ResurrectioN Posted November 6, 2005 Report Posted November 6, 2005 nisam gledao dodelu mtv nagrada u lisabonu neko vece, a cuo sam da su sidarta dobili neku nagradu. koju? http://www.yumetal.net/forum/index.php?showtopic=19360&st=60 Quote
Kent Posted November 6, 2005 Report Posted November 6, 2005 (edited) hehe... ovo je zanimljivo ..lista najbolje rejtingovanih albuma 2005: http://rateyourmusic.com/top_albums?year=2005 sufjan prvi, btw. vrhunska lista. puno metala. opeth precenjen sufjan vodi na dve najznacajnije - ovoj, koju kroje mnogobrojni fanovi (rym je najposeceniji muzicki sajt na svetu), i metacritic, koja se obrazuje od proseka svih ocena dobijenih u relevantnim medijima (NY Times, Washington Post, Sun, Daily Mirror, Mojo, Pitchfork, Pop Matters, Rolling Stone i jos desetine drugih). http://www.metacritic.com/music/bests/2005.shtml ako se tome doda da je i na mojoj #1, dolazi se do nepobitnog zakljucka da je bez konkurencije Illionois najbolji muzicki album u 2005. Edited November 6, 2005 by Kent Quote
KRANG Posted November 6, 2005 Author Report Posted November 6, 2005 opeth??? živiš u mraku.. ako je neko precenjen, to je upravo sufjan. i sigur ros. a stvarno ima mnogo metala. i ulver je čak na 47 mestu haha --- metacritic favorizuje dosadne gay indi rock bendove.. Quote
Kent Posted November 6, 2005 Report Posted November 6, 2005 stvarno si glup na kub, metacritic ne favorizuje nikoga, vec skuplja ocene. kako to moze da se zove favorizovanje?? kad ti se tvoj opeth nadje u dvadesetini bitnih muzickih medija, bice i on tu. a komentar precenjenosti sufjana mi je jednostavno ispod renomea. vrati se za koju godinu na ovu stranu. Quote
Kent Posted November 6, 2005 Report Posted November 6, 2005 (edited) i probaj da razgranicis pojmove "precenjenost" i "ne svidja mi se". to sto te sigur nerviraju i sto ih ne volis, nikako ne znaci da su precenjeni. ni ja ne volim ni my morning jacket, sleater-kinney ili kraftwerk, pa ipak kapiram da su zasluzeno gde jesu, jer ih milioni ljudi vole. edit: death cab for cutie - soul meets body (pesma mog zivota) upravo spot na metropolisu Edited November 6, 2005 by Kent Quote
marcoman Posted November 6, 2005 Report Posted November 6, 2005 Jel' slusao neko listu 100 najboljih pesama svih vremena na b92 Quote
marcoman Posted November 6, 2005 Report Posted November 6, 2005 Rem, beatles, nirvana, cepelini i ne secam se vise Quote
KRANG Posted November 6, 2005 Author Report Posted November 6, 2005 (edited) @ kent: stfu! "bitnih muzičkih medija" .. bitniji muzički mediji favorizuju mediokritete, kao i svaka demokratija . a kad su te ocene koje skupljaš, u 80% slučajeva sa sajtova koji recenziraju indie rock, šta ti tu nije jasno? a sufjan je možda i genije, ali je meni dosadan, kao i cela ta priča američkih singer/songwritera koji su ne znam kako inteligentni, a ne mogu jednu zanimljivu melodiju da smisle.. boring....... šta da radim. jason molina > sufjan stevens x 10 david edwards takođe Edited November 6, 2005 by KRANG Quote
