Jump to content

Recommended Posts

Posted

10982063_10155439500930727_7416833092663827902_n.jpg?oh=b6d13a3fa05ecd6a90a9e2a69a88fcf7&oe=5587842F

Legendarni avangardni sastav Trobecove krušne peći 14. marta dolazi u KC Grad i donosi nam najbolje iz svoje tridesetogodišnje karijere!

Grupa Trobecove krušne peći, nazvana po najpoznatijem slovenskom serijskom ubici, bila je jedna od najboljih ex-Yu alternativnih bendova osamdesetih godina sa teritorije Hrvatske, ali i jedna od najbolje čuvanih tajni, pre svega zbog nemogućnosti izdavanja albuma. Trobeci su svirali avangardni post punk specifične crnohumorne poetike, i njihovi eksplozivni nastupi su često bili na tankoj liniji između performansa i ekscesa.

Bend je osnovan 1981. godine. Marginalnom muzikom i grotesknim nastupima izdvojio se kao alternativa novom talasu koji je vladao mainstream scenom.Tih ’80-tih godina su bili u ilegali, bez podrške medija i izdavačkih kuća, ali su bili miljenici velikog broja ljudi sa stavom, koji su ih redovno pratili i podržavali.

Danas, 30 godina kasnije, Trobecove krušne peći su se ponovo okupile, a kako kaže publika koja je bila u prilici da vidi neki od njihovih nastupa u poslednjih godinu dana, tvrdi da su Trobeci jednako sveži, intrigantni, bizarni i drski.

Trobeci su 2013. godine objavili box set ,,S mukom žvaču trubadurov vrat” na kojem se nalazi kompletan opus benda od 1981 – 1987. godine. Sastoji se od duplog vinila sa remasterizovanim materijalom i dva CD-a.

Publika KC Grada biće u prilici uživo da čuje kompletan materijal sa pomenutog izdanja, i da se uveri zašto su Trobeci i danas jedan od najintrigantnijih bendova u regionu!

Cena karte 500 rsd

Posted

haha koja kultčina, nisam ni znao da su koncertno aktivni, samo sam znao da su se okupljali nešto

jeben datum, inače bih ispoštovao

Posted (edited)

izgovori, izgovori.

aktivni su odkako je izašao onaj sjajan LP remaster sa bogatim demosima i istorijatom benda.

Čarli, dolaziš?

last.fm event

Edited by VoivodBG
lunaritis
Posted

Dugi niz godina idem na koncerte i sve ređe mi prijaju, ponajviše zbog neinventivnosti domaćih mladih bendova, i nažalost nedostojnih prostora i ozvučenja da prikažu bend u pravom svetlu.

Trobecove krušne peći sam upoznao kroz reizdanje kompletnog materijala, koji je izašao na vinilu posredovanjem 10-tak izdavačkih kuća sa Balkana.

Iz znatiželje da vidim kako izgleda povratnički koncert jednog benda koji je radio pre skoro 30-tak godina, i čiji članovi prelaze 50 i neku godinu, dobio sam i više nego što sam tražio. "Eargasm" iliti plezir, dok gledaš i slušaš muzičare na bini, i pritom tu nema greške, desi se hemija, sve kockice se slože i shvatiš da ih treba odgledati i sledećeg puta kada dođu. Basista i bubnjar su vodeća snaga, gitara je tu radi po kojeg noise efekta, a saksofonista-perkusionista daje onu lepo misterioznu nišu toj kakofoniji koja se dešava. I pevač je najveći car, čovek je pun života, đuska na bini i te reči koje izgovara, iako svedene, i dalje imaju jako značenje.

U suštini Trobeci su uspeli da naprave muzički tobogan kroz tih 30 godina muzike, čuće se neki težak rif ala Godflesh ili Meshuggah, pa onda post-pankerske oscilacije, repetativni noise rifovi + Twin Peaks zvuk saksofona, i to sve pod okriljem crvenog svetla. Jednostavno, morali ste da budete tamo da biste to osetili.

Jedino dobro delo koje može neko da učini za bend, je da dovede ponovo i da ih preporuči nekoj drugoj osobi, jer otužno je bilo videti salu sa 50-60-tak duša, raznih generacija, od starih fanova, do neke te srednje generacije od 30-40, i par omladinaca.

Primetio sam i odsustvo većine domaćih portala. Pozdrav.

Na kraju i setlista, Bol su ponovili još jednom.

10525982_10153253206153304_8291833069984809101_n.jpg?oh=e9fe2ccaeae9a94d8f7c81fecf2f6046&oe=55BE55E5&__gda__=1434831859_e19ae6498e8d3c49f1569873db6ced79

P.S. Mileta Mijatović iz Klopka za pionira, reče da su mu Trobeci i Sexa omiljeni bendovi iz stare SFRJ, i da ih oni sada inspirišu da nastave sa daljim radom, pa vi vidite...

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...