Jump to content

Izbori 2023.  

35 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted
8 minutes ago, aRmatuRa said:

Go'sn Slobo je bio rad da prihvati i nekih 7 - 8% razlike, samo da se dokopa drugog kruga. Racunao je on na ove sa losim pamcenjem, jos jednom, promil, 8 - 13% isti kurac, sta zna  dete sta je 100 kila.

Znači ti si očekivao da ću ja guglom da dođem do Cesida? 
Ja sam mislio do neke Wikipedije (koja je inače levičarsko profašistička, i protiv likova ko što sam ja) .. ili nešto slično. 

No nebitno. 
Nebitno i ako je 8 isto što i 13 

Evo da te pitam,. 
Da li ti misliš da od ukupnog izašlog biraćkog tela Vućić ima 13% manje? 

Znači nemoj one fore... imao bi da mediji su vaki ili naki... imao bi da nas EU podržava...
SAD... SAD te pitam... 
28.01.2025 u ponoć. 

Imate li vi 13% prednosti nad Vučićen? 

Posted
2 minutes ago, Dark_Elf said:

Nemaju, naravno, samo ne znaju zašto nemaju.

Jer konstantno napadaju ljude koji su manje obrazovani, siromašniji, ruralniji i slično. Ti ljudi, koji možda rade neke teže poslove, imaju takođe svoje interese i moraju se poštovati.

S druge strane, N1 je televizija koja zastupa populaciju u Srbiji koja jednostavno ne može da dostigne Koštuničine brojke, jer N1 baš briga za tu klasu, sprdaju se s njima da su krezubi i slično. I Vučić ih pokupi sve laganica.

Mi nikako da čujemo od čega će npr da živi taj narod ako vi npr ukinete Vučićeve fabrike s jeftinom radnom snagom. Ako budete radili kao 2000-2012, dakle uništite im fabrike i oterate na ulicu, pa naravno da neće glasati za vas.

Mislim da još ne kapirate zašto gubite na izborima. POtreban je ozbiljan politički program, koji uključuje sve slojeve građana.

Posted
7 minutes ago, Srbin Hamza said:

Sloba se proseravao i na kraju priznao rezultate izbora. Dakle, vlast na lokalnim izborima 1996. godine je promenjena na izborima. Šta nije jasno? 🙂

Tačno, Sloba je to pokušavao ali nije uspeo. Meni i dalje dilema kako vi mislite bez izbora da menjate vlast.

Dakle, neki izbori, verovatno ne baš pošteni, moraju da se dese. Tako je Sloba pao, tako je Milo pao, tako će Vučić pasti.

Sve ostalo je kurac-palac.

Svrha studenata nije da promene vlast, ako uspeju da ih nateraju na ostavke i da se raspišu izbori, eto to bi bio uspeh. 

Neverovatno, svi smo rodjeni goli i svi cemo da krepamo. 

Svrha studenta je da pokazu da neki mozda imaju kicmu, da je proseravanje i palamudjenje uvek bilo linija manjeg otpora.

• Upvote 1
Posted
25 minutes ago, Dark_Elf said:

Ok, super. 

Premda ne znam zašto bi krio, za koju si KONKRETNO demokratsku opciju opredeljen. 
Razumi i nas krezube radikale, posle sloma DS, ima mnogo frakcija. 
Ja brate, dok sam bio radikal, nisam krio. 🙂

Ok, razumem... 

Ali kako ćeš ti tog novog (ako je i gori) naterati da bude smenjiv? 
Čime? 
Već smo 3 puta imali baš tu istu priču "samo da on ode.. pa ćemo lako". 

Ja ne znam dal ovde pišem na turskom ili kineskom pa me ne razumeš i moram da ti ponavljam sve po tri puta..

Rekoh da se ne sme dozvoliti da naredna vlast bude apsolutistička i sigurno da odmah posle prvog mandata stekne toliku moć da manipulišu, nameštaju i ucenjuju narod da glasa za njih opet..

Mislim da je naveći problem ovde što ti kao i Hamza a bogami i ogroman broj srba ne bira vlast nego vladara, apsolutnog gospodara koji pdlučuje o svemu, sreća pa su ovi mladi konačno shvatili protiv kakvog se zla bore i valjda neće biti toliko glupi da odaberu najgoru moguću opciju, mada opet kažem teško da ona i može da se zamisli jer jedno 80% najvećeg zla upravo i čini ovu sadašnju vlast, tako da jedino da izaberu iste.. hahaha

Ovako izgleda vi zamišljate vladavinu prava i demokratije..

• Upvote 1
Posted
2 minutes ago, aRmatuRa said:

Svrha studenta je da pokazu da neki mozda imaju kicmu, da je proseravanje i palamudjenje uvek bilo linija manjeg otpora.

Svrha studentskih pobuna i 68' i u drugim delovima sveta nikad nije bila direktna promena režima, nego promena svesti građana u jednom dugoročnom periodu

u Americi su izdejstvovali antiratne stavove i seksualnu revoluciju i druge promene u američkom društvu, ljudska prava za crnce i tako dalje

a menjali precednika nisu

to su sve činjenice, i red bi bio da se ni od studenata ne očekuje ono što svi građani treba da učine, pogotovo opozicija

pogledaj Crnu Goru, tamo su se udružili Crnogorci, Albanci, Srbi, crkva i građani, suprotstavljene političke partije, svi

trenutno ne možeš da povežeš ni ono što je nekad bilo Demokratska stranka

i sad studenti spašavajte sve

38 minutes ago, HUMAN said:

Nije ni neka tajna da sam uvek bio demokratski opredečjen

bukvalno si na prethodnoj stranici topika rekao da se zalažeš da se generalnim štrajkom promeni vlast

dakle masno lažeš, ili ne kontaš da se u demokratiji vlast menja na, pazi sad, izborima

generalni štrajk je uveo Žorž Sorel, i to je socijalizam i sindikalizam, to je klasna borba i ne veruje se u tvorevine poput parlamentarne demokratije

dakle, imaš pravo da u to ne veruješ, ali onda na narednoj strani ne pričaj da si demokrata, jer - nisi

Posted
7 minutes ago, Dark_Elf said:

Znači ti si očekivao da ću ja guglom da dođem do Cesida? 
Ja sam mislio do neke Wikipedije (koja je inače levičarsko profašistička, i protiv likova ko što sam ja) .. ili nešto slično. 

No nebitno. 
Nebitno i ako je 8 isto što i 13 

Evo da te pitam,. 
Da li ti misliš da od ukupnog izašlog biraćkog tela Vućić ima 13% manje? 

Znači nemoj one fore... imao bi da mediji su vaki ili naki... imao bi da nas EU podržava...
SAD... SAD te pitam... 
28.01.2025 u ponoć. 

Znaci da si dosao da seres o stvarima o kojim nemas ni najmanjeg pojma. 

Od glupih ljudi, jedino su gori samouverno glupi ljudi. 

Mozda si 2000te imao pravo glasa, 25 godina kasnije nemas pojma sta se desilo. Nije ni cudo sto nam ovako ide, kad smo krcati sa psihogenom fugom dijagnozom likovima.

• Upvote 5
Posted

ps što se tiče mog izbora uvek sam glasao za DS iako nikada nisam bio član niti jedne stranke, sad bih verovatno podržao SSP, mada bih i Zeleno-Levi front bio po meni dobar izbor.. dakle oni koji su najviše ukazivali na sve propuste i kradje koju ova vlast čini 12 godina unazad

• Upvote 1
  • Downvote 2
Posted
4 minutes ago, HUMAN said:

Mislim da je naveći problem ovde što ti kao i Hamza a bogami i ogroman broj srba ne bira vlast nego vladara

pričaš da ljudi koji su nesposobni da pobede Vučića splačinu na izborima će znati da vode državu

Posted
4 minutes ago, Srbin Hamza said:

bukvalno si na prethodnoj stranici topika rekao da se zalažeš da se generalnim štrajkom promeni vlast

dakle masno lažeš, ili ne kontaš da se u demokratiji vlast menja na, pazi sad, izborima

generalni štrajk je uveo Žorž Sorel, i to je socijalizam i sindikalizam, to je klasna borba i ne veruje se u tvorevine poput parlamentarne demokratije

dakle, imaš pravo da u to ne veruješ, ali onda na narednoj strani ne pričaj da si demokrata, jer - nisi

