Jump to content

Recommended Posts

Posted

Towards The Inevitable je webzine o kome je reč (www.towardstheinevitable.com). Uz website ide sav sadržaj (nekih 50-ak intervjua - od kojih je samo mali deo trenutno na sajtu, nekoliko desetina recenzija, korespodencije sa bendovima/lejblovima koje potencijalni kupac može nastaviti i usudio bih se reći vrlo pristojna reputacija u underground-u). Takođe, potencijalni kupac bi prošao kroz obuku kako da administrira sajt putem CMS-a, kako da pravi banere i slično. Za nekog ko je mlad, ima dovoljno vremena i entuzijazma, interesuje ga death/black metal underground scena - ovo je idealan način da u njoj participira.

Bavljenje ovim sajtom podrazumeva gomile digitalnih promosa koji stižu mejlom svakog dana, po nekoliko meseci unapred pre zvaničnog release date-a, pristojan broj fizičkih CD/vinil/tape izdanja. Po pravilu, svaki bend kome se izdanje promoviše banerom pošalje po nekoliko CD-ova, lejblovi često šalju diskove, kao i male PR agencije.

Ne znam kolika cena bi bila adekvatna za ovako nešto pošto ne postoji tržište webzine-ova koji se prodaju/kupuju, ali imajući u vidu koliko vremena i truda sam uložio u ovaj sajt, ne mogu ga dati budzašto. Neka se potencijalno zainteresovani kupci jave na PM ili tel 0648134117, pa ćemo da vidimo da li možemo da se dogovorimo.

• Upvote 2
  • Downvote 1
Posted (edited)

Продајеш сопствену есенцију, исконску бит свога бића, чоече вражји.

Edited by vudun
Posted

Tužna priča, voleo sam povremeno da pročitam intervju i informišem se tako o novim ili starim nepoznatim bendovima...

Mislim da ćeš teško prodati kod nas webzin, bolje bi ti bilo da se raspitaš na kakvim jačim stranim web magazinima i portalima da li bi ga otkupili.

Posted

Navedi mi jedan muzički portal iz Srbije koji radi to profesionalno i uspeva da zaradi novac od pisanja i reklamiranja muzike? Sve se zasniva na tom entuzijazmu, ali novca nema dovoljno i nema kvalitetnih ljudi koji pišu tekstove (nagrada je akreditacija ili disk, digitalni fajl, a to te neće prehraniti na kraju dana) zbog kojih želim da istražujem dalje neku novu i nepoznatu muziku, a i najlakše je biti fan nečega i samo pisati u superlativu kao što većina već radi i sa svima si dobar i banja...

A druga stvar, teško da bi neko mogao da ti parira sa kvalitetnim recenzijama i odličnim pitanjima van standardnih tokova današnjih "muzičkih" novinara kod nas.

Ali nadam se da ćeš naći već kupca i da će to biti pravi ljudi da nastave dalje priču. :pivopije:

• Upvote 1
  • Downvote 1