Jump to content

Izbori 2023.  

35 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted
3 hours ago, Kumodraski Vo said:

A gde ja onda da gledam vesti ako ne na N1 i Novoj?

Jel na tviteru..

U glavi. 

U svoj sopstveni sud. 
A ako imaš sopstveni sud shvatićeš da je sve prevara.. i Vučić.. i opozicija... i stidenti... 

• Like 2
  • Downvote 7
Posted

Sto se tice nasih medija to je totalna tuga. Ne mozes nigde vise objektivno ni da se informises, osim eventualno na YT kanalima.  Onaj B92 se pretvorio u totalno djubre. To se ne moze ni nazvati novinarstvom. Nivo Skandal-a i slicnih paparaco magazina. N1 ekipa pravi program na pljuvacini Vucica i SNS-a. Doduse, malo su objektivniji i kulturniji. Uglanom, i jedni i drugi imaju, u principu, istog vlasnika, iz zapadne Evrope, i jedni i drugi cenzurisu komentare u smeru sa generalnom propagandom koju sprovode. Ali, moze se reci da je tako  u celom svetu. Sve se svodi na propagandu i manipulaciju.

• Like 3
Posted (edited)

Za sve koji će sutra u šetnju do Autokomande.

stud25-mesto-protesta-autokom.jpg

stud25-pravila-blokade-autokom.jpg

stud25-bezbednost-autokom.jpg

stud25-satnica-autokom.jpg

Još nešto važno!

Prenosim kako je stiglo u grupu:

VAŽNO!!! VAŽNO!!!
Studenti mole

Sutra nema skandiranja baci kobre da se igramo, jer dolaze veterani i bivši pripadnici te jedinice da nas podrže, pa je ružno. Jako je važno, prenesite svima.
Molim ljude koji budu imali megafone da spreče ako čuju da neko počinju da skandira.

Edited by HellAwaits
  • Like 1
  • Upvote 1
Posted

"Blokadni basket" zasto moraju da prave festu od svakog protesta, jel hoces da te ljudi shvate ozbiljno ili sta. Isto ko i ovi sto dovode sitnu decu i kerove, ok nema ko da cuva - nek dodje samo jedan roditelj ili vlasnik kera. Ide mi na kurac sto prave vasar od toga a kao, pripremamo se za eskalacije i sranja..

• Upvote 3
  • Downvote 1
Posted

Da ali time ništa ne postižu, samo mogu da ih prozivaju kako se zabavljaju dok radni narod trpi.. ako im je dosadno bolje da prave koktelčiće, molotovljeve.. hahaha šalim se naravno, ali iskreno stvarno ne vidim šta se postiže ovim, bukvalno mogu da izlaze na ulice svaki dan, ove boli dupe da išta promene.. mislim da moraju radikalnije da deluju, zatvori tranzitne i teretne puteve, tek kad se kamioni zaustave i ovi osete da su im privreda i ekonomija ugroženi možda mrdnu kurcem.. ali opet i to bi samo privremeno bilo, samo skidanjem ove bande može doći do nekog pomaka, nikako drugačije!

Posted

Pa samo to rade, prozivaju i čekaju grešku, tj. zaoštravanje situacije, da bi imali opravdanje i pustili svoje pse na klince. Ali ovi nisu glupi i ne nasedaju na trikove na koje neuka i nejaka opozicija pada već deceniju i jače. Teško će ovi protesti dovesti do promene vlasti. Ako ih samo nateraju da ispoštuju važeće zakone i usvoje neka nova pravila i probude institucije, biće dovoljno za početak.

Takođe, buđenje svesti kod populacije od 25-35 godina veoma je bitna stavka. Te generacije su uspavane jer se ne sećaju prelomnih trenutaka u novoj istoriji, a znamo pod kakvim uticajima su odrastali.

• Upvote 2
Posted (edited)

Ovo poslednje je kljucno. Godinama smo se nervirali sto mlade "boli uvo i sto samo gledaju da zavrse fax i zapale preko".

