Haos sam ja Posted February 18 Report Posted February 18 Malo sam i zapostavio neke nove albume da bih ovaj izpreslušavao sa svih strana ali konačni utisak je i dalje isti: prve dve i poslednje dve su super, možda Mute malo neopravdano predugačka ali ima rifčine pred kraj da se usereš. Sve između je bezveze, bez fokusa i upečatljivosti, nekakav pretenciozni koncept da se uklopi u lirički narativ, Jim smara a instrumentali su dosadna podloga bez oštrine i dovoljno dinamike. Vrhunski je ovo bend ali ovo im je možda i najslabiji album kad se podvuče crta, nekih 6/10 a to je slabo za njihov standard. Daću mu priliku pred kraj godine još jednom da vidim kako će odležati a sad je vreme za neke druge stvari. Kad budem želeo da ih slušam na ovaj album ću teško pomisliti. 1 Quote
Grobodan Posted February 24 Report Posted February 24 E ovo mi je za sad razocarenje godine, mada ni to mnogo ne znaci. Tacno su otisli u pravac u kome nisam zeleo, neki vaginaleta modern progi djent, nije ni to frka ali malo hitova. 1 Quote
Angelystor Posted March 4 Report Posted March 4 Saglasan sa konsenzusom ovde, sa tim što meni tek poslednje dve rasplamsavaju maštu, sve pre toga jedan veliki meh. Vokal kao da ga Kristofer Nolan producirao, pola vremena ga ne razumem. Quote
azal Posted March 5 Author Report Posted March 5 ne znam koji im je to fazon sa vokalom, i na In Contact mi bilo tako, moras da se namucis da ga cujes. cinjenica da nije neki Dio style belter i da dosta neznije peva ali valjda bi to moglo da se isproducira kako treba Quote
Haos sam ja Posted April 28 Report Posted April 28 Meni ovo tanko zvuči čak i u ovakvoj produkciji kao što je Audiotree. Ponavljam se kao papagaj, fali druga live gitara kao leba. Quote
23/16 Posted May 21 Report Posted May 21 Pogledao sam koncert u Berlinu i bilo je dobro, za nijansu bolje nego u Budimpesti prosle godine. Prostor je bas mali, a uveren sam da bi ovoliko ljudi bilo i u Beogradu. Majicu nisam uzeo, jer mi nisu delovale dovoljno kvalitetno za 30-35e. Quote
Angelystor Posted May 25 Report Posted May 25 Da se zapljunem i ja sa tekuće turneje omiljenih nam prog antipodejaca. U Zoetermeeru bio pun klub, nije rasprodato, ali usudio bih se reći cifra oko 500, to ne bi bilo u Bgu. Ovo mi bio prvi pravi CH gig, jedino pre toga prošle godine na Brutalu, koji će mi možda ostati draži, ali ovo je bilo baš sve što sam očekivao od njihovog giga. Vrsan zvuk, vrsni vokali, fina i prošarana lista. Usput, def mi zadnje dve sa novog najbolje, i uživo fino pokidale. Ali kad krenu Bloom/Contact stvari, tu je merak pravi. I za prog publiku jedna od življih, od nekih baba koje su pored mene znale sve tekstove, do sredine koja je pravila šutke povremene. Jim mi lagano postaje jedan od omiljenih novijih frontmena, obožavam ovaj improv standup pristup, pogotovo lepo ide sa progom. Usput, jel lik uvek fluorescentno farbao nokte? Pre toga uhvatio samo The Hirsch Effekt od predgrupa, simpa, ali bilo bi lepo da odluče šta žele. I onaj nemački ne pomaže uopšte. 1 2 Quote
Recommended Posts