truliandedzombileš! Posted November 1, 2015 Report Share Posted November 1, 2015 да читава нација размишља као педераши са јума, одавно је не би ни било наравно да је јасно да ми не можемо бити главни силеџија у граду, али можемо и морамо стремити томе да будемо главни баја макар у улици, а не да загреб и приштина кроје нашу судбину. помиње неко лекције из протеклих 20 година, поред те да се не можемо војно супротставити западном свету, у тих 20 година требали смо научити такође да у светском поретку тог запада нема места за целовиту и у сваком смислу успешну и независну Србију и делати у оквиру тих лекција. 3 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bo88gdan Posted November 1, 2015 Report Share Posted November 1, 2015 Dolazi neprijateljska vojska ne zanima me cija nato, Amerika, Dzihadisti Napada moje ognjiste Ja bih ga branio to je bila poenta moje price to sto si ti autoshovinista to je druga stvar mislis ono kad je Austrija poslala nasilno mobilisane, isprepadane i lose obucene Cehe,Slovake,Hrvate,Madjare i Bosance na Cer i Kolubaru protiv Srba koji su ratovali prethodne dve godine? sa sve Britanijom i Francuskom iza ledja,kad su nam Francuzi poslali artiljerijsku municiju,kad su nas obukli,naoruzali,nahranili i ratovali sa nama? i kad smo i pored svega stravicno stradali i izgubili cetvrtinu stanovnistva..gde ti zivis i zbog cega zivis?koja je ovo godina?koliko je proslo od 1914.g i sta se sve promenilo od tad? kakav ti rat danas zamisljas majke ti?da nece ova balkanska sirotinja mozda da nas napadne?balkanska sirotinja bezi na zapad,bas ih briga da ratuju za idiote koji su na vlasti.. da nece amerikanci ponovo da nas bombarduju?videli smo kako je to proslo.. da,ja bih sigurno zapalio odavde,ako izglasate neku dovoljno maloumnu budalu koja bi se kurcila i onda mene podmetnula da joj kao branim drzavu ili joj vracam teritorije.. да читава нација размишља као педераши са јума, одавно је не би ни било наравно да је јасно да ми не можемо бити главни силеџија у граду, али можемо и морамо стремити томе да будемо главни баја макар у улици, а не да загреб и приштина кроје нашу судбину. помиње неко лекције из протеклих 20 година, поред те да се не можемо војно супротставити западном свету, у тих 20 година требали смо научити такође да у светском поретку тог запада нема места за целовиту и у сваком смислу успешну и независну Србију и делати у оквиру тих лекција. bravo brate 2 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuruz Posted November 1, 2015 Report Share Posted November 1, 2015 mislis ono kad je Austrija poslala nasilno mobilisane, isprepadane i lose obucene Cehe,Slovake,Hrvate,Madjare i Bosance na Cer i Kolubaru protiv Srba koji su ratovali prethodne dve godine? sa sve Britanijom i Francuskom iza ledja,kad su nam Francuzi poslali artiljerijsku municiju,kad su nas obukli,naoruzali,nahranili i ratovali sa nama? i kad smo i pored svega stravicno stradali i izgubili cetvrtinu stanovnistva..gde ti zivis i zbog cega zivis?koja je ovo godina?koliko je proslo od 1914.g i sta se sve promenilo od tad? Sram te bilo. 6 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
HeLLsarma Posted November 1, 2015 Report Share Posted November 1, 2015 Au Faprile, da toliko ne volis svoju zemlju, jbg stvarno si Cedino celjade. Begaj odmah, oslobodi jedno radno mesto. Ili mozda mozes da uzmes akustaru i da sviras All we are saying is give piece a chance. Ljudi, ja kazem da nemam blage veze da pucam, nisam isao u vojsku, ako bude rata idem na front pa nek budem topovsko meso (mada pre bih snajper). OTADZBINA SE MORA BRANITI, NE ZBOG OVIH GOVANA NA VLASTI DANAS NEGO ZBOG NASIH PREDAKA I NASE DECE! 