Grobodan Posted February 11, 2015 Report Posted February 11, 2015 Mislim da bi valjalo da imamo temu o CULT OF FIRE jer zaista odavno nije bilo ovako dobrog benda iz Češke koji je usput naravio i toliku gužvu po undergroundu. Elem prvi album Triumvirát je odmah skrenuo pažnju fanova svojim unikatnim zvukom koji je bio mešavina Master's Hammera i starog Dimmu Borgira ali pravo ludilo stiže na मृत्यु का तापसी अनुध्यान (u prevodu Ascetic Meditation of Death). Fascinacija boginjom Kali je totalno preuzela bend koji je već pomenuti melodično hladni black metal obogatio istočnjačkim instrumentima i napravio ludilo od albuma koje se našlo na svim relevantnim best of listama tipa Goksijevoj. 2014 opet nešto drugačije: Čtvrtá symfonie ohně posvećen čuvenom češkom kompozitoru Smetani i njegovim delima. U paketu ide i prosto nerealan imidž benda koji na lajv nastupima daje neviđenu auru. Imate svuda linkove za albume pa poslušajte. Dva člana CoF su takođe i u DEATH KARMA kojima je upravo izleteo debi album http://www.mediaboom.org/423122-death-karma-the-history-of-death-burial-rituals-part-1-2015.html Koncept je veoma zanimljiv - predstava o smrti u različitim svetskim kulturama. Obećava veoma sav opis, ja upravo skinuh pa da vidimo. 2 Quote
Talvi Posted February 11, 2015 Report Posted February 11, 2015 sjajan bend, no da krenem zguza - jutros vrteh Death Karmu i baš me lepo odradila, a Cult Of Fire dere već uveliko, predobra im je obrada "Vltave" Quote
Goxy Posted February 12, 2015 Report Posted February 12, 2015 grob kad otvara temu uradi to propisno junacki pa se nema sta dodati. ja sam bend izvalio kad je izasao drugi album i to preko maniac butcher,jer video sam da su neki clanovi bili tamo. rifovi mi i vuku na taj klasicni ceski zvuk,vise na MB nego M'sH,sto i nije lose(da se razumemo,maniac butcher je kult ),ali,sto rece otvarac teme,protkano istocnjacko-okultnom atmosferom i instrumentima.egzotik erotik. prvi album je ok,drugi predobar,ep isto tako. ep od death karma mi se nije svideo,a album jos ne stigoh da poslusam. Quote
Goxy Posted February 15, 2015 Report Posted February 15, 2015 Odlican je bre ovaj death karma. Jedino bih pesmu mexico ubuduce preskakao, ostale su sve dobre. Madagascar mozda najbolja. Odlican pocetak za bend, bolji su od prvog cof albuma. Zvuk dosta slican drugom cof ali ovo vise neki death i ko zna sta jos. Slusace se ovo dosta. Quote
Talvi Posted August 4, 2015 Report Posted August 4, 2015 Cult of Fire will be unleashing a new opus celebrating life, sex & death: also known as the vision of beauty Chinnamasta. This opus will be released under the wings of Beyond Eyes. At this moment, we are proud to unveil the amazing cover artwork by the mighty Dávid Glomba. More info to follow in due time. Srim hrim klim aim Vajravairocaniye hum hum phat svaha. 1 Quote
Goxy Posted August 15, 2015 Report Posted August 15, 2015 uh kako je dobar cover. ovo i mgla za black metal godine. Quote
Fapril ethereal Posted January 1, 2016 Report Posted January 1, 2016 (edited) uh kako fenomenalan bend Edited January 1, 2016 by Fapril ethereal Quote
Angelystor Posted January 24, 2016 Report Posted January 24, 2016 Ovaj "The History Of Death and Bury Rituals" mi je kasno otkriće iz 2015., ali fenomenalan album. Uz onu Mglu najbolje od blacka za prošlu godinu bez premca. Ali što bubnjar ide pod nadimkom Tom Coroner Otvorio folder "Switzerland" na kompu, i napravio best of mešavinu. Quote
obsessed by cruelty Posted March 22, 2017 Report Posted March 22, 2017 dl: http://www.cultoffire.cz/discography/ Quote
Angelystor Posted February 7, 2018 Report Posted February 7, 2018 Trebalo mi samo dve godine da dođem od Karme od Culta Kali Ma album mi je sjajan, tu negde u rangu sa DK albumom. Prvi sasvim solidan, ali mislim da će mi posle ovog drugog teže prelaziti pažnja na taj. EPevi uglavnom fes, onaj češkorečni najkul od sviju. Quote
obsessed by cruelty Posted April 17, 2018 Report Posted April 17, 2018 Video was recorded 8th August 2015 at Brutal Assault fest and 13th June 2017 in Futurum music bar/Prague Quote
Kumodraski Vo Posted April 18, 2018 Report Posted April 18, 2018 Uzivo kult vatre https://yadi.sk/d/iGbbNvc13UW3ou 1 Quote
Angelystor Posted January 17, 2019 Report Posted January 17, 2019 Jel još nekom ova DKarma II malo isuviše mellow? Na nekim pesmama mi je kul što su ubacili malo više istaknut 'folk' element (Tibet), ali uglavnom i kad krene nešto brže više je neka pankerica nego black. 1 Quote
Towards The Inevitable Posted January 17, 2019 Report Posted January 17, 2019 1 hour ago, Angelystor said: Isuvise mellow Bravo, i meni isto Quote
Grobodan Posted January 17, 2019 Author Report Posted January 17, 2019 Ne bih znao ali znam da mi slabije legao od prvenca. Jbg. Quote
Demon Seed Posted February 5, 2019 Report Posted February 5, 2019 Preslušah konačno ovaj yogi album Sve je to super nego ako možete da mi kažete na koliko da premotam da čujem neki rif, možda nisam obratio pažnju? Pustih Nekrozu posle njega, pere ga sve u 616 Rif >>>>> gimmick Quote
Talvi Posted November 21, 2019 Report Posted November 21, 2019 http://cultoffire.bandcamp.com/album/un-clean Quote
Miilos Posted March 8, 2020 Report Posted March 8, 2020 Šta kaže ovde na 3:30? Vučić je...? https://cultoffire.bandcamp.com/track/buddha-2 Od ovog čoveka ne možeš da pobegneš. Quote
Angelystor Posted April 18, 2020 Report Posted April 18, 2020 Ima neka vest/priča/fusnota otkud dva CoF albuma odjednom? Quote
Miilos Posted April 20, 2020 Report Posted April 20, 2020 (edited) Ne verujem da ima neka posebna priča. Nisu izbacili album 7 godina, ova dva traju sat vremena ukupno što je jedan malo duži album, podelili su ga zbog tematike na dva dela, a možda su računali da će tako i više da se proda. 🙂 Nisu ništa posebno, ne setim se da pustim. Dok je s druge strane Malokarpatan remek delo i još su oni njima predgrupa, smejurija... Edited April 20, 2020 by Miilos Quote
Recommended Posts