Descender Posted February 15, 2017 Report Posted February 15, 2017 Apsolutno, izlaznost je ključ svega, oni su već dosegli svoj plafon, u plus više ne mogu. Mislim da će 90% "novih" glasova koji se pojave (ako se pojave) na izborima biti glasovi protiv. A sad ako ljudi opet ostanu kod kuća "nezadovoljni ponudom" i treba Aca da ih rastura dok je svijeta i vijeka, krajnje jednostavna matematika.
Dead Man Drinking Posted February 15, 2017 Report Posted February 15, 2017 Šta ima da se shvati, jednostavno se pusti "prirodno" da se glasa. Oni okvirno imaju 40-45% od izašlih i nek Toma uzme 15-ak posto koji mu "prirodno" pripadaju, što od ljudi koji su u njegovom krilu u stranci, što još više od starijih i slabo obrazovanih glasača koji će srcem glasati za njega jer im je blizak, a neku konkretnu korist (za razliku od stranačke mašinerije) nemaju ni od jednog ni od drugog, samo žive svoje male živote - to mu može biti dovoljno za drugi krug. A i ako ne bude, može pogurati npr. Jankovića u drugi krug tako što će uzeti određeni broj glasova Jeremiću. A sa Jankovićem će Vučić lakše izaći na kraj u drugom krugu nego sa "precednikom sveta". Vučić ovim apsolutno ništa ne gubi, potpuno je svejedno da li će u prvom krugu osvojiti 35 ili 45 % glasova. A može mnogo da dobije. Oćeš da kažeš da se Vučić dogovorio da namerno smanji sebi šanse u I krugu? Toma neće uzeti Jeremićeve glasače. Ako idu obojca, neće dobiti nijedan glas više nego što je njihova koalicija dobila prošle godine, a verovatno i manje. Oni koji žele da glasaju za Jeremića ili Boška bi pre odustali od izbora, nego glasali za Tomu, Šešelja ili Vučića. Vrlo je jasna podela, još se prošle godine videlo da Vučić nema nove glasače. Može samo da krade i ucenjuje postojeće. A i oni će ga izdati čim vide da nije bog.
Dark_Elf Posted February 15, 2017 Report Posted February 15, 2017 odmah će se znati da li je dil u pitanju. A ja sam skoro siguran da jeste. A šta SNS ima od tog dila? Ne kapiram kako ovo može da im pomogne u bilo kojoj varijanti. Toma ne može da uzme više od 5% glasova (7% je plafon), a to je taman toliko da Vučiću onemogući pobedu u prvom krugu. SNS gubi - svi dobijaju.
Descender Posted February 15, 2017 Report Posted February 15, 2017 Oćeš da kažeš da se Vučić dogovorio da namerno smanji sebi šanse u I krugu? Možda mu istraživanja i pokazuju da do pobjede u prvom krugu ne može ili ektremno teško može doći i zato sad pravi manevre jer se boji tog plebiscitarnog drugog kruga, koji će biti jasno podijeljen, ili si za Vučića ili si protiv. Ako idu obojca, neće dobiti nijedan glas više nego što je njihova koalicija dobila prošle godine, a verovatno i manje. Pa upravo to i ja govorim, zar nije onda bolje te glasove podijeliti između sebe pa otići u drugi krug protiv Tome sa npr 30% glasova, nego opet otići u drugi krug sa 45% glasova ali protiv npr. Jeremića.
soul wandering Posted February 15, 2017 Report Posted February 15, 2017 (edited) @elf nije tomin blok u sns-u toliko slab kako ti mislis Edited February 15, 2017 by soul wandering
Descender Posted February 15, 2017 Report Posted February 15, 2017 A šta SNS ima od tog dila? Ima da izbjegne plebiscitarnu ili - ili situaciju u drugom krugu, gdje će se samo glasati da li si za ili protiv Vučića, a to je uvijek VRLO klizav teren. A taj drugi krug ga svejedno čeka. Ako ne uspije u njega da ugura Tomu, on ga čeka pa čeka. Ali ako uspije, onda je sve završio. Šta ga košta da pokuša? A ako usput i ne uspije, a Tomini glasači malo okrnje precednika sveta i gurnu ga ispod, nije ni to za baciti.