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ManiaC Posted November 1, 2015 Author Report Share Posted November 1, 2015 mislis ono kad je Austrija poslala nasilno mobilisane, isprepadane i lose obucene Cehe,Slovake,Hrvate,Madjare i Bosance na Cer i Kolubaru protiv Srba koji su ratovali prethodne dve godine?sa sve Britanijom i Francuskom iza ledja,kad su nam Francuzi poslali artiljerijsku municiju,kad su nas obukli,naoruzali,nahranili i ratovali sa nama? i kad smo i pored svega stravicno stradali i izgubili cetvrtinu stanovnistva..gde ti zivis i zbog cega zivis?koja je ovo godina?koliko je proslo od 1914.g i sta se sve promenilo od tad? Ne seri Faprile,pre neki dan si se hvalio da se "nacitan" a sada ovako bulaznis.i da treba da te je sramota. kakav ti rat danas zamisljas majke ti?da nece ova balkanska sirotinja mozda da nas napadne?balkanska sirotinja bezi na zapad,bas ih briga da ratuju za idiote koji su na vlasti..da nece amerikanci ponovo da nas bombarduju?videli smo kako je to proslo.. Protiv Srbije se od 2000. godine vodi specijalni rat i da bas nam opasnost preti iz neposrednog okruzenja.Od Hrvata i Siptara.Ili mozda imas neko drugo objasnjenje zasto "miroljubiva" Hrvatska dobija ofanzivno oruzje?Koga ce da gadja tim oruzjem?Nekog svog NATO partnera?Jovan Cvijic je jednom prilikom lepo opisao vas takve kada vas je nazvao "rajinskim mentalitetom". Problem jeste u tome sto je svaki rat protiv Srbije na Balkanu rat protiv Rusije hteli ljudi to da priznaju ili ne.Okretanje u potpunosti Zapadu znaci gubljenje drzavnosti i gubitak teritorija koje ce otici Siptarima i Muslimanima Americkim saveznicima.Ne voli Amerika toliko BiH zbog tamosnjih piramida nego zbog anti srpskog stanovnistva i samim tim anti-ruskog faktora na Balkanu da,ja bih sigurno zapalio odavde,ako izglasate neku dovoljno maloumnu budalu koja bi se kurcila i onda mene podmetnula da joj kao branim drzavu ili joj vracam teritorije.. Pa od tebe nam ocigledno i ne bi bilo neke koristi tako da putuj igumane. 3 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fapril ethereal Posted November 1, 2015 Report Share Posted November 1, 2015 kakvi ste muzjaci mozda i ne odem ako nas napadnu.. osecam se sigurno pored HellSarme topovskog mesa 3 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
HeLLsarma Posted November 1, 2015 Report Share Posted November 1, 2015 kakvi ste muzjaci mozda i ne odem ako nas napadnu.. osecam se sigurno pored HellSarme topovskog mesa Svakog gradjanina da zastitimo, iako je LDPeder, mozda se dozove pameti. Ti bogami mozes i da se pravis pacifista, da udjes u neprijateljski kamp, zasviras generalu nesto na akustari pa kad se svi ponabijaju lepo ih izubijas sa istom. Ajmo sad ozbiljno, jel bi samo kulirao kad bi cuo da ti selo gori, da ga pale neprijatelji???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Маузер Posted November 1, 2015 Report Share Posted November 1, 2015 To sto neko ne zna da puca nije problem. Vojnika mozes napraviti za 2 nedelje ali fizicka sprema je nesto drugo jbg. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
LoveHateLove Posted November 1, 2015 Report Share Posted November 1, 2015 Treba braniti zemlju, nema spora, ali je cinjenica da mi nismo bas toliko velike patriote i borci, jer da jesmo branili bi Kosovo do kraja, ne bi potpisali predaju. Ako treba da nam poruse sve mostove, neka ruse, morali bi na kraju poslati pesadiju, a pitanje je da li bi to uradili, verovatno ne, a mi bi sacuvali Kosovo. Mi nismo bili spremni da podnesemo tu zrtvu, kao sto su Vjetnamci npr. Mada da smo imali bolje diplomate ne bi ni dosli u tu situaciju da nas bombarduju. Prema tome glupo je sad pricati o nekoj borbi kad smo najvaznije bitke izgubili. Kakogod, danasnje generacije gledaju da odu sto pre iz zemlje, realno vecinu zabole za Kosovo, odrekli bi ga se za najnoviji model mobilnog telefona, da ne pricam to sto glasamo za ljude koji prakticno potpisuju predaju Kosova i ekonomski unistavaju zemlju, vojsku itd. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ManiaC Posted November 1, 2015 Author Report Share Posted November 1, 2015 (edited) Kada bi se zaratilo mnogi bi se iznenadili kako bi se narod caskom organizovao i podigao na oruzje.Drugacije je to situacija nego kad se samo o tome prica. A i ta prica kako mi nemamo nista od vojske i kako je sve unisteno je delimicno tacna.DOS vlast jeste unistila jedan dobar deo tehnike na primer veliki broj PVO raketa Strela ali ih je dosta i ostalo.I imamo svasta od oruzja.Nije problem u ratu problem je ko ce da ga vodi i kakve bi kalkulacije kasnije pravio.Tomislav Nikolic i Aleksandar Vucic kao vrhovni komadanti. Edited November 1, 2015 by Speedz Maniac 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
