azal Posted December 18, 2019 Report Posted December 18, 2019 DALEKO NAJBOLJI 1. Moon Tooth - Crux 2. Waste of Space Orchestra - Syntheosis 3. Car Bomb - Mordial 4. Blood Incantation - Hidden History of the Human Race 5. Dream Troll - Second to None ------ 6. Wilderun - Veil of Imagination 7. Kayo Dot - Blasphemy 8. Dreams of the Drowned - Dreams of the Drowned I 9. Bestial Invasion - Monomania 10. Atlantean Kodex - The Course of Empire OSTALO Baroness - Gold & Grey No One Knows What the Dead Think - s/t Esoteric - A Pyrrhic Existence Lunar Shadow - The Smokeless Fires Takafumi Matsubara - Strange, Beautiful and Fast Haunter - Sacramental Death Qualia Dimhav - The Boreal Flame Schammasch - Hearts of No Light Dysrhythmia - Terminal Threshold Black Sites - Exile Crypt Sermon - The Ruins of Fading Light Thank You Scientist - Terraformer Disillusion - The Liberation Teeth - The Curse of Entropy Arch/Matheos - Winter Ethereal Deathspell Omega - The Furnaces of Palingenesia Idle Hands - Mana Hath - Of Rot and Ruin Cattle Decapitation - Death Atlas Yeruselem - The Sublime The Odious - Vesica Piscis Capilla Ardiente - The Siege Eternity’s End - Unyielding Quote
Grobodan Posted December 18, 2019 Author Report Posted December 18, 2019 9 minutes ago, azal said: Idle Hands - Mana Oho progledao si 10 minutes ago, azal said: Eternity’s End - Unyielding Nije li ovaj zvanicno izasao prosle godine? Quote
azal Posted December 18, 2019 Report Posted December 18, 2019 taj donji deo liste mi je "slusao sam rado ali nista specijalno" takav je idalje utisak za Idle Hands isto vazi za EE, ne secam se kad je vise izasao. Quote
kuruz Posted December 18, 2019 Report Posted December 18, 2019 meni je Tool takav ništa nisam zapamtio, ali ga stalno slušam, idealan je da ide u pozadini dok čitam ili pišem Quote
Grobodan Posted December 18, 2019 Author Report Posted December 18, 2019 meni je tool jedno od razocarenja godine Quote
azal Posted December 18, 2019 Report Posted December 18, 2019 ja nista nisam ocekivao, tj, ocekivao sam da ce tako da zvuci. i prosli mi bio kurac. Leprous naravno najvece razocarenje, bas nemam zelju da slusam nikad 1 Quote
kuruz Posted December 18, 2019 Report Posted December 18, 2019 samo prva dva Toola sve ostalo muzika koja ide u pozadini i koja može stalno tako da se sluša Quote
23/16 Posted December 19, 2019 Report Posted December 19, 2019 Gledam ove liste...nigde Brutusa. Tuzni panda... 1 Quote
Haos sam ja Posted December 19, 2019 Report Posted December 19, 2019 (edited) Stiže Brutus na mojoj listi, ali otom potom, treba još neke stvari da presložim. Razočaranja godine su definitivno novi: Leprous, Fallujah, Mayhem, Torche, Opeth, Pelican, pa i Refused, a takođe mi nisu ništa spec ovde hajpovani Mispyrming i Funereal Presence naročito Edited December 19, 2019 by Haos sam ja Quote
azal Posted December 19, 2019 Report Posted December 19, 2019 Fallujah sam potpuno zaboravio, tj, nisam ni skinuo koliko su ocajni singlovi bili Quote
[Nocturno] Posted December 19, 2019 Report Posted December 19, 2019 11 hours ago, azal said: ja nista nisam ocekivao, tj, ocekivao sam da ce tako da zvuci. i prosli mi bio kurac. Leprous naravno najvece razocarenje, bas nemam zelju da slusam nikad Bukvalno. Kad sam slusao kuci i zena moja rekla kako je lep album sve mi je bilo jasno. I naravno da sam porucio plocu i to neko fensi izdanje u preorderu, jebo me pas. Quote
Talvi Posted December 20, 2019 Report Posted December 20, 2019 https://cvltnation.com/top-doom-records-of-2019/ Quote
Angelystor Posted December 20, 2019 Report Posted December 20, 2019 Jel DOOM poseban žanr u odnosu na doom metal? Ako ne, šta je ovo koj kurac. Quote
Grobodan Posted December 20, 2019 Author Report Posted December 20, 2019 Evo jedan od najboljih UG HM zinova izasao s listom https://rideintoglory.com/the-top-15-traditional-metal-albums-of-2019/ Quote
Angelystor Posted December 20, 2019 Report Posted December 20, 2019 Stao sam da gledam nakon što su Tanith stavili ispred Sermona. Quote
Grobodan Posted December 20, 2019 Author Report Posted December 20, 2019 Pa ja ne bih stavio nista ispred Sermona Zali se baja na vokale na albumu, cinjenica je da su drugaciji nego na debiju ali meni ne smeta. Quote
Angelystor Posted December 20, 2019 Report Posted December 20, 2019 Nije samo to, nego i previše viđam Tanith na ovim listama. Mislim, kul je album, ali nije ni za top20. A i malo su dosadni uživo Quote
azal Posted December 20, 2019 Report Posted December 20, 2019 pa to je valjda trend, sto duze traje trad metal revival to moras dalje da ides u niche zvukove. sad je ocigledno vreme doslo tom Ashbury/Uriah Heep zvuku 😄 Mada mi onaj Legendary 10 puta zanimljivi od ovog Tanitha. Quote
