Jump to content

Izbori 2023.  

35 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted
30 minutes ago, HEFEST said:

Ljudi ne znam da li vi kontate da je taj iznos od 1,5 milion samo jedan račun uzet proizvoljno, a ne ukupan iznos koji je USAID dao Srbiji. Oni su samo naveli neke sulude stvari koje su americki građani plaćali  drugim zemljama. Ukupan iznos  je sigurno mnooooogo veći.

evo konkretno, kolko je ovo tačno nisam siguran, ali ovo su neki podaci..

https://www.ozonpress.net/ekonomija/usaid-srbija-evo-sta-smo-i-koliko-pomagali-srbiji/

Posted (edited)

Otvorio se 4 prsta. Puko vodenjak.

Naveo sam ti iznad ukupne cifre. Iz ovog tvog članka se ništa ne da zaključiti.

U stvari vidim da je ukupno 882 miliona dolara od 2001. godine. To je ono zvanično po papirima, a koliko je nezvanično iz mračnih fondova CIA-e to se ne zna.

Edited by HEFEST
Posted

Pa priča je bila o USAID-u, imaš ovde podatak da je ukupno 1,2 milijarde, a od toga 882 mil. od USAID, koliko je izdvojeno za te mutne i špijunske radnje ko zna, možda i trilioni..

Posted

Svakako kada ti Amerikanci "poklanjaju" nenormalne kolicine novca kroz USAID to nije poklon, prvo te bombarduju i upropaste i ostvare svoje strateske ciljeve pa te onda krpe sa tim parama da bi kao popravili imidz sve naravno u svrhu njihove imperijalisticke agende i sirenje njihovog uticaja. Videcemo koliko ce propatiti sve NVO organizacije koje su dobijale od njih kintu, voleo bih da pate.

• Like 3
  • Upvote 2
Posted
1 hour ago, Haos sam ja said:

Ja bih voleo da pate vladine organizacije, za nevladine ćemo lako.

taj fazon, od nvo još i ima neke koristi..

Posted
27 minutes ago, WIZARD OF GORE said:

Ovaj tekst je ono što se kod nas kaže "usta moja hvalite me" 😄

Da li je u ovom tekstu sve to preuveličano ili ulepšano, možda i jeste, ali sam svakako sa više različitih strana čuo da se ovo zaista dešava, da ne pominjem o EU pomoći, ako išta ovde i liči na neku "modernu" državu vrv su oni krivci za bar 80% stvari. Nije to čak ni tako teško utvrditi, dovoljno je da samo malo pročešljaš o ulaganjima ovde..

• Upvote 1
Posted

"USAID je pomogao osnivanje Nacionalne alijanse za lokani ekonomski razvoj (NALED)"

Ana Brnabić, predsednica Vlade Srbije i bivša predsednica Upravnog odbora NALED-a (2016.)  :haha:

• Like 3
Posted

Pa ona dok nije pristupila SNS sekti, a naročito dok nije postala premijer, je možda i radila neke pametne i korisne stvari za ovu zemlju ma koliko to sad suludo zvučalo.. na ovim prostorima, a vidimo i u nekim zemljama istočne evrope, velika moć pravi od ljudi monstrume, pogledaj samo kako se ponašaju Orban, Fico, pa i Dodik, veliki evropejac:haha:

• Upvote 1
Posted
5 hours ago, HUMAN said:

Pa ona dok nije pristupila SNS sekti, a naročito dok nije postala premijer, je možda i radila neke pametne i korisne stvari za ovu zemlju ma koliko to sad suludo zvučalo.. na ovim prostorima, a vidimo i u nekim zemljama istočne evrope, velika moć pravi od ljudi monstrume, pogledaj samo kako se ponašaju Orban, Fico, pa i Dodik, veliki evropejac:haha:

Ti nabroja neke od normalnijih lidera u Evropi. Meni bukvalno svi ostali mnogo gori od njih. 

To što vi mislite da USAID i Brnaba rade za dobro naše zemlje je veoma površan pogled na sve. Brnaba nije bila neka svetica koja je išla i blagosiljala nejač i onda u šumi srela strašnog Aleka koji joj je rekao poješću te ako ne budeš ušla u SNS i pristala da budeš moj premijer. Ona je radila u Soroševim organizacijama. Svaka priča kako je došlo do nekog preokreta je smejurija. Ona je pripremana za to godinama. USAID jeste imao neke dobre ideje koje je implementirao u Srbiji i koje nam koriste, ali je tim putem uspeo da isplete špijunsku mrežu tako kompleksnu i detaljnu da više ni sindikat baba sera nije spy free.

• Downvote 1
Posted

Sta ce ti spijunska mreza u zemlji u kojoj svaka strana dobija sta pozeli?

Vulin nosio Rusima transkripte razgovora opozicionara. Smem da se kladim da mu niko to nije ni trazio, ova bagra na vlasti na svoju ruku izdaje zemlju.

• Upvote 5
Posted

Sta ce ti spijunska mreza kad je vlast izdajnicka?

Btw. ne ide mi u glavu da bi iko normalan stavio Brnabicku za predsednika bilo cega ako hoce da ta organizacija ozbiljno radi sta joj je posao. Verovatno je zato i unapredjena na mesto premijera.

• Upvote 2
Posted

Špijunska mreža je potrebna kako bi se osigurao kontinuitet odnosa gde su oni naši gospodari tj. da se umanji bilo kakva šansa da se oslobodimo njihovog uticaja tj. njihove okupacije.

Brnabićka je postavljena na taj položaj iz veoma očiglednog razloga. PSYOP.  When properly employed, PSYOP have the potential to save the lives of friendly or enemy forces by reducing the adversary's will to fight. By lowering the adversary's morale and then its efficiency, PSYOP can also discourage aggressive actions by creating indifference within their ranks, ultimately leading to surrender. 

Baš zbog toga apatija koja je zavladala u drušvu je dostigla rekordan nivo baš u vreme Brnabe.

• Like 1
Posted

doduše, taj NALED jeste imao neku čudnu ulogu da kao prvi analiziraju probleme u društvu, ponude rešenje, i onda to rešenje preuzme SNS

tako da možete da zahvalite NALED-u za mnoge političke odluke u poslednjim godinama

ni blizu simpatična organizacija

• Like 3
Posted

Zato je rešenje to neko bežanje u zdrav razum.

Da se ugasi tv, da se razmišlja svojom glavom. Od brain dead boomera koji su sada mahom u penziji ne možemo očekivati revoluciju, ali mi, yumetal generacija i zoomeri, internet generacija koja pritom zna engleski , mi možemo biti lučonoše.

To baš i ne važi za one generacije rođene oko 1920-e, koje su izgradile sve veće gradove tokom 50ih i 60ih, ali oni više ne postoje ili nisu neki faktor.

Dakle, ugasiti tv, bojkotovati kartele, bojkotovati proizvode sa zapada, biti što samostalniji, učestvovati na plenumima, biti politički aktivan, ne tražiti novog pašu, nego biti sam svoj lider.

CIA je jaka, ali možemo  i mi jaki da budemo. Ako ih Kuba, Venecuela, Iran jebu u u mozak, možemo i mi. A ni Poljska ne igra kako im se svira, korejanska mladež zajebuje da ide na posao, trampov rednek i dalje vozi džip benzinac. Ropstvo ima nivoe, nisu svi na istom nivou, puno tu varijabli ima.  

Nezainteresovanost i apatija su najveći neprijatelji, to se slažem. Idealisti nisu glupi, na kraju krajeva, samo oni naprave neke promene, tako nas istorija uči.

• Like 2
  • Upvote 2
  • Downvote 3
Posted
6 hours ago, HEFEST said:

Ti nabroja neke od normalnijih lidera u Evropi. Meni bukvalno svi ostali mnogo gori od njih. 

Pa dobro možda su tebi normalni jer izigravaju Putinove marionete, a verovatno ti je promaklo da su u Slovačkoj masovni protesti protiv pro-ruskog puta koji im Fico nameće, sreća pa nije prošlo toliko vremena da narod zaboravi kako se živelo pod ruskom čizmom

Bilo je ovoga i u Madjarskoj, pred svake izbore masovni protesti protiv Orbana, ali diktatorčina se još uvek ne da, manipuliše medijima gore nego ovi naši, a opet svi oni su dovoljno pametni da ne primenjuju (tešku) fizičku silu protiv naroda, ubijaju, tamniče iili proteruju političke protivnike, novinare i svakog ko ne misli kao oni, jer bi tek u tom slučaju došlo do neke veće angažovanosti EU i amerike da se smeni gamad..

1 hour ago, Toki89 said:

Ako ih Kuba, Venecuela, Iran jebu u u mozak, možemo i mi.

Koje zemlje za primer JE-BO-TE, gde da potpišemo:mhihi:

• Upvote 5
Posted

Da angažovanost EU i Amerike koje i podstrekavaju takve proteste i finansiraju ih. Evo ga sada Ilon u americkom trezoru pa ćemo da vidimo šta se još finansira iz njihove kese. 

Što je Orban diktator veći od Kir Starmera? Od Makrona  i Šolca? Oni rade mnogo gore stvari od Orbana. Manipulacija medija je u Britanijii Nemačkoj mnogo gora nego kod nas i u Mađarskoj. Za Francusku i Španiju ne znam. Švedska je bukvalno nacistička Nemačka za vreme Gebelsa. Bukvalno.

• Upvote 1
  • Downvote 5
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...