Jump to content

Izbori

Talvi

Izbori 2023.  

35 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Pa očigledno je da nisu imali, jer ne bi kao retardi slavili poraz. A i reče onaj njihov lik u DlZ da izlaze na izbore da izmere podršku.

Pa to i jeste suština - mi ne umemo da promenimo vlast. Meni je stvarno zao sto je tako, ali jbg kada zovem na proteste, ljudi mi kažu da neće sa tim komunistima/gejevima.

Pa lepo ti kažu, isto je to kao kad ti kažeš za Dveri da nećeš s fašistima :haha:

Tek su onda retardi, hoće da menjaju nešto protestima, a ne žele iz parlamenta da menjaju. Klasično neartikulisano buntovništvo. Dok ''DJB sere iz fotelje''...

Ne mogu da razumem davanje podrške na izborima nekom ko ne želi da uđe u parlament.

Je l' NDBG profi u odnosu na DJB ''amatere''? xD

To može da izjavi neko samo iz stanovišta koje sam opisao gore - da je neko je dužan da se profesionalno bavi politikom radi tvog blagostanja, bez ikakve koristi za sebe? Znamo svi računam šta podrazumeva definicija 'profesionalnog' bavljenja nečim?

Suština je da je naš izbor hoćemo li da je promenimo ili ne, i da svako nosi svojih, ogromnih X*10-7% odgovornosti za stanje u državi. A kod nas degen koji proda glas za paket misli da nikom nije naudio.

Jebiga ja ću da verujem uvek da smo mi krivi i da je naš izbor, mislim da je to ispravno gledanje na stvari.

Nije to high score na igrici pa da broj glasova opozicije zavisi od toga ko je više obrtao pedale, treba glupa stoka da se nađe na pola puta sa ovima koji se kao nešto cimaju, do tad im ''džaba dobre ideje''. Samo neko sa naopakim sistemom vrednosti može da ne podrži dobru ideju zbog 'amaterskog' rada call centra ili šta već. Uostalom mislim da call centar nije omanuo istraživanje, nego su i slagali malo, nadali se da će optimističnom pričom o prelasku cenzusa da namaknu taj 1%... + je pokradeno sigurno koliko je moglo da se pokrade...

Edited by Demon Seed

Ne, ja neću glasati za fasiste, ali to ne znaci da ne bih išao na masovne proteste gde bi i bosko bio.

Jbg, najteže je poceti. Kao sto djb neće sa “onima” tako ni nbg neće sa bilo kim drugim.

Očigledno je da ne možeš prosto sabirati glasove. Da li i dalje misliš da je djb-dveri savez bio dobar? Vi ovde nedeljama ismevati nas koji zbog toga više ne podržavamo djb, a ako čitaš komentare po netu, dosta je glasača dveri koji jednostavno neće da glasaju za radula.

Jasno je meni da se narod prodaje za (za nas) smešne pare. Ali opozicija pravi čajanke i okupljanja u centru, a za ostatak grada/Srbije ih zabole dupe. Slušao sam skoro jeremića kako priča da on nije obilazio periferiju, već njegovi ljudi, kojima lokalci veruju.

Mi se smejemo vučicu sto se blamira na mitinzima i ismevamo aktiviste, ali oni su neverovatno dobro organizovani i ne dobijaju uludo izbore.

• Upvote 1
  • Downvote 1

-Dveri nisu fašisti, dok to nisam čuo od vas NDBG fanova mislio sam da to mogu da čujem samo u Informeru i od Martinovića

-Nemoguće je početi za NDBG, kao što vidimo. Mere podršku, za šta? Za parlamentarne izbore? Ili za sledeće beogradske izbore? Oni su protestni pokret građana koji umesto da prepozna partije koje podržavaju to što oni rade, oni su istripovali da su politička partija i kandidovali se samostalno.

