Jump to content

Izbori 2023.  

35 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted
On 1/27/2025 at 3:12 PM, Uruk said:

Pa ja racunam da ce se situacija sa trenutnom vlascu razresiti za 6 meseci najvise, jer situacija nije odrziva. Situacija se mora razresiti na ovaj ili onaj nacin jer drustvo polako ide u sve veci haos.

On 1/27/2025 at 6:04 PM, Srbin Hamza said:

dakle, NAJMANJE 8 godina mnogo težeg rada od igranja studentskog basketa

Ovo nije dobro ostarilo. 

NIje gotovo doduse, ali situacija se mora resiti u narednih mesec dana max. Il da polomi otpor il prelazna vlada izgleda. 

Posted
47 minutes ago, Uruk said:

Ovo nije dobro ostarilo. 

NIje gotovo doduse, ali situacija se mora resiti u narednih mesec dana max. Il da polomi otpor il prelazna vlada izgleda.

studenti neće prelaznu vladu

Posted

fer point. studenti hoce ispunjenje zahteva, i tu se prica zavrsava. nikakva ekspertska, prelazna, bilo kakva vlada ih ne zanima. ne znam samo ko ce da im ispuni zahteve a ne znaju ni oni. zbor gradjana nece, posto (zakonski) domet zbora se svodi na uredjenje lokalnog parkica.

SNS se otkavljuje polako za prelaznu vladu (vidi vucicevu izjavu od danas) sa druge strane, sto je u januaru (nekima) delovalo nemogcee. frka, panika. djuka kuka da su ga prijatelji izdali, dacic se zali na secer, zamenici gradonacelnika juri policija pod rotacijom jer nisu vezali pojas. nervoza raste. zapravo sve vreme je tu, sad se samo ne moze vise skrivati. videcemo za mesec dana. nece moci studentske blokade da traju do ne znam, decembra. 

vracam se na ono prvo - ove blokade, tenzije itd ne mogu da traju dugo. do leta ce se ili naci neko resenje. ili ce se ispumpati. doba stvar je sto sad vise nenadleznom gori pod nogama nego nama, tkd studenti/narod imaju upper hand. i svakom nedeljom nakon 15. kojom se otpor ne slomi upper hand je veci. 

doci cu ja i u junu da podsetim na ovo 😄 

i da ne shvatis pogresno, nije cilj da pametujem, realno i ovo moje smatranje je bases on absolutley nothing. samo treba biti optimista, i svestan pritisaka, a veliki su. 

videcemo tek kakva ce panika tek da krene kad mecka pobegne za belorusiju

Posted
1 minute ago, Uruk said:

doci cu ja i u junu da podsetim na ovo 😄 

i da ne shvatis pogresno, nije cilj da pametujem

nema problema, pa nisam ja bezgrešan niti nesposoban da priznam grešku

mada i dalje mislim da brze smene vlasti teško može da bude

studenti su u poslednja dva meseca prestali da igraju basket, počeli da se obraćaju direktno građanima širom Srbije i davali neke dodatne predloge, poput zborova

tako da u odnosu na januar ipak se dosta promenilo

šta će dalje biti videćemo

• Like 1
Posted

Zašto niko nije obavestio javnost koliki je danas nivo šećera kod Dačića? 

21 minutes ago, Uruk said:

SNS se otkavljuje polako za prelaznu vladu (vidi vucicevu izjavu od danas) sa druge strane, sto je u januaru (nekima) delovalo nemogcee. frka, panika. djuka kuka da su ga prijatelji izdali, dacic se zali na secer, zamenici gradonacelnika juri policija pod rotacijom jer nisu vezali pojas. nervoza raste. zapravo sve vreme je tu, sad se samo ne moze vise skrivati. videcemo za mesec dana. nece moci studentske blokade da traju do ne znam, decembra. 