Sada vidimo da to nije istina. Meni je drago sto imamo dosta inteligentnih mladih ljudi (uzivanje je slusati ih za razliku od gnomova sa druge strane) koji vole ovu zemlju i zele da je promene na bolje jer ne planiraju da srecu traze negde preko.

Takodje je vidljivo da bes sa prethodnih (neko bi rekao propalih) protesta nije umro, samo je cekao da ponovo bude probudjen.

Edited by 23/16
  • Like 1
  • Upvote 1
Posted

Ljudi, 2011. godine demonstranti u Njujorku (Occupy Wallstreet) pokušali su da prođu Bruklinskim mostom i panduri ih polupali i zaglavili robiju. Društvene mreže poput Fejsbuka i Tvitera odale su sudu podatke o privatnim porukama demonstranata. Kapirate li šta pričate?

Vučić ne sme da ih ukloni zbog stranog faktora i sopstvenog rejtinga. Da nije toga popili bi suzavac i palicu odavno.

Sve je tačno, studenti su prodrmali društvo i uveli novu dinamiku, ali ne bacajte ih u vatru i preveliki rizik.

• Like 1
Posted

Tačno, ali to su govnari koji žive od trgovine podacima.
Ovo je pismeniji naraštaj, poverljive stvari ne idu preko društvenih mreža.

Slažem se i u vezi rejtinga i palica.

Ako odluče da krenu silom na klince, tu nastupamo mi iskusniji. 😉

• Like 1
  • Upvote 3
Posted
4 hours ago, HellAwaits said:

Takođe, buđenje svesti kod populacije od 25-35 godina veoma je bitna stavka. Te generacije su uspavane jer se ne sećaju prelomnih trenutaka u novoj istoriji, a znamo pod kakvim uticajima su odrastali.

Naravno da je ovo nabitnije što se desilo u poslednjih 20 i više godina, mladi su konačno ustali iz učmalosti i pokazuju da žele da ova država bolje funkcioniše, da institucije rade svoj posao ali i bolje društvo u celini, jer izgleda da je u tome daleko veći problem što umesto da oni koji normalno i zdravorazumski razmišljaju su marginalizovani, a nakaradna vlast instalirala ološ u svakoj pori ovog sistema.. nažalost mislim da je ovo toliko ukorenjeno da će biti potrebne godine ako ne i decenije da se vidi bitniji pomak.. ali u svakom slučaju bitno da je sve ovo pokrenuto i da su mladi ljudi uspeli da dignu i ostatak društva da se priključi u borbi za promene! Nadam se samo da će ova angažovanost i borba da se održi i kad budu bili izbori, jer ma koliko vlast nameštala i činila sve da na istoj opstane, masovnost je najbitnija!

• Like 1
  • Upvote 2
Posted
12 hours ago, HUMAN said:

Da ali time ništa ne postižu, samo mogu da ih prozivaju kako se zabavljaju dok radni narod trpi.. ako im je dosadno bolje da prave koktelčiće, molotovljeve.. hahaha šalim se naravno, ali iskreno stvarno ne vidim šta se postiže ovim, bukvalno mogu da izlaze na ulice svaki dan, ove boli dupe da išta promene.. mislim da moraju radikalnije da deluju, zatvori tranzitne i teretne puteve, tek kad se kamioni zaustave i ovi osete da su im privreda i ekonomija ugroženi možda mrdnu kurcem.. ali opet i to bi samo privremeno bilo, samo skidanjem ove bande može doći do nekog pomaka, nikako drugačije!

Postigli su sasvim dosta , podigli su ovaj uspavani narod koji je bio dodatno nokautiran kad su propali protesti Srbija Protiv Nasilja. Imaju bezrezervnu podrsku sa sveukupno manje od 5 min na nacionalnoj televiziji za ova tri meseca.

