Haos sam ja Posted July 22, 2020 Report Posted July 22, 2020 Veoma interesantan trio iz NYC, počeci su malo više vezani za black metal, a kasnije se izgubila neka preciznija žanrovska odrednica pa ide ovde - svakako je u pitanju avantgarde extreme metal. Uglavnom, ozbiljno uzbudljiv bend koji kombinuje sve i svašta a sa ciljem stvaranja atmosfere urbanog propadanja i futurističkog haosa. Trio trenutno čine vrsni muzičari: Zachary Ilya Ezrin - Vocals, Guitars, Orchestrations (2005-present) Kenny Grohowski - Drums (2012-present) Steve Blanco - Bass, Keyboards, Piano, Vocals (2015-present) Prethodni album "Vile Luxury" je imho jako dobar, primese DsO, Voices, Portal, Gorguts uz kao što rekoh specifičnu urbanu atmosferu. Ni stariji radovi nisu za bacanje. Uskoro objavljuju novi album "Alphaville" od koga mnogo očekujem na osnovu prva dva singla, a evo i trećeg, najnovijeg: Hteo bih da istaknem i da ovaj bend imho ima jedan od najboljih logoa u metalu, koji verno oslikava estetiku njihovog zvuka: 1 Quote
Talvi Posted July 27, 2020 Report Posted July 27, 2020 baš jutros uzeh da vrtim malo ovaj Vile Luxury da se upoznam sa bendom i super mi je ovo, naročito ovi silni džez momenti sa duvačima i klavirom, čuje se da su Njujorčani ali i mimo toga se baš na sve strane nešto dešava, ova stvar na ruskom dosta luda isto Quote
azal Posted July 27, 2020 Report Posted July 27, 2020 bubnjar je Zornovac, svirao je sa Secret Chiefsima u BGu 🙂 Quote
Angelystor Posted July 30, 2020 Report Posted July 30, 2020 On 7/22/2020 at 1:44 PM, Haos sam ja said: Hteo bih da istaknem i da ovaj bend imho ima jedan od najboljih logoa u metalu, koji verno oslikava estetiku njihovog zvuka: Meni je cover za ovaj novi cover godine za sada. Kako sam ga video igrao mi se Bioshock. I muzika mi neočekivano do jaja. Samo ovu "Atomic Age" pustio, not my usual cup of tea, ali radi. Spot isto odličan. Quote
Haos sam ja Posted July 30, 2020 Author Report Posted July 30, 2020 Odličan cover ali mene iz nekog razloga dosta podseća na Ghost - Meliora. Quote
Grobodan Posted July 31, 2020 Report Posted July 31, 2020 Napolju je sranje https://mega.nz/file/a9NiDa4Z#kHQUzRplfUXb5YUbC4IGmej7l7AuBYpvbotdt2f2krM Kad pominjes cover vidim da je bonus na albumu obrada Voivoda Experiment. 1 Quote
azal Posted September 7, 2020 Report Posted September 7, 2020 na 11:00 Imperial Triumphant live set, Behemoth ko jebe Quote
azal Posted September 8, 2020 Report Posted September 8, 2020 (edited) smece pozersko ovaj glavati cim progovori bude te sramota sto si metalac Edited September 8, 2020 by azal 1 Quote
Haos sam ja Posted September 8, 2020 Author Report Posted September 8, 2020 Odličan je i Alphaville. Preludi su ali nije sad da te boli glava, našli su svoj zvuk još ranije tako da mi deluje nekako pitkije nego prethodnik mu, naravno za ovakvu muziku. Ovaj Kenny batica nije normalan. Quote
Angelystor Posted September 12, 2020 Report Posted September 12, 2020 Mene baš vozi album na nekoj finoj liniji do migrene, ali nikad preko. Mislim da je do toga što je baš dobro sklopljen album, ide ludilo, ali nikad ga ne nabace dovoljno zaredom da ti presedne. Još me i tera album da mu se vraćam, što za ovakvu skicoidnost meni uvek bude samo plus. Kakvi su raniji radovi? Quote
Grobodan Posted September 12, 2020 Report Posted September 12, 2020 Prethodnik je u fazonu ovog, na prva dva se jos trazili. Quote
Haos sam ja Posted January 10, 2022 Author Report Posted January 10, 2022 Pa još izgleda sa Nero di Marte. Brutalan paket ako se desi. Quote
dAdAiSt Posted January 11, 2022 Report Posted January 11, 2022 Aj da ostavim post na temi. Tipično sirovo blek iživljavanje po instrumentima. Zvuči, bar za ovu deceniju, vanserijski. Quote
Haos sam ja Posted May 24, 2022 Author Report Posted May 24, 2022 Mnogo dobro. Čak se i Snake dobro uklopio da diže tenziju ovim svojim staračkim kreštanjem, tačno gde treba. Quote
HellAwaits Posted May 24, 2022 Report Posted May 24, 2022 Auuuu, kakva bolest! Koncept izuzetan, ne jebu živu silu. Sve super, ali bubnjar prebija. Ide na spisak za nabavku. P.S. Sad vidim Azalov post, kazandžija je Zornov saborac. A kako drugačije... Quote
azal Posted May 25, 2022 Report Posted May 25, 2022 svirao je Kenny i sa Secret Chiefs 3 kad su bili u BGu 1 2 Quote
chess Posted May 27, 2022 Report Posted May 27, 2022 Ufff sto je to bio dobar koncert, evo kako je Kenny masakrirao tada na bubnjevima 4 Quote
HellAwaits Posted May 27, 2022 Report Posted May 27, 2022 E sad sam ljubomoran. Doduše, tada nisam znao za ovu ekipu, pa opraštam sebi do sledeće prilike. Quote
Recommended Posts