Mislim i dalje da je DJB-Dveri savez bio dobar kao ideja, i to je ono što je bitno za mene, nekome je došlo iz dupeta u glavu da mora da se ujedini prava opozicija, nisam ja fan DJB i Dveri saveza, nego mi se sviđa ideja da savez bude DJB-Dveri-NDBG-Beli, a to što su ova poslednja dva ispali retardi pa je savez izgledao kao marriage of heaven and hell, to je drugo :)

Pa to i jeste za ismevanje jer bi svakom ko ume da sabere 2 i 2 moralo da bude jasno da je to jedina opcija koju vredi podržati. Od njih je i došla ideja o ujedinjenju, oni se jedini nesebično cimaju. Cinično nabijanje maka na konac i jeste za podsmeh. A ti se smej za čajanku i opet nije glupi kreten Srbin kriv nego je kriva opozicija što mu nije ušla u dupe :D

Ne čitam komentare po netu, a računam da ne moram da ponavljam da je glupo razmišljanje ''neću glasam za DJB zbog Dveri / neću glasam za Dveri zbog DJB''

Ma to im mi tepamo :)

Ma bravo, opet sarkazam/cinizam kad god se dođe do konkretne prelomne tačke u razgovoru. Jer, kako bi inače mogao da ostaneš pri svom dosadašnjem mišljenju? To je najvažnije.

Kao što sam svestan da glas za DJB-Dveri-NDBG ne bi bio glas za anarho-komunizam koji fura NDBG, tako znam da i glas za DJB-Dveri nije glas za fašizam. A vama svima džaba IQ 120+ kad vam se prima propaganda a ne prima vam se prosta matematika

pa naravno da je manje ljudi izašlo,

Opet se slažemo da se ne slažemo :pivopije:

Ti prvenstveno kriviš narod za poraz, a ja krivim opoziciju.

Pazi, oni, uprkos svemu, ne daju ostavke. Ludilo totalno. Ne znam šta treba da se desi da neko da ostavku.

Ajd objasni ti meni leba ti kako je opozicija kriva za to sto narod prodaje glas za 1000 dinara? Sustina je da se digne svest naroda, a ne da im opozicija udje u dupe sa kampanjom i uplati im neku prostitutku da ih zadovoljava pride, da bi se mozda prevarili da odu da glasaju.

Ne mora opozicija ništa da radi.

Zato će uvek ovako da prolaze.

Lideri opozicije otprilike tako i razmišljaju. Misle da je dovoljno da se pojave par puta u Balkan Infu, po neku tribinicu da održe, i to je to.

Predizborna kampanja je krvav posao, a pogotovo ako pristanu na ove stravične uslove. Duplo golo. Uslovi užasni, oni neaktivni.

(pri tome, na aktivnost ne mislim: kurcolomac brod).

Kakav je narod, opozicija nam je super,

Ma divni su.

Pričaju da je 30 godina pljačkana zemlja, a niko nije odgovoran. Oteraju preko 100.000 glasača u apstinenciju, i ne osećaju odgovornost. Ako ne mogu na sopstvenom delu da pokažu, kako će u vlasti?

Pri tome, ne mislim da sad treba neko skroz da se povuče iz politike, nego da pusti neka nova lica i ideje, a on da bude u prikrajku. Ko god da je taj on. Mislim na sve lidere opozicije.

Ne, ja neću glasati za fasiste, ali to ne znaci da ne bih išao na masovne proteste gde bi i bosko bio.

Ma nije Boško fašista. Niti je ikada bio.

Ja nikada ne bih glasao za fašiste, bez obzira što sam religiozan.

Dveri jesu bili kleriklalan časopis, ali nikada navalentni, niti su nekog terali da bude ono što oni jesu.

Oteraju 100.000 glasača u apstinenciju? Odgovornost?

Ne da opozicija nije odgovorna za apstinente, nego apstinente treba tući motkom.

Gde je odgovornost naroda? Je l' glasanje ''građanska dužnost'' ili nije? Ili se ta odgovornost izgubila tamo negde u procesu ''skinuli smo Slobodana i ništa'' i ''dosta mi je biranja manjeg zla'', u prevodu glupi narod koji kara sam sebe u dupe na svakim izborima neće biti odgovoran za to sve dok se ne pojavi savršena opoziciona opcija bez mane i straha za koju će svako hteti da glasa? I naravno svemoćna u pogledu dopiranja do građana i apstinenata.