Vlast bi uvek trebala da se menja na izborima, ali nemoj da se praviš lud da mi ovde iste i imamo, nije kao u Belorusiji ali nije ni mnogo bolje jedina razlika je što tamo vladar ima 80+ posto podrške, a ovde taman dovoljno da nastavi da vlada, dakle našteluje na 50+ i milina

5 minutes ago, Srbin Hamza said:

pričaš da ljudi koji su nesposobni da pobede Vučića splačinu na izborima će znati da vode državu

Da apsolutno, sad da se postavi i neki random student bolje bi vodio ovu državu, to su i dokazali pošto su probudili ogroman broj naroda da konačno digne glas protiv lopova

• Like 1
  • Downvote 1
Posted
5 minutes ago, HUMAN said:

Vlast bi uvek trebala da se menja na izborima, ali nemoj da se praviš lud da mi ovde iste i imamo

Naravno da imamo izbore, slobodniji su nego devedesetih i postoji više medija i interneta nego devedesetih. Dakle, umesto da se opozicija konstantno raspada mogla bi i da se ujedini malo. Takođe da shvati kakav politički program treba da ponudi građanima.

• Downvote 3
Posted
5 minutes ago, Srbin Hamza said:

Svrha studentskih pobuna i 68' i u drugim delovima sveta nikad nije bila direktna promena režima, nego promena svesti građana u jednom dugoročnom periodu

u Americi su izdejstvovali antiratne stavove i seksualnu revoluciju i druge promene u američkom društvu, ljudska prava za crnce i tako dalje

a menjali precednika nisu

to su sve činjenice, i red bi bio da se ni od studenata ne očekuje ono što svi građani treba da učine, pogotovo opozicija

pogledaj Crnu Goru, tamo su se udružili Crnogorci, Albanci, Srbi, crkva i građani, suprotstavljene političke partije, svi

Ni sad studenti ne traze smenu vlasti, vec odgovornost. Ne samo za NS, vec i za sve ostalo. Ko protestvuje u celoj Srbiji, Uzicu, Cacku, Nisu, Kragujevcu... Nisu samo studenti, ima i ljudi koji ne bi da zive i udisu otrov.

• Like 2
  • Upvote 1
Posted

Ne znam je li mudro i rano likovati, ali ne mogu da odolim. Doduše, uz oprez i nepoverenje.

Posle trojnog obraćanja slika malo jasnija, žvaće guza tekstil.

Dakle, AV prebacuje vruć krompir koji su mu tutnuli jastrebovi, najava rekonstrukcije (ili pada) vlade, otvorena sva dokumentacija o stanici u NS-u (sačekajmo ipak da struka sve to pročita), pala nova hapšenja izvođača radova, Gljivica munjevito demantovao naređenje o kordonima... a studenti sve to odjebali i žele pravdu i još glava na panju, ne zanima ih politička igra.

Ovo postaje mnogo zajebanije nego što izgleda. Zver je ranjena, a znamo da je takva najopasnija. Duga će biti ova noć i sutrašnji dan, a 1. februar i blokadu mostova u NS-u očekujem s velikom zebnjom. Vojvođani su žešće ispizdeli, stariji građani ne pamte toliki gnev međju običnim ljudima.

I još nešto što možda ne stižete da ispratite u svom ludilu, a podguzni tzv. mediji vešto prećutkuju. Vladajuća ekipa je upućena i to im drma temelje.

Digla se kuka i motika u manjim gradovima, tj. varošicama. Samo na jugozapadu, gde i ja obitavam, svakodnevno sve više ljudi na mirnim, ali prilično bučnim protestima. U mestima sa po 10-15, najviše 20 hiljada duša, izađe po dve-tri hiljade ljudi, odnosno desetak posto življa.

Po svim merilima to je VEOMA BLIZU kritične mase. Treba ostati pribran i ne odustajati. Nije problem da svi zapucamo u BG ili NS, ne bi nam bilo prvi put, ali sad je trenutak da im pritisnemo zadnje redove. Kad u ratu izgubiš odstupnicu, zna se šta sledi.

Citat za kraj, iz Gedinih dana:

Otpor, stoko!

• Like 5
Posted
1 minute ago, perzekjušn menijak said:

Ne seri.

Bukvalno nisi normalan, dečko haha 

Izbori devedesetih  nisu imali kablovsku TV, nisu imali internet, Blic je osnovan 1996, Danas 1997, dakle ni dnevne listove svoje nisu imali a sada imaju

sa Kosova stalno bar 300.000 lažnih glasova u džakovima

panduri lome kosti na demonstracijama

Posted
2 minutes ago, HellAwaits said:

Po svim merilima to je VEOMA BLIZU kritične mase.

Vučić je danas pokisao i moraće da pojede dosta govana koja je izasrao. A da li će se izvući kada satre pola Vlade i pohapis još neke za nadstrešnicu će vidimo.

Ovo danas šta je sve otkrio realno će biti drmanje dobro narednih mesec dana.

7 minutes ago, aRmatuRa said:

Ni sad studenti ne traze smenu vlasti, vec odgovornost. Ne samo za NS, vec i za sve ostalo. Ko protestvuje u celoj Srbiji, Uzicu, Cacku, Nisu, Kragujevcu... Nisu samo studenti, ima i ljudi koji ne bi da zive i udisu otrov.

pa jbt, šta sam ja na početku ove priče rekao nego to?

Vi ste pričali da se vlast ruši na autokomandi

ja se slažem da su studenti srušili neke barijere, ljudi su previše ćutali, nema se muda, razbijeno je to sada, čak i Vučić danas govori da više kritike treba da bude u parlamentu, moli, kumi da igra šah i slično

naravno da su studenti razbucali njegovo glumatanje, dosta je razotkriveno danas sa novom dokumentacijom, bukvalno čak i on i premijer se terete

ali jbt, vlast se menja na izborima, i to je sve

Posted
32 minutes ago, HUMAN said:

Rekoh da se ne sme dozvoliti da naredna vlast bude apsolutistička i sigurno da odmah posle prvog mandata stekne toliku moć da manipulišu, nameštaju i ucenjuju narod da glasa za njih opet..

jbt ne mogu te citiram za ovo

Elem, sve se slažem... 

I dobro, i kako ćeš ti sprečiti da naredna vlast ne radi absolutno isto? 

*apsolitno.. lol 

12 minutes ago, Srbin Hamza said:

ja se slažem da su studenti srušili neke barijere, ljudi su previše ćutali, nema se muda, razbijeno je to sada, čak i Vučić danas govori da više kritike treba da bude u parlamentu, moli, kumi da igra šah i slično

NIsu oni arušili barijere, oni su se naložočo da se oni nešto pitaju. 
Suštinskim, ništa se ne pitaju, i stoka političarska ima da ih izradi. 
Da li mi ih je žao? Ne. 
Isti su ko obi SNS što idu u Jagodinu. 

Gomila telatabisa, iliti Lemingsa koja se kreće prostorom, i misle da su intelektualni, a 90% njih nije ukupno proćitalo 10 kinjiga... tako ti je to moj Bato. 

• Like 1
  • Downvote 4
Posted
6 minutes ago, Srbin Hamza said:

Pa jbt, šta sam ja na početku ove priče rekao nego to?

Vi ste pričali da se vlast ruši na autokomandi

naravno da su studenti razbucali njegovo glumatanje, dosta je razotkriveno danas sa novom dokumentacijom, bukvalno čak i on i premijer se terete

ali jbt, vlast se menja na izborima, i to je sve

Vlast se menja na izborima, ako vlast prihvati rezultate izbora. Ako ne prihvati, onda dolazimo do onoga sto sam na pocetku napisao, vlast biva obavestena da je iste izgubila.

Doduse neke obaveste da nisu pobedili na izborima, kao sto se nedavno desilo u Rumuniji.

Posted
21 minutes ago, Dark_Elf said:

jbt ne mogu te citiram za ovo

Elem, sve se slažem... 

I dobro, i kako ćeš ti sprečiti da naredna vlast ne radi absolutno isto? 

*apsolitno.. lol 

Vrlo lako, jednostavno ne glasaš za sps, radikale i njihove naslednike:evotigana:

• Upvote 1
Posted
1 hour ago, HUMAN said:

Vrlo lako, jednostavno ne glasaš za sps, radikale i njihove naslednike:evotigana:

Dobro, i ne glasam, i šta onda? 
Vi ostali smenite Psiha....i? 

Onda se pojavljuje neko ko ozdravi institucija, ko poboljša medije, čija je partija pod kontrolom legalnih institucija... 

Jel' tebi ovo deluje realno? 

• Like 1
  • Downvote 2
Posted
8 hours ago, aRmatuRa said:

Vlast se menja na izborima, ako vlast prihvati rezultate izbora. Ako ne prihvati, onda dolazimo do onoga sto sam na pocetku napisao, vlast biva obavestena da je iste izgubila.

Doduse neke obaveste da nisu pobedili na izborima, kao sto se nedavno desilo u Rumuniji.

mešaš stvari

to šta neka partija ne prihvata u svom trodnevnom ludilu ne menja proceduru. Izbori su se desili, partije se prijavile, vodile kampanju, izborna komisija organizovala izbore, prebrojani listići, sve biračke komisije potpisale izvještaje i crno na belo piše broj glasova, dođe mali Perica kaže nije toliko glasova, išamaraš ga i rešena stvar

dođe neko i ne priznaje, pa šta to mene briga, i Marko Bulat ne priznaje da je Zemlja okrugla

to ne možeš da porediš upravo sa Rumunijom, jer ono što se u Rumuniji dogodilo je gore nego u Srbiji, ono bukvalno je napad na demokratiju, jer listići su prebrojani i oni izmisle da su građani prevareni ruskom propagandom i da zbog toga izbori ne važe

a poenta je jasna: građani imaju pravo i da greše. Imaju pravo da budu loše informisani. Imaju pravo da lupetaju gluposti. Imaju pravo da budu u zabludi. Ne možeš da im zabraniš da budu ludi i glupi.

To je žalosno, ali je pitanje ljudskih sloboda i prava. To nekome oduzimati, kao u Rumuniji, to je neprihvatljivo i čisti imperijalizam.

Posted (edited)

Iza cele ove priče vreba stari bauk revanšizma i usud kulta ličnosti.

Kroz populiste i desničare deluje i na ozbiljnije i starije demokratije širom sveta i opet je zaposeo ljudski um.

Umesto da u 21. veku (dvadeset prvom, jebote!) imamo viziju zajednice uređene kroz prava pojedinca, kod nas sve obrnuto. Alfa mužjak, i poneka ženka, a čoporu šta ostane. A čopor verno prati, ne veruje svojim čulima, pa kad se jedinka odvaži da istupi, bude rastrgnuta i odbačena, što kaže Zapad, cancel culture.

Odgovorna vlast, vladavina prava i institucija je pod ovakvim okolnostima daleko, ali ostvarljiva i studenti su učinili upravo to. Na jedini način razumljiv našim vlastelinima ukazali da je to preka potreba, inače će đavo doći na popis pre stečaja.

Edited by HellAwaits
Posted
9 hours ago, Dark_Elf said:

NIsu oni arušili barijere, oni su se naložočo da se oni nešto pitaju. 
Suštinskim, ništa se ne pitaju, i stoka političarska ima da ih izradi. 

eto Vučevićeve ostavke

kažem već, Vučić će sad dati ustupke krupne, jer mora

ako sad ne preseče neke glavonje u partiji nema nikakve šanse da opstane

Posted (edited)
26 minutes ago, Srbin Hamza said:

eto Vučevićeve ostavke

kažem već, Vučić će sad dati ustupke krupne, jer mora

ako sad ne preseče neke glavonje u partiji nema nikakve šanse da opstane

Je li konačno vreme za kokice?

Nikako da ukapiram, jer nisam ispratio unutrašnje uređenje SNS-a, ko tu direktno ugrožava AV-a, koja struja, ako postoji, ili je on apsolutni vladar. Nije mi jasno kako to postiže, zaista mi je neshvatljivo da neko ima toliku moć nad okruženjem. Da je dete nekog magnata, bilo bi razumljivo, da je mezimac globalista i imperijalista, takođe, a ovako...

Možda grešim, ali čini mi se da je uvođenjem Brnabićke na scenu počela ta era apsolutne dominacije i gaženja svega što mu nije po volji. Imajući u vidu da je ona došla niotkuda, da se obrazovala, živela i delovala na Zapadu, izvan domašaja naše javnosti, verujem da su njeni mentori zapravo taj oslonac njegove moći, štaviše da oni vedre i oblače kroz ličnost AV-a.

Edited by HellAwaits
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...