Cypher Posted January 22, 2003 Report Posted January 22, 2003 Ja se unapred izvinjavam ako je ova tema postojala,ali stvarno nisam mogla da je nadjem. Bas danas sam se setila kako ih dugo nisam slusala,i od tad ne prestajem da slusam 'Karmu'.Upravo mi se vrti remix CD br.2(imam dupli disk,nisam sigurna kako se kod nas prodaje).......Anyway,meni se od remixa posebno svidja 'incantation' a: Pa,sta vi mislite? Quote
Thule Posted January 22, 2003 Report Posted January 22, 2003 Ja imam jedan album, Euphoric. To je jedan od starijih radova, i tada jos nisu bili ono sto su Delerium danas. Meni album zvuci odlicno, i njega bi bez problema svrstao u dark, dok ovi noviji, sta znam, malo mi vise vuku na Enigmu, iako mi se i novije stvari nevjerovatno svidjaju. Quote
sanguinia Posted January 22, 2003 Report Posted January 22, 2003 Cula sam samo onu stvar 'Aria', gde gostuju Mediaeval Baebes. Nisu mi se mnogo svideli, doduse, i meni su rekli da njihovi raniji radovi nisu zvucali bas tako... Quote
Gwydion Posted January 23, 2003 Report Posted January 23, 2003 Nek stvari mi se dopadaju, neke ne ali ih pratim zbog FLA... no generalno ja mnogo vise volim jedan drugi Front Line pobocni projekat koji se zove The Will... Quote
Gwydion Posted January 23, 2003 Report Posted January 23, 2003 Volim i zato kazem da zbog njih i pratim Delerium. I Delerium i Will su pobocni projekti Front Line Assembly samo kako sam rekao vise volim The Will nego Delerium... Quote
Vitamin K Experience Posted January 23, 2003 Report Posted January 23, 2003 ovi noviji, sta znam, malo mi vise vuku na Enigmu, iako mi se i novije stvari nevjerovatno svidjaju. POEM rulz:))) Quote
[Nocturno] Posted January 24, 2003 Report Posted January 24, 2003 imaju li oni neku stvar koja se zove silence? Quote
Thule Posted January 24, 2003 Report Posted January 24, 2003 Imaju, to je pjesma koju su uradili sa Sarah McLaughlin. Vjerovatno njihova najpoznatija stvar. Quote
[Nocturno] Posted January 24, 2003 Report Posted January 24, 2003 ja sam mislio da je to neki trance ili tehno u pitanju :? :? 8O s obzirom da to moj cimer slusa a inace je DJ... chak znam da ima i obrada te pesme od strane Dj Tiesta... Quote
Dani Posted February 5, 2003 Report Posted February 5, 2003 Incantation,Silence,Take Me Higher...ostalo nista posebno! :roll: Quote
Vitamin K Experience Posted May 18, 2003 Report Posted May 18, 2003 Ma da. Najbolja su dva njihova najveća hita, ostalo je šit "]ja sam mislio da je to neki trance ili tehno u pitanju :? :? 8O s obzirom da to moj cimer slusa a inace je DJ... chak znam da ima i obrada te pesme od strane Dj Tiesta... Sluša ih verovatno zbog toga što je to jedan od mnogobrojnih bendova/projekata (mislim da ih ima 10 ili 11.. između ostalih "Noise Unit", "Synaesthesia") faca iz FLA. Inače, video sam da je album Poem originalno urađen kao trostruki CD što me je oduvalo..hehe Quote
dark-soul Posted July 19, 2003 Report Posted July 19, 2003 ja licno volim delerium imam nekoliko njihovih albuma i par home made kompilacija. ne mogu da se opredelim za najbolju pesmu ali mi se mnogo dopada tehno varijanta pesme silence ne mogu da se sada setim koji dj je to uradio ali je po meni mnogo dobra i bas je ubrzana ( pesma koja traje 7 min on je sveo na 4 :=) toliko od mene pozdrav, dark-soul Quote
Azizam Posted August 31, 2003 Report Posted August 31, 2003 prvo sam chula Terra Firma koja je soundtrack Tomb Raidera 1 e onda posle toga nabavila Poem *imam samo taj album ali su odlichni njih i Massive Atack i I'm srecna Quote
Midnight Madness Posted September 1, 2003 Report Posted September 1, 2003 ja sam pre 10-ak dana nabavila "Chimera " i mnoooogo mi se dopada.. (upravo ga sada slusam).. malo je drugaciji od onoga sto smo navikli od njih.. ali zato ne znaci da je los Quote
BeLi-TiGaR Posted September 2, 2003 Report Posted September 2, 2003 Imao sam priliku da chujem njihove stvari... I shta znam... SIgurno imaju kvalitet, to mogu da chujem, ali jednostavno meni lichno nisu neshto... Mozda su nekako... Hmmm, da se izrazim glupo, previshe optimistichni za moj ukus. Quote
Sentinel Posted October 3, 2003 Report Posted October 3, 2003 Imaju, to je pjesma koju su uradili sa Sarah McLaughlin. Vjerovatno njihova najpoznatija stvar. Sarah McLachlan tacnije Odlicni su... incarnation i terra firma su mi omiljene stvarcice... podsecaju malo na starija dela "Era" ili "Enigma", zaista odlicna muzika! Quote
Sentinel Posted October 3, 2003 Report Posted October 3, 2003 Izvinjavam se, slucajno mi je upao onaj smajli... Quote
postman Posted November 30, 2003 Report Posted November 30, 2003 Ja imam 7-8 starijih albuma i to mi je prilicno OK.Hteo sam da ustvari pitam da li je moguce da je to isti bend (Semantic Spheres,Karma i sl.) i ovaj tehno s cim se sada bave ali mi je posle citanja postova postalo jasno da jeste moguce. Ipak moram da dodam da bih voleo da bend posle takvog menjanja stila i zvuka obavezno promeni ime da ne bi bunio ljude.( To vazi i za bendove kao sto su Theatre Of Tragedy i slicni koji su nebo i zemlja sto se tice muzike koju su svirali pocetkom devedesetih i sada a ima takvih bendova jos ohoho.) Quote
Misantrophil Posted July 16, 2006 Report Posted July 16, 2006 dobar projekat bas mi se svidja.Moja omiljena Remembrance Quote
Alice in Acidland Posted October 19, 2006 Report Posted October 19, 2006 (edited) Delerium je najkomercijalniji od Leebovih projekata. Do albuma Spheres joh i okay, ali onda se okrecu "mekshem" zvuku i postaju tzv. etheral-pop-music ; a od Semantic Spacesa totalna komercijalizacija sa uvodjenjem zenskih wokala,etc. U odnosu na ostale Leebowe projekte: FLA, Synaesthesia, Noise Unit,etc. se vidi neverovatna razlika-moze Leeb mnogo bolje od Deleriuma.Kod prvih albuma (od Faces,Forms & Illusions pa do Spheres) je fino to neshto mrachno, eterichno(zato i etheral-pop),etc. I shto se lyricsa tiche dosta loshije od FLA-a npr.:sad:Ali recimo artwork Carylann Loeppky,Leebove biwshe zene, je za svaku pohvalu . carylann.com Edited October 19, 2006 by ExhaustedDoll Quote
Gwydion Posted October 19, 2006 Report Posted October 19, 2006 Delerium je najkomercijalniji od Leebovih projekata. Do albuma Spheres joh i okay, ali onda se okrecu "mekshem" zvuku i postaju tzv. etheral-pop-music ; a od Semantic Spacesa totalna komercijalizacija sa uvodjenjem zenskih wokala,etc. U odnosu na ostale Leebowe projekte: FLA, Synaesthesia, Noise Unit,etc. se vidi neverovatna razlika-moze Leeb mnogo bolje od Deleriuma.Kod prvih albuma (od Faces,Forms & Illusions pa do Spheres) je fino to neshto mrachno, eterichno(zato i etheral-pop),etc. I shto se lyricsa tiche dosta loshije od FLA-a npr.:sad:Ali recimo artwork Carylann Loeppky,Leebove biwshe zene, je za svaku pohvalu . carylann.com Svaka cast, sni slovo da se oduzme. Samo nemoj zaboraviti, kad vec govoris o Leebovim angazmanima, da je on do 1986. svirao pod alijasom Wilhelm Schroeder, u Skinny Puppy sto mu karijeru cini jos interesantnijom i respektabilnijom. Quote
Misantrophil Posted October 19, 2006 Report Posted October 19, 2006 Novi album je bas dobar,mnogo mi se svidja Quote
Alice in Acidland Posted October 19, 2006 Report Posted October 19, 2006 (edited) Svaka cast, sni slovo da se oduzme. Samo nemoj zaboraviti, kad vec govoris o Leebovim angazmanima, da je on do 1986. svirao pod alijasom Wilhelm Schroeder, u Skinny Puppy sto mu karijeru cini jos interesantnijom i respektabilnijom. Apsolutno ta chinjenica chini i zanimljivijim i respektabilnijim i Billa i Skinny Puppy! Ali htela sam izbeci da Skinny Puppy nazivam Billovim projektom jer je radio samo na Bites, Remission i singlu Stairs&Flowers ,as you know...shto je mali broj albuma u odnosu na kompletnu diskografiju...mada i jedni od najkvalitetnijih po meni. Edited October 19, 2006 by ExhaustedDoll Quote
heroinchic Posted October 21, 2006 Report Posted October 21, 2006 samo Bites & ReMiSSiOn? Oh, well, neki su SMOtHeRed Hope gledali, a, boRga mi, i slusali, uzivo! Quote
Recommended Posts