Talvi Posted February 20, 2018 Report Share Posted February 20, 2018 Valja onda napomenuti i da je sve sa ove teme zanemarljivo prema najboljem albumu 1994. a to je Far Beyond Driven Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon Seed Posted February 20, 2018 Author Report Share Posted February 20, 2018 @Miilos: Pa da, to je i razlog zbog koga 'first wave black metal' nije pravi black, nego su thrash,death,heavy sa crnim dodirom. A logikom da to jeste bm završiš tako da blek metal album diskvalifikuješ iz blek metala na osnovu tekstova. Stoga - nulti talas! Ali je bezveze i da se zbunimo i da kažemo da su žanrovske odrednice bezveze, jer neko relativizuje, umesto da konkretizuje. Valja onda napomenuti i da je sve sa ove teme zanemarljivo prema najboljem albumu 1994. a to je Far Beyond Driven Kad može Human moš i ti s Panterom Solidan album Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted February 20, 2018 Report Share Posted February 20, 2018 Solidan dok se ne otkrije pravi metal. Btw i dm je poceo kao satanik muzika, sa Possessed i MA, ne vidim nista strano tu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuruz Posted February 20, 2018 Report Share Posted February 20, 2018 Pantera majka, logično Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HUMAN Posted February 20, 2018 Report Share Posted February 20, 2018 FBD >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> btw kakva retkost kad se složim sa Talvijem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon Seed Posted February 20, 2018 Author Report Share Posted February 20, 2018 Btw i dm je poceo kao satanik muzika, sa Possessed i MA, ne vidim nista strano tu. Samo što ne pričamo o tome, nego o tvrdnji da nije bm ako nije satanik Ili ajde, da nije bm ako su hrišćanski tekstovi, mada s obzirom da si naveo Immortal i Enslaved kao neke primere, legit mi je i gornja rečenica Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuruz Posted February 20, 2018 Report Share Posted February 20, 2018 FBD >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> btw kakva retkost kad se složim sa Talvijem brate ti se ne slažeš ni sa kim ovde, davno nismo imali nekog toliko true Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HUMAN Posted February 20, 2018 Report Share Posted February 20, 2018 6666 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted February 21, 2018 Report Share Posted February 21, 2018 O tematici se mozemo raspravljati ali hriscanska ne moze biti pa da ga jebes. Kao da crkveni hor tehnicki po kanonima peva odu Satani, da li bi se to smatralo crkvenim pojanjem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuruz Posted February 21, 2018 Report Share Posted February 21, 2018 čak to sranje zovu unblack metal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KazimKazim Posted February 21, 2018 Report Share Posted February 21, 2018 http://www.youtube.com/watch?v=GmuxmtiK06o http://www.youtube.com/watch?v=mxXnkbJDWDc Kvalitet uvek ispred tematika, verskih uverenja, kvazi buntovnistva i slicnih tripova Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon Seed Posted February 21, 2018 Author Report Share Posted February 21, 2018 Kao da crkveni hor tehnicki po kanonima peva odu Satani, da li bi se to smatralo crkvenim pojanjem? Pa da Ili je ovo blek metal? ^^ Nije najbolje poredjenje jer se veličanje blagoga gospoda smatra kompletnom svrhom crkvene muzike, dok veličanje Sotone nije kompletna svrha blek metala, nego se prihvata i Blashkyrk itd... A ovi 'orthodox bm' teistički satanisti ili nihilistički hrišćani su naravno mnogo veći hrišćani i po tome manje bm nego Immortal kog bole jaja za to. Da li je Baćuška onda bm? To ste progutali zbog SS lobanja na ceremonijalnim odeždama Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted February 21, 2018 Report Share Posted February 21, 2018 Po ovde izrecenim logikama, Marduk je black metal ali njihova obrada Wovenhand nije, zbog teksta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon Seed Posted February 21, 2018 Author Report Share Posted February 21, 2018 Jeste Ali Paint it Black obrada zato jeste bm \m/ Da kompletiram priču oko 'avantgarde' kao žanra, to se fino vidi i na avantgarde podforumu, tamošnji bendovi imaju najmanje zajedničkog medju sobom od svih muzičkih podforuma... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Descender Posted February 21, 2018 Report Share Posted February 21, 2018 to kad izbacim spisak za 1996. Iako je prilično plodna godina, tu barem ne bi trebalo da bude ovako velikih i nerješivih dilema oko prvog mjesta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon Seed Posted February 21, 2018 Author Report Share Posted February 21, 2018 (edited) Realno, Nemesis Divina. Al' ce da se jave i tu sa Filosofemom neki sto se razlikuju Edit: možda! Edited February 21, 2018 by Demon Seed Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Descender Posted February 21, 2018 Report Share Posted February 21, 2018 Jbg, vrlo blizu, ali ipak je samo jedan Filosofem. EDIT: Bez možda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon Seed Posted February 21, 2018 Author Report Share Posted February 21, 2018 (edited) Inače, kad već pričamo o istoriji, prvi rif na Ye Entrancemperium od Emperor Uopa, nadjoh ladno da postoji butleg demo gde je ta pesma svirana, doduse nezavrsena: A kad pričaš o padu kvaliteta krajem 90ih/početkom 00ih, jesi slušao Weakling - Dead as Dreams? Nije loš, ima mi dosta Snorre/Vicotnik rifova, a i dosta Incantationa (ipak je USBM iz Amerike, logičan uticaj ) Jbg, vrlo blizu, ali ipak je samo jedan Filosofem. EDIT: Bez možda. Ahaha, eto polemike od odma Rekoh prosli put, malo mi dungeon synth ambijent trake Vargove razvodnjavaju kvalitet celog albuma, Nemesis Divina kida celom dužinom A daleko od toga da F ne valja @Descender: Hej, barem za '97. nemamo dilemu Edited February 21, 2018 by Demon Seed Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Descender Posted February 21, 2018 Report Share Posted February 21, 2018 Ne bi trebalo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted February 21, 2018 Report Share Posted February 21, 2018 Filosofem > Nemesis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon Seed Posted February 21, 2018 Author Report Share Posted February 21, 2018 Nemo da filosofirate (Gle ko vam kaze) Nije ni taj ambijent los, al' mlogo repetitivno bajo moj, rusi mi malo celinu albumsku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
obsessed by cruelty Posted February 21, 2018 Report Share Posted February 21, 2018 kakva je godina '97 samo iz glave Emperor, Borknagar, Arcturus, Ulver, Sigh, Rotting Christ, Enslaved, Solefald, Dimmu, Limbonic Art.... da ne idem dalje, sve albumi ko za mene pravljeni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miilos Posted February 21, 2018 Report Share Posted February 21, 2018 Polako s '97 A kad pričaš o padu kvaliteta krajem 90ih/početkom 00ih... 2000-ih. 98/99 su sasvim solidne. jesi slušao Weakling - Dead as Dreams? Ne. Dovoljno mi je da čujem ime benda i gubim interesovanje momentalno. Najsmešnije je da su mi Abigor sasvim sigurno omiljena grupa, ne posustaju evo već 25 godina i niko nema toliko dobrih, a različitih albuma međusobno ali ni jedan njihov album mi nikad nije bio omiljen za neku godinu, večito drugo mesto. Evo i ove godine bi trebao da izađe Adaestuo, tako da im ponovo ne gine (bar) drugo mesto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
obsessed by cruelty Posted February 21, 2018 Report Share Posted February 21, 2018 Abigor užasno potcenjen bend, jedno 3 čoveka kojima sam slao mi je reklo otprilike "u jbt ja mislio da je Abigor neki tupavi raw bm" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon Seed Posted February 21, 2018 Author Report Share Posted February 21, 2018 Odaje ime takav vajb, kad skineš 10 bendova odjedared, lako se zajebe čovek xD Ne. Dovoljno mi je da čujem ime benda i gubim interesovanje momentalno. Ih. Pa ti si sad gori od ovih što ne daju hrišćanima da sviraju bm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts