Haos sam ja Posted July 25, 2019 Report Posted July 25, 2019 Greota da ovakav bend nema zasebnu temu, a potegne se tu i tamo priča o njima. Elem, psychodelic stoner/doom bend koji sve više naginje progresivnim tendencijama. Imaju 4 LP-a iza sebe (i nekolicinu demo, split i EP izdanja), prva 2 su relativno konvencionalni stoner, međutim poslednja 2 (Lore (2015), Reflections of a floating world (2017)) su IMHO remek-dela ovakvog izraza koja pokazuju koliko je ovaj bend talentovan, što se naročito odnosi na gitaristu/vokalistu Nicka DiSalvoa. Ovogodišnji EP je suštinski snimljen jam session, ali ako naredni LP bude i blizu prethodnicima - biće to bomba. Meni lično u ovom momentu verovatno omiljeni bend ovakvog tipa. 1 Quote
SkullKrusheR Posted July 25, 2019 Report Posted July 25, 2019 sve si rekao, nemam šta da dodam. da li ih je neko gledao uživo možda? bili su prošle godine u mađarskoj, a ove u bugarskoj. bio bi pun pogodak kada bi ih resetor doveo umesto stoned jesus-a ili nekog drugog stoned weedsmoker benda jednom, mada je pitanje koliko publike imaju ovde. Quote
Haos sam ja Posted July 25, 2019 Author Report Posted July 25, 2019 (edited) Ja ih nisam gledao live, ali ako bude nešto u blizini ponovo vrlo rado bih. Pitao sam Nina da ih dovede u BG, kaže raspitivao se svojevremeno za njh al nisu uspeli da se dogovore. Sad ne znam ni ko radi te stoner svirke, dovode sve neku C klasu. Publike imaju koliko i drugi bendovi sličnog tipa - 50 ljudi maksimalno. Edited July 25, 2019 by Haos sam ja Quote
vudun Posted July 25, 2019 Report Posted July 25, 2019 Hm, bio sam u zabludi da tema postoji. Dobar bend, dobar, za klasu bolji od raznorazih acid raspada. Quote
Haos sam ja Posted January 31, 2020 Author Report Posted January 31, 2020 Novi album izlazi 24.04. i zvaće se "Omens". Quote
Haos sam ja Posted February 10, 2020 Author Report Posted February 10, 2020 09.06. su u Budimpešti, a 10.06. u Zagrebu. Moglo bi se otići. Quote
SkullKrusheR Posted February 10, 2020 Report Posted February 10, 2020 da znaš da bi moglo. @Kumodraski Vo, evo popravnog. 1 Quote
Kumodraski Vo Posted February 10, 2020 Report Posted February 10, 2020 Nadam se da cu moci brt da me ne sjebe faks ko prosli put.. Quote
Talvi Posted February 24, 2020 Report Posted February 24, 2020 http://www.brooklynvegan.com/elder-share-embers-off-new-album-omens/ Quote
Haos sam ja Posted February 27, 2020 Author Report Posted February 27, 2020 Produkcija je dosta mekana, rokerska, a i pevanje zaista nije impresivno. Al obrni okreni, opasna stvar! Quote
Kumodraski Vo Posted April 19, 2020 Report Posted April 19, 2020 https://mega.nz/file/PElxFYhC#R3hSunGc7lE93FusvV9jwkOsSr1EHZ-MMHi3MEj4qwQ 1 Quote
Kumodraski Vo Posted April 19, 2020 Report Posted April 19, 2020 Keva je album, pogotovo pesma Halcyon cista magija sta rade momci. Bas su ono bend od kog mozes uvek da ocekujes kvalitet.. Ima i banjo ako mi se ne cini :D Quote
Haos sam ja Posted April 19, 2020 Author Report Posted April 19, 2020 I meni Halcyon najbolja, a i poslednja je odlična. Lep album, razigrane melodije, dosta gruva. Prethodna dva albuma su postavila visoke kriterijume, a i ovaj je sasvim dobar na prvih par slušanja. Prija mi. Quote
Haos sam ja Posted November 11, 2021 Author Report Posted November 11, 2021 Izbacuju kolaboracioni album sa podosadnim retro bendom Kadavar Quote
Haos sam ja Posted July 25, 2022 Author Report Posted July 25, 2022 Ima neki one man projekat iz Čilea, muzika je dosta dobra al baš previše liči na Elder plus lik ima govornu manu (s), prosudite sami: Quote
VoivodBG Posted September 17, 2022 Report Posted September 17, 2022 Our 6th full-length album will be released November 25th on Stickman Records (EU) and Armageddon Shop (US). 2 Quote
azal Posted November 26, 2022 Report Posted November 26, 2022 svidja mi se novi album i mislim da cu morati malo bolje da preslusam ovaj bend. mislio sam da je neka stoner dosada ali svasta ovde ima da se cuje. Quote
HellAwaits Posted November 26, 2022 Report Posted November 26, 2022 Zasad slušao samo dve nove pesme, ali sasvim dovoljno da nanjušim jedan od boljih albuma ove godine. Makar u podžanru, a možda i šire. U celosti i na BC-u. https://beholdtheelder.bandcamp.com/album/innate-passage Quote
Haos sam ja Posted November 29, 2022 Author Report Posted November 29, 2022 Odavno oni već nisu stoner nego full prog/psychedelic rock/post rock fazon. Deluje mi posle 2 slušanja d je novi album bolji od prethodnog al nije me još oduvao kao Reflections i Lore. Quote
Recommended Posts