Jump to content

Blood Incantation

Grobodan

Recommended Posts

7 minutes ago, azal said:

to ih razdvaja. mozda sviraju prosecan OSDM ali takodje slusaju japanski ambient new age iz 70ih 

Možda nisam dobro izrazio ono što sam hteo, ali par postova unazad sam sigurno pomenuo da u OSDM ubacuju progeraj i berlinsku školu (evo, gledajući spisak WIMB albuma iz videa, odmah iskače Klaus Schulze).

To nije ono što čini njihov zvučni identitet, već samo na silu upletene pozajmljenice. Zvučni identitet je, primera radi, kad čuješ zujave gitare, zajeban bas-bariton, goth mrakčinu, i odmah znaš da je Type O Negative. Ili debele rifčine i težinu kakve rade samo Incantation. Ili zimski kasetni nojz koji dobro radi Paysage d'Hiver. Poenta je da BI referiraju na mnogo stvari, ali ne rade ništa svoje.

Baš sam pričao sa Volinom o ovome nedavno - od novog bih radije pre uvek pustio Artificial Brain nego ovaj kolaž ničega.

• Upvote 1

Količina trigerovanja je neverovatna. Niko ne tvrdi da su BI inovatori neki već samo da im je muzika odlična i vrlo ukusno sklopljena. Ko ih je čuo uživo može da potvrdi da i na tom polju brišu patos većinom DM konkurencije, ko je čuo druge bendove u kojima sviraju jasno zna da imaju izuzetan underground pedigre i da nisu neki korporativni proizvod, Century media je prepoznala kvalitet i debelo uložila u to da njihove ideje dobiju adekvatnu realizaciju, likovi su sve osim prijemčivi širokim masama. Identitet im def nije tako unikatan kao nekim drugim bendovima ali koga boli đoka za to, važno je kakva je muzika. Ima masa bendova koji imaju jasno definisan identitet pa im je muzika i dalje kerov kurac, svaki od bendova koje hajpujete je za nekog precenjeno smeće. Na kraju dana, niko ovde koliko sam ispratio nije ni rekao da je album loš, nekome samo nije za superlative i peče ih što su baš ovi vrući a ne neko drugi. Nije to razlog za ovolike količine soli.

• Like 1
  • Upvote 2

Nije čak ni problem kome se ili koliko nekome BI svidja ili ne, veći mi problem od količine gluposti koje se iznose ovde čak i od nekih ljudi za koje sam smatrao da imaju nekog pojma kad je muzika u pitanju. Da u životu nisam čuo ovaj bend pomislio bih da je neko iskombinovao Obituary ili Dismember sa Kraftwerkom..

• Like 1

meni je onaj deo kako amer zamislja da peva gilmora bas super momenat

i ceo taj trip da su hteli bas u berlin da idu. koliko bi im jeftinije bilo da su sedeli gajbi i snimili album na kompu, ovako izdrkas jos bar 20 ljudi da org svu tu opremu da preletis preko okeana (ili iznajmis/pozajmis tamo). da ne pominjem klopu/smestaj i sve ostalo. pogotovo danas kad je sve jos skuplje nego sto je bilo pre 2-3 god.

vidi se da im je bitan ceo taj trip i to se negde i cuje

4 minutes ago, Buddha said:

meni je onaj deo kako amer zamislja da peva gilmora bas super momenat

i ceo taj trip da su hteli bas u berlin da idu. koliko bi im jeftinije bilo da su sedeli gajbi i snimili album na kompu, ovako izdrkas jos bar 20 ljudi da org svu tu opremu da preletis preko okeana (ili iznajmis/pozajmis tamo). da ne pominjem klopu/smestaj i sve ostalo. pogotovo danas kad je sve jos skuplje nego sto je bilo pre 2-3 god.

vidi se da im je bitan ceo taj trip i to se negde i cuje

Ovo me podseca na Myrkur kad je isla u planine.. ona bar prati 600 ljudi za razliku od ovih hipstera... mozda me i odblokira nekad :wub:

Kao neko ko nije emotivno vezan ni za OSDM, ni za prog, ni za berlinsku školu, ni za osamdesete, ni za mejnstrim medije, ni za tech death, ni za karirane espadrile, ni za Forbes, ni za dede u helankama, ni za gejtkiping, moram priznati da na kraju dana ne bih mogao čiste savesti da dam ovom albumu manje od 8/10.

Jes' da je pola tanjira šnicla, a pola tanjira pire krompir, i da je u pireu ostala poneka gromuljica, ali sastojci su vrhunski i ponovio bih obrok jbg.

• Like 2
  • Upvote 1

Sad kad Gigan postanu polupopularni za koju godinu pa krene revizija stavova. 

Ne znam šta je problem što su snimali u Berlinu, dobili budžet od CM, nisu sigurno iz svog džepa plaćali, baš da vidim junaka koji bi to odbio i rekao: neka prike, previše je to, daj nešto jeftinije.

• Upvote 1

1 hour ago, azal said:

reci koliko bi bilo kul da mnogo interesantniji i originalniji bendovi od njih imaju pare za takve stvari 

Koliko bi tek bilo kul da znaju i pesmu da napišu.,

46 minutes ago, Haos sam ja said:

Sad kad Gigan postanu polupopularni za koju godinu pa krene revizija stavova. 

Ovo je ona situacija kad je prošli album dobro prošao pa ga Human spustio na top svojoj listi pa puta 100, samo je čovek bar bio okej da to prizna. 

50 minutes ago, oʞɾoƃ said:

Kao neko ko nije emotivno vezan ni za OSDM, ni za prog, ni za berlinsku školu, ni za osamdesete, ni za mejnstrim medije, ni za tech death, ni za karirane espadrile, ni za Forbes, ni za dede u helankama, ni za gejtkiping, moram priznati da na kraju dana ne bih mogao čiste savesti da dam ovom albumu manje od 8/10.

Pravi si iconoclast a la Nergal

• Like 2