Kumodraski Vo Posted March 12 Author Report Posted March 12 Smorcuga.. Mada je i Paysage d'Hiver zadnji isto bio ultra minimalistican, ne cudi me da je i ovo.. Quote
oʞɾoƃ Posted August 24 Report Posted August 24 Iznad svih očekivanja. Baš me zanima da čujem ceo album. Quote
Grobodan Posted August 24 Report Posted August 24 Ja sam i dalje u fazonu samo demo era dok se ne dokaže suprotno. Quote
Grobodan Posted November 4 Report Posted November 4 Vani je novi https://mega.nz/file/dadEGKhb#1e_2dUku6LyL0MrM12eG8BCyxxIu7cyHsBrFV5L8DFU Valjda bude bolji od prethodnog, to mu najslabiji raduljica Quote
airzez Posted November 4 Report Posted November 4 Slušam ceo sutra, ali ovako dok skrolujem, čini mi se da je zvuk top. Mećava, a sve se razaznaje. Quote
Kumodraski Vo Posted November 4 Author Report Posted November 4 Slusa se cim padne neka setnjica po sumi.. Quote
Kumodraski Vo Posted November 7 Author Report Posted November 7 Pala setnjica, da napisem koju u spoiler da ne kvarim ovima koji nisu slusali Spoiler Prve dve pesme - singlovi koji su izasli pre, klasicni susatavi zvuk, 'by the book' Paysage sto bi rekli, bez preteranog iskoraka u nesto novo. Malo sam se zabrinuo da je Wintherr napokon zasao u te godine gde mu je presusila inspiracija pa je presao na autopilot, ali me je vec na Transzendenz trilogiji ubedio u suprotno. Prelep razvoj price i atmosfere koju gradi minimalisticki gde po malo menja rifove i tempo, svaki sledeci deo je sporiji i uvlaci te dublje. Kao ovaj cikica na omotu izgubljen u zavejanoj sumi, pesaci sporo po snegu na nekoj cistini gde moze malo da sagleda okolinu i vidi sta mu je na putu i shvata da se suma proteze u beskraj i da mu nema nazad. Ali pored beznadeznog osecaja opet ostaje divljenje masivnosti te prirode, vecnosti planina i zvezda i osecaj nistavnosti u odnosu na sve te prizore. Zadnje dve pesme se nastavljaju na tu pricu i jos su sporije, repetativnije i atmosfericnije. Ima cak i ponekih skoro pa post- uticaja u par momenata, ali dodju prirodno. Covek je stvarno majstor u ovom zanatu, fascinantno je kako ume sa jako malim promenama muzicki da postigne nove rezultate i nesto sto pre nismo culi. Kako u pisanju pesama tako i kod celih albuma kada pogledamo diskografiju (ajde ove prve dve pesme da zanemarimo), iako je bazicna ideja i atmosfera koju gadja manje vise ista. Jedino bih mozda maaalkice skratio Transzendenz III i poslednju pesmu, ali aj videcemo na narednim slusanjima kako ce se pokazati.. Ovako na prvo slusanje mi je i dalje Im Wald na vrhu ove nove faze albuma za sada, ali ova Transzendenz trilogija mi je definitivno najlepsi komad muzike koji je izbacio u zadnjih xy godina.. 1 2 Quote
Grobodan Posted November 7 Report Posted November 7 A što spojler crnjo, nije kao da je film.. Kažu da je ako je sudeći po liricima ovo poslednji album, Quote
Kumodraski Vo Posted November 7 Author Report Posted November 7 Pa nez kontao sam bolje kad ne znas sta da ocekujes, s obzirom da je takva muzika kao film,, mada sad kad pogledam nisam isao nesto previse u detalje.. Quote
Kumodraski Vo Posted November 8 Author Report Posted November 8 Jeste izgleda Quote Dear fellow Wanderers, Today marks the day you and I have been waiting for. The final chapter of the Wanderer. Quote
Grobodan Posted November 9 Report Posted November 9 Bre Vole prve dve pesme kao Darkspace, kakav klasičan šuštavi zvuk Quote
Kumodraski Vo Posted November 9 Author Report Posted November 9 Pa kao downtuned gitare paysage, ima slicnih rifova na predjasnjim albumima. Ali da sad kad pustim u kombinaciji sa sintovima oni vuce dosta na Darkspace, ah mene pardon sine.. Quote
Grobodan Posted November 9 Report Posted November 9 Meni te prva dve zvuče kao da Darkspace džemuje sa TROB, onda ide droning trilogija pa grand finale od svega pomalo. Ozbiljna komadina muzike, genije. 1 Quote
Recommended Posts