Odgovornost je na narodu, i narod tu odgovornost snosi sve vreme, i nije je svestan, i snosi još dodatne odgovornosti za tu nesvesnost. Snošenje odgovornosti ovog naroda se ogleda u njegovom nestajanju sporom ali sigurnom. Ali kad imaš na jednoj strani trenutnu vlast kao krivca, a na drugoj krivicu opozicije, onda je lako ostati uspavan.

Zašto glasanje nije obavezno, zašto cenzus nije niži, zašto se u školama ne radi logika i kritičko rasuđivanje, nego se implantira propaganda u mozgove od malih nogu - samo zato što to odgovara onome ko vlada i ko bira pravila igre.

Izgradiš detetu u osnovnoj školi priču o slavnoj srpskoj istoriji i napravio si dugme koje samo posle treba da pritisneš serijom ''Nemanjići'' pred izbore, da ga podsetiš kako ga Bog voli više od ostalih, kako je pripadnik nebeskog naroda, i onda možeš da ga voziš kako hoćeš.

• Upvote 1

Inače, slažem se za opis opozicije. Nije njima ni ovako loše.

Ponovo impliciraš da Radulović ima neku korist od toga što je iz ministarske fotelje prešao u opoziciju, samo mi kaži je l' ponovo planiraš da ne obrazložiš koja logika stoji iza toga?

Edited by Demon Seed

Nisam na njega ciljao, već na ds ekipu.

Radulovicu bi sigurno bilo dosta bolje da je pristao da bude ministar koji ne radi ništa. Koliko se secam, napisao sam da mislim da je u vladu ušao da bi mu lakše bilo da napravi kasnije stranku. Nisi me razumeo, očigledno.

Ma divni su.

Pričaju da je 30 godina pljačkana zemlja, a niko nije odgovoran.

Pri tome, ne mislim da sad treba neko skroz da se povuče iz politike, nego da pusti neka nova lica i ideje, a on da bude u prikrajku. Ko god da je taj on. Mislim na sve lidere opozicije.

Jesu divni u odnosu na stoku oko koje se angažuju, i Bošku a naročito Radulu ruku (i na njoj žut prsten! :D) treba da poljubi svaki internet mudrac. Ali ne ume narod da bude skroman i realan, naučili ga Nemanjići da je Srbin sila, jbg.

Za pljačkanje se ni ja ne slažem, zemlja nije pljačkana 30 godina nego 70, s tim da je pljačkana možda i duže ali za period kraljevine nemamo pouzdane podatke. :D

A koliko ja vidim oni se zalažu za snošenje odgovornosti za krađu, al' ako misliš da se ne angažuju dovoljno ti uzmi pa zatvori sve koji su krali, ili možda Patka da izađe na protest pa da oni sami uđu u zatvor a lideri svih stranaka podnesu ostavke. :P

Eno LDP doveo nova lica i ideje xD

Ostavka lidera opozicije bi učinila celu situaciju još bednijom, ali vi živite u paralelnim univerzima delimično i dalje, jbg.

Radulovicu bi sigurno bilo dosta bolje da je pristao da bude ministar koji ne radi ništa. Koliko se secam, napisao sam da mislim da je u vladu ušao da bi mu lakše bilo da napravi kasnije stranku. Nisi me razumeo, očigledno.

Razumeo sam te, i pitao sam te dvaput da mi objasniš kojom logikom bi nekom bilo isplativo da ulazi u vladu da bi posle napravio opozicionu stranku, na šta ti nisi odgovorio :P

Sad ispada da si mislio da mu je stranka i opozicija bila cilj od početka a ostavka na mesto ministra kickstart za to, ali prošli put kad si to rekao bilo je nadovezivanje na trenjetovu priču kako uživaju i seru iz fotelje pa je ispalo malo drugačije

Edited by Demon Seed

Pa ono, niko pre toga nije čuo za njega. A i stvari koje je pokušavao da uradi su za većinu ljudi bile pozitivne.

