Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dajmo ovo i ovde.

David Maxim Micić: Bilo (EP) 2011

Elitni moderni instrumentalni prog metal 21. veka u kojem je gostovalo nekoliko vrhunskih muzičara ovih prostora (Vasil Hadžimanov, Saša Lokner...), ali je, naravno, akcenat na mladom (1990. godište) gitaristi Davidu Miciću, koji trenutno pohađa Berklee univerzitet.

Fenomenalno realizovano, i najtoplija preporuka.

Sa SMP-a:

davidmaxim05.jpg

Na EP-u se nalaze četiri dela naslovne pesme, ukupnog trajanja blizu 30 minuta. Bilo obiluje velikim brojem gostujućih muzičara, poput Jakuba Zyteckog, Saše Loknera, Vasila Hadžimanova, Aleksandre Radosavljević i Aleksandre Đelmas. Naratorske delove obavili su Vladimir Lalić i Aleksandra Radosavljević.

- Kompletan artwork trenutno nije dostupan, ali i on će biti postavljen u narednih nekoliko dana, za sve one koji bi eventualno želeli da sebi izrade fizičku kopiju ovog izdanja. Takođe, EP će biti postavljen i na iTunes, zajedno sa jednom bonus numerom, pa svi koji bi hteli da me finansijski podrže, moći će to tamo da urade - rekao je David.

Linkovi za download Bilo EP-a:

MEDIAFIRE

MULTIUPLOAD

Posted

Novi Dreamtale!

Dreamtale - Epsilon (2011)

Hepi gej metal strajks bek :evotigana:

Ima par interesantnih stvari ali jos uvek niko nije uspeo da nadmasi za sada najbolji power izdat u ovoj godini, Power Quest - Blood Alliance.

I da, neko ko je ripovao Dreamtale je zeznuo redosled i nazive pesama.

Posted (edited)

@Metal Man: Nemoj nam ti preporucivati muziku da te zamolim. Idi spremaj se za tezgu sviruckajuci Seku, Cecu i sl. bandu.

Edited by EPA
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Posted (edited)

meni su ovi skroz simpaticni. neki gej power. :)

Nije ti los ovaj gej pauer.

Mada mi ni ovaj projekat uopste nije los:http://www.youtube.com/watch?v=FjCB6GDeaS4

Band Symfonia

Label Edel Germany GmbH

Formed 2010, Finland

Status Active

Genre(s) Power Metal

Line-up

André Matos : Vocals

Timo Tolkki : Guitar

Jari Kainulainen : Bass

Uli Kusch : Drums

Mikko Härkin : Keyboards

Edited by Shamandalie
Posted

@Metal Man: Nemoj nam ti preporucivati muziku da te zamolim. Idi spremaj se za tezgu sviruckajuci Seku, Cecu i sl. bandu.

ne razumem kakva ceca, seka? ja svirma u 2 benda, jedan je power/prog drugi je thrash.

mada nema sta da se pravdam tebi.

Ako ti se ne svidja moj izbor iskuliras pesmu i to je to. nema potrebe da me vredjas.

Ovaj forum je stvarno prepun svakojakih hejtera, kote se ko siptari..

Dobar je taj sintezis. :) Incision i The Man Without Skin su mi na mp4 plejeru zadnjih par dana.

Posted

Ne razumem, šta smo to prespavali kod Cynthesisa? Uredno ga spomenuli i nahvalili kad je bilo vreme mu.

Inače, sasvim solidan (čini se) italo projekat za fanove zvuka Athena, Vision Divine, Killing Touch - bend No Gravity. Čedo pod nazivom Worlds in Collision. Mastermajnd je gitarista Moonlight Comedy-ja, a glasove su ljubazno posudili Kunc iz VandenPlasa, Fabio Lione (Athena, Rhapsody), M. Luppi (V.Divine, K.Touch - ubedljivo moj vokalni favorit u ovom žanru) i pevac iz DGM. Zvuk: italo prog power.

Reklo bi se da nije gubljenje vremena...

evo i lincova:

pt 1 http://www.megaupload.com/?d=BCZO9QCX

pt 2 http://www.megaupload.com/?d=YHZSG5NJ

Posted

Ima par interesantnih stvari ali jos uvek niko nije uspeo da nadmasi za sada najbolji power izdat u ovoj godini, Power Quest - Blood Alliance.

I da, neko ko je ripovao Dreamtale je zeznuo redosled i nazive pesama.

Jos jednom u vezi Dreamtale i necu vise. :)

Posle dva, tri dana slusanja - vrlo, vrlo dobar! Jedino "Angel Of Light" nije trebala da se nadje ovde. Favoriti "Firestorm", "Where Eternal Jester Reign", "Lady Of A Thousand Lakes"...

Svako ko voli evropski power metal ovo ne sme zaobici. Ostali neka se podsmevaju i dalje.

Posted

Ne razumem, šta smo to prespavali kod Cynthesisa? Uredno ga spomenuli i nahvalili kad je bilo vreme mu.

ti i jos jedan covek :D

Posted

Album godine:

Cynthesis - DeEvolution (2011) @320kb/s

42328_cynthesis_deevolution.jpg

1. The Man Without Skin (4:08)

2. Incision (7:31)

3. Divided Day (7:45)

4. Shallow World (4:44)

5. Profits of Disaster (6:00)

6. The Edifice Grin (5:03)

7. Twilight (3:40)

8. A Song of Unrest (6:48)

http://www.megaupload.com/?d=SQEEVJZB

• Upvote 4
Posted

Za ljubitelje italijanskog proga...

No Gravity - Worlds In Collision (2011)

301464.jpg

Voices:

Michele Luppi (Killing Touch, Mr.Pig, Thaurorod)
Andy Kuntz (Vanden Plas)
Fabio Lione (Rhapsody Of Fire, Vision Divine)
Roberto Tiranti (Labyrinht)
Mark Basile (DGM)
Emiliano Germani (Moonlight Comedy)

Musicians:

Simone Fiorletta - Acoustic And Electric Gtrs
Davide Perruzza - Electric Gtrs
Andrea De Paoli - Keyboards
Andrea Casali - Bass
Marco Aiello - Drums

www.mediafire.com/?fru1v9a994oaowq

Guest HEFEST
Posted

Meni ovaj Cynthesis jedan od dosadnijih bendova koje sam cuo. Ja ne znam sta moze ovde coveku da se svidi kada svaka pesma ima 6 minuta od kojih je 5 smor(neko saputanje i smaranje), a minut je kao ok. Umetnicki trip. :mhihi:

Dreamtale nov je do jaja. :pivopije: Slusa se ovih dana.

No Gravity cemo sada da bacimo u usi.

• Upvote 1
  • Downvote 5