Kent Posted November 6, 2005 Report Posted November 6, 2005 nije tacno da se tu skupljaju 80% ocena sa sajtova koji recenziraju samo indie rock. stavise, to je bas netacno. pogledaj obe liste, i pogledaj koje sve medije metacritic prati, pa ces videti. washington post je objavio recenziju dillingera. sto nije uradio za opeth? kao i mojo... kao jos jedno pedeset. sad su u roadrunneru, svaka ih shusha slusa... a ako sufjan nema dobre melodije, a molina ima, onda se plasim da nisi prao usi odavno. Quote
marcoman Posted November 6, 2005 Report Posted November 6, 2005 Evo lista cela za Kenta: 100 James Brown - Papa's Got A Brand New Bag 99 Roy Orbison - In Dreams 98 Blondie - Denis 97 House Of Pain - Jump Around 96 The Undertones - Teenage Kicks 95 Run DMC - Walk This Way 94 Roxy Music - Love Is A Drug 93 Curtis Mayfield - Move On Up 92 Beck - Loser 91 Beastie Boys - (You Gotta) Fight For Your Right (To Party) 90 Stevie Wonder - Superstition 89 Pet Shop Boys - Being Boring 88 The Who - My Generation 87 The Kinks - You Really Got Me 86 Iggy Pop - Lust For Life 85 The Smiths - This Charming Man 84 Dexy's Midnight Runners - Come On,Eileen 83 Marvin Gaye - What's Going On 82 Chuck Berry - Johnny B Goode 81 Public Enemy - Fight The Power 80 Pulp - Disco 2000 79 Lenny Kravitz - Are You Gonna Go My Way 78 Blondie - Heart Of Glass 77 Prince - Kiss 76 The Ramones - Sheena Is A Punk Rocker 75 The Cure - Boys Don't Cry 74 David Bowie - Ziggy Stardust 73 Beach Boys - Good Vibrations 72 Radiohead - Paranoid Android 71 The Verve - Bittersweet Symphony 70 Sex Pistols - Anarchy In The UK 69 Lou Reed - Walk On The Wild Side 68 Van Morrison - Brown Eyed Girl 67 Aretha Franklin - Respect 66 The Temptations - Papa Was A Rolling Stone 65 Ben E King - Stand By Me 64 Madonna - Like A Virgin 63 Van Morrison - Moondance 62 Stone Roses - Fools Gold 61 Sinead O'Connor - Nothing Compares 2 U 60 Portishead - Glory Box 59 Metallica - Enter Sandman 58 The White Stripes - 7 Nation Army 57 Oasis - Wonderwall 56 The Prodigy - Firestarter 55 Madonna - Like A Prayer 54 Simon & Garfunkel - Sound Of Silence 53 Pearl Jam - Jeremy 52 Mano Negra - Mala Vida 51 Talking Heads - Psycho Killer 50 James Brown - I Feel Good 49 Underworld - Born Slippy 48 The Clash - Should I Stay Or Should I Go 47 Iggy Pop - The Passenger 46 The Stranglers - Golden Brown 45 Sex Pistols - God Save The Queen 44 Rage Against The Machine - Killing In The Name Of 43 The Bee Gees - Stayin' Alive 42 New Order - Blue Monday 41 Stereo MC's - Connected 40 Kraftwerk - Das Model 39 Eurythmics - Sweet Dreams 38 David Bowie - Heroes 37 The Clash - London Calling 36 Prince - Purple Rain 35 The Doors - Break On Through 34 The Beatles - Strawberry Fields Forever 33 The Police - Every Breath You Take 32 Bob Dylan - Like A Rolling Stone 31 Michael Jackson - Billie Jean 30 Eric Clapton - Layla 29 The Smiths - There Is A Light That Never Goes Out 28 Guns'n'Roses - Sweet Child O' Mine 27 Massive Attack - Unfinished Symphathy 26 John Lennon - Imagine 25 U2 - With Or Without You 24 Frank Sinatra - My Way 23 Jimi Hendrix - Hey Joe 22 Gloria Gaynor - I Will Survive 21 Red Hot Chili Peppers - Under The Bridge 20 Joy Division - Love will tear us apart 19 Bob Marley - No woman no cry 18 Bob Dylan - Knocking on heaven's door 17 Elvis Presley - Suspicious minds 16 The Doors - Light my fire 15 U2 - One 14 Rolling Stones - Angie 13 Abba - Dancing Queen 12 Pink Floyd – Another brick in the wall 11 Louis Armstrong – What a wonderfull world 10 Eagles – Hotel California 9 Depeche Mode – Enjoy the silence 8 Rolling Stones – Satisfaction 7 Metallica – Nothing else matters 6 Pink Floyd – Wish you were here 5 Queen – Bohemian Rhapsody 4 REM – Loosing my religion 3 Led Zeppelin – Stairway to heaven 2 Nirvana – Smells like teen spirit 1 The Beatles - Yesterday Quote