Mislim, šta je alternativa? Da je stvarno verovao vučicu kada je ušao u vlast? Mislim, za mene je to mnogo gora varijanta.

Meni deluje da je malo pao s marsa, ipak nije čovek godinama bio tu, jeste da nama ovde deluje kao da svi treba da znamo već odavno kakvo je govno Vučić, ali jebeš li ga, npr. taj lik kog sam juče slušao kako priča kako je Vučić ''nešto uradio'' se pre toga pohvalio da 16 godina nije bio tu... :haha:

Na kraju krajeva, da, nije ni bitno.

A ključna reč u mom pitanju i prošli put i sad je bilo kako je isplativo, ukoliko postoji pretpostavka da sve radi zbog neke koristi. Jer ja ne vidim da radi zbog koristi, a ako je već tako i ako ne postoji neka duboko skrivena zavera, meni je to dovoljno da poštujem rad.

Nisam rekao da radi zbog koristi. Ja i dalje verujem da on sve radi iz ubedjenja, ali taj prepametni/prepotentni/histericni pristup očigledno ne prolazi kod birača.

Zbog toga bih voleo na celu djb da vidim nekoga ko će prosečnom biracu biti prihvatljiviji. A radule da ostane u vrhu pokreta, naravno.

Inače, sam pre izbora reče da zna šta će raditi ako rezultat bude loš.

1. Beli umesto da iskoristi zalet odigrao budalinu do kraja

Najgori stav (posle glasanja za sns) je "dosta mi je biranja manjeg zla", ponavljam, egoisticka lobotomija. Pocevsi od vodja i aktivista prave opozicije pa do svih glasaca prefinjenih i pametnih. Evo nam ga zbog toga najvece zlo jos jednom, izvolimo.

beli je dao lekciju svima, ali oni iz te lekcije nisu nista naucili. lekcija glasi da medijiski mrak nije prepreka da se osvoji dosta glasova ukoliko se sklope kockice. druga lekcija je da program ne zanima nikog i da je kompletno medijisko prisustvo jedne stranke oliceno u jednoj osobi - lideru. u srbiji (i jos nekim zemljama kao sto je amerika) potpuno je beskorisno pricati o programu i idejama jer izbore dobija onaj ko ima najboljeg glumca, to jest lik oko koga se rezira cela predstava. to je znala ekipa koja je radila "projekat jankovic" a sad i "projekat djilas" (ista ekipa).

djb nije naucio ni jednu od tih lekcija.

sto se tice manjeg zla,

razmisljanje "samo da skinemo ovog vucica po svaku cenu, pa makar dosao djilas i ostali lopovi na njihovo mesto" - ce nas kostati buducnosti jos jedne generacije. tek kad shvatimo da se tako ne resava nas glavni problem imacemo sansu.

Ti prvenstveno kriviš narod za poraz, a ja krivim opoziciju.

privlacno je okriviti prvenstveno jednu stranu/ucesnika za poraz, ali retko je tako, i skoro uvek krivica moze da se raspodeli na vise elemenata:

1 kriv je vucic sto postoji medijiski mrak

2. kriv je deo opozicije sto njihovi mediji takodje prave medijiski mrak (danas i n1, na primer)

3. kriv je deo opozicije (djb) koji nemaju znanje o politickom marketingu i vuku marketisnki lose poteze.

4. kriv je deo birackog tela koji ne osecaju nikakvu odgovornost prema drzavi i koje je nemoguce ubediti da glasaju

5. ko zna sta jos...

djb moze da uradi jedino nesto po pitanju tacke 3. ostale tacke su van njihovog uticaja.