Koliko sam ja skontao: 
- Studenti traže da institucije rade svoj posao 
- Opozicija traži prelaznu vladu 
- SNS nudi ili referendum, ili novu vladu, ili nove izbore 

E sad, ja mislim da je taj početan studentski zahtev gde traže da instutucije rade svoj posao (čitaj: da SNS uhapsi samog sebe), negde najnelagodniji Vučiću, jer ne traže ništa objektivno nerealno, a jebe ga to da mu svaki čas saobraćaj bude blokiran.. verovatno mu i stranci kenjaju da to rešava kako zna i ume. 
Ja da sam na mestu studenata, samo bih ostao pri tim zahtevima, i gledao ga kako se polako prži, i kako se SPS udaljuje, i SNS iznutra razdire. 

Ako hoće da ga još mnogo više zaboli, ko što rekoh u nekom pređašnjem postu, samo trebaju da prebace protest na Ekspo. Da svi posedaju, polegaju, u pasivnom otporu, pa neka ih policija raznosi, dok bageri sve vreme ne mogu da rade. 
Prilično sam siguran da bi Vučić počupao svu kosu sa glave.. i moralo bi nešto da se menja. 

• Upvote 1
Posted
9 minutes ago, Dark_Elf said:

Zašto niko nije obavestio javnost koliki je danas nivo šećera kod Dačića? 

Koliko sam ja skontao: 
- Studenti traže da institucije rade svoj posao 
- Opozicija traži prelaznu vladu 
- SNS nudi ili referendum, ili novu vladu, ili nove izbore 

Zahtev opozicije (teoretski) vidim kao predulsov za 1. Da bi se 1. ispunilo ne bi samo Vucic vec i svi celnici, a i mid -managment u institucijama bi zavrsili u tvorzi. Dosta je dublji problem i mnogi su kompromitovani. 

Studenti treba da nastave da ga kuvaju, nek se urusava i gubi leverage, to se slazem, to ce nastavit da se desava. Ali ostaje pitanje - sta je sledeci korak i kako sto pre do njega. 
Prelazna vlada koja bi preuzela sredjivanje institucija deluje kao dosta brzi nacin nego da cekamo da se ovaj urusi, p onda nove izbore, a za to vreme manjina da strajkuje a vecina po starom. Izbori nakon prelazne vlade deluju ipak kao bolja opcija nego izbori sa (urusenim) SNS-om na vlasti. 

Posted

Nema šanse da Vučić pristane na prelaznu vladu. 
Zašto bi? 
Možda jedino ako ga namole da napravi referendum u kome će biti pitanje "da li želite prelaznu vladu", pa ako izgubi na referendumu.. tek onda. 
Ali nema ništa od ta posla. 

Ne zaboravi da mnogi u Srbiji i dalje njega podržavaju (iako je taj broj daleko manji, nego pre npr godinu dana, ja mislim da je SNS i sada ubedljivo najjača stranka) 

Ma i nema potrebe za prelaznom vladom (a i ko bi bio u njoj)? Dovoljno da ga studenti kecaju ovako komnstantno...
A koji je sledeći korak?
Pa rekoh.
Ekspo. 

To bi im bilo najpametnije. 

Posted

Evo sad cerece tonce radio beograda sto su "snimali emisije u kojima se kritikuje aktuelna vlast", traze im da potpisuju neke izjave i slicno da ih suspenduju. Po toj logici kamerman koji snima Vucica da laze treba da se obesi. Kakav bezobrazluk nemam reci. 

Danas ispred radio beograda kratak skup i 15 min cutanja u 11:50

• Like 6
  • Upvote 1
Posted
22 hours ago, Dark_Elf said:

Ne zaboravi da mnogi u Srbiji i dalje njega podržavaju (iako je taj broj daleko manji, nego pre npr godinu dana, ja mislim da je SNS i sada ubedljivo najjača stranka) 

Kako je daleko manji? Članovi stranke, sigurni glasovi, JP, oni koji mu stvarno veruju makar sutra prodao Kosovo (mahom starija populacija)... Ko bi tu promenio svoj glas na eventualnim izborima? Plus standardno muljanje, BiH...

Sigurno neki neopredeljeni, ali oni ne bi ni glasali za SNS.

Posted (edited)

Jeste manji, jer nisu svi SNS glasovi ti koje si naveo.

