Kumodraski Vo Posted August 8, 2014 Report Posted August 8, 2014 Darkspace je atmosfericni, ambijentalno zacinjen black metal bend, koga cine: -Drugi najveci kult od coveka na svajcarskoj metal sceni, gitarista i jedini clan atmosfericnog, ambijentalno zacinjenog kulta Paysage d'Hiver (Zimski Pejzaz) - Wintherr/Wroth (Tobias Möckl) -gitarista Zhaaral, svirao na albumu nekog Sun of the Blind pojma nemam nisam slusao -i sto je najvaznije, basistkinja Zorgh, o kojoj ne znamo nista vise sem slatkog nadimka, a i sumnjam da cemo ista i saznati jer joj (verovatno) kolege i cela ta black metal politika ne dozvoljavaju neki intervjujcic ili nedajboze neki nastup sa koliko-toliko oskudnijim kostimom.. Napomena: svo troje se deru, tako da nemaju frontmena. Zanrovski, bend svira istu ideju sto im je Wroth doneo iz Pejzaza, samo sto je sama tematika i atmosfera sasvim drugacija. Slusajuci se gubite po svemiru, crnim rupama, manje vise taj neki lavkraftovski trip dok je Pejzaz klasicna - sam u sumi pod snegom - prica, ali jako originalno i talentovano odradjena. Darkspace se razlikuje jos po tome sto imaju vise jebackih rifova dok se Pejzaz uglanom koristi tremolo oranjem. Jos jedan detalj koji ih istice je sto znaju tu i tamo da ubace insterte iz raznih sf filmova sto takodje doprinosi atmosferi, a nazalost to je i jedini deo teksta koji znamo. http://youtu.be/2YCaXw3buvA Za sad su izbacili 3 albuma i jedan demo (reizdat kao EP) a 6. septembra stize novi album - III I: Diskografija pojedinacno http://www.mediaboom...-2003-2008.html Diskografija za normalne ljude, torent http://rutracker.org...c.php?t=3236794 1 Quote
Grobodan Posted August 11, 2014 Report Posted August 11, 2014 Mogao si opušteno da ubaciš Paysage d'hiver u naziv teme pošto je isti čovek iza oba projekta, meni je taj projekat i bolji, ove zime sam baš prevrnuo sve demose, perfektna muzika za sneg mada je baš acquired taste. On topic, priznajem kvalitet Darkspace ali nije ipak moja šoljica čaja, možda zato što me i tematika malo smorila. U svakom slučaju kad hoću black tog tripa mašiću se Limbonic arta. 2 Quote
oʞɾoƃ Posted August 11, 2014 Report Posted August 11, 2014 Darkspace je meni u top 5 najinteresantnijih BM bendova trenutno. Tako ubadaju atmosferu toga što sviraju da je to nenormalno. III traje preko sat vremena koje uopšte ne osetiš jer utoneš u njega. Jedva čekam novo ostvarenje. Quote
Kumodraski Vo Posted August 11, 2014 Author Report Posted August 11, 2014 Mogao si opušteno da ubaciš Paysage d'hiver u naziv teme pošto je isti čovek iza oba projekta, meni je taj projekat i bolji, ove zime sam baš prevrnuo sve demose, perfektna muzika za sneg mada je baš acquired taste. Pa eto neka mod doda u naslov, pa novosti koje se ticu Paysage-a kacite ovde. Darkspace je meni u top 5 najinteresantnijih BM bendova trenutno. Tako ubadaju atmosferu toga što sviraju da je to nenormalno. III traje preko sat vremena koje uopšte ne osetiš jer utoneš u njega. Jedva čekam novo ostvarenje. Slazem se od reci do reci. Quote
Grobodan Posted September 7, 2014 Report Posted September 7, 2014 Kamo plusevi? http://www.mediaboom.org/414285-darkspace-dark-space-iii-i-2014.html 7 1 Quote