Dark_Elf Posted February 15, 2017 Report Posted February 15, 2017 @elf nije tomin blok u sns-u toliko slab kako ti mislis Utoliko gore po SNS ako Toma ima neku jačinu tamo. Mnogi će se razočarati i neće ni izaći, pa kad Informer krene sa pričama da je Toma alkos, pedofil i zoofil... još veći zbun... Velja je bre sve dobro naslutio, kao stari miš, pa se na vreme povukao. ----------------------- Inače, evo od večeras http://www.youtube.com/watch?v=yYIDF3LcAvg
Kumodraski Vo Posted February 15, 2017 Report Posted February 15, 2017 Ja mislim da nema dila to je sve prslo i pijano..
truliandedzombileš! Posted February 15, 2017 Report Posted February 15, 2017 nož u srbiju kako simbolično
Dead Man Drinking Posted February 15, 2017 Report Posted February 15, 2017 Pa upravo to i ja govorim, zar nije onda bolje te glasove podijeliti između sebe pa otići u drugi krug protiv Tome sa npr 30% glasova, nego opet otići u drugi krug sa 45% glasova ali protiv npr. Jeremića. Poprilično je nemoguće namestiti da jedan dobije 30%, a drugi 20%. Ako jedan sklizne ispod tih 20%, ima velike šanse da ne ode u drugi krug. A nakon ove zjabancije i podele (pa i da je dogovorena) Tomini glasači bi pre glasali za Jeremića, nego Vučića. Ovo je sve samo ne dogovor. Nijedan još uvek nije zvaničan kandidat, pa se može desiti da je ovo samo prepucavanje preko novina. Ako se Vučić povuče, onda će ispasti gubitnik. A Toma ako nije obezbedio za sebe i sina dobru poziciju, nema šta da izgubi. Mada ja i dalje mislim da Sputnik podjebava
soul wandering Posted February 15, 2017 Report Posted February 15, 2017 (edited) na b92 pise da je iz kabineta potvrdjeno. btw i botovi se podelili, evo tomini napali informer http://www.informer....dsednika-Srbije Edited February 15, 2017 by soul wandering
Descender Posted February 15, 2017 Report Posted February 15, 2017 Ovo je sve samo ne dogovor. Daj bože, to bi bila najbolja vijest, volio bih da se varam. Sve će odmah biti jasno kad krene kampanja.
kuruz Posted February 15, 2017 Report Posted February 15, 2017 Radikali prešli u SNS Politika 18:15, 15.02.2017. Članovi Srpske radikalne stranke Opovo su nakon jučerašnje odluke Predsedništva Srpske napredne stranke da je Aleksandar Vučić kandidat za predsednika Srbije danas pristupili Opštinskom odboru SNS Opovo i time izrazili želju da daju podršku njegovoj kandidaturi.
Dark_Elf Posted February 16, 2017 Report Posted February 16, 2017 A šta je sa radikalima iz Barande? Kakva je situacija tamo?
Dark_Elf Posted February 16, 2017 Report Posted February 16, 2017 http://www.youtube.com/watch?v=uoPLncITmQI
vudun Posted February 16, 2017 Report Posted February 16, 2017 Eto, Kuruz će ponovo da zaokruži Tomu. Sada u inat Vučiću. 2
chess Posted February 16, 2017 Report Posted February 16, 2017 Pa ne moze biti ovo dogovor jer je vucic stelovao seselja za 2 krug, sad kad je tu toma njih troje crpe glasove jednog birackog tela..
Dark_Elf Posted February 16, 2017 Report Posted February 16, 2017 http://www.youtube.com/watch?v=O1pTzrmkkhU
vudun Posted February 16, 2017 Report Posted February 16, 2017 Dragan J. Vučičevič, Željko Mitrović i Vučić - troglava aždaja režima koprofagije. 3
Descender Posted February 16, 2017 Report Posted February 16, 2017 Ne znam, posle svega možda sam se i zajebo u procjeni da je dogovor. Moguće je da su ovo ipak Rusi odigrali. Vidjećemo.
Dark_Elf Posted February 16, 2017 Report Posted February 16, 2017 Ne znam, posle svega možda sam se i zajebo u procjeni da je dogovor. Jedina varijanta u kojoj ja mogu da vidim dogovor, je da je ovo interni dil između Vučića i Tome, gde Toma izlazi sa kandidaturom i ucenjuje SNS da mu da mnogo veće privilegije ako povuče kandidaturu, i onda uleće supermen Vučić, nagovara Tomu da odustane i rešava situaciju u korist SNS-a. Time obojica dobijaju. Vučić rešava situaciju, a Toma dobija mnogo veći kolač, nego pre dva dana.
metal guru Posted February 16, 2017 Report Posted February 16, 2017 Kakve vi makijevalisticke zavere ocekujete od domacih politicara.. Stvar je jasna, napravio si najjacu stranku u Srbiji i pobedio Tadica na izborima, potom predao tu stranku nezasitom zvalavom psihopati koji te sklanja u stranu, ponizava i maze govnima po tabloidima, ti cutis i trpis jer ti je obecana podrska za drugi mandat, a onda pred jebeni sopstveni rodjendan saznas da ni od toga nema nista. Pa da si jebeni Gandi, puko bi ti kurac i gledao bi da sjebes pedera, imas rusku podrsku i sigurno neki deo stranke(ko sto sw kaze) i dalje naklonjeniji tebi. Botovi zbunjeni, spektakl u najavi. jos ce Toma da ispadne najznacajniji politicar u novijoj istoriji Srbije ako pored Seselja, Tadica opali i Vucka
Recommended Posts