Jump to content

Recommended Posts

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 5 months later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
Posted

Pala setnjica, da napisem koju u spoiler da ne kvarim ovima koji nisu slusali

Spoiler

Prve dve pesme - singlovi koji su izasli pre, klasicni susatavi zvuk, 'by the book' Paysage sto bi rekli, bez preteranog iskoraka u nesto novo. Malo sam se zabrinuo da je Wintherr napokon zasao u te godine gde mu je presusila inspiracija pa je presao na autopilot, ali me je vec na Transzendenz trilogiji ubedio u suprotno. Prelep razvoj price i atmosfere koju gradi minimalisticki gde po malo menja rifove i tempo, svaki sledeci deo je sporiji i uvlaci te dublje. Kao ovaj cikica na omotu izgubljen u zavejanoj sumi, pesaci sporo po snegu na nekoj cistini gde moze malo da sagleda okolinu i vidi sta mu je na putu i shvata da se suma proteze u beskraj i da mu nema nazad. Ali pored beznadeznog osecaja opet ostaje divljenje masivnosti te prirode, vecnosti planina i zvezda i osecaj nistavnosti u odnosu na sve te prizore. Zadnje dve pesme se nastavljaju na tu pricu i jos su sporije, repetativnije i atmosfericnije. Ima cak i ponekih skoro pa post- uticaja u par momenata, ali dodju prirodno. 
Covek je stvarno majstor u ovom zanatu, fascinantno je kako ume sa jako malim promenama muzicki da postigne nove rezultate i nesto sto pre nismo culi. Kako u pisanju pesama tako i kod celih albuma kada pogledamo diskografiju (ajde ove prve dve pesme da zanemarimo), iako je bazicna ideja i atmosfera koju gadja manje vise ista. Jedino bih mozda maaalkice skratio Transzendenz III i poslednju pesmu, ali aj videcemo na narednim slusanjima kako ce se pokazati..
Ovako na prvo slusanje mi je i dalje Im Wald na vrhu ove nove faze albuma za sada, ali ova Transzendenz trilogija mi je definitivno najlepsi komad muzike koji je izbacio u zadnjih xy godina..

• Like 1
  • Upvote 2
Posted

Meni te prva dve zvuče kao da Darkspace džemuje sa TROB, onda ide droning trilogija pa grand finale od svega pomalo. 

Ozbiljna komadina muzike, genije. 

• Upvote 1