Jump to content

Recommended Posts

Posted

istina,

mada ne vidim da će ikada više biti razlika kao što je bila oklopljeni vitez konjanik - seljak, a seljaci su i tada dizali ustanke, kada prekurči.

u vezi s ratom:

lako je srati tako.

teže je malo porazmisliti, staviti se na mesto nekog svog pretka i razmisliti da li je samo bio prisiljen na rat, manipulisan, ili je možda bez rata i borbe za bolje sutra imao samo

život koji nije vredan života?

poenta je da se od rata ne može uvek pobeći, a znati nešto o njemu u tom slučaju nije na odmet.

e sada, ja ne čujem priču o vojnoj obuci u tom nekom kontekstu, nego neke buđave jna mitomanska proseravanja nedojebanih žena i generacija koje su prošle taj titoistički dril pa se posle međusobno poklali. kao, vojksa će da napravi alfa mužjake od fanova benda kkn. oće, juče.

Posted

lako je srati tako.

teže je malo porazmisliti, staviti se na mesto nekog svog pretka i razmisliti da li je samo bio prisiljen na rat, manipulisan, ili je možda bez rata i borbe za bolje sutra imao samo

život koji nije vredan života?

poenta je da se od rata ne može uvek pobeći, a znati nešto o njemu u tom slučaju nije na odmet.

moji su preci, vala, ratovali i ginuli na razlicitim stranama u istim ratovima - jer su bili prisiljeni tj draftovani u mestu gde su se nasli.

mislim da sada, ovde gde smo, nije narocito tesko fizicki se skloniti od rata, bude li ga ponovo. e sad, koja maloumna politika ce dovesti do toga da se ovde opet ratuje i da prethodno srbija bude skinuta sa belog sengena, to je vec drugo pitanje.

• Upvote 1
Posted

Kakav rat, neće toga biti. Niti ima ko, niti ima protiv koga. Na stranu što danas tehnologija pobeđuje, a ne srce u junaka. Npr. ovom niko neće slati poziv, a i ako ga "ubiju" niko ga neće žaliti. Osim možda poreskih obveznika

Posted

Rata će biti, pre, ili kasnije.... bar ga je bilo svakih par decenija zadnjih 200 godina.

I dok se drugi narodi spremaju za potencijalni rat, mi, po starom dobrom običaju uspešno ignorišemo sve činjanice, i nadamo se u dobru volju suseda.

I posle ćemo opet da budemo u čudu.

• Downvote 3
Posted

Pa ono, od drugog svetskog rata, u Evropi nije bilo vojnih sukoba osim ovog našeg. Tako da ako pratimo logiku, od nas zavisi. Pri tom, cela Evropa je ujedinjena, osim opet nas koji imamo neko drugo mišljenje o tome. Ali realno je da npr. Austrija ili Belgija nemaju mnogo razloga da se cimaju, iako ova prva nije čak ni član NATO-a. Tj. tvojom logikom, dok se drugi narodi ujedinjiju i razvijaju prijateljske oddnose sa susedima, mi opet po starom dobrom običaju ignorišemo sve činjenice i gledamo ka Rusiji. I posle ćemo opet da budemo u čudu :bigblue:

• Upvote 2
Posted

To je taj stav slavnih predaka i srpskih junaka :pivopije:

Slavni preci su pobijeni da bi danas stoka mogla da serenda :pivopije:

O ja sam odgovorio na tvoj stav da od nas zavisi da li ce biti rata, sto je nova dimenzija gluposti, slavni druze.

Posted

Pa ono, od drugog svetskog rata, u Evropi nije bilo vojnih sukoba osim ovog našeg. Tako da ako pratimo logiku, od nas zavisi. Pri tom, cela Evropa je ujedinjena, osim opet nas koji imamo neko drugo mišljenje o tome.

Rat u Ukrajini?

Posted

moji su preci, vala, ratovali i ginuli na razlicitim stranama u istim ratovima - jer su bili prisiljeni tj draftovani u mestu gde su se nasli.

mislim da sada, ovde gde smo, nije narocito tesko fizicki se skloniti od rata, bude li ga ponovo. e sad, koja maloumna politika ce dovesti do toga da se ovde opet ratuje i da prethodno srbija bude skinuta sa belog sengena, to je vec drugo pitanje.

ponovo,

šta ako nema gde da se pobegne?

mi ne možemo možda ni zamisliti užase budućnosti, kao što niko verovatno nije mogao da zamisli užase nacizma.

možda ćemo proživeti u idiličnim uslovima, možda nikada više neće biti potrebe da se čitav svet spašava od nekog zla...

ali možda takve potrebe hoće biti.

biti protiv vojne obuka od par meseci i za momke i za devojke, po meni nema mnogo smisla.

• Upvote 1
Posted

svako je slobodan da gubi vreme na ono sto zeli.

problem sa tim tripovanjem oko vojne obuke je vise u novcu koji srbija svakako nema, nego u samoj cinjenici da postoje ljudi koji imaju pametnijeg posla nego da bleje par meseci negde o drzavnom trosku, kopaju rovove i vezbaju gadjanje prackom, jer za bolje oruzje verovatno para ne bi bilo.

Posted

I taj stereotip da mladi samo piju, pušu, prolaznike gledu smara za medalju. Baš kao i da će vojska za 6 meseci od neodgovornih napraviti ljude.

Nije reč o vojnom roku, najmanji problem je tih 6 meseci. I ja sam hteo dobrovoljno da idem, ali žena mi nije dala. Problem je u opremi, koja je danas mnogo bitnija od broja vojnika sa puškom. A naša vojska nema para za gorivo, a kamoli za npr. novu eskadrilu modernih aviona. Pri tom iz instituta i namenske industrije lopovi izvlače pare i ostavljaju sve da propadne. Da imamo 3 miliona obučenih vojnika, i svako od nas pušku da nosi, opet ne bismo bili vojna sila. Mi smo okruženi NATO zemljama i jedino nam NATO može biti protivnik. Ne znam u kom univerzumu Srbija i srpska vojska mogu da se spreme za takav sukob. Jedini izbor koji imamo za odvraćanje neprijatelja je da budemo u dobrim odnosima sa njima. Ne postoji druga mogućnost. Da ne bude zabune, ja sam protiv članstva Srbije u toj organizaciji, i glasaću protiv ako/kad referendum bude organizovan. Ali to ne znači da ne treba da se slažemo i sarađujemo, kao npr. Austrija ili Švedska.

I ponovo, ekonomski rast je preduslov svakog napretka. I dok se ne stvore uslovi za brz razvoj privrede, bićemo banana država u svim oblastima. Što je loše. Osim u košarci. Tu je banana dobra stvar. A ti uslovi opet zavise isključivo od nas i ni od koga više. I da predupredim "ne daju nam da napredujemo" stavove - cela srpska privreda je procenjena na nešto više od 50 milijardi €. Tu ulazi i Fiat-ova fabrika u Kragujevcu, Bosch-ova u Šimanovcima, RTB Bor, NIS i trafika pored zgrade. Broadcom je pre 2 meseca poslao Qualcomm-u ponudu od 100 milijardi €, od čega polovinu u kešu, a pola u akcijama. Tj. jedna USA kompanija, koja nije čak ni najveća, može da iskešira i kupi sve domaće i strano što se u našim granicama nalazi. Eto kolika smo pretnja razvijenom svetu. Nije čak ni Češka koja je tri koplja ispred. Ali Srbi i dalje žive u ovom svetu, odsečeni od realnosti i zdravog razuma

Rat u Ukrajini?

:bigblue: Dobro, nijedna EU ili NATO članica nije ratovala na svojoj teritoriji nakon II sv. rata :haha: Na stranu što su Ukrajinci i Rusi ispali budale, baš kao i mi ovde pre 25 godina. Tj. slovenska braća su opet dokazala da smo braća.

• Upvote 1
Posted (edited)

Ma Nato je go kurac.

Mogu samo da maltretiraju banana zemlje poput naše, hipotetički, nijednoj zemlji pojedinačno, tipa Engleska, Nemačka, Izrael, Nato ne bi mogao ništa (kažem hipotetički, kada bi te zemlje bile van Nato).

Da smo mi pola kao Izrael, Nato ni nama ništa ne bi mogao. A šta je Izrael po resursima? Isto ih ima ko i nas, a žive u pustinji, ali znaju ljudi da rade posao.

Da imamo 3 miliona vojnika, da vidiš kako bi svi sporazumi po Srbiju boli bolji.

Jaka vojska - jaka ekonomija (od Hitlera, pa naovamo).

I ponovo, ekonomski rast je preduslov svakog napretka. I dok se ne stvore uslovi za brz razvoj privrede, bićemo banana država u svim oblastima.

Ali neće da ti daju da se privredno razviješ, jer te žele kao koloniju.

I nemoj odmah da skačeš :haha: ne mislim da tu nema naše krivice. Naša krivica je bar 50%, ali kažem ti, razvijene zemlje ne žele da vide razvijen ovaj prostor, jer da žele, davno bi oni to odradili. Eto Mađarska se malo batrga, ovo sve ostalo jad i beda.

Ne isplati im se da budemo razvijeni. Kao što se američkim kompanijama, na primer, ne isplati da kinezima skoči prosek plata sa 30 dolara, na 150 dolara.

Edited by Dark_Elf
  • Downvote 2
Posted

naša je krivica što smo afrička zemlja usred evrope.

na uspešnom putu evro-atlantskih dezintegracija malih nacija mogli bismo da budemo dno druge lige evrope, u kojoj ostaje da radi prosta radna snaga, ali oni najbolji odlaze, toliko bi nam prijatelji sa zapada dozvolili.

• Upvote 1
  • Downvote 1
Posted

Ali neće da ti daju da se privredno razviješ, jer te žele kao koloniju.

I nemoj odmah da skačeš :haha: ne mislim da tu nema naše krivice. Naša krivica je bar 50%, ali kažem ti, razvijene zemlje ne žele da vide razvijen ovaj prostor, jer da žele, davno bi oni to odradili. Eto Mađarska se malo batrga, ovo sve ostalo jad i beda.

Ne isplati im se da budemo razvijeni. Kao što se američkim kompanijama, na primer, ne isplati da kinezima skoči prosek plata sa 30 dolara, na 150 dolara.

Ja mislim da je to najnezdraviji stav, neće da ti daju da se razviješ jer te žele kao koloniju... Pa bili bismo 'razvijeni' da sami sebe ne krademo i ne uništavamo. I imali bismo temelj da funkcionišemo i u spoljnoj politici, da se migoljimo između tih pritisaka. To je nešto sa čime se sve države suočavaju, neke više, neke manje, ali dokle više taj Kalimero sindrom, svi nas mrze, nepravda. To je savršen šlagvort za manipulaciju i podvaljivanje kojekakvih gluposti narodu, ti onda nisi ni svestan da si izmanipulisan. Onda su ti to podebljali pravoslavljem/nacionalizmom i Kosovo guzoboljom i pečen si. :haha:

Pa si sve začinio sa ovim drevnim srpskim da se čeka da nešto padne s neba - ''davno bi oni to odradili''. Ajd nek bude da si samo tako formulisao al' radi podsves' :P

Nemoguće mi je da neko ne obraća pažnju da je to jedan od glavnih instrumenata za upravljanje masom, svakodnevno imaš u novinama naizmenično uterivanje straha narodu (CIA ŽELI DA UNIŠTI SRBIJU/RUŠI VUČIĆA i još jedno 5-6 do 10 fiks ideja, po potrebi usmeriš na opoziciju, ''oni žele makedonski scenario'' itd), pa onda sledećeg dana neka Vučićeva trijumfalna najava, STIŽU MIGOVI i druge vesti za sve koji tripuju Putina, i tako naizmenično.

Pa čak i da nas svi mrze opet nemamo druge nego da se sredimo i da plivamo.

Ne stoji ti poređenje s Kinom, tamo ima 2 milijarde ljudi i sve žive korporacije proizvode tamo. A kod nas Leoni. :D

Drugo, Kina kao ipak malo ozbiljnija država ne šteluje svoje cene rada/marže/porez po komandi Amera, nego po tome kako i jednima i drugima odgovara za uvoz/izvoz i ostale peripetije.

Da smo mi pola kao Izrael, Nato ni nama ništa ne bi mogao. A šta je Izrael po resursima? Isto ih ima ko i nas, a žive u pustinji, ali znaju ljudi da rade posao.

Da imamo 3 miliona vojnika, da vidiš kako bi svi sporazumi po Srbiju boli bolji.

Jaka vojska - jaka ekonomija (od Hitlera, pa naovamo).

Pa sad pričaš isto što i mi, da smo mi kvalitetniji manje bi nas tlačili :D

I opet obrnuta logika, jaku vojsku ne mož napraviš bez jake ekonomije. Kao da nisi igrao Civilization i slično. :bigblue:

Posted

Poenta je Dimone da su tebe ubedili da ne postoji Bog, da nas niko ne mrzi, da smo mi ksenofobi. Operacija im je uspela nad tobom.

Oni te truju od tvog rodjenja, kako ne kapiras?

• Downvote 3
Posted

Da bi me neko ubedio da ne postoji, prvi bi neko morao da me ubedi da postoji.

Odgovornost dokaza leži na onome ko iznosi neku tvrdnju.

Na ovoj temi ne pričamo o nebeskim kraljevstvima nego o zemaljskim, i korisno nam je samo ono što je primenljivo na našu realnost.

Stoga suvo kontriranje bez ikakvog obrazloženja i objašnjenja (jer Bog ne zahteva obrazloženje) nema nikakvu vrednost u ovoj diskusiji.

Aj' da budemo praktični, pošto svi mrze Srbe, a Bog ih čuva, evo ti nam kaži kako si do sada zadovoljan njegovim čuvanjem, je l' dobro to radi?

• Upvote 6
Posted

Nisi me sad ubedio da si ozbiljan, nego svim svojim prethodnim postovima na forumu :D

Ali jesam ovnic :D

Cak ni Rusi (koji postoje :D) ne daju 5 para za na xD

Posted

Ma, sve to stoji sto se tice lopovluka kod nas, dok to ne resimo necemo nikada imati jaku ekonomiju i sistem. Rusi svakako gledaju interes kao i sve jake drzave, jedno je postovanje, vera i tradicija koju dele nasi narodi.

Da se nadovezem da EU niti nas vole, niti mrze, ostvaruju svoje ciljeve, svakako im treba mir u ovom regionu i naravno da smanje uticaj Rusa na nas. I svakako im trebamo da nam uvaljuju svoju robu, njihovi biznismeni da kupuju kod nas firme i fabrike posto zato. Ali za to kupovanje nisu oni krivi vec mi sto smo dozvolili da nas vode Tadic govnar i Vucic psihopata.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...