je bio manje prog, vise catchy. Kad uporedis sa novijim albumima, pesme na MMA su bombe. 1 Quote
Totamealand Posted September 19, 2023 Report Posted September 19, 2023 (edited) Radije bih slušao Glorious collision, najiskrenije. Čak i poslednjih nekoliko Evergrey albuma. Čini mi se da je Soen dosta bolje potrefio taj "manje prog, više catchy" senzibilitet nego što je Evergrey pokušao na MMA. Edited September 19, 2023 by Totamealand Quote
Haos sam ja Posted September 20, 2023 Report Posted September 20, 2023 Opet su izbacili isti album kao prethodna dva, sve iste fore, identična formula samo još manje interesantno i vrlo konvencionalno. Neki malo bogatiji nu metal rif na početku onda ide groovie strofa kakve smo već čuli od njih 100 puta i onda sve pare bacaju na refren pa koga ulove. Tu i tamo neka solaža na isti kalup naravno kad je očekuješ, farba uvek ista. I po koja baš bland balada. Imam utisak kad god treba malo da zagrebe vokal da će ćelavi da se usere. Neću da lažem, mene i dalje ovo zna pomalo da odradi ali kad ponavljaš jedno te isto stalno onda nije ni malo uzbudljivo. Lagano postaju Disturbed ovakvog zvuka. Ako ništa, makar ih je sad teško pomešati sa bilo kojim bendom, pronašli su se u ovome i mamuzaju do daske, a na početku su bili klasična kopija. 1 Quote
azal Posted September 20, 2023 Report Posted September 20, 2023 to mi je jedini plus ovog benda, sto su bar uspeli da pobegnu od tool/opeth kopiranja. takodje je bend koji sam najvise slusao bez da sam zeleo. Tidal mi konstanto pusta kao autoplay sugestiju kad se zavrsi neki album i ubacuje ih u svaku jebenu playlistu. Quote
Yoda Posted May 14 Report Posted May 14 https://headliner.rs/ekskluzivni-hl-intervju-dzol-eklof-soen-zamisljam-da-je-u-srbiji-sve-potpuno-ludo-jedva-cekam-da-dodemo/ Quote
Recommended Posts