Imas ljude koji glasaju za vlast. Neki od njih su promenili misljenje.

Imas ljude (obrazovane) koji glasaju za SNS 'jer im se svidja program i razvoj Srbije' 🫠, nisu u stranci i nemaju korist. Verujem i da su mnogi od njih promenili misljenje. NIsu svi glasovi koje SNS ima tvrdo jezgro, da jesu ne bi bili u perpetualnoj medijskoj kampanji. 

Imas biznismene koje SNS nije toliko zuljao, i bitnija im je bila stabilnost, neke investije dolaze, moze da se posluje. Evo imao si ono neko biznis cudo/forum koje je otkazano jer je Generali (globlani) backovao onog njihovog direktora sto ga je SNS naguzio. 

Na kraju dana SNS se trudio da projektuje neku realnost. Sada se u tu projektovanu realnost kapitalositckog blagostanja probijaju nadstresnice, sonicni uredjaji koji pucaju u masu i na kraju dana neredi koji traju i kojima se kraj ne nazire. Sve to utice na glasove, jer ne postoji propaganda koja to moze da zamaskira, kao ni pola milona nezadovoljnih ljudi na ulicama koje oni zele da predstave kao manjinu. 

Ja se slazem da oni imaju jako jezgro, ali nisu svi SNS glasovi jako jezgro, a ovo sto sam naveo utice na te glasove.

Stoji da su i bez njih oni najjaca stranka, ali pitanje je da li bi sami mogli da formiraju vladu ili bi ih SPS ucenjivao, cak i da li bi sa SPS uspeli da formiraju vladu. 

Edited by Uruk
  • Like 2
Posted

Nisam ni rekao da je pokazatelj, vec da je efekat te kampanje znatno manjie, ako je nasa relanost da nam ko zna koliko tona betona padne na glavu i da pucas u ljude na komemoraciji. Nema kampanje koja ce to ispeglati i spina koji ce to anulirati. 

Posted

Neke lepe vesti za kraj ruznog dana. Ni Slobodan nije usrao motku da je morao da otkazuje mitinge. A ovaj se sveo na nivo polupraznih domova kulture u mesnoj zajednici. 

• Like 3
Posted
5 hours ago, Yoda said:

Kako je daleko manji? Članovi stranke, sigurni glasovi, JP, oni koji mu stvarno veruju makar sutra prodao Kosovo (mahom starija populacija)... Ko bi tu promenio svoj glas na eventualnim izborima? Plus standardno muljanje, BiH...

Sigurno neki neopredeljeni, ali oni ne bi ni glasali za SNS.

Evo brat Uruk, lepo objasnio, taćno otprilike kako ja mislim, pa ne moram da se ponavljam. 

Ali istina je brate to što kažeš... to i ja prićam ceo život.. takav ti je mentalitet u nas.. ČIM partija osvoji izbore, računaj da će 50% državnog kadra da glasa za njih (po defaultu). 
Daj im malo suhomesnate pakete uhapsi Miškovića (iako ćeš malo kasnije da ga pustiš), i dobiješ odma 80%. 
Podaj po 100 evra, i na 85% si. 
(a u međuvremenu svi osećaju da bednije i bednije žive) 

I onda ti se desi nadstrešnica. 
I umesto da kažeš.. taka i taka stvar... zajebali smo.. evo.. skinite nam glavu.. . evo.. skinućemo sami sebi glavu...  tako radi čovek sa savešću... 
Ne... 
Odma krenula opravdanja... mi nismo ni za šta krivi... žutaći su za sve krivi... 

I to čak i taj običan SNS pristalica vidi. 
----------------------

Da ne bude zabune... ja simpatšem studente.... ali opoziciju podjednako prezirem kao vlast. 
Negde cenim da sam na sličnim pozicijama, kao, omraženi Bata Šiptar.. premda se i sa njim ne slažem u mnogo čemu. 

Posted

Mi smo u Užicu imali svoju nadstrešnicu prošle godine. Zapalila se deponija pored grada, inače to bi trebalo da je nemoguće sa tom vrstom deponije (tzv. sigurna deponija), ali godine lošeg upravljanja, zatrpavanja na pogrešan način smećem iz 9 opština i desilo se. Gorelo 2 meseca, metan je kancerogen kada gori, ekološka katastrofa. Pala je neka jaka kiša sredinom maja i ugasila, a igrom slučaja izbori su bili ubrzo nakon toga. U Lunovom selu, selo pored same deponije ko je pobedio? U Užicu isto sastavili većinu. Znači kada su izbori u pitanju nije toliko ni bitno što su deca udisala kancerogen vazduh, mašinerija radi svoje...

Slažem se za opoziciju, zato sam i pisao da mi se čini da i njima ovo odgovara, bakljada u skupštini, nikako da izađu kao jedna lista, a godinama se kao dogovaraju... 

Delom je tu problem što ko god istupi kao ličnost ima da prođe kroz Informer/Kurir i ekipu da je strani plaćenik, da jedva čeka da razbije Srbiju, veša penzionere, svaki dan će da ga pljuju 24h... I onda naći nekog normalnog za tako nešto je težak posao. A u Srbiji bez jakog (poznatog) predstavnika na izborima - 0 poena.

• Like 1
Posted

I ja mrzim opoziciju koliko i vlast. Posebno ovu trenutnu, u kojoj su većina ljudi koji nikada nisu bili vlast ili bar ne na nekim visokim funkcijama (niko osim Đilasa praktično).

Kako je (jebeno) moguće da iko normalan izjednačava bilo koju opoziciju sa ljudima koji su u prethodnih 13 godina:

- ubili 8 ljudi u padu helikoptera jer je ministar hteo da ispadne heroj
- ubili 17 ljudi u poplavama jer je gradonačelnik Mali rekao da nema razolga za paniku i evakuaciju
- ubili 8 ljudi u rudniku Soko jer su direktor i ministarka ignorisali upozorenja da je bezbednost ugrožena
- ubili Olivera Ivanovića i Vladimira (Cvijana)
- direktno odgovorni za ubistvo 8 dece u Ribnikaru jer ne moraju naši ljudi da poštuju zakon
- ubili 12 ljudi u Duboni jer su naši nasilnici sa oružjem manje opasni od opozicionih sa tviterom
- ubili 16 ljudi na stanici u NS
- ubili porodicu u automobilu kad je pijani komandir vozio oklopno vozilo kao Šumaher
- ubili vojnika na vežbi jer ministar dezerter bolje poznaje uslove od (pod)oficira
- ubili ženu na naplatnoj rampi
- ubili radnika u Savamali kada su srušili pola grada da operu pokradene milijarde
- napravili državni narko klan
- koriste narkodilere i ubice u borbi protiv protestanata
- napravili državnu plantažu marihuane doke šalju ljude u zatvor zbog džointa
- opustošili istočnu Srbiju u kojoj su dozvolili Kinezima da naprave državu u državu
- spremaju se da isto urade i u zapadnoj sa Nemcima
- organizovali radniek fabrike da pljuju roditelje čiji je sin poginuo
- zaposlili pedofila u vrtiću
- izbacili iz vrtića (koji mi plaćamo) decu čiji su roditelju opozicionari
- koriste na protestima oružje koje trajno može da ošteti zdravlje ljudi
- podigli dozvoljen nivo kancerogenog otrova u mleku da bi mogli da ga prodaju
- ukinuli (već otrovanu) vodu Novom Sadu, jer ipak ne može ono đubre u centru i dodikovski urbanizam na postojeću infrastrukturu

I to je samo ono što mi prvo padne na pamet dok kucam post. Ali ok, svako ima pravo na svoje mišljenje. Tako i ja mislim da su ljudi kojima je SNS isti kao opozicija, ili isti kao i naprednjački šljam ili ograničenih mentalnih sposobnosti. Ove druge ne krivim ni za šta.

• Like 6
  • Upvote 8
Posted
6 minutes ago, Dead Man Drinking said:

Tako i ja mislim da su ljudi kojima je SNS isti kao opozicija, ili isti kao i naprednjački šljam ili ograničenih mentalnih sposobnosti.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...