Jump to content

Recommended Posts

Posted

11193354_822303547847222_4574811885773709242_n.png?oh=8c9d8601e9a5170f76c615b1dc033584&oe=55CC53DA

Pored glavnog stejdža na otvorenom, u Mostarskoj 5, svake večeri Mikser Festivala (od 3. do 7. juna 2015), publika će biti u prilici da uživa i u odabranom muzičkom programu u Mikser House-u (Karađorđeva 46).

Prvog dana festivala očekuju nas nastupi dva sjajna sastava - jazz kvartet Hashima (21h) i core-benda NAKED (23h).

// Hashima je muzički sastav koji je nastao sa idejom da koncept slobodne improvizacije primeni u okviru tipičnog Jazz kvarteta.

Improvizacije gravitiraju oko autorskih tema benda kao i specifičnih aranžmana kompozicija koje pokušava da na svoj način donese i predstavi slušaocima.

Bend ima specifičan akustični kvalitet: kontrabas, tenor saksofon, bubnjevi i poluakustična jazz gitara. Četiri različita instrumenta i senzibiliteta pronalaze se u formi ogoljenoj od tradicionalnih stilskih obeležja sa sadržajem inspirisanim dalekim napuštenim ostrvom u Japanu – Hašimom.

Tenor Saksofon: Srđan Mijalković

Poluakustična Gitara: Igor Mišković

Bubnjevi: Aleksandar Hristić

Kontrabas: Vanja Todorović

// Koncert sastava NAKED u Mikser House-u 3. juna je ujedno i novog izdanja – “Nakedonia”.

Nakedonia je treći studijski album sastava NAKED a sadrži 11 autentičnih instrumentalnih numera koje su komponovali i aranžirali članovi sastava.

Naked je vrhunski core-band iz Beograda čija muzika počiva na jedinstvenom miksu globalnog urbanog gruva začinjenom balkanskom tradicijom i fri džezom.

Njihov korpulentan i žestok miks tradicionalnog muzičkog nasleđa Balkana sa elementima svinga I fri džeza predstavlja soundtrack beskrajnoj potrazi benda za pravim muzičkim identitetom.

Novu, kvartet postavu sastava NAKED čine Branislav Radojković (bas), Goran Milošević (bubnjevi, udaraljke), Đorđe Mijušković (violina), Ivan Teofilović (klarinet, saksofon).

• 4 weeks later...
Posted (edited)

Hashima, dovoljno uvežbani da razbiju standardnu jazz barijeru, ustaljenu kod određenih sastava. Boba se suzdržava da ode u full metal mod i rascepa ono malo bubnjeva što ostane posle svakog prelaza. Saksofon i basista daju prelep gruv, a gitarista je tih po običaju, ali iznenadi iz prikrajka i daje nišu efekata s vremena na vreme.

Naked, kada sam video Chess-a da cupka uz bend koji meša narodni melos (u pozitivnom smislu) i funk-jazz-world uticaje bez ikakvih problema, znao sam da će biti vanserijski koncert. Album Nakedonia je doneo promene među članovima, a i neke novine u zvuku. Falila je harmonika u poslednjoj pesmi, ali je zato violina tu da pokupi svu mast i slast, čovek je virtuoz i uz nekolicinu efekata uspeo je da zazvuči na šta god poželite. Imaju i sjajnog frontmena u obliku klarinetiste i saksofoniste, koji je imao par dobrih fora i animatorskih zezalica za publiku, pozdravljam to i za buduće koncerte.

U kratkim crtama Naked su mešano meso Balkana, kada se nađete u okolini, pohitajte i poslušajte ih. Nema greške, prevare i zablude. Samo prava stvar. Samo naćulite uši, i poslušajte srce i noge. Ostatak će odraditi Golaći.

Edited by VoivodBG
Posted

^_^

Vodovod sve reko, nemam sta da dodam. Naked je pozitivno iznenadjenje za mene, muzicari su brutalni, samo mi se nisu dojmile neke 2 rege stvari, ipak ne radi me taj fazon nesto. Imali su neke etno fuzion momente poput leb i sol ono tu sam bio odlepio skroz, na to se palim samo tako :)

Hashimica standardno dobri, usvirani, sve bez greske, osim one ribe sto je dosla kao gost na 2 pesme da vristi i mjauce, i ovaj put mi je i to bilo previse i frekvencije njenog glasa su mi razarale mozdane vijuge. Pokusao sam da frekvenciju njenog glasa nekako zamenim sa zvukom saksofona i uglavnom sam uspeo, srecom nije se mnogo glasno cula.

Evo novog lajv videa Hašime iz Doma Kulture Studentski Grad.

http://www.youtube.com/watch?v=9LV-X2lA-2A

vrh!

Posted

Radnaskela pere bubnjeve, koji su to metalski prelazi u džez aranžmanu, genijalno. Nismo se videli posle, pa te hvalim ovim putem. ;)

Za celo veče postoji samo jedna zamerka, a to je pevačica koja je i prošli put mjaukala i nešto bezuspešno pokušavala. Najgore je to što se otprilike i prepoznaje šta cilja, ali nije ni blizu toga. Na sreću, tonac je to skontao i utišao je. :D

Posted (edited)

Hahaha, kako si lepo ovo sročio za tonca. :D U svakom slučaju, ne brinite. Neće je više biti. Ovo joj bilo poslednje gostovanje sa nama. ;)

Hvala za lepe komplimente, mada sam brljavio neke prelaze i dosta ponavljao iste, tako da može i bolje. No dobro, drago mi je da vam je bilo lepo. Izvinjavam se što vam je pevačica upropastila ugođaj. :D

Edited by Radnaskela
Posted (edited)

Super je svirka bila, u sustini sve sto su momci gore naveli stoji o tome smo i diskutovali na svirci. Pevaljka je lepa ali glas ne bas, tako da bez nje cete biti savrseni. :da:

Prvi put inace slusah Hashimu i podestili ste me malo na ruski avangardni jazz-rok bend Pikpika TeArt i njihov album Moonberry, koji sam oktrila pre nekih godinu dana,

U svakom slucaju zadovoljstvo mi je bilo, i doci ce se ponovo :da:

Naked... sta reci veselo, melodicno i prija uhu mom.

Edited by Face Of Melinda
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...