Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Još ko je upućen u materiju zna koliko je malim proizvođačima teško da dobiju bilo kakve subvencije za poljoprivredu. 1001 propis i dokument, čas može, čas ne može itd.

Edited by Dead Man Drinking
  • Upvote 2
Posted

Ima neka fora kada je vlasnik firme stranac, i kad je nas

Uostalom, dovoljnovda za svaku njihovu firmu on bude vlasnik, racuna se ko nasa firma jer je vlasnik srbin haha

Posted

sedištem društva se smatra stvarno sedište uprave

strana i domaća lica mogu bez ograničenja da otvaraju privredna društva u Srbiji

međutim, strana pravna i fizička lica koja obavljaju delatnost u Srbiji mogu sticati pravo svojine na nepokretnostima na teritoriji Srbije koje su im potrebne za obavljanje te delatnosti pod uslovom uzajamnosti

strana fizička lica koja ne obavljaju delatnost u Srbiji mogu sticati pravo svojine na stanu i stambenoj zgradi pod uslovom uzajamnosti

to znači da taj Arapin ne bi mogao da kupi stan, kuću ili zemlju na svoje ime ovde ako državljanin Srbije ne može da kupi to isto u državi tog Arapina, odnosno da bi mogao da stekne neko pravo na nepokretnosti u onom obimu u kom bi to pravo u državi Arapina mogao da stekne državljanin Srbije

ovako će gospodin moći na svoje ime da kupuje nepokretnosti bez bilo kakvih ograničenja

Posted

jebem ti ja drzavu koja svakom daje drzavljanstvo i gde svaki kurac iz inostranstva ulazi bez vize.

nemoguce je dobiti drzavljanstvo UAE koliko znam, i to bi trebalo da bude obostrano - ako drzavljanin srbije ne moze da postane drzavljanin UAE ne bi smelo ni obratno.

uvesti vize za ulazak u srbiju shodno tome kako ta drzava srbiji trazi vizu. pocevsi od USA i UK, pa na dalje.

• Upvote 1
Posted

nije bas...u principu nema nista neuobicajeno u tome da vlada da strancu drzavljanstvo zbog razloga opsteg interesa. problem nije u tome niti je odgovor da se to nesto ne sme nego u ciljevima.

(uslovi za prijem u drz.)

...

Nezavisno od uslova iz člana 14. stav 1. tač. 2. do 4. ovog zakona, u državljanstvo Republike Srbije može biti primljen i stranac čiji bi prijem u državljanstvo Republike Srbije predstavljao interes za Republiku Srbiju.

nije tu srbija nesto specificna

zamisli recimo da je depardije popizdio zbog svoje debilne vlade i umesto rusije odlucio da se preseli u srbiju i da mu nasa vlada ne moze dati drzavljanstvo jer nema zakonskog osnova za to, bilo bi malo glupo jelda

Posted

nije to problematično ako se ne zloupotrebljava i ako su uslovi zaista ispunjeni

ovo deluje kao čist primer zloupotrebe

Vučićeve magije

Posted

http://www.b92.net/b...&nav_id=1091939

punim kapacitetom se radi na prevenciji svake mogućnosti života na selu

pička vam materina vašljiva svima redom

Treba povremeno ušmrkavati kokain i dilovati heroin. Tu Major ima pravo.

Povežeš se s političarima i navučeš ih nekako. Kažeš im neka nova, skupocena, mnogo dobra droga na tržištu, a u stvari im uvališ bućkuriš, onaj najgori heroin.

Osim što uništavaš gamad, opljačkani novci završe kod tebe. Jednim udarcemm... Društveno koristan rad.

• Upvote 1
Posted

ja bih sve to ukinuo. ako ne postoji reciprocitet - ne moze.

pogotovo kad su vize u pitanju.

mi smo tradicionalno pravno otvorena zemlja prema strancima i to je dobra stvar, moze se cak reci napredna. jedna dobra vlada bi to znala da iskoristi a ne da izvrgne ruglu.

Posted

samo kazem - da sam ja neka vlast, drzavljani zemalja za koje nam treba viza bi morali da traze isto tako vizu i da prodju kroz isti proces.

Posted

samo kazem - da sam ja neka vlast, drzavljani zemalja za koje nam treba viza bi morali da traze isto tako vizu i da prodju kroz isti proces.

Posted

ja bih sve to ukinuo. ako ne postoji reciprocitet - ne moze.

pogotovo kad su vize u pitanju.

Jes pa da nesto bude fer i za nas smrtnike haha

Posted (edited)

malo je ovo komplikovano i apstraktno ali ajd...

reciprocitet nema smisla zato sto nije interes nase drzave da nasi gradjani dobijaju drzavljanstvo stranih drzava.

strani drzavljani moraju da se odreknu svog drzavljanstva da bi dobili nase (to je najopstiji slucaj - tri godine srpskog domicila). vecina drzava ima taj zahtev, cak su i mnogo stroze u drugim stvarima. dosledno primenjujuci reciprocitet to bi znacilo da mi zelimo da strane drzave primaju nase drzavljane u svoje drzavljanstvo nakon cega cemo mi, svojim gradjanima i presumably pripadnicima svog naroda (a srbija je ipak predominantno nacionalna drzava) da oduzimamo (edit: omogucujemo da se odreknu) srpskog drzavljanstva.

za to se, teoretski, mozda i simbolicki, ne moze reci da je u interesu republike.

zato je odsustvo nekakvog reciprociteta vise programirano nama u korist nego postojanje reciprociteta.

srbija omogucuje otpust iz drzavljastva, ali nema smisla da mi "motivisemo" druge zemlje da olaksavaju nasim drzavljanima dobijanje njihovog drzavljanstva. to je nekako kao da si obezvredio bivanje gradjaninom srbije

drzave imaju prirodnu tendenciju da zadrzavaju stanovnistvo ne da mu olaskavaju iseljenje

Edited by Čarli
Posted

kako se ovaj iz UAE nije odrekao svog drzavljanstva, i nije bio 3 godine u srbiji? ;)

a sto se viza tice, ne vidim ni jedan razlog da se ne uvede reciprocitet. ako treba i analno i oralno ispitivanje. ;)

p.s.

koncept nacionalne drzave je poceo da propada krajem 19 veka, btw. drzavu treba posmatrati kao zajednicu za istim interesima, servis.

Posted

nije se odrekao jer je on primljen verovatno po onom stavu koji sam gore citirao a tu se ne trazi otpust iz stranog drzavljanstva :)

p.s.

koncept nacionalne drzave je poceo da propada krajem 19 veka, btw. drzavu treba posmatrati kao zajednicu za istim interesima, servis.

ne moras meni to da pricas, ja ti samo govorim "kako stvari stoje"

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...