Angelystor Posted December 12, 2015 Report Posted December 12, 2015 Izvinjavam se ovima iznad na offtopicu. Moja dva metal albuma godine: I, nakon toga, nekih top15: Stratovarius - Eternal Mustasch - Testosterone Pyramaze - Disciples Of The Sun Crypt Sermon - Out Of The Garden Moonspell - Extinct Faith No More - Sol Invictus Paradise Lost - The Plague Within Motorhead - Bad Magic Nile - What Should Not Be Unearthed Cattle Decapitation - The Anthropocene Extinction Enforcer - From Beyond Iron Maiden - The Book Of Souls Leprous - The Congregation Enslaved - In Times Skyforger - Senprusija Bez nekog konkretnog redosleda, ne znam baš ni kako bih poređao. I naravno, album godine uopšte, nevezano za žanr: 5 Quote
Descender Posted December 16, 2015 Report Posted December 16, 2015 Slično kao i prošla, i 2015. je iznjedrila gomiletinu što vrhunskih, što odličnih albuma i muka je sve to poslušati i ispratiti kako treba... Ono što je karakteristično je to da su skoro svi velikani koji su objavljivali ove godine izbacili nešto vrijedno pažnje, jako dobra godina za velike bendove. Treba napomenuti da su čak i Maideni izbacili sasvim dobar i relevantan album, koji bi samo da je nešto kraći bez problema našao mjesto na mojoj listi. I Amorphis je pokazao napredak u odnosu na prethodne albume. Dakle, uz ogradu da još uvijek nisam uopšte ili nisam kako treba preslušao more albuma dobrih i važnih bendova, kao i da nije bilo dovoljno vremena da se u potpunosti slegnu utisci oko dva albuma koji će se zajedno sa još možda 2-3 izdanja nesumnjivo boriti za album godine (mislim naravno na Secrets of the Moon i Baroness), evo je i moja neka preliminarna lista od 20 najboljih, koja će se vjerovatno još dopuniti čim kako treba preslušam bar dio onoga što sam propustio... Po abecedi, po kvalitetu se još nije sve u potpunosti iskristalisalo: Batushka - Litourgiya Barren Earth - On Lonely Towers Black Trip - Shadowline Djevel - Saa Raa Og Kald Enforcer - From Beyond Glaciation - Sur les Falaises de Marbre Grift - Syner Killing Joke - Pylon Marduk - Frontschwein Mgla - Exercises in Futility Moonspell - Extinct Morgoth - Ungod Motorhead - Bad Magic Napalm Death - Apex Predator Paradise Lost - The Plague Within Satan - Atom by Atom Secrets of the Moon - SUN Slayer - Repentless Swallow the Sun - Songs from the North Tau Cross - Tau Cross Takođe, moram obavezno pomenuti i dva odlična EP-ja koja vrtim skoro na dnevnoj bazi, Slægt - Beautiful and Damned i Spectral Lore - Gnosis (koji bi sa trajanjem od blizu 50 minuta sasvim legitimno mogao biti i album, ali eto). 3 1 Quote
Kumodraski Vo Posted December 16, 2015 Report Posted December 16, 2015 E oce biti glasanja za najbolji album foruma mogli bi.. Quote
Descender Posted December 16, 2015 Report Posted December 16, 2015 Svakako, ove godine posebno, nema Mastodona Nek se još prave liste, pa ćemo opaliti glasanje krajem mjeseca. 1 Quote
Kumodraski Vo Posted December 16, 2015 Report Posted December 16, 2015 Bilo bi do jaja kad bi pobedio Slayer, a ne Mgla ili sta vec.. 1 Quote
M-16 Posted December 16, 2015 Report Posted December 16, 2015 Nema mastodona ali su tu baroness. 1 Quote
truliandedzombileš! Posted December 16, 2015 Report Posted December 16, 2015 i ja bih rekao baš kada sam mislio da će proći godina bez jedne prave albumčine no još se čeka da se slegne malo 1 Quote
