Jump to content

Recommended Posts

Posted

jutarnja rutina - aha, Jokić opet dabl dabl, Golden Stejt dobio, ček da vidim top 10, gle opet bombe u Istanbulu i na zapadu

Posted

Cuju se sirene u Briselu

Grckoj i turskoj propade sezona

Ima da letujem u Pancevu, jebo im pas mater

Posted

Ja ne bih dao penzionerima pravo glasa. Imali su 40 godina da urade nešto za državu, šta sad hoće. Ko ne misli o starosti u 30-im i 40-im, ne mora ni u 60-im. Doduše, ja sam pre za varijantu obavezno za sve, nego zabrana nekome

A kako ti možeš uopšte da globalizuješ toliko i sve trpaš u jedan koš?

Postoje razni penzioneri, jedni glasaju za jedne, drugi za druge, neki ne glasaju uopšte. Kako bi ti prosejao kome da dozvoliš da glasa, a kome ne?

A predpostavljam da bi dozvolio da glasaju samo oni, koji glasaju kao ti.

Jebiga, i meni se ne sviđa što gomila sredovečnih klipana glasa za Vučića (da, ja mislim da srdovečni čine osnovu njegovih glasova, a ne penzioneri), ali ne bih nikome ukidao pravo glasa.

Ili ako bih ukidao, ukinuo bih svima, sem najpovlašpćenijima, nekoj aristokratiji, eliti, koju mi zopšte i nemamo, jer svaki drugi kreten za sebe misli da je elita.

Nisu svi ljudi jednaki, to je tačno, i nije najbolji sistem u kome jednako pravo glasa ima i neko ko je debelo zadužio čovečansvo, i neko ko je debil, ali dok se ne smisli bolji sistem od ovog, to nam je što nam je.

Ali to nije ni bitno toliko, može i da ostane ovako, svet ima mnogo većih problema, poput bankarskog terora nad stanovništvom skoro svih zemalja.

• Upvote 3
  • Downvote 1
Posted (edited)

Nisu svi ljudi jednaki, to je tačno, i nije najbolji sistem u kome jednako pravo glasa ima i neko ko je debelo zadužio čovečansvo, i neko ko je debil, ali dok se ne smisli bolji sistem od ovog, to nam je što nam je.

Pa eto, on je upravo i dao neku početnu ideju za smišljanje boljeg sistema, dok ti furaš 'to nam je što nam je'...

A ispod je napisao i mnogo realniju stvar (obavezno glasanje), što se ne uhvati za to, nego za ovu fantastiku? :P

Pošto je velika većina stanovništva debilno, takvim trpanjem u isti koš bi se učinila mnogo manja nepravda ovima normalnima nego što im se trenutno čini time što se svakom idiotu dozvoljava da glasa.

U svakom slučaju, ti 'normalni' nemaju prava da se bune, ako se ne bore ni na koji način protiv gluposti, ili makar ne izađu na glasanje.

A sito koje može da se primeni je za početak psihijatrijski pregled i test inteligencije. :bigblue:

Edited by Demon Seed
  • Downvote 1
Posted

Šta se rešava i na koji drugi način? xD

Naravno da ne možeš da zabraniš glupanima da glasaju, dok im prodaješ priču da su slobodni i da funkcioniše neka demokratija...

Posted (edited)

O bože, pa valjda je očigledno da se ne može nikome oduzeti pravo glasa. To što bih ja voleo da penzioneri ne glasaju nema veze se njihovom odlukom, već sa time da neko ko je 40 godina donosio (pogrešne) izbore/odluke, teško da može sada da uradi nešto korisno. Pri tom, naravno ne mislim da je takav sistem realan, nego samo govorim šta bi bilo kad bi moglo biti.

A sistem sa obaveznim glasanjem je i te kako realan i postoji u nekim državama. I mislim da bi bio koristan za nas. Ako ništa drugo, bilo bi teže puniti džakove listićima

Edited by Dead Man Drinking
Posted

Najgore od svega je to sto ekipa koja je glasala za Tadiju, Dacica, Canka i ostale Vukove u paketu kenja kako bi trebalo debilima zabraniti da glasaju.

• Upvote 1
Posted

Koeficijent intelifencije ne znaci nuzno i da je neko pametan i upotrebljiv.

Neophodno je da se uspostavi sistem vrednovanja i oduzimanja prava glasa, ali to samo znaci da bismo posli od permisa robivlasnickog drustva u kome je nastala demikratija - za pojedine, i pokusali to da primenimo na sve, pa se pokajali.

Ergo, sistem ne valha, i treba osmisliti bolji i drugacijua, a s obzirom da smo ljudi, podlozni korupcihi, izvestacenju i zloupitrebi, stagod da se izmisli opet ce biti sranje u praksi.

Robotsko drustvo, postanimo kiborzi danas za bolje sutra!

Posted

Ali i još manje, da li će na vlast dovesti ekipu koja će samo sebi puniti džepove... ipak neki zdrav razum mora postojati, samo ga je ovde sve manje!

Posted

Koeficijent intelifencije ne znaci nuzno i da je neko pametan i upotrebljiv.

Pa da, zato sam dodao psihijatrijski pregled, da vidimo jesu skloni deluzijama kao većina, u nedostatku boljeg testa...

Posted

Zamislite, koeficijent inteligencije + 1 vote

mada s obzirom da smo u srbiji, ko zna šta bi i tada ispalo :mhihi:

Pa ispadali bi iz cenzusa sigurno Čankovi, Čedonoše, i Tadići.

U skoro svakom tvojem postu vrište neke predrasude.

@Demon Seed

Samo htedoh da kažem da je mnogo veći problem bankarska i tajkunska tiranija, nego to što svi mogu da glasaju.

A nisam ni zta obavezno glasanje. Što bi se neko uopšte smarao da ide do birališta, ako na primer, ima dobar biznis, a uopšte ga ne interesuje politika, i radije bi da nedelju provede sa porodicom? Loše je bilo kakvo teranje na bilo šta.

Jbt.. oko čega se raspravljamo, pa ja sam za sve vas demokrata i po :haha:

• Upvote 1
Posted

@ DS

to je vrlo utopisticki pristup

ne preispitujes autoritet

jer mora postojati autoritet koji ce odredjivati sta je ispravno misljenje

a sta ne

tj sta je zlomisao :mhihi:

posto ej objektivnost nemoguca

ljudi su govna i ni jedan sistem ne valja u praksi

Posted

naravno da se moze ograniciti glasanje i da to bude smisleno. ko ne zna da nabroji drzave sa kojima se srbija granici, ko ne zna na kom kontinentu je srbija i ko ne zna koja je zvanicna valuta u srbiji ne moze da glasa. tri prosta pitanja na poledjini listica.

Posted

nista novo - kenjas...

---

inace, u ponedeljak sam na aerodromu u amsterdamu, videcemo da li ce da se smire do tad..

Posted

U skoro svakom tvojem postu vrište neke predrasude.

Verovatno zbog toga što u tim "predrasudama" živimo poslednjih dvadesetak i kusur godina... ili to možda neko ne primećuje?!

Posted

jedino što je ovde beznačajno je ideja da se glasačko pravo uskrati nekome ko ne zna da nabroji države s kojima se Srbija graniči

to je toliko glupa ideja, da uopšte ne treba detaljnije obrazlagati zbog čega je besmislena i koje bi se sve vrednosti zagarantovane pravnim sistemima svih normalnih država na taj način kršile

• Upvote 1
  • Downvote 1
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...