Kumodraski Vo Posted Monday at 11:00 AM Report Share Posted Monday at 11:00 AM Osamdesete >> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
airzez Posted Monday at 11:14 AM Report Share Posted Monday at 11:14 AM 7 minutes ago, azal said: to ih razdvaja. mozda sviraju prosecan OSDM ali takodje slusaju japanski ambient new age iz 70ih Možda nisam dobro izrazio ono što sam hteo, ali par postova unazad sam sigurno pomenuo da u OSDM ubacuju progeraj i berlinsku školu (evo, gledajući spisak WIMB albuma iz videa, odmah iskače Klaus Schulze). To nije ono što čini njihov zvučni identitet, već samo na silu upletene pozajmljenice. Zvučni identitet je, primera radi, kad čuješ zujave gitare, zajeban bas-bariton, goth mrakčinu, i odmah znaš da je Type O Negative. Ili debele rifčine i težinu kakve rade samo Incantation. Ili zimski kasetni nojz koji dobro radi Paysage d'Hiver. Poenta je da BI referiraju na mnogo stvari, ali ne rade ništa svoje. Baš sam pričao sa Volinom o ovome nedavno - od novog bih radije pre uvek pustio Artificial Brain nego ovaj kolaž ničega. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haos sam ja Posted Monday at 12:17 PM Report Share Posted Monday at 12:17 PM Količina trigerovanja je neverovatna. Niko ne tvrdi da su BI inovatori neki već samo da im je muzika odlična i vrlo ukusno sklopljena. Ko ih je čuo uživo može da potvrdi da i na tom polju brišu patos većinom DM konkurencije, ko je čuo druge bendove u kojima sviraju jasno zna da imaju izuzetan underground pedigre i da nisu neki korporativni proizvod, Century media je prepoznala kvalitet i debelo uložila u to da njihove ideje dobiju adekvatnu realizaciju, likovi su sve osim prijemčivi širokim masama. Identitet im def nije tako unikatan kao nekim drugim bendovima ali koga boli đoka za to, važno je kakva je muzika. Ima masa bendova koji imaju jasno definisan identitet pa im je muzika i dalje kerov kurac, svaki od bendova koje hajpujete je za nekog precenjeno smeće. Na kraju dana, niko ovde koliko sam ispratio nije ni rekao da je album loš, nekome samo nije za superlative i peče ih što su baš ovi vrući a ne neko drugi. Nije to razlog za ovolike količine soli. 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kumodraski Vo Posted Monday at 01:34 PM Report Share Posted Monday at 01:34 PM Kakvi bednici prate 0 prfila na instagramu.. 1 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HUMAN Posted Monday at 02:11 PM Report Share Posted Monday at 02:11 PM Nije čak ni problem kome se ili koliko nekome BI svidja ili ne, veći mi problem od količine gluposti koje se iznose ovde čak i od nekih ljudi za koje sam smatrao da imaju nekog pojma kad je muzika u pitanju. Da u životu nisam čuo ovaj bend pomislio bih da je neko iskombinovao Obituary ili Dismember sa Kraftwerkom.. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted Monday at 02:25 PM Author Report Share Posted Monday at 02:25 PM Meni je album još lepši uz slani ukus suza butthurt gejtkipera koji su pazi sad, realni 50 minutes ago, Kumodraski Vo said: Kakvi bednici prate 0 prfila na instagramu.. Možda su te blokirali Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kumodraski Vo Posted Monday at 02:27 PM Report Share Posted Monday at 02:27 PM 1 minute ago, Grobodan said: Meni je album još lepši uz slani ukus suza butthurt gejtkipera koji su pazi sad, realni 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted Monday at 02:35 PM Author Report Share Posted Monday at 02:35 PM Taj fazon bukvalno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buddha Posted Monday at 02:42 PM Report Share Posted Monday at 02:42 PM meni je onaj deo kako amer zamislja da peva gilmora bas super momenat i ceo taj trip da su hteli bas u berlin da idu. koliko bi im jeftinije bilo da su sedeli gajbi i snimili album na kompu, ovako izdrkas jos bar 20 ljudi da org svu tu opremu da preletis preko okeana (ili iznajmis/pozajmis tamo). da ne pominjem klopu/smestaj i sve ostalo. pogotovo danas kad je sve jos skuplje nego sto je bilo pre 2-3 god. vidi se da im je bitan ceo taj trip i to se negde i cuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted Monday at 02:46 PM Report Share Posted Monday at 02:46 PM reci koliko bi bilo kul da mnogo interesantniji i originalniji bendovi od njih imaju pare za takve stvari i nekako Oranssi klavijature zvuce 20 puta bolesnije na 1/4 budzeta, neverovatno 3 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buddha Posted Monday at 02:47 PM Report Share Posted Monday at 02:47 PM oranssi da odu na mars da snime album, gde treba da uplatim 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kumodraski Vo Posted Monday at 02:48 PM Report Share Posted Monday at 02:48 PM 4 minutes ago, Buddha said: meni je onaj deo kako amer zamislja da peva gilmora bas super momenat i ceo taj trip da su hteli bas u berlin da idu. koliko bi im jeftinije bilo da su sedeli gajbi i snimili album na kompu, ovako izdrkas jos bar 20 ljudi da org svu tu opremu da preletis preko okeana (ili iznajmis/pozajmis tamo). da ne pominjem klopu/smestaj i sve ostalo. pogotovo danas kad je sve jos skuplje nego sto je bilo pre 2-3 god. vidi se da im je bitan ceo taj trip i to se negde i cuje Ovo me podseca na Myrkur kad je isla u planine.. ona bar prati 600 ljudi za razliku od ovih hipstera... mozda me i odblokira nekad Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted Monday at 02:49 PM Report Share Posted Monday at 02:49 PM Oranssi na mars i Gigan u R'lyeh, to je to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted Monday at 02:50 PM Report Share Posted Monday at 02:50 PM ako ništa sad bar znamo koja je tema godine na yumetalu 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted Monday at 02:51 PM Report Share Posted Monday at 02:51 PM imam ja celavog BI lika na Instagramu, bent warp mislim da mu je nick, prati sve cool mim stranice, dobar je. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kumodraski Vo Posted Monday at 02:52 PM Report Share Posted Monday at 02:52 PM 2 minutes ago, azal said: Oranssi na mars i Gigan u R'lyeh, to je to. Daj Gigane u Fest bajo.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted Monday at 02:53 PM Report Share Posted Monday at 02:53 PM vec su stigli na usce 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oʞɾoƃ Posted Monday at 03:08 PM Report Share Posted Monday at 03:08 PM Kao neko ko nije emotivno vezan ni za OSDM, ni za prog, ni za berlinsku školu, ni za osamdesete, ni za mejnstrim medije, ni za tech death, ni za karirane espadrile, ni za Forbes, ni za dede u helankama, ni za gejtkiping, moram priznati da na kraju dana ne bih mogao čiste savesti da dam ovom albumu manje od 8/10. Jes' da je pola tanjira šnicla, a pola tanjira pire krompir, i da je u pireu ostala poneka gromuljica, ali sastojci su vrhunski i ponovio bih obrok jbg. 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haos sam ja Posted Monday at 03:09 PM Report Share Posted Monday at 03:09 PM Sad kad Gigan postanu polupopularni za koju godinu pa krene revizija stavova. Ne znam šta je problem što su snimali u Berlinu, dobili budžet od CM, nisu sigurno iz svog džepa plaćali, baš da vidim junaka koji bi to odbio i rekao: neka prike, previše je to, daj nešto jeftinije. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buddha Posted Monday at 03:17 PM Report Share Posted Monday at 03:17 PM otkud znas da su dobili od CM? mozda su podelili pola pola nemci su uvek u fazonu daj nesto jeftinije Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted Monday at 03:21 PM Report Share Posted Monday at 03:21 PM 27 minutes ago, Talvi said: ako ništa sad bar znamo koja je tema godine na yumetalu Vrlo simbolično da se tema godine proglasi prerano baš na ovoj temi Ja ipak čekam temu za "Najbolji albumi 2024.", gde mi se nešto čini da će biti repriza aoty evangelizma odavde. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted Monday at 03:55 PM Author Report Share Posted Monday at 03:55 PM 1 hour ago, azal said: reci koliko bi bilo kul da mnogo interesantniji i originalniji bendovi od njih imaju pare za takve stvari Koliko bi tek bilo kul da znaju i pesmu da napišu., 46 minutes ago, Haos sam ja said: Sad kad Gigan postanu polupopularni za koju godinu pa krene revizija stavova. Ovo je ona situacija kad je prošli album dobro prošao pa ga Human spustio na top svojoj listi pa puta 100, samo je čovek bar bio okej da to prizna. 50 minutes ago, oʞɾoƃ said: Kao neko ko nije emotivno vezan ni za OSDM, ni za prog, ni za berlinsku školu, ni za osamdesete, ni za mejnstrim medije, ni za tech death, ni za karirane espadrile, ni za Forbes, ni za dede u helankama, ni za gejtkiping, moram priznati da na kraju dana ne bih mogao čiste savesti da dam ovom albumu manje od 8/10. Pravi si iconoclast a la Nergal 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted Monday at 04:38 PM Report Share Posted Monday at 04:38 PM 1 hour ago, Haos sam ja said: Sad kad Gigan postanu polupopularni za koju godinu pa krene revizija stavova. hoce hoce, i Mitochondrion su sledeci na listi da ih Forbes otkrije Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haos sam ja Posted Monday at 04:44 PM Report Share Posted Monday at 04:44 PM Jebemti, šta je čitalaca Forbesa ovde, počastvovan sam što delim virtuelni prostor sa takvom gospodom. Koji je prethodni bend Forbes hajpovao? Ja sam paor koji ne prati Forbes. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted Monday at 04:49 PM Report Share Posted Monday at 04:49 PM koliko vidim, uglavnom samo tezak underground recenziraju. ovo je sve isti pisac, valjda imaju samo jednog rokera. https://www.forbes.com/sites/quentinsinger/2024/05/17/review-knocked-loose-eclipse-extreme-music-with-you-wont-go-before-youre-supposed-to/ https://www.forbes.com/sites/quentinsinger/2023/04/19/review-metallicas-72-seasons-is-surprisingly-decent/ https://www.forbes.com/sites/quentinsinger/2023/06/19/review-avenged-sevenfold-might-be-metals-most-eclectic-band/ https://www.forbes.com/sites/quentinsinger/2020/03/19/review-code-oranges-underneath-is-the-first-metal-masterpiece-of-the-2020s/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts