Jump to content

Recommended Posts

Posted

Valjevsko ima ukus zagorelog mleka...a imau olicne uslove, olicna voda i ne znam kako zaseru kod tog finalnog dela

Zaseru tako što je kao i u svakoj drugoj pivari, krao ko je koliko mogao, pa 30 godina niko ništa nije uložio u opremu.

Pio sam i ja IPA u Češkoj, sva su bila smeće.

Problem je što su im i lageri smeće. Očekivao sam po pričama neko proviđenje jer kao piješ pilsner sa izvora. Uđem u Pilsner Urquell pivnicu (znači originalnije ne može biti), tražim nefiltirirano točeno, dobijem nešto što je za nijansu bolje od industrijskog sranja iz konzerve.

Ista priča za Krušovice i Staropramen. Ne dajte da vam prodaju priču o češkim pivima.

Ko još pije pivo za masovnu proizvodnju i očekuje da bude vrhunsko? Kao kad bi otišao u Bavarsku i pio Löwenbräu ili Paulaner, pa se čudio što su tako loša piva. A to da je (IP) Ale bolji od pilsnera ili helles-a, nema smisla raspravljati. Kao kad bi rekao da su poslednji albumi Metalike bolji od poslednjih albuma Kreatora. Jesu za pozere i tradicionaliste, ali nisu za ljude koji znaju šta je metal :blek:

Elem, svako pravi pivo pre svega za svoje tržište i ako vam se neki ukus ne sviđa, ne znači obavezno da je pivo loše, već da ljudi u krugu od 50-100km od pivare vole takvo pivo :pivopije:

• Upvote 1
  • 3 months later...
Posted

Realno bolje gasi žeđ od tih ImaoPAnemao. IPAk, Alfa je bolja od Mitosa. A malo i jeftinija.

Ma ona Vergina najbolja, kao razblažena devičanska vodica.

• Upvote 1
  • 7 months later...
Posted

Danas svratim u podrum pica i vidim da je BIP izbacio novi asortiman. Uzeo kvas i pivo da probam. Sad prave onaj njihov kvas sa ukusom limuna i dobar je. Pivkan je kao neka nova receptura i mogu reci da uopste nije los. Meni je bolje nego ostali domaci otrovi tipa Lav, Jelen, Zajecarac...

• Upvote 1
Posted

Limenka, ali sad je neka nova. Ona bela je bila otrovcina, sad je neka bez limenka. Nije bilo BIP proizvoda vise meseci i danas ih videh u podrumu pica. Moguce je da su se otvorili za "novi pocetak", pa posle ajde opet po starom.

Posted

Meni je BIP-ov kvas najbolji, plus je i najjeftiniji. Ostali su ili razvodnjeni ili sranje zamaskirano sa raznim aromama. Mada, ja sam probao samo nekoliko vrsta kvasa.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...