Kumodraski Vo Posted October 23, 2017 Author Report Posted October 23, 2017 (edited) https://yadi.sk/d/Ug8i6H643P2GJj https://mega.nz/#!sE0RQALT!yi7f9pzlqqQnCDr8N84M2kelBMgFPBjfkAwcWOZgtj8 Edited October 23, 2017 by Kumodraski Vo Quote
Haos sam ja Posted October 28, 2017 Report Posted October 28, 2017 Na prvih par preslusavanja novog albuma - more of the same. Visoka ocena za skill i estetiku zvuka, mada malo previse kitnjasto na momente. Zvuci kao Citadel part 2, mada je jos za nijansu prijemciviji zvuk. Ovi mogu da sviraju sta hoce, zanatski su stvarno izuzetni. Mozda sam ipak ocekivao malo vecu promenu zvuka, odigrali su prilicno na sigurno ali drugih zamerki nemam - kvalitet je ipak na ultra visokom nivou. 1 1 Quote
Haos sam ja Posted December 6, 2022 Report Posted December 6, 2022 Al su ga nakitili, al deluje da će biti bolji od prošlog albuma Quote
Haos sam ja Posted January 24, 2023 Report Posted January 24, 2023 Još jedna tema na kojoj se dopisujem sam sa sobom al nema veze, drugi singl sa predstojećeg albuma, suvi kvalitet ili kičerica prosudite sami, meni nešto između Quote
truliandedzombileš! Posted January 24, 2023 Report Posted January 24, 2023 ne vredi, meni vazda dosadni, a volim bendove koji pokušavaju da počešu taj 90s extreme prog svrab Quote
Kumodraski Vo Posted January 24, 2023 Author Report Posted January 24, 2023 Ja sam ovaj bend ostavio u srednjoj.. Quote
Face Of Melinda Posted January 24, 2023 Report Posted January 24, 2023 4 hours ago, Haos sam ja said: Još jedna tema na kojoj se dopisujem sam sa sobom al nema veze, drugi singl sa predstojećeg albuma, suvi kvalitet ili kičerica prosudite sami, meni nešto između Smorcina brate Cak mi je i njihov koncert koji smo cekirali gde su bili predgrupa Ihsahnu u magli... sad kad se setim dosta dobri su bili Astrosaur, moram da overim sta se sa njima desava... Quote
Face Of Melinda Posted January 24, 2023 Report Posted January 24, 2023 Yup, uzeleh se koncerata i svirki... vidimo se Vole! Valjda cemo se prepoznati 🤟 Quote
Kumodraski Vo Posted March 26, 2023 Author Report Posted March 26, 2023 https://mega.nz/file/8xQUGTQL#2D4epc7lp3iC2LmmVoFSFJRaT5E0TvONWLo_LtOpvzM Quote
Haos sam ja Posted May 5, 2023 Report Posted May 5, 2023 Bolji mi je album od prethodnog ali ne tako dobar kao prva dva LP-a. Ponovo imaju problem sa fokusom i previše svega ovde ima, što bi drevni Ameri rekli nekako su all over the place. Previše violina, previše nekog besmislenog clean pevanja koje nikako nije pamtljivo, previše svega. Dobar deo albuma pati od tog previše svega sindroma pa me u tom smislu ovo podseća na poslednji Wilderun album, malo šta ostaje u glavi i ušima nakon slušanja iako je svirka tehnički ubitačna al džabe. Equus i Misericorde II su najbolje, imaju delove koji se malo lakše pamte. Generalni utisak je da je ovo još jedan album gde se bend više trudi da zakomplikuje stvari i ode u neka tehnička preseravanja umesto da pokušaju da napišu fokusirane pesme koje će služiti albumu kao celini. Kad god slušam ovakvu muziku, koju generalno volim, pomislim koliko je prajm Opeth genijalan i daleko od svega sličnog, koliko su te pesme i albumi iz njihovog zlatnog perioda dobri i koliko nikada ne odlaze u neko besmisleno i nepamtljivo izdrkavanje. Quote
ShinigamY Posted May 5, 2023 Report Posted May 5, 2023 Kapiram na sta mislis, isti utisak imam. Bend koji mogu da preslusam i da mi se svide stvari, ali da ne mogu da slusam redovno ili dugo, jer je sve prezasiceno, a ja kao neko ko se bavi muzikom kao hobijem, analiziram svako sranje i sitnicu, i onda imam veci mentalni napor nego da samo slusam (al onda necu ni cuti 90% stvari koje oni pokusavaju da urade). Problem je sto bendovi ovih dana vise ne rade sa producentima na pesmama, kojima je posao da upravo zauzdaju sve to i da usmere bend, ukazu na takve stvari da je sve previse komplikovano ili natrpano, da nema kontrasta i da ne znas vise sta je sta, nista pamtljivo nije. Opeth generalno od momenta komponovanja, do snimanja i mixa, imaju razgovore sa producentom sta radi a sta ne. Quote
Kumodraski Vo Posted May 5, 2023 Author Report Posted May 5, 2023 Da ja sam to natrpavanje primetio i van metala, jedan od razloga zasto mi je vecina novije muzike kurcina.. Quote
Talvi Posted May 5, 2023 Report Posted May 5, 2023 to je ono što je Alan iz Primordial nazvao Steve Harris syndrome, posledice kućnih studija Quote
Haos sam ja Posted May 5, 2023 Report Posted May 5, 2023 Baš tako i potpuno je logično ovo što Shinigamy kaže, to je valjda i posao producenta da skreše nepotrebno i ukaže bendu na takve stvari. Ovaj bend ima strašan potencijal i vrhunski su instrumentalisti ali nisu baš neki songwriteri, i prva dva albuma su bila komplikovana ali je to imalo neku meru i nisu težili da u svaku pesmu spakuju baš sve što im padne na pamet, violina je uletala samo kad treba da začini. Quote
Angelystor Posted May 5, 2023 Report Posted May 5, 2023 Počeo skoro da im obrćem diskog, tek sam na prva dva, ali nakon čitanja ovih komentara već me smara da idem dalje Baš mi je juče pomisao bila kao Wilderun pesme, samo sa još više dešavanja a opet bez ičega pamtljivog. I nijedan od dva vokala mi ne odgovara. Quote
Kumodraski Vo Posted May 5, 2023 Author Report Posted May 5, 2023 Mene smori samo kad pročitam obrcem diskog.. Quote
Angelystor Posted May 5, 2023 Report Posted May 5, 2023 Izela poslovna nedelja mozak pa sam izostavio 'rafiju' Ako imaš srca, oprosti Quote
Kumodraski Vo Posted May 6, 2023 Author Report Posted May 6, 2023 Nisam na to mislio nego na kolicinu muzike bez icega pamtljivog.. Quote
Recommended Posts