azal Posted December 2, 2023 Report Posted December 2, 2023 Ajmo picke. Pogledao sam sta izlazi u decembru, i jedino me Moon Safari novi zanima tako da mogu da zapocnem. Mrzi me da rangiram i to ali sam napravio playlistu pesama sa mojih omiljenih albuma iz ove godine Ako vas mrzi da klikcete: Kostnatění - Úpal Seven Impale - Summit Sulphur Aeon - Seven Crowns and Seven Seals Baroness - Stone Afterbirth - In But Not Of Ok Goodnight - The Fox and the Bird Thantifaxath - Hive Mind Narcosis Altari - Kröflueldar Dødheimsgard - Black Medium Current Enslaved - Heimdal Katatonia - Sky Void of Stars Nothingness - Supraliminal Triumpher - Storming the Walls Nightmarer - Deformity Adrift Sacred Outcry - Towers of Gold The Anchoret - It All Began With Loneliness Sarmat - Determined to Strike Omnerod - The Amnesal Rise Polymoon - Chrysalis Horrendous - Ontological Mysterium Subsignal - A Poetry of Rain The Chronicles of Father Robin - The Songs & Tales of Airoea - Book II Red Cain - Näe'bliss Wytch Hazel - IV: Sacrament Anubis Gate - Interference 3 Quote
Dinarski Ratnik Posted December 2, 2023 Report Posted December 2, 2023 Mene od nadolazećeg samo još Gotsu Totsu Kotsu zanima, i eto Mortal Kombat premda ne očekujem ikakav AOTY od njih. Za mene su Quasarborn i Sacred Outcry nesumnjuvo vrhunac godine, a za listu i rangiranje ću vidit kad dođe Januar. Quote
Talvi Posted December 2, 2023 Report Posted December 2, 2023 album godine mi je Incendiary - Change The Way You Think About Pain dalje, bez nekog redosleda: Final Gasp - Mourning Moon David Eugene Edwards - Hyacinth Hexvessel - Polar Veil Fange - Privation 1476 - In Exile Quasarborn - Novo oružje protiv bola Varathron - The Crimson Temple sam tek juče uzeo da slušam ali mi sigurno ulazi u top Quote
Haos sam ja Posted December 2, 2023 Report Posted December 2, 2023 Meni će bar pola ovih Azalovih da bude na listi ali neki će da budu i na listi razočaranja, a biće i rant protiv Talvijevog prvog mesta i sličnih bendova koji su opet u trendu a ne donose ništa osim mega napucane produkcije. 😛 Quote
kuruz Posted December 3, 2023 Report Posted December 3, 2023 najbolji: Izrod - Sarajevski Odisej Ch'ahom - Knots of Abhorrence Conjureth - The Parasitic Chambers Suhnopfer - Nous sommes d'Hier ostalo: Disguised Malignance - Entering the Gateways Hallucinate - From the Bowels of the Earth Moonreich - Amer Mortual - Evil Incarnation Penny Coffin - Conscripted Morality Teitan - In Oculus Abyss Tenebro - Ultime Grida Dalla Giungla Totenmesse - Fiktionlust Thy Darkened Shade - Liber Lvcifer II: Mahapralaya Quote
Kumodraski Vo Posted December 4, 2023 Report Posted December 4, 2023 Go kurac od godine jos jednom, kvantitet pobedjuje kvalitet po obicaju. Opet sam dosta vise slusao stare stvari i u tome uzivam bez razocaranja koja me uvek docekaju kod novih izdanja.. Od metala sta mi se kao dopalo: Metallica - 72 Seasons (sama cinjenica da mi je ovo kao album godine je pakao) Dying Fetus - Make Them Beg for Death (krsten album ali nista epohalno) Enslaved - Heimdal (isto) Immortal - War Against All (isto, ne znam samo sto je ovo zanemareno meni skroz ok) Nemetal: Paramore - This Is Why (mislio sam da je ovaj bend zajebancija s pickom ali u stvari su skroz korektni) Slowdive - Everything Is Alive (isto nahejtovano na konto toga 'nije dobro ko ono pre' ali skroz korektno) Ima jos dosta stvari koje nisam pustio Swanse npr i gomila blekcine Furia, Urfaust, BAN, itd al se nesto i ne potresam.. Quote
Haos sam ja Posted December 4, 2023 Report Posted December 4, 2023 Koliko šizofren post. Kao go kurac od godine a onda kao najbolji albumi Metallica i predosadni Immortal. Taj Slowdive novi je lep ali singlovi daleko najbolje pesme, ostalo dosta meh. Quote
