angels deserve to die Posted December 15, 2008 Report Posted December 15, 2008 "Zauvijek tvoj"- ta mi je omiljena. Samo ne znam zashto se hvale da su opstali na sceni 30 godina, kad je skoro cela postava promenjena, ostalo je samo ime. A i pesme im uopshte nisu toliko zestoke da bi onoliko mlatili glavama dok sviraju i da bi se ponashali na sceni kao neki death metalci... Quote
RNA Posted December 15, 2008 Report Posted December 15, 2008 А зашто се не би хвалили? За разлику од многих, они су и у најгоре време издавали албуме, нису правили претерано велике паузе. То је за свако поштовање. Quote
angels deserve to die Posted December 15, 2008 Report Posted December 15, 2008 (edited) Hm, koji oni? Oni shto su hiljadu puta promenili postavu i josh vishe puta pevacha? Ja samo kazem da to nije onaj isti bend koji je bio osamdesetih (shto se chlanova "posade" tiche), a hvale se svojim postojanjem k'o da su Yu grupa. Da su sve ove godine izdrzali u jednoj postavi pa i da razumem to, a ovako... no no... Volim da ih chujem, ali, ruku na srce, previshe se uzdizu u nebesa... Edited December 16, 2008 by LazaGNR http://www.yumetal.net/forum/index.php?showtopic=32159 Quote
Crna_Dama Posted December 31, 2008 Report Posted December 31, 2008 Uz duzno postovanje YU grupi i slicnim bendovima, Divlje jagode su barem uspele da na svakom albumu donekle menjaju fazon , i uvek zvuce zanimljivo - a pitanje je da li bi, da nisu menjali postavu, izbegli zamku jednolicnosti u koju je upao skoro svaki domaci bend sa tolikim stazom.... A da se ne lazemo, mozak benda je bio i ostao Zele, a na svu srecu uvek je znao da odabere muzicare koji ce njegove ideje izneti na pravi nacin, pa im te ceste promene postave nisu minus.. Quote
Divlji Tigar Posted January 2, 2009 Report Posted January 2, 2009 (edited) http://www.youtube.com/watch?v=YFqjVHnIKt8 "Metalni Radnici" Uživo Kovačica 31.12.2008 Peva Čeha Edited January 2, 2009 by Divlji Tigar Quote
angels deserve to die Posted January 2, 2009 Report Posted January 2, 2009 Pa Yu grupi se zato i moze skinuti kapa- shto su se odrzali. Kad ih chujesh znash- to su oni. Za Divlje Jagode to ne mogu da kazem. Pesme im nisu loshe, ali im ne idu uz stil oblachenja i scenski nastup + i dalje stojim iza toga da grupa koja je promenila celu postavu nikako ne moze da se pohvali time da traje 30 godina. Quote
Sreta Posted January 2, 2009 Report Posted January 2, 2009 http://www.youtube.com/watch?v=YFqjVHnIKt8 "Metalni Radnici" Uživo Kovačica 31.12.2008 Peva Čeha Zanimljivo je ovo videti u svakom slucaju. Odakle ti snimak? Quote
Divlji Tigar Posted January 3, 2009 Report Posted January 3, 2009 Neki lik je okačio klip na youtube. Quote
Mr. Lordi Posted January 17, 2009 Report Posted January 17, 2009 A da se ne lazemo, mozak benda je bio i ostao Zele, a na svu srecu uvek je znao da odabere muzicare koji ce njegove ideje izneti na pravi nacin, pa im te ceste promene postave nisu minus.. To je sve tačno , što "kažeš" , ali ipak su mi najdraži bili dok je Alen Islamović pjevao u njima . Mada su i ona dva prva albuma antologijska ! Quote
Mathenigma Posted January 17, 2009 Report Posted January 17, 2009 ovaj bend je trebao daaavno da prestane da radi... Quote
Whitesnake_Zr Posted January 18, 2009 Report Posted January 18, 2009 Najjaci su bili sa Alenom i to je to... Quote
