Saša Grbić Posted February 26, 2015 Report Posted February 26, 2015 Večeras poslušah njihov za sada jedini album "The invocation". Album mi se baš dopao. Vokal mi je baš sjeo. Čudi me da nema tema o ovom bendu. Quote
Divlji Tigar Posted February 26, 2015 Report Posted February 26, 2015 Ja sam bio ubeđen da ima tema. Odličan bend. Quote
lemmy sixx Posted February 26, 2015 Report Posted February 26, 2015 Overih ih sada na brzaka, dok se odmaram od Enforcera...interesantno, King Diamond fazon. Skinucu album ovih dana. Quote
Grobodan Posted February 26, 2015 Report Posted February 26, 2015 Još jedan u nizu dobrih King Diamond like bendova, valjalo bi otići na koncert. Quote
Divlji Tigar Posted February 26, 2015 Report Posted February 26, 2015 Overih ih sada na brzaka, dok se odmaram od Enforcera...interesantno, King Diamond fazon. Skinucu album ovih dana. Skini i demo EP. Quote
lemmy sixx Posted February 26, 2015 Report Posted February 26, 2015 Hocu, komplet sve sto imaju. Ali morace malo sacekati, enforsujem jebiga. Quote
Divlji Tigar Posted February 26, 2015 Report Posted February 26, 2015 I ja isto, puštam album treći put. Quote
Chicken Little 420 Posted May 8, 2015 Report Posted May 8, 2015 http://www.serbian-metal.org/vesti/6762/vodimo-vas-na-koncert-benda-attic-u-beogradu-i-novom-sadu/ Quote
Divlji Tigar Posted August 3, 2017 Report Posted August 3, 2017 http://www.youtube.com/watch?v=VSfsdep8-Wg Quote
Milosh87 Posted August 17, 2017 Report Posted August 17, 2017 https://www.decibelmagazine.com/2017/08/16/full-album-stream-interview-convent-horror-attics-sanctimonious-concept-album/ Quote
Grobodan Posted May 12, 2018 Report Posted May 12, 2018 Vidim niko nije stigao da prokomentariše Sancimonious pa da kažem koju reč pošto ga ovih dana baš dosta slušam. Izdanje je dobilo u Deaf Forever magazinu nagradu za najbolji dizajn 2017 što je možda malo smešno ovako kad se pročita ali disk je zaista prelepo odrađen sa ilustracijama za svaku pesmu i mapom manastira, pazi kad se ja ne bunim a digipak je u pitanju To su neke male slatke stvari koje bar meni znaju da podignu ocenu finalnog proizvoda. Treba reći da je album konceptualni o sranju koje je izbilo u ženskom manastiru, zanimljivo je da je prvi album bio bez priče a drugi ima koncept, tako se u karijeri isto desilo jednom malko poznatijem Dancu. A što se tiče muzike, to je taj stari Mercyful Fate-King Diamond fazon ali momčad su vešto uplela u svoj zvuk black metal hladne melodije i kratke akustične pasaže koji znaju da podsete na Dissection, a takav pristup meni vuče i na Portrait albume. Sad ide ona standardna priča o svom zvuku ali što se mene tiče originality be damned, kad mi ovako nešto lepo zamiriše na Kinga nema šanse da odolim. Evo već 11.godina teče kako ništa od njega novo ne dobijam, pišem mu i nadam se ali se ne javlja tako da mi ovakva izdanja dolaze kao melem na ljutu ranu. Doduše ipak treba da ima tu nekog kvaliteta, npr Them je kopija Kinga pa su mi smešni ali Attic poseduje dozu dobrote koja meni odgovara. U nadi da se neko opet zajebe da ih dovede jer sam propustio nažalost prvi put, preslušajte Sanctimonious. 1 Quote
Grobodan Posted February 25, 2019 Report Posted February 25, 2019 On 5/12/2018 at 1:04 PM, Grobodan said: U nadi da se neko opet zajebe da ih dovede jer sam propustio nažalost prvi put Predgrupa Marduku Quote
HUMAN Posted February 26, 2019 Report Posted February 26, 2019 On 2/25/2019 at 10:03 PM, Grobodan said: Predgrupa Marduku Samo zatvoriš oči, i kao da je pored tebe.. Quote
Sreta Posted February 27, 2019 Report Posted February 27, 2019 Odlican bend, bolji od Marduka, razume se. 2 1 1 Quote
Runner Posted April 26, 2019 Report Posted April 26, 2019 Super bilo preksinoć, predobar bend za pogledati uživo. Meister Cagliostro Quote
Grobodan Posted April 27, 2019 Report Posted April 27, 2019 Evo mojih utisaka, stavicu na ovu temu da je drzimo zivljom https://www.serbian-metal.org/top/22780/marduk-u-beogradu-svedski-vukovi-na-krvavom-tragu/ Quote
Dead Man Drinking Posted December 16, 2019 Report Posted December 16, 2019 Odlično Nisam znao za ovaj bend, hvala svima ovde prisutnima Quote
Angelystor Posted January 22, 2023 Report Posted January 22, 2023 Imam da izjavim za jutarnji program da je ovo jedna ubica od benda. Ko zna kad bih ih pustio da se nije zadesilo da ću da ih vidim live. I ne samo što su mi oba albuma fenomenalna, i uživo je čisto satiranje. Ovo je MFate za 21. vek. Portrait i slična boranija me odavno ogadila od MFejtolikih bendova, pa mislim da sam zato preskako Attic, ali ovo je dva koplja iznad svih tih sličnih bendova. Vokal mi ne smeta što mnogo podseća na Kinga, jer "dobro" podseća, i zna da koristi i niske registre mudro i efikasno. I kudos što uživo zvuči kao sa diska. Jedino ime dosta retardirano - Tavan. Dobilo malo smisla posle čitanja lirika, ali samo malo. Mističnije bi bilo Mezzanine. Quote
Grobodan Posted January 22, 2023 Report Posted January 22, 2023 Pa vise su ovi MF ripof od Portrait ali dobro, svi smo mi metal heads. Sve su to super bendovi, Attic jes ubica lajv a Portrait nazalost nisam gledao nikad. Quote
Recommended Posts