Kumodraski Vo Posted December 4, 2023 Report Posted December 4, 2023 Pa bas zato sto mi je metalika medju favoritima govori o godini.. Jbg brt ja se ne lozim na one tvoje mlohave progice pa da mi godina bude zabavna.. 2 Quote
Haos sam ja Posted December 4, 2023 Report Posted December 4, 2023 Ma mnogo si opasan. Idi slušaj Metaliku 2023. 1 Quote
Angelystor Posted December 4, 2023 Report Posted December 4, 2023 Mislim da sam ove godine preslušao albuma iz 2023. koliko ceo azalov best of spisak Ajmo mini anketa, koliko puta ste obrnuli u proseku te albume sa listi? Koliko #1 album? Quote
Talvi Posted December 4, 2023 Report Posted December 4, 2023 plus sam lajv klipove na yt izvrteo baš momački isto Quote
Dinarski Ratnik Posted December 4, 2023 Report Posted December 4, 2023 Ne znam, pored svog silnog meloblacka, thrasha i powera iz ove godine izabrat onako užagao, prerazvučen album mi je nezamislivo. 77 minuta najgeneričnijeg heavy-ja iz početka i sredine 80-ih zamislivog, i to uz produkciju neprihvatljivu za underground bendove, a kamoli multimilionerski bend. Za to vrijeme mogu Zaklanu Čeljad preslušat 7 puta zaredom i vrijeme bi mi bilo beskonačno bolje potrošeno. 7 minutes ago, Angelystor said: Ajmo mini anketa, koliko puta ste obrnuli u proseku te albume sa listi? Koliko #1 album? Svaki po 5 puta minimum. 1 Quote
Kumodraski Vo Posted December 4, 2023 Report Posted December 4, 2023 41 minutes ago, Angelystor said: Mislim da sam ove godine preslušao albuma iz 2023. koliko ceo azalov best of spisak Ajmo mini anketa, koliko puta ste obrnuli u proseku te albume sa listi? Koliko #1 album? Meni je to kriterijum, tih 5-6 albuma sam obrnuo par puta, neke sam i aktivno slusao. Bilo je tu dosta nekih koje sam pustio jednom ali be boli k da ih stavljam na listu da bi bila egzoticna.. Nova metalika ima vise rifova nego svi ti kul noviteti na gomili.. 1 Quote
Haos sam ja Posted December 4, 2023 Report Posted December 4, 2023 45 minutes ago, Angelystor said: Mislim da sam ove godine preslušao albuma iz 2023. koliko ceo azalov best of spisak Ajmo mini anketa, koliko puta ste obrnuli u proseku te albume sa listi? Koliko #1 album? Ja svaki novi album koji mi se svidi obrnem bar 5 puta, a i one koji mi se ne svide uglavnom više od jedanput jer neki albumi hvataju na drugu i treću loptu, osim ako mi je nešto baš smeće pa da ne gubim vreme. Kod mene je trend da novitete uglavnom mnogo više slušam u drugoj polovini godine, a stare albume u prvoj. A kad nešto hoću da slušam milion puta onda kupim cd, nije mi bitno da imam kolekcije ili neke mid tier albume samo da bi mi zauzimali mesto na polici. Quote
chess Posted December 4, 2023 Report Posted December 4, 2023 Moja omiljena tema, dodjem da besplatno izvacarim bendove od par ljudi ciji muzicki ukus cenim, koji odrade ceo rudarski posao pronalazenja i preslusavanja Ono sto sam sam skontao a da mi je bilo ok ove godine: Baroness - Stone Paramore - This is Why ( ovo sam najvise slusao, licni album godine ) Hexvessel - Polar Veil Od domacih Quasarborn - Novo oružje protiv bola , sami vrh nema sta 1 Quote
Totamealand Posted December 4, 2023 Report Posted December 4, 2023 Haken, Metallica, Century i Soen. Quote
kuruz Posted December 4, 2023 Report Posted December 4, 2023 Metalika je najdosadniji album u ovom i prošlom veku, potpuno nepodnošljivo za slušanje 1 1 Quote
Havočka Posted December 4, 2023 Report Posted December 4, 2023 Nisam slušala bukvalno nista osim Big Blooda, Mournful Congregation i SWANS Ne znam ni sta je izaslo Nisam znala ni da ima nova metlica Quote
