Face Of Melinda Posted September 17, 2016 Report Posted September 17, 2016 (edited) Seven Impale je progresivni jazz rock bend, iako stavljam ove pojmove koji su široki per se, muzički odraz je mnogo veći no što ove reči to mogu i da definišu. Prethodni album City of the sun me je oduvao, kako prog rock sve više jača u okviru skandinavske scene, ovaj bend se u startu istakao na istoj. Generalno bend je izdao dva albuma i jedan EP. City of the sun je bio za mene iznenadjenje jer u okviru skandinavske prog rock scene sam nailazila na bendove koji su bili u okvirima standardnih formula prog rocka ali ovaj bend je na ovom albumu ubacio pravu količinu jazz fussiona iliti jazz rocka koji su meni dosta bliski zbog funk i elektro improvizacija. City of the sun smo nahvalili na forumu jos prošle godine sa pesmom http://www.youtube.com/watch?v=ht6eIqce210 Ove godine album 2016. za mene (dok ne izađe novi Opeth ) je definitivno Contrapasso, sam naziv albuma obećava kao što wikipedia kaže je "from the Latin contra and patior, "suffer the opposite": refers to the punishment of souls in Dante's Inferno, "by a process either resembling or contrasting with the sin itself." " Aj da počnem prvo sa muzičkom osnovom koja nema mane, svaki instrument se savršeno čuje i dolazi do izražaja u smislu umeća sviranja, a da to ne naruši kompoziciju u smislu tehničkog predrkavanja. Na svojoj FB stranici su lepo opisali svoje uticaje koji se i čuju u njihovoj muzici a to su Tool, Meshuggah, King Crimson, Van der Graaf Generator, kao i vokalni uticaji koji variraju od Jeff Buckley-ja, Peter Hammill-a, Devon Graves-a mi prvi padaju na pamet... Anyway album se otvara pesmom Lemma, sam početak pesme vas podseti na Tool, da biste onda dobili kombo VDGG/PH sa Psychotic Waltz momentima, vožnja kroz pesmu se nastavlja u savršen instrumentalni outro... Zatim Heresy je 70s prog rock omaž kako muzički tako i vokalno... koju prati Inertia- dok je pesma sasvim nasuprot nazivu. Langour im je promo hit koji su skoro izbacili gde iz psihodeličnog početka ulazimo u smirenije harmonije sa saksofonom uz psihodeličnu završnicu... pri kraju slede Serpentstone i Phoenix koji je lagana jazz rock vožnja za odjavu albuma. Langour Preslušajte novi album pa donesite svoje utiske album godine za mene je izašao <3 http ://www.mediaboom.org/458570-seven-impale-contrapasso-2016. html Edited September 17, 2016 by Face Of Melinda Quote
In The Flesh Posted September 17, 2016 Report Posted September 17, 2016 Svaka čast na uvodnom postu. Jesi razmisljala da pises recenzije albuma/koncerata? Bolje bi ti išlo nego pojedinima ovđe... 3 Quote
Face Of Melinda Posted September 17, 2016 Author Report Posted September 17, 2016 Ne razumem foru, jbga update-uj me Quote
HellAwaits Posted September 21, 2016 Report Posted September 21, 2016 Hvala za preporuku, sestro. Zapostavio sam prog frakcije (bez opravdanja) ali ova ekipa upecala me već sa ovim singlom. Naslov pesme sasvim je dovoljan. Hvala za preporuku, sestro. Zapostavio sam prog frakcije (bez opravdanja) ali ova ekipa upecala me već sa ovim singlom. Naslov pesme sasvim je dovoljan. Quote
Face Of Melinda Posted September 21, 2016 Author Report Posted September 21, 2016 Svaka čast na uvodnom postu. Jesi razmisljala da pises recenzije albuma/koncerata? Bolje bi ti išlo nego pojedinima ovđe... Ej Grob mi tek sad objasnio foru, spora sam ovih dana... Ako me Grob prima u spisateljske redove... o'ma... tebra o'ma! nego jesi li prelsusao novi album Seven Impale? Hvala za preporuku, sestro. Zapostavio sam prog frakcije (bez opravdanja) ali ova ekipa upecala me već sa ovim singlom. Naslov pesme sasvim je dovoljan. No problemo! Sirimo vidike Quote
In The Flesh Posted September 21, 2016 Report Posted September 21, 2016 Preslusao sam 2-3 puta. Cini mi se da je tezi za svariti od prvog i nije me kupio jos. Javljam utiske za koji dan. 1 Quote
Face Of Melinda Posted September 21, 2016 Author Report Posted September 21, 2016 Cakaj da se slegne kad otkrijes sta sve lezi u albumu... evo sad me jeza prodje Quote
Јарослав Posted September 21, 2016 Report Posted September 21, 2016 vidim popalili se ljudi, pa aj ukratko kakav je fazon svirke Quote
In The Flesh Posted September 21, 2016 Report Posted September 21, 2016 Procitaj prvi post jebem te lijenoga 1 Quote
Јарослав Posted September 21, 2016 Report Posted September 21, 2016 u može, Bakli je car elem Ove godine album 2016. za mene (dok ne izađe novi Opeth ) šta bi? dobro je ovo, pustio sam ovu stvar što je doktorka ostavila u prvom postu odličan naziv pesme btw Quote
Face Of Melinda Posted September 22, 2016 Author Report Posted September 22, 2016 Jare nemoj da si hipster, generalno ne volim da pisem na veliko, a sve sto pise gore je sustinski da skapiras bend i to je to. Preslusaj ove dve pesme i uzivaj. Ovi momci ce biti veliki jednog dana (ovo sam rekla i za Leprous buahaha, prekognicija jbte) Quote
HellAwaits Posted August 12, 2023 Report Posted August 12, 2023 Oživljavanje ili što bi kolege s BBC-a rekle, nekroposting. SEVEN IMPALE - Ikaros (Summit, 2023) 1 Quote
Grobodan Posted August 16, 2023 Report Posted August 16, 2023 Kad je tema već tu, da kažem da mi je ovaj novi najbolji od njih, baš jak rad s dosta KC začina. 2 Quote
Recommended Posts