Srbin Hamza Posted March 17, 2020 Report Posted March 17, 2020 pozatvarao vas Vučić ko miševe https://medium.com/@andreasbackhausab/coronavirus-why-its-so-deadly-in-italy-c4200a15a7bf elem, ovo sve objašnjava tldr Italija imala značajnije više starijih među zaraženima, odatle i veća smrtnost jer koja god druga generacija da se zarazi, skoro svi preleže virus u drugim zemljama nije toliko seniora fasovalo
bo88gdan Posted March 19, 2020 Report Posted March 19, 2020 Ja sad iz Lazarevackog doma zdravlja dodjoh, imam jedno 5 simptoma Corone odradili su mi ekg i dali mi pastile za grlo i poslali kuci lol
Srbin Hamza Posted March 19, 2020 Report Posted March 19, 2020 Ključna je valjda upala pluća, ostalo može i od prehlade. A i to sada imaju pretežno turisti. Sve u svemu, ovo je samo opasno za starce, čitam 90% talijanskih žrtava preko 70 godina i 2-3 pređašnje dijagnoze, srce, šećer itd Ovaj Cnogorac zanimljiv jer pokazuje da su objavili zaraženog 5 dana kasnije, a mlađi ljudi preguraju za par dana
Srbin Hamza Posted March 21, 2020 Report Posted March 21, 2020 kontam, al nisam to teo reći. Ne bi mu radili ekg da mu gledaju samo simptome poput temp i kašlja, jer to su simptomi za 100 bolesti
Мајор Гашпар Posted March 21, 2020 Report Posted March 21, 2020 Bato... https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1391274471074002&id=612284958972961 1
kuruz Posted March 21, 2020 Report Posted March 21, 2020 https://cmr.asm.org/content/cmr/20/4/660.full.pdf fuckin Kinezi 1
vudun Posted March 22, 2020 Report Posted March 22, 2020 https://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2020&mm=03&dd=22&nav_id=1668658
vudun Posted March 23, 2020 Report Posted March 23, 2020 Hteo sam kupiti maske, obilazio silne apoteke, nigde ih našao nisam. Na kraju sam maske sam napravio; imao neke stare lastiše, nekorišćene. Dva sloja maramica, spolja papirna, unutra pamučna. I eto, prevencija...
Berliner Posted March 23, 2020 Report Posted March 23, 2020 ja sam sav materijal za diy maske sto sam imao dao devojci, previse sam lenj.
Grobodan Posted March 23, 2020 Report Posted March 23, 2020 6 hours ago, Berliner said: ja sam sav materijal za diy maske sto sam imao dao devojci, previse sam lenj. evo nesto na brzaka
Face Of Melinda Posted March 24, 2020 Author Report Posted March 24, 2020 Dobar intervju a zena prica jednostavnim i razumljivim jezikom i za ne-medicinare 🙂 Anyway, dilema je bila u vezi ovog virusa i reinfekcija... poslednji rad na makaki majmunima je pokazao da ipak stvaramo imunitet koji je trajan (pitanje koliko trajan) jer pri ponovnoj reinfekciji majmuna ovim virusom (istim sojem) doslo je do brzog saniranja infekcije. Postavlja se pitanje... ocekujemo da virus cirkulise i da mutira i da stvara nove sojeve koji mogu nestati jer su neodrzivi sa domacinom (barijera vrste i spontano gasenje epidemija) ili jos virulentniji sojevi koji ce biti endemski favorizovani (za podneblje i vrstu). Trenutni se odigrava viralno genetski ruski rulet... Sustina je sada razviti seroloske testove da se uhvate antitela na ovaj soj i racionalizuje prava prokuženost. Izrada testova je u toku. Tekući testovi PCR metoda su pouzdani u nekih 60-70% sto je mala vrednost za jednu dijagnosticku metodu (za sada jedina). Ostanite u kucama i ne pravite posao medicinarima... javljaju mi se prijatelji iz sveta i komentar pogotlvu za mediteranske narode je uvek isti, dok ne krenu da padaju na ulicama ljudi... niko mere zabrane kretanja i izolacije ne shvata ozbiljno, ali tada je vec uveliko kasno.
Berliner Posted March 25, 2020 Report Posted March 25, 2020 moj master plan je da ne izlazim is kuce pre svega jer sam fantasticno lenj da se dezinfikujem na ulasku, brisem povrsine itd, a i od isparavanja varikine i etanola odmah padam u depresiju. so far so good.
Face Of Melinda Posted March 25, 2020 Author Report Posted March 25, 2020 Well sta da ti kazem za mene i Groba to nisu opcije haha Bukvalno odmaranja izmedju dezurstva a do tada u samoizolaciji jer se smatramo potencijalnim vektorima zaraze, jer ne moramo imati simptome... A do tada... baci uho na prog rock forum, odoh da bacim jednu kosmicku prelepost hahaha 1 1
Face Of Melinda Posted March 25, 2020 Author Report Posted March 25, 2020 BCG vakcina kao potencijalno pomocno sredstvo, jer stimulise spceificni imunitet koji COVID-19 napada... timestamped detaljno objasnjava...
bradilko Posted March 25, 2020 Report Posted March 25, 2020 5 hours ago, Face Of Melinda said: Well sta da ti kazem za mene i Groba to nisu opcije haha Bukvalno odmaranja izmedju dezurstva a do tada u samoizolaciji jer se smatramo potencijalnim vektorima zaraze, jer ne moramo imati simptome... A do tada... baci uho na prog rock forum, odoh da bacim jednu kosmicku prelepost hahaha bravo Hristina, čuvajte se i hvala vam 🙂 1
Antikristina Posted March 25, 2020 Report Posted March 25, 2020 8 hours ago, Face Of Melinda said: BCG vakcina kao potencijalno pomocno sredstvo, jer stimulise spceificni imunitet koji COVID-19 napada... timestamped detaljno objasnjava... E baš lepo, to se na me nije primilo 🙄 Osim ako nije laž to za ožiljak, mada mi se čini da sam te pitala već
Face Of Melinda Posted March 26, 2020 Author Report Posted March 26, 2020 Ma primilo se bre, a cim si zdrava do sad, sta te briga... ioanko sluzi da prevenira najteze forme kod dece a ti vise nisi dijete zeno! hahah Random otkice haha
Face Of Melinda Posted March 26, 2020 Author Report Posted March 26, 2020 sranje ce potrajati neko vreme... zasluzuje svoju temu
Recommended Posts