Jump to content

Recommended Posts

Posted
  On 3/19/2016 at 1:46 PM, HUMAN said:

Pa po meni je teško da album sa 3-4 odlične, ali isto toliko i prosečnih pesama može biti savršenstvo! Iste godine je izašao i The Angel and the Dark River, koji je po meni čisto savršenstvo, svih sedam veličanstvenih numera

Potpis

Posted (edited)

Reveal hidden contents

Da budem iskren, albume od 1970 do 1981 retko kad se setim da pustim. A pošto je u par slučaja bilo stvarno teško da se izabere, malo sam varao pa evo ispod dopunjena lista, jer je stvarno greota da nema ni jednog albuma od Abigor koji su mi možda i omiljena grupa, ali eto u bar 3 slučaja bi zauzeli drugo mesto, ili da moj omiljeni death metal album izbacim jer je imao tu nesreću da izađe iste godine kad i Mayhem. Ko neće, ne mora da otvara. : )

Reveal hidden contents

Edited by Miilos
  • Upvote 2
Posted
  On 3/19/2016 at 12:53 PM, HUMAN said:

jbg Dimone, što je nekome 7-8, nekome je 10, npr niko nije stavio Arise koji je po meni čista 10-ka(...ma 11), takodje sa druge strane, vidim svi nešto veličate Draconian, msl jeste to dobar album, ali meni bi on bio neka jaka 8-ca, eventualno 9-ka(jbg neke pesme su mi baš prooooosek, uglavnom na drugoj polovini albuma).

Jao,nemoj mi to raditi ovece.

Draconian nije desetka nego cista stotka.

Posted

Meni je za 94-u bio verovatno najlakši izbor, mada je i te godine bilo baš dobrih albuma, bleeding, divine intervention, low, for victory... pa i de mysteriis i eclipse ali ipak Far Beyond Driven ih je lagano sve potamanio!

Posted
  On 3/19/2016 at 6:51 PM, Underkuruz said:

al pričati o 1994. a ne pomenuti ITNE nema smisla

Pročitaj ponovo ceo moj post(obrati pažnju na eclipse) :da:

Posted

Došlo mi danas da proširim listu, dodao sam još dve i po decenije u odnosu na ono što sam postavio na prvoj strani.

Reveal hidden contents

• Upvote 1
Posted
  On 3/15/2016 at 4:14 PM, HUMAN said:

Auhhhh brate, šta si ti ovde sve kačio, malo si omašio poentu, ok i ja sam stavljao dva albuma na neke godine, ali samo kad baš nisam mogao da se opredelim koji mi je bolji album, maltene si svaki bitniji ili manje bitan album okačio + live i singlove :haha:

PS. sad je 2016-a god.

Omašio poentu nisam jer vrlo dobro znam šta piše u naslovu teme. Lakše mi bilo da prekopiram listu iz plejera nego da lupam glavu koji mi je omiljeni album iz svake godine jer i te liste (meni) predstavljavljaju najbolje iz svake godine (pa makar bila ubačena i uživo pesma sa singla).

Drugo, znam da je 2016. god. ali imam i "malo prečih" stvari od zajebavanja sa muzikom svaki dan (ako si mislio na to što sam napisao da neke liste nisu kompletirane tj. uradjene.)

Treće, ako je album "manje bitan" ne znači da na njemu nema dobrih pesama.

Četvrto, liste sam počeo praviti pre koju godinu jer muziku (zbog nedostatka vremena, vidi pod "drugo") najčešće tako i slušam.

• Downvote 2
Posted

Peto, jesi omasio poentu, narocito sa ovim pod trece :P

al' dobro, ako se tebi ne svidja poenta, i to je legitimno... imamo tvoj drugaciji spisak pa moze da kopa ko zeli

Interesantno da za 1986 niko ne pominje Crimson Glory, al' jebiga, jaka konkurencija, meni se uz Peace Sells i Reign in Blood on klao s Masterom za tu godinu.

Posted

86.prejaka godina, stavio sam Mastera, ali Rein nije ni malo lošiji, bukvalno stoje rame uz rame, takodje ne treba zaboraviti ni Pležakil!

Posted (edited)

PtK odličan ('Ajde slušaj i broji rifove! :bigblue: ), ali mi je ipak ispao u nekom od krugova, nije baš na tom nivou kao MoP - RiB - PS, i, za mene, pomenuti Crimson Glory, možda je on samo za mrvicu manje jak.

Edited by Demon Seed