SkullKrusheR Posted April 3, 2019 Report Posted April 3, 2019 nisam sto godina otvorio temu, pa eto neka bude za jedan od meni omiljenih bendova. bend postoji od 1995. sa nekoliko pauza u radu, uključujući i ovu koja diskografski još uvek traje od 2011, a koncertno se, uz par povremenih izuzetaka, prekinula serijom humanitarnih koncerata organizovanim kako bi se pomoglo porodici tragično preminulog basiste, kejleba skofilda (pre neki dan bilo godinu dana od pogibije ). danas je, inače neaktivni, hydra head records najavio novi album final transmission, koji bi po svemu sudeći trebao da bude njihova labudova pesma. jako raznovrsna diskografija. od metalkora i post-hardkora, preko spejs roka, komercijalnijeg alt-roka, pa do poslednja dva albuma koji su pravi žanrovski kokteli, a opet sve zvuči koherentno. jedinstven bend, ako mene pitate. članovi benda su takođe svirali ili i dalje sviraju u bendovima kao što su converge, old man gloom, mutoid man, zozobra, wear your wounds, itd. na koncertima ove i prošle godine, kejleba menja nejt iz converge-a. krajem juna dolaze u beč i prag, pa ako ima još fanova koji bi bili zainteresovani za takvu avanturu, spreman sam da pregovaram. 1 Quote
Baal Posted April 3, 2019 Report Posted April 3, 2019 Do jaja bend. Meni je Antenna i dalje vrhunac, kao neki post-hc Radiohead. Quote
Haos sam ja Posted April 3, 2019 Report Posted April 3, 2019 Šta reći, nemaju loš album al sa Jupiter su se svrstali među one retke koji znaju da naprave vrhunski komercijalniji album bez da izgube i zrnce kredibiliteta. Quote
SkullKrusheR Posted April 3, 2019 Author Report Posted April 3, 2019 meni takođe jupiter omiljeni, ne samo njihov, nego i jedan od najdražih albuma uopšte. tides of tomorrow i planets of old ep-evi takođe kidaju, što se nealbumskog materijala tiče. ako je nekom promakao skorašnji akustični set, odlično zvuče pesme u ovakvom izvođenju... Quote
KazimKazim Posted April 3, 2019 Report Posted April 3, 2019 Omiljeni mi e prelazak na Mutoid Man, zilion puta zabavnii bend Quote
SkullKrusheR Posted April 3, 2019 Author Report Posted April 3, 2019 možda je zabavniji, ali bolji nije nikako. nisi slušao cave in, tako da džabe svaka rasprava, standardno pričanje napamet. mene otvaranje teme nateralo da zglajznem u lajvove. evo jednog savršenstva i od nastupa i od setliste... 1 Quote
KazimKazim Posted April 3, 2019 Report Posted April 3, 2019 Kako nisam, zapamtio sam sveto troistvo, uz koe sam doziveo edan od naiveceih smor momenata u slusalackoi karieri, a koe mi preporucio brt Okoca - At The Drive-in/Cave In/Husker Du Bilo, ne ponovilo se Quote
obsessed by cruelty Posted April 3, 2019 Report Posted April 3, 2019 bolje jedan topli Cave in nego 4 ladna Mutoid Mana 3 Quote
SkullKrusheR Posted April 3, 2019 Author Report Posted April 3, 2019 30 minutes ago, KazimKazim said: Kako nisam, zapamtio sam sveto troistvo, uz koe sam doziveo edan od naiveceih smor momenata u slusalackoi karieri, a koe mi preporucio brt Okoca - At The Drive-in/Cave In/Husker Du Bilo, ne ponovilo se kakvo blamiranje, strašno. ne bi prepoznao dobru pesmu ni da ti pozvoni na vrata. Quote
Kumodraski Vo Posted April 4, 2019 Report Posted April 4, 2019 18 hours ago, KazimKazim said: Kako nisam, zapamtio sam sveto troistvo, uz koe sam doziveo edan od naiveceih smor momenata u slusalackoi karieri, a koe mi preporucio brt Okoca - At The Drive-in/Cave In/Husker Du Bilo, ne ponovilo se Quote