Grobodan Posted December 20, 2019 Author Report Posted December 20, 2019 Props za Lunar shadow pominjanje, mada nekako iz intervjua i zvuka generalnog imam osecaj da ce da odu full on nemetal u buducnosti. Videcemo da li gresim. Pitchfork https://pitchfork.com/features/lists-and-guides/best-metal-albums-2019/?utm_source=facebook&utm_social-type=owned&utm_brand=p4k&utm_medium=social&mbid=social_facebook&fbclid=IwAR3zVVOgRAcT60tucbqNkewTPrFG7jOaDhsB7pp5_rL33-sFUbwGdJJj5KE Quote
Assassin68 Posted December 20, 2019 Report Posted December 20, 2019 Possessed riot city the ram nocturnus a d blood incantation atlanthean kodex eugenic death sacred reich freakings exumer lepe kompilacije riot I thanatos sodom ep 1 1 Quote
Сале Posted December 20, 2019 Report Posted December 20, 2019 (edited) 1. kampfar - ofidians manifest 2. - 3. - 4. - 5. - 6. - 7. - 8. - 9. - 10.- 11. lunatic affliction - secreta obscura mysterium 12. malum - legion 13. mgla - age of excuse 14. grafvitnir - venenum scorpionis 15. martwa aura/odour of death - credo in mortem 16. mayhem - daemon 17. aegrus - in manus satanas 18. sodom - chosen by the grace of God/out of the frontline trench 19. ehlder - nordabetraktelse 20. sarastus - enter the necropolis 21. drastus - la croix de sang 22. barkasth - hear my void 23. temple koludra - seven! sirens! to a lost archetype 24. owl woods graves - citizenship of the abyss 25. exumer - hostile defiance 26. destruction - born to perish (мада овај албум може опуштено и на 126. место) Edited December 20, 2019 by Сале Quote
23/16 Posted December 20, 2019 Report Posted December 20, 2019 Nisam nesto previse slusao nove albume ove godine (a i verovatno cu jedini staviti Tool na listu :)) 1. Cult of Luna - A Dawn to Fear 2. Brutus - Nest 3. Car Bomb - Mordial 4. Tool - Fear Inoculum 5. Spiritbox - Singles Collection 6. Johnny Booth - Firsthand Accounts 7. Blood Incantation - Hidden History of the Human Race 8. Russian Circles - Blood Year 9. Tides From Nebula - From Voodoo to Zen 10.DsO - The Furnaces of Paligenesia 1 Quote
Haos sam ja Posted December 20, 2019 Report Posted December 20, 2019 E vidiš, Russian Circles uopšte nisam ni poslušao, toliko su mi upali u neku kolotečinu u poslednje vreme da sam skroz i zaboravio na njih, a i onaj jedan singl što su izbacili pre albuma mi je bio meh. Quote
Haos sam ja Posted December 20, 2019 Report Posted December 20, 2019 Vrlo dobri albumi koji nisu ušli u top 30 - nova sranja od: Cattle Decapitation, Rorcal, Brume, Abigail Williams, In Mourning, Teitanblood, The no 12 Looks Like You, Disillusion, The Great Old Ones, Mizmor, Chelsea Wolfe, Tomb Mold, Pijn & Conjurer, Slipknot, Wear Your Wounds, Contrarian, Full of Hell, Thank You Scientist, He Is Legend, Storm(o), Dreadnought, Idle Hands, Defeater, Numenorean, Inter Arma, The Moth Gatherer, Drastus, Helium Horse Fly, Gatecreeper, Esoteric, Fvneral Fvkk, Mgla Moj top 30 izgleda ovako: 30. CULT OF LUNA - a dawn to fear 29. THE DAMNED THINGS - high crimes 28. KAYO DOT - blasphemy 27. BRUTUS - nest 26. SPIRIT ADRIFT - divided by darkness 25. KAMPFAR - ofidians manifest 24. PORT NOIR - the new routine 23. CAR BOMB - mordial 22. SINMARA - hvisl stjarnnanna 21. TOOL - fear inoculum 20. DYSRHYTHMIA - terminal threshold 19. WASTE OF SPACE ORCHESTRA - syntheosis 18. DEAD TO A DYING WORLD - elegy 17. MOON TOOTH - crux 16. STATE FAULTS - clairvoyant 15. HAUNTER - sacramental death qualia 14. NORMA JEAN - all hail 13. WE LOST THE SEA - triumph & disaster 12. ALCEST - spiritual instinct 11. WILDERUN - veil of imagination 10. NO ONE KNOWS WHAT THE DEAD THINK - s/t 09. SCHAMMASCH - hearts to no light 08. HYPNO5E - a distant (dark) source 07. DEATHSPELL OMEGA - the furnaces of palingenesia 06. BORKNAGAR - true north 05. LATITUDES - part island 04. BLOOD INCANTATION - hidden history of the human race 03. WHITE WARD - love exchange failure 02. LA DISPUTE - panorama 01. SWALLOW THE SUN - when a shadow is forced into the light 4 Quote
oʞɾoƃ Posted December 21, 2019 Report Posted December 21, 2019 (edited) Bomba od godine, baš brdo dobre i interesantne muzike, ali su se ipak najviše izdvojili: 10. Aephanemer - Prokopton 9. Drastus - La croix de sang 8. Plateau Sigma - Symbols 7. Schammasch - Hearts of No Light 6. Waste of Space Orchestra - Syntheosis 5. Teitanblood - The Baneful Choir 4. Iapetus - The Body Cosmic 3. Gaahls Wyrd - Gastir 2. Deathspell Omega - The Furnaces of Palingenesia 1. Misthyrming - Algleymi Osim ovoga, Bölzer EP je sabio, Ehlder je zamalo upao na listu, a Mayhem i 1349 su mi najveća razočaranja. Edited December 21, 2019 by oʞɾoƃ Quote
Recommended Posts