Talvi Posted December 16, 2015 Report Posted December 16, 2015 Mrla magano sad sam tek pročitao šta si ti ovde napisao Quote
Kumodraski Vo Posted December 16, 2015 Report Posted December 16, 2015 Hahahah ovo cu da kvoutujem kad god krenete da serete kolko je album dobar.. Quote
Descender Posted December 16, 2015 Report Posted December 16, 2015 Bilo bi do jaja kad bi pobedio Slayer, a ne Mgla ili sta vec.. Ubija Slejer za sve pare, još mi nije ni blizu dosadio, mislim da sam ga možda (uz oba Black Trip albuma) i najviše slušao ove godine! 1 Quote
Kumodraski Vo Posted December 16, 2015 Report Posted December 16, 2015 Ja to i Stratovarius najvise vrteo, jebanje za sve pare.. Quote
kuruz Posted December 16, 2015 Report Posted December 16, 2015 sad sam tek pročitao šta si ti ovde napisao hahaha čukao na telefonu dok sam čekao red za PES Nakoto Magano >>> 1 Quote
Demon Seed Posted December 16, 2015 Author Report Posted December 16, 2015 Preporodio si se s tim moćnim metalom, mogao bi na Gamma Ray da se baciš kao čovek. Meni nešto deluje da nije ove godine izašlo ništa što može da zajebe Nothing but the Whole, al' videćemo. Miriše mi od ovog crnila da su sve fini albumi ali standardno. Ovi sa pravoslavnim pojanjem malo razbili monotoniju Poslušao sam Mglu, dobar je album, jesi čuo! Eventualno mi je mana što dečko preteruje sa činelom na nekim deonicama, a cowbella nigde. A što se pobednika tiče, naravno da će to biti Slayer ili tako neki album koji je poslušala svaka lenština koju boli kurac da čuje više od 5 albuma koji su izašli tokom godine. 1 1 Quote
Descender Posted December 16, 2015 Report Posted December 16, 2015 Ovi sa pravoslavnim pojanjem malo razbili monotoniju I izdali jedan od albuma godine! Odličan! 1 1 Quote
Kumodraski Vo Posted December 16, 2015 Report Posted December 16, 2015 Ma ova godina je nebitna svejedno, sledeca ce biti presudna.. Slusao sam Land of the free, pola dosadno pola super.. Quote
Demon Seed Posted December 16, 2015 Author Report Posted December 16, 2015 Udri i jedan pre i dva posle njega Quote
SkullKrusheR Posted December 16, 2015 Report Posted December 16, 2015 Poslušao sam Mglu, dobar je album, jesi čuo! Eventualno mi je mana što dečko preteruje sa činelom na nekim deonicama, a cowbella nigde. ovo je bio i moj prvi utisak kad su me naterali da poslušam. zvuči kao polomljeni blatobran na biciklu. Quote
Demon Seed Posted December 16, 2015 Author Report Posted December 16, 2015 Ma meni i ok zvuči, čak je i dobar trip kako ceo set bubnja zvuči super a uskače preko toga prljavi blatobran s vremena na vreme, ali u jednoj pesmi, da l' je II ili III, pri kraju pesme, ne pušta činelu, neprestano bije, na foru MAMAA vidi koliko puta ja mogu da udaram činele s obe ruke dok laganim tempom bijem naizmenično bas i doboš 1 Quote
Demon Seed Posted December 17, 2015 Author Report Posted December 17, 2015 Te činele malo napuštaju granicu dobroga ukusa Ali je dobar album 1 Quote
Descender Posted December 17, 2015 Report Posted December 17, 2015 VOLIM TAJ FAZON, VOLIM HEVI METAL Quote
Јарослав Posted December 17, 2015 Report Posted December 17, 2015 kako iskusno izbegavam ove best of i mixtape teme Quote
azal Posted December 17, 2015 Report Posted December 17, 2015 kad ne bih mogao na 100 da suzis jer ti je sve do jaja mada moram da priznam da me grob bas razocarao. bas nigde UG, kao neka Kerrang lista. lamb of god mrtvi. Quote
Recommended Posts