metal guru Posted November 1, 2015 Report Share Posted November 1, 2015 1. Austrijska vojska je bila sve samo ne lose obucena. 2. Mobilisano Slovensko stanovnistvo je bilo motivisano jakom propagandom koja se godinama vodila protiv Srbije u AU, narocito Hrvati koji se nikad nisu predavali. Izuzetak su jedino Cesi, ali njih nije bilo mnogo(u armijama koje su slate na nas). 3. Srpska vojska je vec izgubila dosta ljudi u balkanskim ratovima, ali je imala prednost ratnog iskustva. 4. Artiljerija je bila elitni rod srpske vojske, naoruzanje kupljeno, nista dobijeno. Odlican oficirski kor i vrhunski generali. 5. Artiljerijske municije je zafalilo pred Kolubarsku bitku, Francuzi je jesu poslali ali ona nije odgovarala nasim topovima. Transportujemo je do Nisa gde se vrsi demontiranje. Trka sa vremenom. 6. Francuzi nisu hteli da posalju brodove srpskoj vojsci za evakuaciju na Krf. To su ucinili tek kada su Rusi zapretili da ce u suprotnom unilateralno zakljuciti mir sa Nemackom i AU. 7. Sa Britanijom su odnosi bili zategnuti, a nekoliko godina od 1903. nisu ni postojali. Uvek su gledali kako da nas zakinu. Ili mozda imas neko drugo objasnjenje zasto "miroljubiva" Hrvatska dobija ofanzivno oruzje? Seru Hrvati, dobice kurac. Najjace da ce Ameri da dele svoje najbolje naoruzanje sakom i kapom. Tamo je sad predizborna kampanja, a izbori se dobijaju merenjem kite sa Srbima. Otuda takve nebulozne izjave. 10 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fapril ethereal Posted November 1, 2015 Report Share Posted November 1, 2015 Ajmo sad ozbiljno, jel bi samo kulirao kad bi cuo da ti selo gori, da ga pale neprijatelji???? ajmo ozbiljno kako pored tebe covek da ostane ozbiljan? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ManiaC Posted November 1, 2015 Author Report Share Posted November 1, 2015 Seru Hrvati, dobice kurac. Najjace da ce Ameri da dele svoje najbolje naoruzanje sakom i kapom.Tamo je sad predizborna kampanja, a izbori se dobijaju merenjem kite sa Srbima. Otuda takve nebulozne izjave. Videcemo.Ne dobijaju oni rakete nego licencu za prozivodnju balistickih raketa a trebali bi da dobiju lansirne rampe za te rakete. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShinigamY Posted November 1, 2015 Report Share Posted November 1, 2015 ajmo ozbiljno kako pored tebe covek da ostane ozbiljan? Ne znam, cas bi da bude topovsko meso, a cas bi da bude snajper, iako je pusku verovatno video na kanteru. Prvo: Seru Hrvati, dobice kurac. Najjace da ce Ameri da dele svoje najbolje naoruzanje sakom i kapom. Tamo je sad predizborna kampanja, a izbori se dobijaju merenjem kite sa Srbima. Otuda takve nebulozne izjave. Ovo i nema dalje polemike. Ne znam sto se ljudi loze na te gluposti, neko ce da te napada tek tako ... Jaka stvar, jebenim svedama, rusi prelecu avionima ispod radara non stop, ovi nista ne smeju da urade, u fazonu su, nemojte molimo vas, mi smo dobri. Jel to znaci da ce Rusija da napadne Svedsku? Nidje veze. Al' zato svedjani imaju jednom godisnje mobilizaciju i vrse vojnu vezbu da ih imaginarno napada Rusija. Merenje kurcina, vojne vezbe, naoruzavanje, sve je to standard svake zemlje koja ima vojsku, i da bi se ta vojska odrzala, mora to da se radi. I mi imamo razne vojne vezbe, pa sta sad, Hrvatima treba da drhte gace non stop kada mi imamo vojne vezbe? Ili Bugarima? Pravi se fama niokocega realno. Ratovi se ne zapocinju tako sto svima predocis da se pripremas za rat. Barem ne danas. 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
