Kumodraski Vo Posted February 20, 2018 Report Posted February 20, 2018 Tu su malo skinuli Ulvera jbg Avant garde je legit zanr samo se to tebi ne dopada jbg.. Quote
Miilos Posted February 20, 2018 Report Posted February 20, 2018 (edited) Sad si me navuko i gledam šta je sve izlazilo po godinama... Kakav pad kvaliteta početkom 2000-ih, strašno, mada ima šta da se probere, da ne grešim dušu... Ne zove se Funeral Mist iz 2003. slučajno Salvation. Edited February 20, 2018 by Miilos 1 Quote
Demon Seed Posted February 20, 2018 Author Report Posted February 20, 2018 Old Man's Child - In the Shades of Life Odem na ovaj rym, gledam, year piše 1996... Ništa mi nije jasno... Pročitam malo bolje, ladno ga nisu izdali 1994, nego ga samo slali izdavačkoj kući i dobili na osnovu njega ugovor za prvi album, tek 1996. je masterovano i izdato na disku, zato me zajeba Tu su malo skinuli Ulvera jbg Avant garde je legit zanr samo se to tebi ne dopada jbg.. Avantgarde se zna šta je, istoriju umetnosti u ruke, tj u tastaturu pošto sve ima na netu, pa se poduči, to što je industrija to nalepila kao žanr i progurala kod slušalaca je čista glupost. Treba ljudi malo da misle svojom glavom (slušaj Judas Iscariot!) a ne da sišu priču koju puštaju biznis-menovi... Vidiš da je clickable kao žanr na rym i znači žanr je ... A i hipsteru koji sluša zvuči važnije i prefinjenije ako piše avantgarde... A ono snimljeno već 50 puta u zadnjih 20 godina Quote
Kumodraski Vo Posted February 20, 2018 Report Posted February 20, 2018 Pogle pleb ce da me uci sta je avant garda.. Avant-Garde metal je legit zanr, ima svoje predstavnike i prepoznatljive zvukove.. 1 Quote
Demon Seed Posted February 20, 2018 Author Report Posted February 20, 2018 (edited) Sad si me navuko i gledam šta je sve izlazilo po godinama... Je l' na rateyourmusic gledaš? Fantastični su chartovi i filteri, ja obožavam da listam Ima malo taj hipsterski, anti-art i carevo novo odelo bias na sajtu (Velvet Underground prvi je top 3 svih žanrova ikad ) al' izvolte dođite pa stabilizujte, nema preterano puno ljudi koji rejtuju bm Pogle pleb ce da me uci sta je avant garda.. Avant-Garde metal je legit zanr, ima svoje predstavnike i prepoznatljive zvukove.. you label me, I label youeaah! hipsterčino knjigu ušake! Edited February 20, 2018 by Demon Seed Quote
Kumodraski Vo Posted February 20, 2018 Report Posted February 20, 2018 Neka molim te metaliko, ja sam svoju knjigu izucio, dok se ti bakces sa top demoima black metal iz 94 i sl.. 2 Quote
Demon Seed Posted February 20, 2018 Author Report Posted February 20, 2018 (edited) Druga rečenica iz gornjeg posta ti je automatski kontradiktorna sa pojmom avantgarde Svi Vulture Industries fanovi mož da dođete da se skupite i pričate kako je to avantgarde metal, ali maj lodžik iz andinajabl Mož bude prog, avantgarde je jednom! Edited February 20, 2018 by Demon Seed Quote
Kumodraski Vo Posted February 20, 2018 Report Posted February 20, 2018 Covek ne konta da avant garda =/= avant garde metal.. Quote
Demon Seed Posted February 20, 2018 Author Report Posted February 20, 2018 Avantgarda je Quorthon, Snorre, Mayhem, Darkthrone, Burzum, Emperor, VBE, DHG, DsO, itd, lučonoše i inovatori žanra, a ne žanr Covek ne konta da avant garda =/= avant garde metal.. Dakle avantgarde ima jedno značenje kao generalni pojam u umetnosti, a drugo, štaviše suprotno značenje kao žanrovska odrednica u metalu? To znači da je besmislena žanrovska odrednica. Quote
Kumodraski Vo Posted February 20, 2018 Report Posted February 20, 2018 Ne nego je zanr nastao zestokim outsider eksperimentisanjem i takav naziv mu je pripisan i onda tako se stvorio neki zvuk.. Quote
Demon Seed Posted February 20, 2018 Author Report Posted February 20, 2018 Zato je Warhol avantgarda, jer je prvi slagao jebene limenke, ti i ja kad bismo ih složili bili bismo samo debili Zato je i njegova umetnost delimično debilna, jer se skoro cela vrednost njegove umetnosti svodi na taj avantgarde value i mixanje toga u neki ''pop art'' Quote
kuruz Posted February 20, 2018 Report Posted February 20, 2018 nema avant-garde žanra to je samo pojam kojim se označava sve ono što ne može da se stavi u definisane okvire postojećih žanrova Quote
Demon Seed Posted February 20, 2018 Author Report Posted February 20, 2018 outsider LOLČE kakve veze ima da li je outsider? Je l' Brian Eno outsider? Quote
Kumodraski Vo Posted February 20, 2018 Report Posted February 20, 2018 Covek ne ume da napise argument a da ne pomene warhola/tvu (koji su u svakom slucaju na skroz drugom nivou od bilo kog metala).. Nemam zivaca brt, plebina si pa si plebina.. Quote
Demon Seed Posted February 20, 2018 Author Report Posted February 20, 2018 Navodim ti primere, eto ti ga i Brian Eno, a na forumu nisam pomenuo TVU sto godina. Quote
Miilos Posted February 20, 2018 Report Posted February 20, 2018 Pročitam malo bolje, ladno ga nisu izdali 1994, nego ga samo slali izdavačkoj kući i dobili na osnovu njega ugovor za prvi album, tek 1996. je masterovano i izdato na disku, zato me zajeba Nisam imao pojma da je izašlo 1996. Na metal archives piše 1994. Je l' na rateyourmusic gledaš? Ne. Za sve albume koje imam sam napravio neku tabelu u excelu još pre više od 10 godina i s vremena na vreme dodam ono što sam nabavio u međuvremenu. Bend, album, godina kad je izašao... Samo izaberem i izađe mi sve iz te godine. Tako mi je najlakše da se ne pogubim šta imam, šta nemam... Quote
Grobodan Posted February 20, 2018 Report Posted February 20, 2018 Za 1995 samo jedan je broj jedan, i ima grim ripera plavog na koricama. Quote
Demon Seed Posted February 20, 2018 Author Report Posted February 20, 2018 Nisam imao pojma da je izašlo 1996. Na metal archives piše 1994. Ne. Za sve albume koje imam sam napravio neku tabelu u excelu još pre više od 10 godina i s vremena na vreme dodam ono što sam nabavio u međuvremenu. Bend, album, godina kad je izašao... Samo izaberem i izađe mi sve iz te godine. Tako mi je najlakše da se ne pogubim šta imam, šta nemam... Dada, na arhivama stoji 1994, i onda u details piše da je mastered 1996. i tad izašao Koji si car xD ja sam na starom hardu samo na mp3 foldere pisao godine i onda search po godini ako me tako zanima Ipak mnogo više slušam nego što stižem da kupujem jbg xD Za 1995 samo jedan je broj jedan, i ima grim ripera plavog na koricama. Može, ako se dogovoriš s Volom da Written in Waters nije black metal Quote
Grobodan Posted February 20, 2018 Report Posted February 20, 2018 Ja bih njega turio u BM folder, WiW that is. Pade mi na pamet one izjave Immortal i Enslaved iz tih godina da oni ne sviraju bm zbog tematike, i samo da reknem da Horde ne moze zbog tog razloga nikad naci mesto na postenoj bm listi. 1 Quote
Demon Seed Posted February 20, 2018 Author Report Posted February 20, 2018 (edited) (koji su u svakom slucaju na skroz drugom nivou od bilo kog metala).. Na nivou slaganja tačno 32 limenke od supe na jednu gomilu, u umetničke svrhe Pade mi na pamet one izjave Immortal i Enslaved iz tih godina da oni ne sviraju bm zbog tematike, i samo da reknem da Horde ne moze zbog tog razloga nikad naci mesto na postenoj bm listi. Čisto licemerje Onda pola bma nije bm Edited February 20, 2018 by Demon Seed Quote
Miilos Posted February 20, 2018 Report Posted February 20, 2018 Žanr se određuje na osnovu muzike valjda. Po toj logici prva dva albuma od Hypocrisy i Deicide su black metal, a Immortal nije, što nema veze s vezom. 2 Quote
Demon Seed Posted February 20, 2018 Author Report Posted February 20, 2018 Po toj logici Anthems to the Welkin at Dusk nije bm Quote
Miilos Posted February 20, 2018 Report Posted February 20, 2018 Pola death metala bi bilo black, pola black metala death, stari thrash pola black/pola death, ne znam više ni šta pišem, a kad bi gledao tako ne bi znao ni šta slušam, pa je najbolje da ne filozofiramo mnogo, muzika je muzika, a tekstovi su tekstovi, nije da nisu bitni, ja recimo često ne pustim da čujem neki bend kad vidim o čemu pevaju, ali nikad nisam određivao žanr na osnovu toga. Quote
Grobodan Posted February 20, 2018 Report Posted February 20, 2018 Sve to stoji ali hriscanski liriksi ne mogu biti bm imo, neka sviraju sta zrle. Quote
Recommended Posts