Odgovornost je na narodu, i narod tu odgovornost snosi sve vreme, i nije je svestan, i snosi još dodatne odgovornosti za tu nesvesnost. Snošenje odgovornosti ovog naroda se ogleda u njegovom nestajanju sporom ali sigurnom. Ali kad imaš na jednoj strani trenutnu vlast kao krivca, a na drugoj krivicu opozicije, onda je lako ostati uspavan.

Pa super.. samo tako razmišljajte ti i lideri opozicije.... kukanje je najbolje rešenje, što se pokazalo do sada.

Stvari su takve kakve su, ili će ih opozicija prihvatiti kao realnost, ili će nastaviti da kuka na narod, i da gubi izbore.

Nemoj slučajno da je neko rekao "jeo sam govna, potcenio sam Vučića, i podnosim ostavku"

Kako ne kontate da idete Vučiću na ruku?

Imam jednog poznanika tako što kuka na sudbinu, i par puta sam mu rekao, da je uložio 20% energije na promenu, koliko je na kukanje, već bi mu bilo bolje.

Ali ne dopire to do njega, kao ni do lidera opozicije što ne dopire realnost.

privlacno je okriviti prvenstveno jednu stranu/ucesnika za poraz, ali retko je tako, i skoro uvek krivica moze da se raspodeli na vise elemenata:

1 kriv je vucic sto postoji medijiski mrak

2. kriv je deo opozicije sto njihovi mediji takodje prave medijiski mrak (danas i n1, na primer)

3. kriv je deo opozicije (djb) koji nemaju znanje o politickom marketingu i vuku marketisnki lose poteze.

4. kriv je deo birackog tela koji ne osecaju nikakvu odgovornost prema drzavi i koje je nemoguce ubediti da glasaju

5. ko zna sta jos...

djb moze da uradi jedino nesto po pitanju tacke 3. ostale tacke su van njihovog uticaja.

To treba postaviti u okvirima toga da li opozicija može da promeni neku od tih stavki.

Ajmo da analiziramo:

1) 1 kriv je vucic sto postoji medijiski mrak

Ne može da promeni. Prema tome, dosta kukanja o tome, i aj da vidimo alternative.

Može da promeni, ali ne menjaju - dakle, krivi su.

Mogu da promene, ali ne menjaju. Krivi su.

4. kriv je deo birackog tela koji ne osecaju nikakvu odgovornost prema drzavi i koje je nemoguce ubediti da glasaju.

Mogu da probaju da ubede. Ne ide im od ruke. Nesposobni su. Krivi su.

SNS-u i jeste prelako da truje narod kad ima armiju aktivista, DJB i Dveri nemaju toliko.

Da, nisu trebale cajanke i kafici, mislim morali su da odrade bolje kampanju, ali to sto narod popusta pod pritiscima i veruje da u SNS bajku da bez njih staje Srbija je posebna prica.

Jbg, narod se jos lozi na autokrate.

Tako da opozicija mora da nadje nekog ko je normalan ali sa govornice da pali i zari mase i da izgleda da je zajeban i da nece ga vrteti ni Zapad ni Istok.

Tako se i pickousti prikazao narodu, vi ne mozete da verujete koliko sam puta cuo od ljudi : Ma jebem mu mamu lopovsku, al jbg, opet cuva neku stabilnost, i sa Zapadom i sa istokom.

@Elf:

Nema ti veze priča, lideri opozocije rade nešto, a ti svako njihovo otvaranje usta percipiraš kao kukanje. Ja kukam ovde za apstinentima, koji nisu radili ništa, ja sam barem glasao, jbg.

Možda da vežu bandanu, da odbegnu u šume pa da dejstvuju kao uskoci...

Narod treba da prestane da bude primadona koju je potrebno impresionirati, nego svaki čovek treba da se zapita. Ali su glupi kao kurac :D

beli je dao lekciju svima, ali oni iz te lekcije nisu nista naucili. lekcija glasi da medijiski mrak nije prepreka da se osvoji dosta glasova ukoliko se sklope kockice. druga lekcija je da program ne zanima nikog i da je kompletno medijisko prisustvo jedne stranke oliceno u jednoj osobi - lideru. u srbiji (i jos nekim zemljama kao sto je amerika) potpuno je beskorisno pricati o programu i idejama jer izbore dobija onaj ko ima najboljeg glumca, to jest lik oko koga se rezira cela predstava. to je znala ekipa koja je radila "projekat jankovic" a sad i "projekat djilas" (ista ekipa).

Medijski mrak jeste prepreka, zavisi samo šta ti je ''dosta glasova''. Svakako jeste prepreka za pobedu na izborima.

Beli jeste imao relativni uspeh na prošlim izborima, ali je nastavio kao muva bez glave umesto da to usmeri na nešto smisleno, zato kažem odigrao budalinu do kraja.

A tu drugu lekciju nam je dao ovaj i svaki prethodni vladar.

Edited by Demon Seed

sto se tice manjeg zla,

razmisljanje "samo da skinemo ovog vucica po svaku cenu, pa makar dosao djilas i ostali lopovi na njihovo mesto" - ce nas kostati buducnosti jos jedne generacije. tek kad shvatimo da se tako ne resava nas glavni problem imacemo sansu.

Ne baš - budućnost jedne generacije će nas koštati to što kotrljamo kamen kao Sizif umesto da glasamo prvenstveno protiv najgoreg. Kao što košta i dalje veoma skupo pokret ciničnih pametnjakovića ''Beli listić'', koji nas je od DSa koji se previše opustio prebacio u ruke ovih koji su duplo gori.

Surova matematika i zakoni mase ukazuju na to da nikad nećemo mi ''da shvatimo'' to što ti pričaš, prijatelju, ne u smislu da većina naroda shvati, ili bar ne uskoro. Tu dolazi priča o podizanju svesti i odgovornosti naroda...

I nisu isti SNS i DS, isti je princip u nekim oblastima, ali je krađa veća, cenzura je veća, opresija je veća. I obrazovanje je niže. Priča kako su svi isti dodatno doprinosi osipanju glasova i ostanku ljudi kod kuće.

Ta priča je dobra na duge staze i tu se slažem, treba povući vodu, ali ako već narod traži onog kog zna, svi u jednu kolonu, pa će stoka da glasa. Tako se izvodi stoka na izbore, jbg.

Znaci, treba nam još jedan koštunica :).

Inače, ako ne grešim vučić je uzeo 30k više od opozicije. Uz apsolutnu podršku medija, kupljene glasove i ne bas visoku izlaznost...

A 180 000 bačenih pod cenzus. Pa jebem ga ne znam koji ti podatak treba da progledaš da je moralo ili svi u jednu kolonu protiv SNS, ili bar u dve, da se spoji opozicija koja nije vladala ranije.

Edited by Demon Seed

@Elf:

Nema ti veze priča...

:haha:

Pa dobro... nije mi valjala priča ni pre ovih izbora... ni pre predsedničkih... a Vučić jednako vlada... :P

Ako sada stvarno budu vanredni parlamentarni, kontam da će opozicija opet da se probudi mesec dana pred izbore, da organizuju čajanke, i da se opet čude kako nisu prešli cenzus.

Edited by Dark_Elf

ne može Beli da se uzima za primer

to je kao kad u inostranstvu mačka postane gradonačelnik, pa aj sad da uče svi od mačke

njegovi rezultati su rezultat nezadovoljstva građana i zanimljivosti mlađim biračima, ali to je anomalija, a ne put kojim političari treba da idu

Janković je delovao dobro dok je bio zaštitnik građana i bio je shvaćen kao ozbiljan, autoritativan i sposoban čovek, za šta se tek kasnije pokazalo da nema veze sa životom

Đilasa gledaju kao nekoga ko je iza sebe ostavio određene rezultate, a svetlo pojačava ponašanje trenutne/buduće vlasti, što ne znači da ova vlast za nekoliko godina neće biti posmatrana isto kao Đilas danas, jer je i on osporavan u vreme kada je sprovodio projekte koji su danas hvaljeni

Edited by Underkuruz

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...