Jump to content

2024.10.15. *SKCNS Fabrika, Novi Sad* Soen, Oddland, Trope

Recommended Posts

Jeste bila jaka neverica sinoć, kakav prostor i sve usput. Kao da smo bili na koncertu negde u zapadnoj Evropi ili Skandinaviji, konačno koncertna dvorana koja ispunjava sve kriterijume, velika, široka bina, prostor za možda 500-700, možda i do hiljadu ljudi, zvuk odličan, wc-i čisti, prostrani i veliki, ventilacija šljaka kako treba, šank šljaka kako treba, prostor za merch veliki i prostran, a i lep je ovaj deo NS oko tehničkog kampusa. 10/10

Na prvu predgrupu nismo stigli jer pivo, Oddland možda na 2, 3 pesme, neka totalno dosadna moderna muzika bez ikakvog karaktera. 

Što se tiče Soen, zvučali su sve pod konac i mega profesionalno ali muzika im je malo jača od kisele vode. Isforsiraše ova poslednja 2 albuma koja su meni skroz bezveze, ima tu po neki catchy refren i lep groovie rif ali sve pesme su na istu foru i meni je to dosadno, a hitovi nisu baš da padneš u nesvest. Nisu svirali ništa sa albuma Lykaia koji je meni omiljeni i na kome su našli svoj zvuk a još uvek bili svirački interesantni. Sada zvuče, što bi neki ortak rekao, kao metalizirani Vlado Georgiev ili kao neki moderni Scorpionsi, baš previše onih nekih tugaljivih baladica koje nisu lepo raspoređene kroz setlistu. Ipak, verovatno sam u manjini sa tim mišljenjem jer je publika baš lepo ispratila bend, ja ne mogu da procenim broj, možda do 500 ljudi od kojih je dosta bilo onih koji znaju većinu tekstova. Meni opet deluje kao da Martin Lopez svira sa bukagijama i da nije ni na 50% iskorišćenosti al eto služi pesmama. Ćelavi Gojko jest šmeker, nema šta.

Sve u svemu, ugođaj 10/10 ali sam koncert po meni ne može jače od 7/10. Nadam se da je organizator fino zaradio i da ćemo gledati još dosta toga u ovom prostoru jer je stvarno milina.

• Like 1

1 hour ago, Haos sam ja said:

kao metalizirani Vlado Georgiev ili kao neki moderni Scorpionsi

Ovo je fenomenalno. :haha:

Super mi je legao koncert sinoć, sviđa mi se što su forsirali poslednja dva albuma pošto ja preferiram ovaj komercijalniji Soen. Neobično je to, doduše, obično progressive metal bendovi budu totalno meh kad malo svedu zvuk i skrešu pesme, ali ovima čini mi se bolje ide ta konciznost, autentičnije mi je od prvobitnog Tool/Opeth worshipa. Deceiver i Memorial highlightovi. :rockdevil:

I potpisujem sve što je rečeno apropo prostora. 

Jesu se malo zaređale sporije pesme neposredno pred bis, možda su mogle da se bolje izmešaju sa ostalima, ali no big deal. A i Lopez je čovek zaslužio da se malo opusti i da gruva, dovoljno je on rešetao Deliverance, April ethereal i tako to. :da: