Demon Seed Posted April 13, 2018 Report Posted April 13, 2018 Pa dobro, ali neka logika nalaze da postoji veza izmedju svih prijavljenih pojedinacnih hemijskih napada? Ciji je interes da se poslednji hemijski napad u nizu izmisli? Ne pitam te da te drkam nego ne pratim to nesto narocito pa mi nije jasno kome odgovara ova prica od zadnjih nedelju dana, jedan brodove pomeri neki kilometar, pa ovaj drugi promeni mod na svojim brodovima, pa kao koprcamo se nesto i samo se dize prasina a nista se konkretno ne desava zasad. Sparing? Ae da su narokali 60 tomahavki kao prosle god pa da kazes da su izmislili to kao opravdanje...
kuruz Posted April 13, 2018 Report Posted April 13, 2018 (edited) ovo se događalo prethodnih dana http://www.france24....-eastern-ghouta u poslednje dve godine, Asadova vojska je jako napredovala i sada kontroliše najveći deo Sirije https://syria.liveuamap.com/ ovde može da se prati, a ima još sajtova koji se bave time kod nas je najpoznatiji My City Military forum ISIS-u, "umerenoj opoziciji" i njihovim sponzorima pomagačima (SAD, Britanija, Francuska, Katar, Saudijska Arabija, Izrael itd) to ne odgovara i zato stalno puštaju vesti poput ove o hemijskom oružju, isto kao što su pustili Račak, Markale, priču o oružju za masovno uništenje u Iraku itd itd oslobađanje Istočne Gute nikako ne odgovara Asadovim protivnicima, te otud predstava sa hemijskim naoružanjem nije on lud da to upotrebi nekoliko dana pre sasvim izvesne velike vojne pobede za koju mu to oružje ni najmanje nije bilo potrebno gle ovo :haha: :haha: https://twitter.com/...789066569998338 Edited April 13, 2018 by Underkuruz
Demon Seed Posted April 13, 2018 Report Posted April 13, 2018 Super xD Ma jasno je da se tu kao i uvek prave vrtlozi obmane Meni u kompletnoj priči izgleda da je net result da se desila na početku pobuna protiv apsolutizma, onda su raznorazne interesne grupe sa svih strana umešale prstiće i na kraju je opet pobedio apsolutistički Musli vladar, što je generalno loše za blagodeth. To što je i bratska Rusija na taj način pobedila i izgurala svoj interes mi nije neki povod za proslavu hc Musli pobede. A btw predriblao si me gore, ja te pitao za ostale napade jer si rekao da im je ono ''klasična šema'', a ti vičeš misliš samo na ovaj napad. Ovo me zanima isto: ISIS-u, "umerenoj opoziciji" i njihovim sponzorima pomagačima (SAD, Britanija, Francuska, Katar, Saudijska Arabija, Izrael itd) to ne odgovara i zato stalno puštaju vesti poput ove o hemijskom oružju, isto kao što su pustili Račak, Markale, priču o oružju za masovno uništenje u Iraku itd itd Normalno da 'Asadovim protivnicima' tamo na licu mesta ne odgovara da Asad napreduje, što bi se onda i borili s njim, a koji je konkretno interes svih ovih nabrojanih u tome (ima li nešto sem gasovoda iz Katara? ) i što bih ja navijao za ruski interes pre nego za njihov (osim iz nacionalnog ponosa i iluzije da Rusija radi za Srbiju )? Hit mi je isto što piše na wikipediji kako je Rusija do ove godine pomagala i ''umerenu demokratiju'' i Asada, a od ove samo Asada Doduše da ne serem ja sa hc Musli pobedom i da nastavim u maniru prioritizovanja borbe protiv najgoreg kad je politika u pitanju - dobro da nije ISIS zauzeo moi prvi pikovi na draftu je da se organizovano istrebi ISIS i Boko Haram pa dva-tri dana festival masovnih jahanja jednoroga svuda po planeti, pa da vidimo za dalje kako ćemo anti-Jihad, da ne kažem krstaški pohod xexe
kuruz Posted April 13, 2018 Report Posted April 13, 2018 pa ko kaže da treba da navijaš za bilo koga? ja sam odabrao svoje favorite, a ti lagano ostani neutralan
Demon Seed Posted April 13, 2018 Report Posted April 13, 2018 A nemo se vezuješ za semantiku, mogao sam i da te pitam i zašto ti navijaš xD Pitanje je bilo koji je interes ovih nabrojanih sem toga da razbiju ruski energetski monopol? Mislim konkretno u Siriji interes, a ovako uopšteno mož ga šiljimo kako hladni rat i dalje traje, i kako svako oće da pusti što više pipaka i pokrije na što više strana, kao ova igrica ako se neko seća:
kuruz Posted April 13, 2018 Report Posted April 13, 2018 da ih isteraju iz Sredozemnog mora, da se reše jedine ruske vojne baze van navedenog područja, ta energetska zavisnost od Rusije je ogromna, nemačka industrija staje bez ruskog gasa, jer bi prebacivanje na alternativu zahtevalo neverovatno velike troškove, to bi bio znak vojne slabosti Rusije, znak njenim saveznicima da ne može da im pomogne... toliko toga je u igri ne treba valjda da objašnjavam zašto sam protiv Amerike i njenih podrepaša evo iz prošle godine, takođe april
Demon Seed Posted April 13, 2018 Report Posted April 13, 2018 A što je deteto isto obučeno na sve tri slike ako ga već recikliraju? Da nisu možda slike slikane i na istom mestu? Ne poričem da se muva i spinuje niti branim jednu ili drugu stranu, ali jebeno je čudno što je isto obučeno xD
Talvi Posted April 13, 2018 Report Posted April 13, 2018 sve na istom setu, dabome Asad i Iračani su za godinu dana sveli ISIS i kojekakve ISIS-e u odelu "umerenih pobunjenika" sa pola Sirije/Iraka na teritoriju veličine Lazareva, i baš u tom trenutku on dolazi na genijalnu ideju "znam jebote, sad ću da tučem hemijom po "ženama i djeci" (copyright: fanovi Dnevnog Avaza na fejsu) da bi Zapad imao opravdanje da me napadne baš kad je već svima jasno da je vreme da odjebu"
Kumodraski Vo Posted April 13, 2018 Report Posted April 13, 2018 Njima je mozak ispiran godinama, pripreman temelj..
Demon Seed Posted April 13, 2018 Report Posted April 13, 2018 (edited) Sve na istom 'setu' i u isto vreme, sa isto obučenim i isto prašnjvim detetom, znači jedino što je čudno je što dete drže tri različita čoveka. To te i pitam, jesu li te slike korišćene u različitim navratima za različite izveštaje ili je iz galerije jednog događaja A u kom trenutku 'umereni pobunjenici' koji su se pojavili u raznim islamskim zemljama tokom 'arapskog proleća' postaju ISIS u odelu 'umerenih pobunjenika'? Allah se uvalih Plusevi za ISIS shrink, mislim da sam prošle godine poslednji put gledao kolika im je teritorija Inače opet bih radije živeo u Americi, Engleskoj ili Francuskoj nego u Rusiji, neka 'fala Radije bih živeo i ovde nego u Rusiji, da se razumemo Edited April 13, 2018 by Demon Seed
Talvi Posted April 13, 2018 Report Posted April 13, 2018 u više prilika su korišćeni snimci, dabome kreneš recimo od ovakvih vesti https://www.almasdarnews.com/article/3000-fsa-fighters-defect-isis-qalamoun-mountains/ i onda samo dalje niz zečiju rupu
vudun Posted April 13, 2018 Report Posted April 13, 2018 shodno svemu izloženom, nuklearne bombe na Amerike i Evropske unije, da svi budemo srećni neeeka peva ova kuća nek se kolo zaigra Предвиђено је постепено нуклеарно разарање следећих 13 градова од којих су 6 америчких. Тајни списак постоји: Лос Анђелес, Сан Франциско, Њујорк, Далас, Атланта, Мајами, Берлин, Брисел, Лондон, Ливерпул, Франкфурт, Праг ( ! ), Амстердам ( ? ). Тринаест градова као тринаест династија; ове поуздане информације вам износим на петак тринаести. Добро, ето, ушли смо у суботу четрнаести. Али списак постоји. Помало је изненађујуће што на листи нема Вашингтона и Чикага, а нашло се место за јебени Праг. Међутим, генералштаб је једногласно донео одлуку. Генералу Армије Герасимову је пена на уста излазила током маратонске седнице, затворене за јавност, вечерас у Кремљу. Иначе, Кирк и Ларс су благовремено обавештени и испољавају сигнале везане за сарадњу, остаје још да се евакуише одртавели Клинт Иствуд. Пувало маторо пружа отпор, неће ни да чује. Извадио свето тројство из ормара: шешир, револвер и ласо. Ничег горег нема него кад човек под старе дане полуди. 1