Kent Posted November 6, 2005 Report Posted November 6, 2005 85 The Smiths - This Charming Man 80 Pulp - Disco 2000 72 Radiohead - Paranoid Android 53 Pearl Jam - Jeremy 42 New Order - Blue Monday 37 The Clash - London Calling 29 The Smiths - There Is A Light That Never Goes Out 25 U2 - With Or Without You 20 Joy Division - Love will tear us apart 6 Pink Floyd – Wish you were here 5 Queen – Bohemian Rhapsody 4 REM – Loosing my religion nije lose.... ovo bi islo na moju od tih... i kako nirvana ne pobedi, majku mu!? Quote
BodyRemover Posted November 6, 2005 Report Posted November 6, 2005 ladno nema letnjeg hita vlade georgieva ne kapiram ovo, kako to glasanje izfunkcionise da se svi sete nekog matorog hita (nemoguce da glasaju samo ljudi stariji od npr 30 godina) a ni u 100 nema npr neki od skorijih green day singlova. u slucaju da postoji "komisija" koja prebira glasove glasanje ne bi bilo "fer". Quote
marcoman Posted November 6, 2005 Report Posted November 6, 2005 krajnje cudno da nema smoke on the water Quote
Kent Posted November 6, 2005 Report Posted November 6, 2005 58 The White Stripes - 7 Nation Army Quote
Kent Posted November 6, 2005 Report Posted November 6, 2005 prvo su valjda ljudi predlagali po tri pesme, a onda je komisija izvrsila odabir 100, pa se u okviru te skupine vrsilo glasanje. Quote
marcoman Posted November 6, 2005 Report Posted November 6, 2005 ne znam kako je bas precizno funkcionisalo ali valjda je svako birao po tri pesme na sajtu a to za starije hitove sam i ocekivao, jer ovde kad ljudima kazes "svih vremena" obicno cuju "vremena mog dede" a donekle je i logicno jer pesma koja izdrzi dug vremenski period ima pravo da se glavi u tu listu a ne nesto ne zanam koliko novo doduse, negde stvarno preteraju meni bi "55 Madonna - Like A Prayer" bila sifurno u 10, mozda i 5 pa vi vidite, nirvana zasluzeno u vrhu kao i REM, queen i tako... Quote
Kent Posted November 6, 2005 Report Posted November 6, 2005 dobro, preterivanje je ocekivano... imamo dva smithsa, sto verovatno ni englezi ne bi izabrali, a nema smoke on the water, sledgehammer, house of the rising sun, by my side.... Quote
KRANG Posted November 6, 2005 Author Report Posted November 6, 2005 da, da.. i gde je opeth na ovoj listi? nema smisla. Quote
marcoman Posted November 6, 2005 Report Posted November 6, 2005 (edited) nekako i nisam previse razocaran slusaocima tog radija kad na kraju pogledam ovo Edit: BodyR >> kazu da su neki glasali i za hitove sa domacih festivala mozda si ti za Djoganija Edited November 6, 2005 by marcoman Quote
Kent Posted November 6, 2005 Report Posted November 6, 2005 @ krang np sufjan stevens - the tallest man, the broadest shoulder idi peri usi Quote
Recommended Posts