azal Posted October 15, 2018 Author Report Posted October 15, 2018 jebem sebi mater, obrisao sam post. @haos Mozda ti se InMazes svidi. isti je kvalitet svirki i pesama, samo ima vise djent riffova i tvrdji je generalno. Ali ako ne volis klavijature, mozda nemas sta da trazis. Meni su oni zato i jedini djent bend koji gotivim. Jer imaju to nesto u vokalima i klavijaturama sto niko od amerikanaca i britanaca nema. To sto se ocigledno loze na bendove kao sto su Dredg, Mew i Elbow mi je najveci plus, jer zbog toga i ne zvuce uopste kao Periphery, Monuments, Tesseract i sva ta dosadna bratija. Mada meni ima dosta mracnih pesama ovde, iako nisu tvrde. A i tematika albuma je generalno mracna, i tu me dosta podsete na Elbow, bend koji moze da peva o pokojnim ortacima a da pesma zvuci onako hopeful i positivna. Quote
Haos sam ja Posted October 15, 2018 Report Posted October 15, 2018 jbga, meni svakako vise zvuce kao Tesseract nego kao Dredg. Quote
azal Posted October 15, 2018 Author Report Posted October 15, 2018 vokal? ne znam, bukvalno mi nista slicno nemaju. ovaj iz Vole je bariton pre svega ovde su mi vokali bas Dredg Quote
Grobodan Posted October 15, 2018 Report Posted October 15, 2018 Sve je kul ali zasto je ovo jedini djent bend koji je na prog podforumu? U stavri znam, zato sto ih Laza voli Quote
Haos sam ja Posted October 15, 2018 Report Posted October 15, 2018 Pa vokali svakako ne liče, al ovi i dalje prevashodno djentaju pa sve ostalo dolazi na drugo mesto, imaju neki pattern: ambient electro strofe + veliki refren + djent rif, baš Tesseract fazon iz poslednjih par godina, ne naravno skroz copy cat ali tako nešto. Prenabudženo je ovo da bih uporedio sa Dredg kao glavnim uticajem, ima ga svakako. Quote
azal Posted October 15, 2018 Author Report Posted October 15, 2018 Sve je kul ali zasto je ovo jedini djent bend koji je na prog podforumu? U stavri znam, zato sto ih Laza voli jedina djent tema koju sam otvorio Quote
azal Posted October 15, 2018 Author Report Posted October 15, 2018 bas sam skapirao da je iako volim te riffove i lozim se na te riffove od kad sam cuo Chaosphere u srednjoj, sve vise sam u fazonu da mi najvise odgovara kad su ti djenty riffovi prisutni mozda 20-30 posto vremena, ono, samo kad treba da se zabode tako neki riff u kljucnom momentu, bas kao Vola i Caligula’s Horse. Ja mislim da Tesseract nema nijedan krsten riff, samo taj stil furaju sa nekom atmosferom i melodijom preko. Koliko sam uspeo da preslusam, mozda i imaju nesto drugo ponekad. Jeste da Periphery i Monuments sve vise ubacuju neke dobre, ne djenty riffove, ali su mi vokali, i scream i clean, potpuno insufferable kod oba benda. Iako su me i djenty riffovi smorili tu i tamo na InMazes uvek je bio vajb da postoji pesma ispod i bez tih riffova i da je to sto rade preko (ili ispod) tih riffova mnogo zanimljivije od svih ostalih, bar meni. A i picka sam za dominantne klavijature u metalu realno, to mi uvek mnogo odgovaralo. Quote
bradilko Posted October 15, 2018 Report Posted October 15, 2018 čujem malo i tobyja u elektronici novog albuma brt, ne stavljaj periphery i monuments u isti koš, periphery>> btw, u petak gledam VOLUharice u sofiji, nadam se da će svirati i sa novog Quote
Haos sam ja Posted October 15, 2018 Report Posted October 15, 2018 Da, Periphery je skroz dobar bend minus iritantan vokal, Monuments su bas djubre. Quote
bradilko Posted October 15, 2018 Report Posted October 15, 2018 spencer je acquired taste boja istinski vuče na neki gayboyband, ali skill je tu. btw, odlična setlista, čak 4 nove https://www.setlist.fm/setlist/vola/2018/essigfabrik-cologne-germany-13e96109.html Quote
azal Posted October 16, 2018 Author Report Posted October 16, 2018 ceka se neka solo turneja da ih dovedem za male pare Quote
Simadin Posted October 17, 2018 Report Posted October 17, 2018 Kupise i mene Voline. Inmazes bas nesto nisam mogao da svarim, ali zato ovaj je med. Jedini turn off – pocetak Ghosts koji zvuci kao los rumunski pop. Quote
Simadin Posted October 17, 2018 Report Posted October 17, 2018 Cak ni oni ne bi smislili ovako budjavu melodiju Kad ulete ostali instrumenti bude sve ok, ali ovako standalone mi je iritantna do kurca Quote
obsessed by cruelty Posted October 18, 2018 Report Posted October 18, 2018 meni jednom proletelo kroz glavu kad je krenula fff fristajla i to je to jbg sad sam upropastio sebi pesmu 2 Quote
Simadin Posted October 19, 2018 Report Posted October 19, 2018 Kad smo kod toga, meni na Still oko 2:40 dodje da zapevam: "I see the bright lights It's the month of July" Quote
bradilko Posted October 21, 2018 Report Posted October 21, 2018 slušala se volara u petak, u nekoj komunjarskoj hali u sofiji, nači ladno itison na podu šta reći, pokidali momci, zvuk odličan, nove pesme ko bombona, azale zovi pod hitno! btw, Quote
azal Posted November 3, 2018 Author Report Posted November 3, 2018 koliko god da su klavijature u Ghosts pederski onaj "haaa" pre prvog refrena je ipak odneo titulu Quote
Recommended Posts