truliandedzombileš! Posted November 1, 2015 Report Share Posted November 1, 2015 Mada da smo imali bolje diplomate ne bi ni dosli u tu situaciju da nas bombarduju. Вероватно исто тако размишља понеки залудни ирачанин, либијац, сиријац... а истина је да за све те земље (уз СФРЈ, па чак ни за слобину југу) није било места у америчком дизајну. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ManiaC Posted November 1, 2015 Author Report Share Posted November 1, 2015 Da samo sto je problem sto niko ne misli da ce Hrvati kada naprave nesro raketa odmah istog dana krenuti na Srbiju.I ne razumem kako Srbija nije u opasnosti kada joj je NATO sa svojim siptarskim basibozlucima okupirao deo teritorije?Kako nije u opanosti kada imas pozivanje mladih sandzaklija da prave svoju drzavu na racun Srbije,kako nije u opasnosti kada se sve radi da se ukine Republika Srpska.Ajde da dodje neko na vlast da ukine autonomiju Vojvodini pa da vidis da li zapad nema interesa da rasparca Srbiju. Nije to borba protiv samih Srba vec borba protiv Rusa na Balkanu. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dead Man Walking Posted November 1, 2015 Report Share Posted November 1, 2015 Odgovarati na tako pojednostavljena pitanja nema smisla jer ništa u stvarnosti nije tako jednostavno opet pak kad je vreme ratova i sukoba uvek postoji neko ko želi da upravo tako postavi i pojednostavi stvari da ispadne da tamo neko hoće da osvoji nas i čovek de facto mora biti "zaglupljen" da bi na tu igru pristao. Ipak u svakoj situaciji treba izbeći sukob i skloniti bližnje jer sve je to igra ljudi koji neće biti na tom zamišljenom borbenom polju. A sve i da neko hoće da uzme to parče zemlje, zajebi to, nije vredno, vredniji si hiljadu puta svojoj ženi i detetu zdrav i prav pored njih gdegod to bilo nego mrtav na "svojoj zemlji", a nema slave ni u uzimanju tuđeg života ni u samoodbrani. Skoro sam gledao Band of brothers baš ponovo, kome je do rata preporučujem da pogleda. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
HUMAN Posted November 1, 2015 Report Share Posted November 1, 2015 Kako je(i posle svih sranja) i dan danas lako, naterati klince da se late oružija na konto patriotizma, ne znam samo koliko su pojedinci upućeni u realno stanje stvari i šta se zapravo dešavalo pre 20 i kusur godina, a takodje i sa kosovom. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
truliandedzombileš! Posted November 1, 2015 Report Share Posted November 1, 2015 verovatno si ti upoznat sa realnim stanjem stvari 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vudun Posted November 1, 2015 Report Share Posted November 1, 2015 Nauru >>> Balkanština >>> Skandinavičluk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
HUMAN Posted November 1, 2015 Report Share Posted November 1, 2015 verovatno si ti upoznat sa realnim stanjem stvari verovatno si ti upoznat sa realnim stanjem stvari Ne, nego živim sa idejom, da ćemo sa tenkovima(kao nekada"boj na kosovu" ) povratiti sve naše izgubljene(?) zemlje! 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
LoveHateLove Posted November 1, 2015 Report Share Posted November 1, 2015 Вероватно исто тако размишља понеки залудни ирачанин, либијац, сиријац... а истина је да за све те земље (уз СФРЈ, па чак ни за слобину југу) није било места у америчком дизајну. Nije za jos mnoge, pa nisu prosli kao navedene. Neke su uspele da se odbrane od americkog imperijalizma neke nisu. Cinjenica je da smo mi bili sami protiv svih, a tako ne moze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
truliandedzombileš! Posted November 1, 2015 Report Share Posted November 1, 2015 Ne, nego živim sa idejom, da ćemo sa tenkovima(kao nekada"boj na kosovu" ) povratiti sve naše izgubljene(?) zemlje! odupreti se zapadu i vratiti nezavisnost suženoj srbiji će biti dovoljno za početak. a za to nam ne trebaju tenkovi. Nije za jos mnoge, pa nisu prosli kao navedene. Neke su uspele da se odbrane od americkog imperijalizma neke nisu. Cinjenica je da smo mi bili sami protiv svih, a tako ne moze. naravno da ne može sada treba videti da li nas je nova podela sveta ostavila preduboko pod zavesom američke hegemonije, pritom sasvim premale i strateški nebitne ili ipak nije. 3 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vudun Posted November 1, 2015 Report Share Posted November 1, 2015 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon Seed Posted November 2, 2015 Report Share Posted November 2, 2015 Govoriti istinu,! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts