splatterzec Posted March 8, 2015 Report Posted March 8, 2015 Uz blagoslov Talvija, ovde ce se kaciti slike, skenovi demo kaseta, ploca, mozda i neki linkovi i ostale dogodovstine vezane za grindcore, crust, punk, hardcore '80-tih ali i '90-tih. Pokusao sam da animiram i neke stare face koji su bili deo scene tada, nadam se da ce dati doprinos na ovoj temi i napisati nesto. 1 Quote
splatterzec Posted March 8, 2015 Author Report Posted March 8, 2015 Tooooooo! PATARENI / ANAL CUNT turneja 1990. Na slici se nalaze Hađo (Davor), Seth i Poda (Dejan). Giulio (CRIPPLE BASTARDS), Alberto (CRIPPLE BASTARDS) i Mr. Debilana (PATARENI / BUKA). Demo novosadskog grindcore benda FEAR OF DOG, 1990. godina. DxDxTx (noisecore/ grindcore) uzivo sa Mašinca, u Novom Sadu. 4 Quote
Talvi Posted March 8, 2015 Report Posted March 8, 2015 (edited) haha kakav kult ova AXCX fotka Edited March 8, 2015 by Talvi Quote
Berliner Posted March 8, 2015 Report Posted March 8, 2015 evo nesto za muzej evo i blentav tekst na engleskom o prvobitnoj bg hc sceni gde se pominju imena nekih "cuvenih" bendova 3 Quote
obsessed by cruelty Posted March 8, 2015 Report Posted March 8, 2015 Evo jedna kult slika od mene za pocetak: Quote
Talvi Posted March 8, 2015 Report Posted March 8, 2015 (edited) domaća (ex-Yu) scena, rode Edited March 8, 2015 by Talvi Quote
splatterzec Posted March 8, 2015 Author Report Posted March 8, 2015 Čarli - hahaha sjajno! Drago mi je da se i drugi ukljucuju.. obsessed - samo Ex-Yu! P.S. Evo vidim da je Talvi vec naglasio. Jedan isečak iz fanzina o Patarenima: Quote
Talvi Posted March 8, 2015 Report Posted March 8, 2015 kad smo kod Patarena, jedan od naj domaćih omota/naslova: Quote
Berliner Posted March 8, 2015 Report Posted March 8, 2015 jes brate unistava kaver reklama za kompilaciju UVERITE SE DA PUNK NIJE IZMIŠLJOTINA! :haha: 1 1 Quote
splatterzec Posted March 8, 2015 Author Report Posted March 8, 2015 Talvi, nema opcije da ti lupim +, a pritiskao bih do besvesti! Pa hit od omota haha! Moraju majice da se odrade sa ovim motivom, definitivno. Čarli - sjajan sken!!! Quote
Talvi Posted March 8, 2015 Report Posted March 8, 2015 haha i ja sam kapirao da bi te maje bile krajnja pobeda Quote
Berliner Posted March 8, 2015 Report Posted March 8, 2015 Čarli - sjajan sken!!! to su ovi likovi koji objasnjavaju sa kvalitetnim skenovima. nije pank tematika. Quote
obsessed by cruelty Posted March 8, 2015 Report Posted March 8, 2015 (edited) hahaha kakav sam dziber, ni ne videh do kraja naslov teme a vec sam uzeo da trazim sliku dajte neki distress ako ko ima, po netu nema nista osim one jadne blurovane slike sa yt Edited March 8, 2015 by obsessed by cruelty Quote
Berliner Posted March 9, 2015 Report Posted March 9, 2015 ima nesto malo na netu i na discogs od nekog skorasnjeg reizdanja http://www.discogs.com/viewimages?release=5656805 2 Quote
obsessed by cruelty Posted March 9, 2015 Report Posted March 9, 2015 (edited) Plus Evo jedan ex yu kvlt isto Edited March 9, 2015 by obsessed by cruelty 1 Quote
splatterzec Posted March 9, 2015 Author Report Posted March 9, 2015 Uuuuf U.B.R. jedan od prvih slovenačkih hc punk bendova, pankerski beskompromisni. Odlični skenovi! Da se nadovežem na Distress sada... Tri udružene izdavačke kuće su odradile 30th Anniversary Edition "Izdaja Ljudskih Prava". Mislim da moj ortak iz Beograda ima jos koju kopiju, pa ako je neko zainteresovan neka mi piše ovde. A imao je i Romac kopije (Dažd). http://www.discogs.com/Distress-Izdaja-Ljudskih-Prava-30th-Anniversary-Edition/master/677185 Quote
splatterzec Posted March 9, 2015 Author Report Posted March 9, 2015 Acroholia uživo, Bunker (Dom Omladine), Beograd 1992. Zemlja nam je tada bila u totalnom rasulu, i retko šta je uspevalo da pređe granu, a i bude prihvaćeno na pravi način. Ali je, eto, Acroholia uvek bila za stepen više od svih ostalih bendova toga vremena. Prihvatila se D.I.Y. etika, skontala se važnost povezivanja sa stranim bendovima.. A to povezivanje je urodilo plodom, pa su prvi odradili splitove na kasetama a posle i 7" upravo sa stranim bendovima. Još u ono vreme su bili u kontaktu sa svim grindcore facama, počevši od Agathocles itd. Acroholia danas svakako ima kultan status na svetskoj grindcore sceni. 4 Quote
VoivodBG Posted March 9, 2015 Report Posted March 9, 2015 Svarog i P.M.S. Na Koncertu Godine u Novom Sadu P.M.S. KST Live Quote
Berliner Posted March 9, 2015 Report Posted March 9, 2015 hteo ja da okacim pms ali nisam mogao nista naci. Quote
Berliner Posted March 10, 2015 Report Posted March 10, 2015 N.U.P. 1987 (za kontekst pogledajte post na fb) 1 Quote
Berliner Posted March 10, 2015 Report Posted March 10, 2015 epohalno epohalna prica o bendu sexa (koji nazivaju noise-rock bendom iako su u tim okvirima maksimalno pank, zapravo radi se o pravom jugoslovenskom no wave-u) http://www.glasistre...ki-noise-423846 SexA je na području bivše države doživjela kultni status, a njihovo je muziciranje prepoznao i legendarni američki producent Steve Albini koji im je ponudio da dođu snimiti album u Chicago. SexA se zbog toga seli u Amsterdam početkom 90-ih da bi skupila novac za put u Ameriku, gdje su članovi benda u početku "uletjeli" u skvotersku scenu. (citaj: medju left feminist vegan nedojebane hipi kravetine) Živjeli su po nekoliko mjeseci u nekom stanu da bi se potom selili, a gaže su imali u skvoterskim klubovima. Amerika je i dalje bila daleko, a u Hrvatskoj je u međuvremenu počeo rat. Bend su u skvoterskoj i ljevičarskoj sceni pokušali iskoristiti za antiratnu propagandu, no članovi Sexe su uvijek tvrdili da su se u Nizozemskoj našli sasvim slučajno te da njihovo bivanje na tim prostorima nije bilo uvjetovano ratom. Raskid sa skvoterskom scenom dogodio se nakon objavljivanja singlice "Pussy In The Sky With Diamonds" čiji se omot, rad Željka Zorice - Šiša, nije se svidio skvoterima-ljevičarima koji su ih prvo optužili za seksizam da bi ih na kraju proglasili šovinistima i naravno fašistima. Bend su zbog toga bojkotirali svi skvoterski klubovi (osim jednog), a nemogućnost sviranja dovela je do raspada grupe. ... Svoj posljednji koncert SexA je održala 12. prosinca 1992. u gradu Breda na jugu Nizozemske. Bic danas radi kao soboslikar, a Nik je kuhar u jednom hotelu. Pozicija autsajdera im, kažu na kraju filma, sasvim odgovara: “Možda je to pokora zato što smo htjeli više od onoga što nam je bog dao”. predmetni artwork 2 Quote
SkullKrusheR Posted April 6, 2015 Report Posted April 6, 2015 taj fanzin se i dalje može naći u ns-u. viđao sam ga na raznim svirkama i promocijama, a mislim da se može kupiti i u crnoj ovci. Quote
splatterzec Posted April 13, 2015 Author Report Posted April 13, 2015 Do jaja su vam ove fotke kao i isečak iz fanzina o P.M.S. Fanzin "Bolji Život" može da se kupi u Crnoj Ovci, kao i mnoštvo drugih fanzina, domaćih ali i stranih. S vremena na vreme se nađu fanzini i na berzi ploča i stripova u klubu Quarter. Prvi slovenački grindcore bend, nastao 1990. godine! Extreme Smoke 57! Evo jos materijala.. Isečak iz srpskog Howling fanzina o Extreme Smoke 57, 1993. godina: Flajer za prvi EP: Quote
Recommended Posts