Crna_Dama Posted January 23, 2009 Report Posted January 23, 2009 Meni je "Sto vijekova" najjaci album...i "Konji".Ali, slazem se da su sa Alenom bili najbolji.Jedino bi im zamerila neretko glupe & detinjaste tekstove iz tog perioda... Quote
Whitesnake_Zr Posted January 24, 2009 Report Posted January 24, 2009 (edited) Istina...Ali imali su dobar instrumental...Ma,sve u svemu,tada su bili nabolji heavy metal bend Ex Yu.... Edited January 24, 2009 by Whitesnake_Zr Quote
Crna_Dama Posted January 24, 2009 Report Posted January 24, 2009 Istina...Ali imali su dobar instrumental... Upravo to je ucinilo da se tekstovi mogu zanemariti. Najbolji EX-YU heavy, usudicu se da kazem i prvi tog tipa (koji je napravio toliki proboj). Quote
Whitesnake_Zr Posted January 25, 2009 Report Posted January 25, 2009 Da...Posle Alena su nekako propali nacistio...Moje licno misljenje... Quote
F4R15 Posted January 25, 2009 Report Posted January 25, 2009 Sa Tonijem su zakon..bar se u Bosni vise stuje to doba Jagoda... Quote
Rox Posted January 26, 2009 Report Posted January 26, 2009 Uff, ne slazem se masom komentara. Sto se tice tekstova - ja ne mislim da su imali lose tekstove tj. ne mislim ni da su bendovi iz USA ili UK u to doba sa slicnim stilom muzike imali nesto pametnije tekstove. To je muzika u kojoj su tekstovi rijetko na prvom mjestu. Whitesnale_Zr - pa jeei li tu slusao Konje i Magic Love, odlicna oba. Ja bih prije rekao da su poslije Magic Love krenuli nizbrdo . F4R15 - mozda si donekle u pravu ali to je vise zato sto Alen nije bas nesto omiljen tj. Jagode su se, posebno sa Alenom, izdizale iznad nekog lokalnog pristupa muzici koji je u BiH uvijek bio popularan (npr. Zabranjeno Pusenje). Tu mislim na kompletnu muzicku publiku dok vecina publike koja slusa iskljucivo hard rock i metal vise vole period sa Alenom (kao i sa Tifom i Zakom). Quote
Whitesnake_Zr Posted January 26, 2009 Report Posted January 26, 2009 Rox Naravno da sam slusao,nisam rekao da su im textovi iz tog vremena u globalu losi,nego sam se samo nadovezao na konstataciju Crne Dame...Imaju par glupih textova(kao i svi bendovi),ali svejedno ni jedan metal bend ne moze da im primirisi sa ovoh prostora ni onda,a ni sada... Quote
RNA Posted January 27, 2009 Report Posted January 27, 2009 Је ли неко слушао 'Кап по кап' у Тифиној изведби? У његовој верзији се зове 'Кише јесење', али она лид хармоника... као Нервозни поштар у најбољим данима. Quote
Crna_Dama Posted January 27, 2009 Report Posted January 27, 2009 Imam tu verziju, ne secam se tacno sa kog je albuma, ali znam da je snimljena sigurno 5-6 godina pre ove od "Divljih jagoda". Quote
Nerevar Posted January 28, 2009 Report Posted January 28, 2009 Је ли неко слушао 'Кап по кап' у Тифиној изведби? У његовој верзији се зове 'Кише јесење', али она лид хармоника... као Нервозни поштар у најбољим данима. "Дуге кише јесење" Quote
Bata Trokrilni Posted January 28, 2009 Report Posted January 28, 2009 Ta pesma valjda nije ni na jednom albumu. Ja sam ranije mislio da je sa albuma Konji, pošto je Tifa na njemu pevao. Quote
Divlji Tigar Posted January 28, 2009 Report Posted January 28, 2009 Pesma se nalazi na albumu "Dani bez tebe" iz 1995. godine. Tifin solo album. Quote
Rashke Posted January 31, 2009 Report Posted January 31, 2009 Prije su oni imali i heavy zvuka,ali su postali komercijala. Quote
Recommended Posts