bo88gdan Posted April 14, 2018 Report Posted April 14, 2018 Sto se tice zastite saveznika Rusija se ponasa isto kao 99 mnogo price a u praksi kurcina za saveznike upute ostre primedbe u Un i palamudjenje kakve rakete kakvi presretaci kakvi kurci 1 1
Demon Seed Posted April 14, 2018 Report Posted April 14, 2018 (edited) Ali neki ruski saveznici zive od same ideje da ih Rusija cuva, zato bi bila opasna i "poruka saveznicima da R ne moze da im pomogne", panika Istocna Jevropa, bastion zdravog, autoritativno totalitarnoga razuma Zajebao se Stingić, nije ideology regardless of biology, vec je to genetska sklonost ka auto-toto Russians love their children too Da l' je neko ubio vise Rusa nego Rusi? Edited April 14, 2018 by Demon Seed
kuruz Posted April 14, 2018 Report Posted April 14, 2018 ovo je kao pucanje po praznim flašama i konzervama u pustinji troje povređenih dogovorili se šta će i gde biti gađano, apsolutno nikakve posledice noćašnji napad nema po situaciju na terenu
Demon Seed Posted April 14, 2018 Report Posted April 14, 2018 Samo troje povredjeno (nema dovoljan broj za povredjenIH ), to je zato sto su humani brt
Demon Seed Posted April 14, 2018 Report Posted April 14, 2018 Ma zaebavam se, ne ispravljam tebe Jes zanimljivo pitanje da li ista pravila vaze za brojeve ako je zbirna imenica
truliandedzombileš! Posted April 14, 2018 Report Posted April 14, 2018 o tome kako je eto hrišćanstvo manje zlo od islama.. ne slažem se. isti genetski kod ista filozofija, jedino je razlika u tome što je hrišćanstvo našlo uporište na teritoriji gde nije prirodno i gde se stalno borilo sa kulturom pre njega, dok se islam razvio prirodno iz zoroasterizma, čak i religija antičkog egipta... milenijumima pre islama je na tim teritorijama postojala kultura tiranije koja je od boga data, što nije slučaj sa evropom. hrišćanstvo je iste principe donelo u evropu ali nije opstalo, menjalo se pod pritiskom indo-evropskog koda, a ne samo iz sebe, dok islam taj pritisak nije imao i eto nas gde smo. u tom kontekstu, donošenje demokracije pustinjskim narodima je još debilnije. i naravno da je sve to izgovor i povod, a da su novac i uticaj jedini razlog, ne znam što je u to toliko teško poverovati. gasovod je dovoljan da se razori neka suverena država. kao što je i manje bilo dovoljno da se razori SRJ. a što se tiče putin ili tramp dileme. putin je zločinac i ruski apsolutista za 21. vek, najopasniji po ruse same. ali ono što radi u spoljnoj politici nije ni blizu NATO zločinima. brani rusku manjinu u Ukrajini, to bi valjda svaka nacija činila i brani jedno od poslednjih, najodanijih i najbitnijih saveznika, kao što bi US branila UK ili Njemačku. No, Putin nije svetski policajac i inženjer svetskog poretka, ne igra se boga kao zapadnjaci. Koji su, verujem, puštali ISIS verujući da rade u njihovom interesu (koji je pre svega obaranje Asada) sve dok Putin nije počeo da tuče po njima i onda su shvatili da u očima sveta ispadaju pokroviteljima divljačke terorističke države. ne bih ja živeo pod putinovom ili kineskom tiranijom, ali ne želim ni da zapadna prefinjenija kontrola kombinovana sa degeneracijom bude jedino što postoji. Odnosno, ako su diktatorski Putin i kineske komunjare brana unitarnom svetu pod vođstvom ludaka iz Vašingtona koji dalje može tonuti samo u globalnu vladu (u nekom obliku), neka žive ti strašni tirani hiljadu godina. 2 1
