Kumodraski Vo Posted March 12, 2024 Author Report Posted March 12, 2024 Smorcuga.. Mada je i Paysage d'Hiver zadnji isto bio ultra minimalistican, ne cudi me da je i ovo.. Quote
oʞɾoƃ Posted August 24, 2024 Report Posted August 24, 2024 Iznad svih očekivanja. Baš me zanima da čujem ceo album. Quote
Grobodan Posted August 24, 2024 Report Posted August 24, 2024 Ja sam i dalje u fazonu samo demo era dok se ne dokaže suprotno. Quote
Kumodraski Vo Posted October 10, 2024 Author Report Posted October 10, 2024 Ovde se vidi ceo omot.. Quote
Grobodan Posted November 4, 2024 Report Posted November 4, 2024 Vani je novi https://mega.nz/file/dadEGKhb#1e_2dUku6LyL0MrM12eG8BCyxxIu7cyHsBrFV5L8DFU Valjda bude bolji od prethodnog, to mu najslabiji raduljica Quote
airzez Posted November 4, 2024 Report Posted November 4, 2024 Slušam ceo sutra, ali ovako dok skrolujem, čini mi se da je zvuk top. Mećava, a sve se razaznaje. Quote
Kumodraski Vo Posted November 4, 2024 Author Report Posted November 4, 2024 Slusa se cim padne neka setnjica po sumi.. Quote
Kumodraski Vo Posted November 7, 2024 Author Report Posted November 7, 2024 Pala setnjica, da napisem koju u spoiler da ne kvarim ovima koji nisu slusali Spoiler Prve dve pesme - singlovi koji su izasli pre, klasicni susatavi zvuk, 'by the book' Paysage sto bi rekli, bez preteranog iskoraka u nesto novo. Malo sam se zabrinuo da je Wintherr napokon zasao u te godine gde mu je presusila inspiracija pa je presao na autopilot, ali me je vec na Transzendenz trilogiji ubedio u suprotno. Prelep razvoj price i atmosfere koju gradi minimalisticki gde po malo menja rifove i tempo, svaki sledeci deo je sporiji i uvlaci te dublje. Kao ovaj cikica na omotu izgubljen u zavejanoj sumi, pesaci sporo po snegu na nekoj cistini gde moze malo da sagleda okolinu i vidi sta mu je na putu i shvata da se suma proteze u beskraj i da mu nema nazad. Ali pored beznadeznog osecaja opet ostaje divljenje masivnosti te prirode, vecnosti planina i zvezda i osecaj nistavnosti u odnosu na sve te prizore. Zadnje dve pesme se nastavljaju na tu pricu i jos su sporije, repetativnije i atmosfericnije. Ima cak i ponekih skoro pa post- uticaja u par momenata, ali dodju prirodno. Covek je stvarno majstor u ovom zanatu, fascinantno je kako ume sa jako malim promenama muzicki da postigne nove rezultate i nesto sto pre nismo culi. Kako u pisanju pesama tako i kod celih albuma kada pogledamo diskografiju (ajde ove prve dve pesme da zanemarimo), iako je bazicna ideja i atmosfera koju gadja manje vise ista. Jedino bih mozda maaalkice skratio Transzendenz III i poslednju pesmu, ali aj videcemo na narednim slusanjima kako ce se pokazati.. Ovako na prvo slusanje mi je i dalje Im Wald na vrhu ove nove faze albuma za sada, ali ova Transzendenz trilogija mi je definitivno najlepsi komad muzike koji je izbacio u zadnjih xy godina.. 1 2 Quote
Grobodan Posted November 7, 2024 Report Posted November 7, 2024 A što spojler crnjo, nije kao da je film.. Kažu da je ako je sudeći po liricima ovo poslednji album, Quote
Kumodraski Vo Posted November 7, 2024 Author Report Posted November 7, 2024 Pa nez kontao sam bolje kad ne znas sta da ocekujes, s obzirom da je takva muzika kao film,, mada sad kad pogledam nisam isao nesto previse u detalje.. Quote
Kumodraski Vo Posted November 8, 2024 Author Report Posted November 8, 2024 Jeste izgleda Quote Dear fellow Wanderers, Today marks the day you and I have been waiting for. The final chapter of the Wanderer. Quote
Grobodan Posted November 8, 2024 Report Posted November 8, 2024 A možda je samo tu priču završio. Quote
Grobodan Posted November 9, 2024 Report Posted November 9, 2024 Bre Vole prve dve pesme kao Darkspace, kakav klasičan šuštavi zvuk Quote
Kumodraski Vo Posted November 9, 2024 Author Report Posted November 9, 2024 Pa kao downtuned gitare paysage, ima slicnih rifova na predjasnjim albumima. Ali da sad kad pustim u kombinaciji sa sintovima oni vuce dosta na Darkspace, ah mene pardon sine.. Quote
Grobodan Posted November 9, 2024 Report Posted November 9, 2024 Meni te prva dve zvuče kao da Darkspace džemuje sa TROB, onda ide droning trilogija pa grand finale od svega pomalo. Ozbiljna komadina muzike, genije. 1 Quote
Recommended Posts