Angelystor Posted December 4, 2023 Report Posted December 4, 2023 3 hours ago, Talvi said: plus sam lajv klipove na yt izvrteo baš momački isto Ahah, pošteno, svaka čast. Mislim da ovoliko skroblova jedne pesme nisam imao još od I-ove "Storm I Ride" 2 hours ago, Haos sam ja said: Ja svaki novi album koji mi se svidi obrnem bar 5 puta, a i one koji mi se ne svide uglavnom više od jedanput jer neki albumi hvataju na drugu i treću loptu, osim ako mi je nešto baš smeće pa da ne gubim vreme. Kod mene je trend da novitete uglavnom mnogo više slušam u drugoj polovini godine, a stare albume u prvoj. A kad nešto hoću da slušam milion puta onda kupim cd, nije mi bitno da imam kolekcije ili neke mid tier albume samo da bi mi zauzimali mesto na polici. I meni je tako neki prag, ako mi se svidi i ostao u listi, verovatno ću ga (bar) 5x pustiti. Samo me intrigira uvek kad vidim ovde liste sa po 20-30+ albuma koliko je toga stvarno dobro, a koliko samo eto prihvatljivo na par slušanja. Ali eto novi Primordial sam pustio 6-7 puta, a ne bih ga stavio u best of listu. Plus što meni uvek fali distanca vremena. Sad da sastavljam listu naj albuma za 2022. mislim da bi se pola razlikovalo od onoga što sam pre godinu dana stavljao na temu za 2022. Quote
Haos sam ja Posted December 4, 2023 Report Posted December 4, 2023 Jebemliga, ja poslušam sigurno 100+ novih albuma svake godine. Kad se osvrnem na svoje liste od prethodnih godina, izmenio bih po nešto svakako + ubacio nešto što do tad nisam čuo, ali nekih top 10-15 godine su mi uvek albumi koji mi se baš baš sviđaju i koji su mi stvarno top, možda bih samo ponekad izmenio raspored među njima. Quote
HUMAN Posted December 4, 2023 Report Posted December 4, 2023 Pomislio sam da sam ušao na temu najdosadniji albumi 2023.. Metallica ja mislim da nisam izdržao ceo album do kraja.. I šta žurite sa ovim, nisu sutra izbori 1 1 1 Quote
azal Posted December 4, 2023 Author Report Posted December 4, 2023 (edited) 6 hours ago, Angelystor said: Mislim da sam ove godine preslušao albuma iz 2023. koliko ceo azalov best of spisak Ajmo mini anketa, koliko puta ste obrnuli u proseku te albume sa listi? Koliko #1 album? ja turim sve sto mi se solidno dopadne na jednu plejlistu koju pustam na shufflu ili nesto selektivno sa nje relativno cesto, kad ne slusam diskove, nema nista novo interesantno, ili ne znam sta bih slusao. cesto se vratim toj plejlisti, tako da sam sve sto sam stavio poprilicno dosta puta preslusao. radim od kuce i muzika ide maltene konstatno, dok radim i dok ne radim. plus slusam muziku i u prevozu i kad pesacim, tako da stvarno skoro stalno slusam nesto 😄 imam Tidal, koji ne izbacuje nikakvu statistiku, jbg. staying power je realno najveci problem. evo sad ako pogledam sta sam stavio u 2022 -------------- albumi koji su mi se bas svideli: Altars - Ascetic Reflection Ashenspire - Hostile Architecture Doldrum - The Knocking, Or the Story of the Sound That Preceded Their Disappearance Satan - Earth Infernal Wilderun - Epigone Moon Tooth - Phototroph Phantom Spell - Immortal's Requiem Haunter - Discarnate Ails Blut Aus Nord - Disharmonium - Undreamable Abysses Disillusion - Ayam Doomocracy - Unorthodox Spell - Tragic Magic Greg Puciato - Mirrorcell Miscreance - Convergence Faceless Burial - At the Foothills of Deliration Hammers of Misfortune - Overtaker Daeva - Through Sheer Will and Black Magic albumi koji su mi se solidno svideli: Elder - Innate Passage Heavy Meta - Mana Regmata Messa - Close Tulip - Derangement, Exquisite Tenderness Hath - All That Was Promised Wormrot - Hiss Wake - Thought Form Descent Pyrithe - Monuments to Impermanence Cave In - Heavy Pendulum Venus - Project Lambda Judicator - The Majesty of Decay Floating - The Waves Have Teeth Destrage - SO MUCH. too much. Sahg - Born Demon Sonja - Loud Arriver Riot City - Electric Elite Sumerlands - Dreamkiller ----------------- 11 od ovih sam kupio, 15 verovatno nisam nijednom pustio u 2023 st ne znaci da nisu dobri album, nego jbg, mora biti bas dobar da bi se vracao albumu, jer previse albuma postoji na svetu, novih i starih 😄 Edited December 4, 2023 by azal Quote