HeLLsarma Posted September 7, 2014 Report Posted September 7, 2014 And travelling into space................................ Quote
Oak Posted September 7, 2014 Report Posted September 7, 2014 Suv kvalitet album, koliko bi bilo sjajno gledati ih uživo, zlo i naopako. Quote
HeLLsarma Posted September 7, 2014 Report Posted September 7, 2014 Kad sam gledao snimke sa Hellfesta. Ma ono je fantazija. Skoro sam skinuo njihove albume,svaki je posebna prica,ali III mi je stvarno divota. U ovo cu morati da se udubim ovih dana. Quote
oʞɾoƃ Posted September 7, 2014 Report Posted September 7, 2014 To bre! Samo tri pesme, ovo će da jebe kevu. Quote
HeLLsarma Posted September 7, 2014 Report Posted September 7, 2014 Pocinjes da zvucis kao Jare. Quote
Јарослав Posted September 7, 2014 Report Posted September 7, 2014 ti si veći Jare od mene ja tu i tamo znam pošteno da opljunem, ako je neko smeće u pitanju, dok je tebi sve kidanje Quote
HeLLsarma Posted September 7, 2014 Report Posted September 7, 2014 Ja samo hvalim kvalitet,po mom ukusu. Jare,ti hvalis milion bendova,na 1000 izdanja godisnje drkas,tako da ne seri. Ono sto ne slusam necu ni da komentarisem,a kad me bend koji slusam razocara slabim izdanjem naravno da cu da kazem da ne valja. 1 Quote
oʞɾoƃ Posted September 7, 2014 Report Posted September 7, 2014 Na prvo slušanje, nisam oduševljen. Gitara je previsoko u miksu, gubi se onaj wall of sound sa prethodnih izdanja, a ni materijal mi nije dovoljno jak za pun album, nekako ima dosta praznog hoda. Ne kažem da je loše, ali mi se čini kao da su više bili u fazonu "ej, prošlo je X godina od poslednjeg albuma, daj da izbacujemo nešto", nego što je album zapravo muzički sazreo. Quote
HeLLsarma Posted September 7, 2014 Report Posted September 7, 2014 Bas to,dosta se gitara razaznaje lakse,sto nije bio slucaj sa ostalim izdanjima,morao si da pazljivo slusas i da se udubis da pokupis sve elemente. 1 1 Quote
oʞɾoƃ Posted August 5, 2016 Report Posted August 5, 2016 Obrnuh sad poslednji album posle skoro dvogodišnje pauze i ovaj put je definitivno sve selo kako treba. Imam zamerke na produkciju i dalje, ali mi se vizija benda mnogo jasnije ukazuje. Odlično ostvarenje. Quote
HeLLsarma Posted August 6, 2016 Report Posted August 6, 2016 Gojko, vreme je da i njih vidimo uzivo. Da ih uhvatimo kad sviraju jednom u sto godina. Quote
Kumodraski Vo Posted August 15, 2017 Author Report Posted August 15, 2017 Dajte link za novu pejzaz pesmu.. Quote
Kumodraski Vo Posted August 31, 2017 Author Report Posted August 31, 2017 https://paysagedhiver.bandcamp.com/track/schnee-iv Quote
Demon Seed Posted May 6, 2018 Report Posted May 6, 2018 Poslusah ja najzad Dark Space III... Ocekivao sam vise, ovo mi je kao turbo Summoning...hajlajt albuma su ona tri Thorns rifa Quote
HeLLsarma Posted May 6, 2018 Report Posted May 6, 2018 E kad si ti proseres, to je maksimalno. Jedan od najboljih BM albuma. Quote
Kumodraski Vo Posted May 6, 2018 Author Report Posted May 6, 2018 Poslusah ja najzad Dark Space III... Ocekivao sam vise, ovo mi je kao turbo Summoning...hajlajt albuma su ona tri Thorns rifa Ona tri iz pecine? Quote
Recommended Posts