KazimKazim Posted April 4, 2019 Report Posted April 4, 2019 Gusteri iz smor grada, sto bi reko Drakula Al ono, ako su uticali na ovu novu kliku, Mutoid/Hellions/Toothgrinder i tako to, niesu se rašta rodili Quote
SkullKrusheR Posted April 4, 2019 Author Report Posted April 4, 2019 koliko ti nemaš pojma šta pričaš kakve mutoid man ima veze sa hellions recimo (ove druge nisam slušao, ali vidim da je isto neka moderna ispolirana priča)? i kako mutoid man može biti pod uticajem cave in-a ako su 2/3 benda svirale u istom, sve i da liče jedan na drugi, a ne liče? postao si demon seed za sirotinju sa ovim upadanjem na svaku moguću temu, s tim što on bar ima nešto da kaže kad se samonuje, ti samo vrtiš neke prazne fraze i ponavljaš iste citate bez grama veze. 4 Quote
Kumodraski Vo Posted April 4, 2019 Report Posted April 4, 2019 Ja ne kontam kako nekome se ne svidi Relationship Just now, SkullKrusheR said: postao si demon seed za sirotinju 1 Quote
SkullKrusheR Posted April 4, 2019 Author Report Posted April 4, 2019 može da se ne svidi nekome kao kazim koji pusti prvih 10 sekundi prve pesme, shvati da nema nekog zaraznog pop refrena, i ugasi. voleo bih jednom da čujem neku konstruktivnu kritiku, šta mu se tačno sviđa ili ne sviđa, a da je prethodno uložio bar neko minimalno vreme za koje je moguće isprocesirati šta se dešava u nekoj pesmi ili albumu. ali izgleda previše očekujem od nekoga kome je rust in peace sranje album, a holy wars nekoherentno sviranje kurcu. 1 Quote
KazimKazim Posted April 4, 2019 Report Posted April 4, 2019 Bar da sam slusao po 10 sek...skroz do kraia, imam tu crtu mazohizma, cak i kad mi se nesto ne svidza da ne odustanem Ali i da ne ponavljam, kad ne i'e, nema fluida Bolno iskustvo, uporedio bih sa Mesuginim obzen...nie to za mene Ja se ne secam da sam pljuvao bend, rekoh da mi se vise svidza drugi proekat frontmena Previse si se uziveo u ulogu mesie istančanog ukusa, opusti se 1 Quote
Kumodraski Vo Posted April 4, 2019 Report Posted April 4, 2019 You can't see California without KazimKazim's eyes Quote
Demon Seed Posted April 4, 2019 Report Posted April 4, 2019 i Blagi mi je govorio da "upadam u tuđe priče" na forumu, ima tu nečega Quote
Talvi Posted April 5, 2019 Report Posted April 5, 2019 inače ovo mi je jedna od naj obrada Nirvane Quote
SkullKrusheR Posted April 5, 2019 Author Report Posted April 5, 2019 imaju i jednu svoju b-side pesmu u nirvana fazonu... kidanje. 1 Quote
chess Posted April 5, 2019 Report Posted April 5, 2019 Cave In je dobar bend. Nikad nisam uspeo do kraja da se primim na njih a muzicki sve je tu sto mi se dopada. Ne umeju konstantno da mi drze paznju kad preslusavam albume, jedan vrhunski momenat, pa malo razvlacenje, pa opet dobar momenat i tako u amplitudama gore dole. Kad ih slusam, pustim uglavnom samo pesme koje me najvise rade, a najvise ih ima na Jupiteru, prvi deo tog albuma nema gresku, drugi deo mi je malo slabiji i gubim paznju ali svejedno dovoljno dobar. I Antenna je catchy, kul pesama ima, nisam ga preslusao bas dugo vremena. Until your heart stops gotivim isto, mathcore nabadanja kvalitenih kolko oces, dosta dobrih momenata na tom albumu. Mutoid man, dosta sam slusao onaj 2 album, odlicno produciran i opako sipanje, zarazan album. Quote
obsessed by cruelty Posted April 5, 2019 Report Posted April 5, 2019 obozavam tu pesmu, najbolja bonus pesma ikada meni je antenna inace odlican album al ova mi je bolja sa pola pesama odatle kad vec spominjete mutoid man konstantno, cemo ovde o njima ubuduce ili? Quote
Recommended Posts