Kumodraski Vo Posted June 3, 2021 Report Posted June 3, 2021 U pitanju su britanski bendovi koji su se probili nastupajuci u klubu The Windmill u Londonu i dele manje vise slican zvuk koji se moze opisati kao progasti post-punk sa dosta drugih uticaja kao sto su art-punk, avant-prog, math rock, jazz-rock. post-rock, krautrock i mozda jos neki ako sam propustio. U sustini se oslanjaju na zvuk nekih starijih mastovitih post-punk bendova kao Television, Cardiacs pa cak i Talking Heads, sa uplivima math i post uticaja Slinta i nekih modernijih indi bendova.. U zadnjih par godina sve vise privlace paznju ovi bendovi, a neki od glavnih albuma su: black midi - Schlagenheim i novi aktuelni Cavalcade Black Country, New Road - For the First Time Shame - Drunk Tank Pink Squid - Bright Green Field a vidjao sam da svrstavaju u ovu grupaciju i albume benda Fat White Family.. Za sada sam cuo oba black midija koji su mi super i Squid, koji mi je jedan od zabavnijih albuma ove godine. Mislim da bi fanovi proga i math rocka trebalo pre svega da cuju novi black midi i Squid, a ostalo po nahodjenju.. 1 Quote
Haos sam ja Posted June 3, 2021 Report Posted June 3, 2021 Prvi Black Midi je bio interesantan, a ovo ostalo sam slabo slušao, valjda će nekad doći na red. 1 Quote
VoivodBG Posted June 5, 2021 Report Posted June 5, 2021 Black Midi sam slušao prvenac i nije mi baš sve leglo na prvu loptu. Čulo se da ti momci imaju talenta, i da su inspirisani starim progerima i avangardistima. Ovaj drugi album po singlovima zvuči kao da će biti prava stvar. I hvala na preporuci za ove momke: ko god ume dobro da iskoristi gudače, ima veliki plus u mojoj knjizi. 1 Quote
Kumodraski Vo Posted March 1, 2023 Author Report Posted March 1, 2023 Nije los ovaj novi, voleo bih samo kada bi se opredelili za neki malo konkretniji rock zvuk bez da mesaju mekse elemente ako ne mora.. Quote
Kumodraski Vo Posted Monday at 07:27 PM Author Report Posted Monday at 07:27 PM On 5/17/2023 at 3:16 PM, Kumodraski Vo said: Dolaze u sredu, gledam da banem https://facebook.com/events/s/maruja-u-beogradu-the-omy/826406848929007/ Quote
Angelystor Posted yesterday at 07:50 AM Report Posted yesterday at 07:50 AM Videh baš pre neki dan da se raspao black midi Quote
Haos sam ja Posted yesterday at 08:35 AM Report Posted yesterday at 08:35 AM Dosta se hvali ovih dana prvi solo album Geordie Greepa, bivšeg frontmena Black Midija. Nisam još stigao da ga poslušam. Quote
Talvi Posted yesterday at 09:38 AM Report Posted yesterday at 09:38 AM kad god vidim ovo pomislim na Quote
Kumodraski Vo Posted yesterday at 09:51 AM Author Report Posted yesterday at 09:51 AM A mislis kao desingerica? Quote
airzez Posted yesterday at 10:34 AM Report Posted yesterday at 10:34 AM Greep solo je kidalica, meni zanimljiviji od midija. I Maruja će biti super isto sigurno. Od tih Windmill likova su Connected Agency kod nas još doveli i The Murder Capital prošle godine u malu salu DOB-a, ali je to nekako prošlo relativno nezapaženo. Super bila svirka, intimna. A gledao se i Squid na INmusicu u junu. Oni su naravno razvalili, vrv najbolji Windmill bend. Quote
Kumodraski Vo Posted yesterday at 10:39 AM Author Report Posted yesterday at 10:39 AM Nisam ni cuo za taj bend jbg, mora malo pazljivije da pratim.. Tu su i ovi, kao americki odgovor na ovu britansku pricu: Isto su se raspali u medjuvremenu.. Quote
airzez Posted 23 hours ago Report Posted 23 hours ago Neki svrstavaju još i Fontaines D.C. i Idles u tu ekipu, od poznatijih. A tu su još i Dry Cleaning, Horsey, Geese... Quote
Kumodraski Vo Posted 23 hours ago Author Report Posted 23 hours ago Taj Horsey msm da da a ovo ostalo nema tu avant/prog/post hc komponentu koliko vidim.. Quote
Recommended Posts