aRmatuRa Posted March 27, 2021 Report Posted March 27, 2021 Ovih dana sam dosta vrteo albume iz 90tih (Dali's Dilemma, Trivial Act, Dreamscape...) i negde mi izlete ovo, vidim da ima likova iz Secret Sphere, pa kome je do progressive metala a la DT, pre nego sto su se poceli da loze na Tool i slicne cool bendove, moze da proba ovo. Meni je bas legao klasicni prog, bez kojekakvih djent i slicnih "orgiginalnih" zajebancija. 1 Quote
Angelystor Posted March 29, 2021 Report Posted March 29, 2021 (edited) Novi Witherfall najcatchy do sada, bar se ja ne sećam da su do sada imali ovako straight power refrena, ali me i ubedljivo najmanje radi. Đa malo Nevermore, đa Iced Earth, nekako bih do sada očekivao da pronađu neki svoj "glas", ali teško je ovo slušati a ne čuti samo nabacane uticaje jedan pored drugog. Uredan album ovako, ali nekako sam posle prva dva očekivao dosta više, i originalnije. Edited March 29, 2021 by Angelystor Quote
azal Posted March 29, 2021 Report Posted March 29, 2021 slican utisak sam dobio od singlova, nista vredno preterane paznje. Quote
azal Posted March 30, 2021 Report Posted March 30, 2021 On 3/27/2021 at 9:31 PM, aRmatuRa said: Ovih dana sam dosta vrteo albume iz 90tih (Dali's Dilemma, Trivial Act, Dreamscape...) i negde mi izlete ovo, vidim da ima likova iz Secret Sphere, pa kome je do progressive metala a la DT, pre nego sto su se poceli da loze na Tool i slicne cool bendove, moze da proba ovo. Meni je bas legao klasicni prog, bez kojekakvih djent i slicnih "orgiginalnih" zajebancija. solidan by-the-book progic. vajbuje na Seventh Wonder dosta. Quote
Haos sam ja Posted April 2, 2021 Report Posted April 2, 2021 Na preporuku jedne eminentne persone odavde sam preslušavao Red Cain - Kindred: Act II. Ne dajte da vas zavara apsolutno grozan logo i vizuelna priča, niti Sabaton kao similar artist na arhivama, ovo je dosta zanimljivo, ima svega i svačega - od klasik prog metala, do avangarde, pa nekih uleta elektronike, pa malo red cringe-a itd. Vokali vuku na Vulture Industries, prepoznajem i malo ranijeg Leprousa, zna da zazvuči i moderno i oldschool. Nisam baš oduševljen albumom, ali ima stvarno jakih momenata i vredi poslušati, jedan vrlo interesantan koktel. Evo nekih singlova: Quote
Angelystor Posted May 1, 2021 Report Posted May 1, 2021 Ne mogu se pomirim sa vokalnom promenom, ali dobra stvar Quote
Angelystor Posted May 1, 2021 Report Posted May 1, 2021 Ispravljam se, odlično mi ovo. Uhvatili formulu i sada je glancaju. Bruka dobar refren. Bukvalno ne znam dal ima drugi power bend trenutno kome bih novi singl pustio 4x zaredom. Quote
azal Posted May 2, 2021 Report Posted May 2, 2021 Dada, vokal mi korektan a bas su uboli svoj fazon Quote
Demon Seed Posted May 2, 2021 Report Posted May 2, 2021 'De je ovde power metal, na bubnju? Ovo zvuči više ko Winery Dogs... Samo bez Wankery dela. Taj neki hard aor... Skroz im simpatična obrada "I just died in your arms tonight", nisam znao da su im i autorske na taj fazon... I simpatičan im je zvuk, 80s retro a moderan... Što kaže Bokal, oni su moderni, a starinski. Quote
Haos sam ja Posted May 2, 2021 Report Posted May 2, 2021 Ako je ovo power metal dajte još ovakvog powera. Meni ovo više liči na Night flight orchestra nego išta. Quote
Angelystor Posted May 2, 2021 Report Posted May 2, 2021 Nije classic europower, ali su mi svakako DT skroz powerica šmek, sa dosta melodic/aor filtera. Tekstovi isto dosta power metal floskula lepo upakovanih. Svakako imaju i više "metalskih" pesama od ove. Quote
Haos sam ja Posted May 5, 2021 Report Posted May 5, 2021 Preslušah malo Dream Troll sa akcentom na Second to None albumu, meni je ovo skroz zabavno, odlične konkretne pesme, dobri rifovi, melodika, vožnja fina, vrlo prijatni vokali, a nema ničega što mi prvo pada na pamet kad se kaže power metal - over the top besmisleno soliranje bez obzira na flow pesme, akcenat na klavijaturama sa ružnom "plastičnom" farbom, Halfordovski vokali itd. Quote
bradilko Posted May 5, 2021 Report Posted May 5, 2021 solo u ovom novom singlu mi je baš predrkan. Quote
Haos sam ja Posted May 28, 2021 Report Posted May 28, 2021 Vraćaju se Scale the Summit sa čitavim nizom gostiju na vokalima. A bukvalno ni za milion evra ne bih nosio ovakve farmerke sat vremena među ljudima. Quote
Лука Posted May 28, 2021 Report Posted May 28, 2021 Dobro je upario pigment i ove pocepane delove farmerki. Lazare jel ti Ikeametal tip jer je plavožut ceo? Quote
azal Posted May 28, 2021 Report Posted May 28, 2021 meni je ovaj ceo zanr Ikea metal, Plini i tako ti bendovi. Gitare im izgledaju kao skupi komadi namestaja, uvek imaju neke lepe lampe, lepo osvetljenje, i moderne sofe u svojim playthrough spotovima, bas je Ikea estetika. 1 1 Quote
Лука Posted May 28, 2021 Report Posted May 28, 2021 Vreme je za low key djent ambient music u Ikeji, kad se ide po cipelarnik ili set peskiranih tanjira, što imaju one mehruće ispod površine. 1 Quote
dAdAiSt Posted June 4, 2021 Report Posted June 4, 2021 Onsegen Ensemble-finski trio-do sada snimili tri psych progressive experimental remek dela. Svima preporučujem: http://www.progarchives.com/artist.asp?id=3383 Quote
Kumodraski Vo Posted June 20, 2021 Report Posted June 20, 2021 Aj i ovde.. Just now, Kumodraski Vo said: Drugar svira bubnjeve ovde, progestija odlican je i vokal i muzika.. 1 Quote
bradilko Posted June 22, 2021 Report Posted June 22, 2021 mogli su malkice bolje da izmiksuju ove vokalne harmonije, ali super je ovo 🙂 Quote
azal Posted July 3, 2021 Report Posted July 3, 2021 (edited) ovo zvuci jako nadrkano https://www.instagram.com/p/CQ24sb4CcGy/?utm_medium=copy_link Edited July 3, 2021 by azal Quote
Recommended Posts