Angelystor Posted December 4, 2023 Report Posted December 4, 2023 2 hours ago, azal said: cesto se vratim toj plejlisti, tako da sam sve sto sam stavio poprilicno dosta puta preslusao. radim od kuce i muzika ide maltene konstatno, dok radim i dok ne radim. plus slusam muziku i u prevozu i kad pesacim, tako da stvarno skoro stalno slusam nesto 😄 Ovo važi i kod mene, jedino što mi je odnos novi tekući albumi prema "novi" bendovi/albumi (za mene) generalno godinama prešao na ovu desnu stranu. Sad vidim doduše da sam ja za 2022. stavio samo top5, i ne bih ništa menjao, ali da ga jebem ako sam Sigh pustio u poslendjih 10ak meseci. Staying power je istina problem, a problem i vreme da se dozvoli da mi "sazre" album u glavi. Ne koristim nikakav streaming npr., trpam mjuzu na SDD, i često albume koji mi se svide ostavim da "vise" na kartici, ali provalim da posle nekog vremena dosta njih kad vidim na fonu nemam želju opet da pustim, pa batalim. Quote
oʞɾoƃ Posted December 4, 2023 Report Posted December 4, 2023 I meni mršava godina u smislu kvantiteta, ako se zapitam čemu bih dao 8+, nema trika da sastavim ni top 5, a kamoli top 10. No, zato su izašla dva monstruozna albuma za sva vremena koja sam obrnuo sigurno po 30-40x svaki: Dødheimsgard - Black Medium Current Da mi je neko rekao da će DHG posle 8 godina pauze i mršavog/veštačkog/usiljenog A Umbra Omega izbaciti ovakvo remek delo, rekao bih mu da je lud. Otišle su sve kočnice, svi pritisci, sva očekivanja i stilska usmerenja, a ostala je samo esencija Vicotnikovog genijalnog, psihotičnog, sentimentalnog uma. Ako postoji muzika koja zvučno predstavlja arhetip crnog sunca, to je onda ovaj album. Jedina zamisliva zamerka je da je ovo možda trebalo izbaciti pod Vicotnikovim imenom umesto kao DHG album, jer zaista zvučno i stilski nema mnogo dodira sa prethodnom diskografijom, a i više je solo projekat nego ikad. No, album kao album nema loše sekunde. Ruïm - Black Royal Spiritism Ne znam šta je Blasphemeru tačno donelo preseljenje u Portugal, ali žao mi je što to nije uradio pre 15 godina, jer je ovaj album iskristalisana esencija zvuka koji gradi celu karijeru. Svi najbolji elementi sa Wolf's Lair Abyss, Chimera i Ordo ad Chao sažeti - ne, sublimirani - u album koji je istovremeno pitak i surov, aristokratski i močvaran, uz trademark disonantni zvuk koji već 20 godina mnogi pokušavaju, a niko suštinski ne uspeva da skine. Izdanje toliko puno sebe da se autor čak usudio i da nazove pesmu "Večna disonanca", a i da obradi samog sebe kroz "Fall of Seraphs". Arogantnost koja je u ovom slučaju potpuno opravdana. Razočaranje godine svakako novi Misthyrming, ne zato što je album toliko loš (ima ponešto da se probere), već zato što su se i zvučno i stilski jezivo uprosečili u odnosu na gotovo savršenog prethodnika; o katastrofalnim imenima pesama (aliteracija u 2023. godini, zaista?) i tekstovima da ne govorim. Quote
kuruz Posted December 4, 2023 Report Posted December 4, 2023 Misthyrming izašao prošle godine ja svake godine početkom januara u foobaru napravim liste poput "metal 2023", "domaća i nemetal 2023" i "trance 2023", pa tu idu noviteti stižem da slušam sve dosta puta, tako mi se i izdvoje moji skriveni favoriti Quote
Recommended Posts