Ja bih se slozio sa tobom oko drugog dela, ali za sve postoji mesto, vreme, volja i kriticna masa. Tek se sad moze reci da se narod koliko-toliko probudio, sto opet nije garancija da ce se odazvati na neke sledece akcije. Ali eto pojavio se neki narod danas sto bi da stiti te studente, pa sutra kad budu blokirali auto puteve itd, mozda se opet pojave. 

Vlast je u nekoj Kvaka 22 situaciji, ali svima je jasno i da se ispune zahtevi (a to se nece desiti) i dalje bi bili daleeeeko od proterivanja bagre - morali bi da cekamo izbore itd. Za 5. Oktobar smo imali clear cut, postojala je opozicija koja je na te izbore izasla, dobila i za to i njih se narod borio tog 5.10. Ovo sad em nema veze sa izborima, em ne postoji jasno formulisana alternativa (ne pricam samo o opoziciji vec bilo kakvoj alternativi) koja bi se ponudila. Poprilicno je pat i bolna pozicija i jebena situacija. 

Drugim recima, bice ovo duga i bolna godina.

• Like 1
  • Upvote 1
Posted (edited)

Pa ja racunam da ce se situacija sa trenutnom vlascu razresiti za 6 meseci najvise, jer situacija nije odrziva. Situacija se mora razresiti na ovaj ili onaj nacin jer drustvo polako ide u sve veci haos.

Za dublju promenu sistema i aktera na nizim nivoima - da godine ako ne i decenije (ako pricamo o nekoj normalizaciji drustva).

Ali da - cekaju nas intenzivne godine, ali i to je bolje od toga nego da prosto nestanemo u dugovima i sa unistenom  i rasprodatom zemljom za max 20 godina. Mislim rasprodala bi se  dosta brze u narednih 5 max 10, nego dok dodje na izvrsenje i dugovi na naplati 20 racunam 🙂

Edited by Uruk
  • Upvote 1
Posted

To mi previše optimistično deluje, bilo bi idealno i nadam se da studenti imaju odgovor na bilo kakvu odluku vlasti, dal će raspisati izbore, dal će ići na to da se ovo mrcvarenje prolongira dok ne spalsne ili nešto treće..

Posted
2 hours ago, Uruk said:

Pa ja racunam da ce se situacija sa trenutnom vlascu razresiti za 6 meseci najvise, jer situacija nije odrziva

brate, Milo Đukanović pokrao izbore 2012., tukao ljude sve to vreme na ulici, imali prelaznu vladu i opet Milo pobedio

izmislio da je putin poslao babu da ga ubije i sudili babi 2016. godine

2020. odlučio da preuzme crkve, Amfilohije se pobunio, litije mesecima 

i opet ne bi opozcija dobila izbore da EU nije intervenisala

dakle, NAJMANJE 8 godina mnogo težeg rada od igranja studentskog basketa

Posted

kad sam rekao razresi nisam nuzno mislio na smenu doticnog. samo da mi deluje nemoguce da drustvo nastavi da postoji sa ovolikim tenzijama. mozda protesti slasnu, vlast popusi, ali ne verujem da je moguce da imamo desavanja na ovom nivou narednih 6 meseci

Posted

E jbg sad ga i ti pretera, pa nije ni ovo juče krenulo, nezadovoljstvo i neprestani protesti, veći ili manji traju više od pet godina ovde, ako treba još osam godina da se ovi skinu onda stvarno sve nek ide u kurac i nek vladaju dok ne pocrkaju.. Možda je pola godine malo, ali opet nadam se da neće izdržati pod svim ovim pritiskom više od godinu-dve.. a verujem da je i njima sad glavni fokus da nekako izguraju do Expo-a tu se još jednom epohalno nakradu i povuku se.. tako da se očekuje na dosta nekih kompromisa od strane vlasti koji suštinski ovde ništa ne menjaju ili samo privremeno imaju nekog efekta.. zato ja i kažem da je možda pametnije odma krenuti sa radikalizacijom ma koje ustupke ovi činili, ova 24 časovna blokada i onaj generalni štrajk su odličan početak i samo nek tako nastave!

• Upvote 4
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...