imaginos Posted April 14, 2016 Report Share Posted April 14, 2016 kad platite nesto paypalom na ebay-ju (na primer, ali isto vazi i za ostala placanja), po defaultu se sa kartice skidaju dinari (po nekom kursu koji njima odgovara). nisam siguran da li paypal ili banka rade konveziju. mislim da je PP pitanju jer je moguce podesiti PP da skida u evrima sa kartice. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Iffy Boatrace Posted April 14, 2016 Report Share Posted April 14, 2016 Da li postoji mogucnost da se withdraw-uje novac kad primite uplatu u Srbiji ako je kartica povezana na raiffeisenbank kod nas ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LoveHateLove Posted April 14, 2016 Report Share Posted April 14, 2016 Ako placas u evrima nema nikakve konverzije, skida ti tacno koliko si platio robu. Ako placas u dolarima onda banka radi konverziju evro-dinar-dolar, znaci tu banka radi duplu konverziju valuta i tu zaradjuje proviziju. Naravno deru zesce jer je raspon izmedju prodajnog i kupovnog, tipa 10 dinara, a u menjacnicama do 1 dinar. kad platite nesto paypalom na ebay-ju (na primer, ali isto vazi i za ostala placanja), po defaultu se sa kartice skidaju dinari (po nekom kursu koji njima odgovara). ne skidaju se dinari nego se vrsi konverzija u dinar, pa u dolar, ako se placa u dolarima a racun je u evrima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuruz Posted April 14, 2016 Report Share Posted April 14, 2016 Opet ja o uštipcima Ovo je primer računa koji daje PP Ako ja dobro razumem, ja sam njemu platio u dinarima, a on je dobio evre. Tako da sa moje strane, sve je po PS-u. Jedino ako on je registrovan u Srbiji, a ne može da dobije ovaj iznos u RSD, onda on ima problem Znam kako izgledaju računi na PP, i ja ga koristim, pa kapiram da može biti zbunjujuće. LoveHateLove je napisao kako to ide - vrši se konverzija. Ne može da se plati u dinarima preko PP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dead Man Drinking Posted April 14, 2016 Report Share Posted April 14, 2016 Ok, samo mi onda nije jasno kako Novinarnica posluje i kako im niko ne piše kaznu Elem, na temu http://www.tarzanija.com/demokratijo-kurvo-prokleta/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Јарослав Posted April 14, 2016 Report Share Posted April 14, 2016 (edited) Radule večeras kod Olivere Kovačević na RTS, prvi put u poslednje dve godine Edited April 14, 2016 by Јарослав Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuruz Posted April 14, 2016 Report Share Posted April 14, 2016 http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&mm=04&dd=14&nav_category=167&nav_id=1119810 i Evropa pomaže Vučiću Link to comment Share on other sites More sharing options...
imaginos Posted April 14, 2016 Report Share Posted April 14, 2016 Ako placas u evrima nema nikakve konverzije, skida ti tacno koliko si platio robu. zavisi koju karticu koristis, ali u opstem slucaju gresis. ako na primer koristis telenor karticu (koja je vezana za dva racuna, dinarski i devizni) - paypal ce ti po defaultu konvertovati u dinare i skinuti dinare sa kartice. dakle, platio si u dinarima i na svim bankovnim izvodima se ta transakcija vidi kao dinarska. da ne vadim sad screenshotove ebankinga... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Маузер Posted April 14, 2016 Report Share Posted April 14, 2016 (edited) Meni sa mog AmEx direktno skida eure. Ovo ono. Da li sam napomenuo da je gold? HUEHUEHUEHUE Edited April 14, 2016 by Маузер Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuruz Posted April 14, 2016 Report Share Posted April 14, 2016 Ok, samo mi onda nije jasno kako Novinarnica posluje i kako im niko ne piše kaznu neće niko da se zamajava s takvim transakcijama kad su mali iznosi u pitanju, besmisleno je još jedno saopštenje NBS: http://www.nbs.rs/internet/latinica/scripts/showContent.html?id=6835&konverzija=yes Takođe, Narodna banka Srbije ističe da kompanija PayPal nema zakonske prepreke da svoj servis ponudi rezidentima za plaćanja u Srbiji u domaćem platnom prometu ukoliko dinar stavi na svoju listu valuta s kojima posluje, kao što je to učinila, na primer, s ruskom rubljom, češkom krunom, mađarskom forintom, malezijskim ringitom, poljskim zlotom, turskom lirom, filipinskim pezosom itd. Takva odluka isključivo zavisi od PayPal-a, njegove procene poslovnih interesa i namere da proširi broj klijenata u Srbiji. dakle, plaćanje preko PayPal se ne može smatrati dinarskim plaćanjem ni u kom slučaju svaka drugačija priča je igranje tumačenja propisa protiv NBS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oak Posted April 14, 2016 Report Share Posted April 14, 2016 Beograd -- Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je veoma zadovoljan što su u 2015. sporiji rast od Srbije imale samo 23 od 184 države. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HeLLsarma Posted April 14, 2016 Report Share Posted April 14, 2016 GOTOV JE! Link to comment Share on other sites More sharing options...
LoveHateLove Posted April 14, 2016 Report Share Posted April 14, 2016 zavisi koju karticu koristis, ali u opstem slucaju gresis. ako na primer koristis telenor karticu (koja je vezana za dva racuna, dinarski i devizni) - paypal ce ti po defaultu konvertovati u dinare i skinuti dinare sa kartice. dakle, platio si u dinarima i na svim bankovnim izvodima se ta transakcija vidi kao dinarska. da ne vadim sad screenshotove ebankinga... Dobro, zavisi od kartice, ali vecina ima internet karticu vezanu za devizni racun u evrima. To funkcionise kako sam naveo. Mada i tu ima opcija da li ces da ti PP vrsi konverziju ili banka. Vise se isplati da banka to radi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dead Man Drinking Posted April 14, 2016 Report Share Posted April 14, 2016 (edited) Kuruze, linkovu koje si kačio sa sajta NBS-a su iz 2013 i 2014, a zakon o platnim uslugama je iz 2015. Ne znam da li je u poslednjih godinu dana bilo još nekih novih propisa za tu oblast Keramičar, Dule i Đovakova tašta se udružili https://pistaljka.rs/home/read/541 Edited April 14, 2016 by Dead Man Drinking Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShinigamY Posted April 14, 2016 Report Share Posted April 14, 2016 Ma dzaba se kreci sa svim ovim podacima, i da Vucic ima jos 5 stanova na njegovo ime, narod guta njegove gluposti i to je to. Ovoj drzavi ne treba reset vlasti, treba reset naroda, jedno kolektivno ispiranje mozga (mada ovi to vec rade u njihovu korist jelte) na suprotnu stranu. Ja sam se iselio iz Srbije i nadam se da cu uskoro prestati da pratim vesti ili bilo sta u vezi Vucica i ostalih govnara, pobego sam od toga a opet se drzim takvih gluposti i gledam kako da pomognem ostalima da se bore protiv budala na vlasti. Uzalud sve ovo izgleda 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuruz Posted April 14, 2016 Report Share Posted April 14, 2016 Kuruze, linkovu koje si kačio sa sajta NBS-a su iz 2013 i 2014, a zakon o platnim uslugama je iz 2015. Ne znam da li je u poslednjih godinu dana bilo još nekih novih propisa za tu oblast nema veze, PayPal nije stavio dinar na svoju listu valuta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Јарослав Posted April 14, 2016 Report Share Posted April 14, 2016 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dead Man Walking Posted April 14, 2016 Report Share Posted April 14, 2016 DJB objavio širi spisak ljudi http://dostajebilo.rs/ljudi/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
truliandedzombileš! Posted April 14, 2016 Report Share Posted April 14, 2016 sve po spisku 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShinigamY Posted April 14, 2016 Report Share Posted April 14, 2016 Zemun je bio problem u DJB, koliko sam skontao bila je neka svadja oko toga ko ce da predstavlja Zemun i dosta ljudi je izaslo iz DJB nakon te rasprave, ne znam ko je ova, ali realno, za tako jaku i zajebanu (politicki) opstinu, osoba kojoj je uspeh u zivotu da je prevodilac je smejurija. 1 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuruz Posted April 14, 2016 Report Share Posted April 14, 2016 (edited) pitanje njenog "životnog uspeha" verovatno ne bi bilo postavljeno da se bavi pravljenjem softvera Edited April 14, 2016 by Underkuruz 6 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShinigamY Posted April 14, 2016 Report Share Posted April 14, 2016 Ne lupaj. Samo sam kazao da mislim da je bolje da tako jaku opstinu predstavlja "jaka" osoba sa debelim CV-om, iskustvom, dostignucima, neko ko ce da lobira i da povuce ljude da glasaju za njega. Ko ce da glasa za programera ili prevodioca koji celog zivota radi samo to, i karijeru nije prebacio na mnogo visi nivo? Ne moras se sloziti sa mnom niti ocekujem. 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
truliandedzombileš! Posted April 14, 2016 Report Share Posted April 14, 2016 ubilo se što u drugim općinama imaju poznate ljude zemun je i onako radikalski ceo oleole Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dead Man Walking Posted April 14, 2016 Report Share Posted April 14, 2016 Znam ovu Jelenu iz Niš, tj upoznao sam je jednom prilikom, radili smo u istoj firmi, samo u drugim gradovima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Јарослав Posted April 14, 2016 Report Share Posted April 14, 2016 danas u Nišu :rockdevil: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts