Jump to content

Recommended Posts

Posted

"Zauvijek tvoj"- ta mi je omiljena. Samo ne znam zashto se hvale da su opstali na sceni 30 godina, kad je skoro cela postava promenjena, ostalo je samo ime. A i pesme im uopshte nisu toliko zestoke da bi onoliko mlatili glavama dok sviraju i da bi se ponashali na sceni kao neki death metalci...

Posted

А зашто се не би хвалили? За разлику од многих, они су и у најгоре време издавали албуме, нису правили претерано велике паузе. То је за свако поштовање.

Posted (edited)

Hm, koji oni? Oni shto su hiljadu puta promenili postavu i josh vishe puta pevacha? Ja samo kazem da to nije onaj isti bend koji je bio osamdesetih (shto se chlanova "posade" tiche), a hvale se svojim postojanjem k'o da su Yu grupa. Da su sve ove godine izdrzali u jednoj postavi pa i da razumem to, a ovako... no no... Volim da ih chujem, ali, ruku na srce, previshe se uzdizu u nebesa...

Edited by LazaGNR
http://www.yumetal.net/forum/index.php?showtopic=32159
  • 3 weeks later...
Posted

Uz duzno postovanje YU grupi i slicnim bendovima, Divlje jagode su barem uspele da na svakom albumu donekle menjaju fazon , i uvek zvuce zanimljivo - a pitanje je da li bi, da nisu menjali postavu, izbegli zamku jednolicnosti u koju je upao skoro svaki domaci bend sa tolikim stazom....

A da se ne lazemo, mozak benda je bio i ostao Zele, a na svu srecu uvek je znao da odabere muzicare koji ce njegove ideje izneti na pravi nacin, pa im te ceste promene postave nisu minus.. :meshuggah:

Posted

Pa Yu grupi se zato i moze skinuti kapa- shto su se odrzali. Kad ih chujesh znash- to su oni. Za Divlje Jagode to ne mogu da kazem. Pesme im nisu loshe, ali im ne idu uz stil oblachenja i scenski nastup + i dalje stojim iza toga da grupa koja je promenila celu postavu nikako ne moze da se pohvali time da traje 30 godina.

• 2 weeks later...
Posted
A da se ne lazemo, mozak benda je bio i ostao Zele, a na svu srecu uvek je znao da odabere muzicare koji ce njegove ideje izneti na pravi nacin, pa im te ceste promene postave nisu minus.. :meshuggah:

To je sve tačno , što "kažeš" , ali ipak su mi najdraži bili dok je Alen Islamović pjevao u njima . Mada su i ona dva prva albuma antologijska ! :rockdevil:

Posted

Meni je "Sto vijekova" najjaci album...i "Konji".Ali, slazem se da su sa Alenom bili najbolji.Jedino bi im zamerila neretko glupe & detinjaste tekstove iz tog perioda... :mhihi:

Posted
Istina...Ali imali su dobar instrumental...

Upravo to je ucinilo da se tekstovi mogu zanemariti. Najbolji EX-YU heavy, usudicu se da kazem i prvi tog tipa (koji je napravio toliki proboj).:rockdevil:

Posted

Uff, ne slazem se masom komentara.

Sto se tice tekstova - ja ne mislim da su imali lose tekstove tj. ne mislim ni da su bendovi iz USA ili UK u to doba sa slicnim stilom muzike imali nesto pametnije tekstove. To je muzika u kojoj su tekstovi rijetko na prvom mjestu.

Whitesnale_Zr - pa jeei li tu slusao Konje i Magic Love, odlicna oba. Ja bih prije rekao da su poslije Magic Love krenuli nizbrdo .

F4R15 - mozda si donekle u pravu ali to je vise zato sto Alen nije bas nesto omiljen tj. Jagode su se, posebno sa Alenom, izdizale iznad nekog lokalnog pristupa muzici koji je u BiH uvijek bio popularan (npr. Zabranjeno Pusenje). Tu mislim na kompletnu muzicku publiku dok vecina publike koja slusa iskljucivo hard rock i metal vise vole period sa Alenom (kao i sa Tifom i Zakom).

Posted

Rox

Naravno da sam slusao,nisam rekao da su im textovi iz tog vremena u globalu losi,nego sam se samo nadovezao na konstataciju Crne Dame...Imaju par glupih textova(kao i svi bendovi),ali svejedno ni jedan metal bend ne moze da im primirisi sa ovoh prostora ni onda,a ni sada...

Posted

Је ли неко слушао 'Кап по кап' у Тифиној изведби? У његовој верзији се зове 'Кише јесење', али она лид хармоника... као Нервозни поштар у најбољим данима.

Posted
Је ли неко слушао 'Кап по кап' у Тифиној изведби? У његовој верзији се зове 'Кише јесење', али она лид хармоника... као Нервозни поштар у најбољим данима.

"Дуге кише јесење"