Demon Seed Posted April 14, 2018 Report Posted April 14, 2018 Tvoj prvi pasus u stvari odgovara (ili pokusava ) na ovo moje pitanje: jedna rasistička diverzija, tu se javlja jedna pravilnost, zbog čega bela Jevropa češće revidira nazadna uverenja, a peščani Musli ne..? Hriscanstvo je "samo po sebi" bolje od Islama prvo zato sto su najosnovniji principi nijansu manje brutalni i zivotinjski, a drugo zato sto je za razliku od Islama evoluiralo u nesto jos manje brutalno i zivotinjsko. Zoroastrianizam je uticao na nastanak Hriscanstva 5 vekova pre Islama, pa nek je uticao i na nastanak Islama, neam nista protiv. Ali nije tacno da se Islam razvio "prirodno", nego se razvijao isto kao i Hriscanstvo uz borbu protiv politeisticke vere i lokalne kulture, sa razlikom sto se naravno Islam sirio nasilnije od Hriscanstva od pocetka, tj. osvajanjima. 'Kultura tiranije' je postojala i u Evropi (narocito milenijumima pre), samo sto se Evropa ranije mrdnula od kulture tiranije, pa se Hriscanstvo razvijalo u civilizovanijem okruzenju nego Islam (iako pola milenijuma pre), a na Bliskom Istoku se odrzala ista tiranijska kultura i do danas. Genetika i stepen evolutivnog razvoja nikako tu nisu isti, glavna razlika je u ljudima i u zajednici a ne u zapisanom tekstu u nekoj od 'svetih knjiga', jer kao sto vidimo taj tekst je podlozan revizijama ukoliko se u zajednici pojave tendencije ka napretku. Nije Evropa civilizovanija od orijenta zbog Hriscanstva, nego je Hriscanstvo civilizovanije od Islama jer se razvijalo u Evropi. Navesti "indo-evropski kod" kao nekakav eksterni pritisak za menjanje Hriscanstva je neodredjeno i netacno, jer su evolucija i civilizacija procesi i dinamika, a ne neka uklesana misticna konstanta - "kod" koja vuce kao magnet na odredjenu stranu. Ono sto vise lici na konstantu je otpor nekih zajednica prema svakoj promeni, bila ona dobra ili losa, sto je kancer covecanstva i glavni instrument tiranije. Pogresno si stekao utisak da mi je tesko da poverujem da je svim umesanim stranama interes bitniji od principa, kulture, religije, pravde itd, to pricamo od pocetka. Mislim da tretiranje svog naroda i tretiranje svih drugih u spoljnoj politici nisu bas principijelno toliko odvojeni kao sto ti kazes, kad vec pricamo o kulturi tiranije. Za Trump vs Putin ne podrzavam sranja ni jednog ni drugog, ali mislim da si u iluziji oko uloge svetskog policajca i inzenjera svetskog poretka itd, i jedni i drugi gledaju da kontrolisu sto vise, Putin i svi ostali intervenisu isto tako, u skladu sa svojim mogucnostima i interesima. To sto Putin ne nastupa u stilu "mi cemo vas da demokratizujemo" koji svi nedemokratizovani vide po defaultu kao pretenciozan i invazivan, nego kao cuti i gleda svoja posla, (jer ni ne moze da se pohvali nekom demokratijom i civilizacijom u svom dvoristu pa da igra na tu kartu), ne znaci da ne utice na oblikovanje svetskog poretka onako kako njemu odgovara. A npr. da je americka "policijska akcija" u korejskom ratu uspela do kraja i da "komunisticka (komunalna xexe) policija" nije istom silinom podrzavala svoju struju, mozda danas ne bismo nagadjali o tome koliko NK ozbiljno shvata posledice eventualnog koriscenja nuklearnog naoruzanja i da l' ce nesto da im se omakne. Tek tretmanom tamosnjeg naroda da se ne zamaramo.
kuruz Posted April 14, 2018 Report Posted April 14, 2018 https://www.rt.com/news/424149-skripal-poisoning-bz-lavrov/ Lavrov: Swiss lab says ‘BZ toxin’ used in Salisbury, not produced in Russia, was in US & UK service
Demon Seed Posted April 14, 2018 Report Posted April 14, 2018 (edited) The toxin was never produced in Russia L O L Ipak je to ruski gospodin ministar spoljnih poslova, njemu ćemo da verujemo Evo ja kao ministar kurčevih yumetal poslova mogu da ti kažem da BZ proizvodi svaka jača država, sintetisan je pre 60-70 godina i mogu i ja da ga proizvedem, da sam malo luđi i hrabriji. Nije u pitanju nikakva alien supstanca za koju ti treba poseban materijal i aparatura Edited April 14, 2018 by Demon Seed
Recommended Posts