Мајор Гашпар Posted September 9, 2017 Report Posted September 9, 2017 (edited) Више вреди "Бабо, бабо, мојне, бабо" рефрен од Елвиса него све од Јагода. Edited September 9, 2017 by Мајор Гашпар 2 1 Quote
Descender Posted September 9, 2017 Report Posted September 9, 2017 Zašto se Divlje jagode i Vatreni poljubac ne bi mogli smatrati rokenrolom? Jbg, zato što za mene nije rokenrol sve što ima gitaru, bas i bubanj i ima dugu kosu. Šta je sa Pušenjem, Pušenje je u svojoj prvoj, sarajevskoj fazi vrlo ozbiljan i relevantan bend. grada koji je prije rata imao jedva pola miliona ljudi Zagreb je bio samo nešto veći, a npr. Rijeka, Ljubljana ili Novi Sad bar dva puta manji. E sad što je Sarajevo uvijek bilo najcrnja mahala sa oboda turskog carstva koja vječno sve vrijedno satire u korijenu i poravnava, to je drugo pitanje. Kao takvo, moglo je da posluži kao plodno tle za razvoj kvalitetnih pojedinaca, koji bi ga vrlo brzo prerastali i bili ostavljeni pred izborom da ostanu lokalna gradska luda / "legenda" ili da ga napuste. O ostalim bosanskim gradovima i nekim njihovim kulturnim i muzičkim scenama i doprinosima je tek sprdnja i pričati. To je sve na nivou ektremno rijetkog incidenta. 1 Quote
Dekapitator_Prisoner Posted September 9, 2017 Report Posted September 9, 2017 A sta to fali Jagodama i Poljpucu da bi bili rokenrol ? Quote
vudun Posted September 9, 2017 Report Posted September 9, 2017 неки тврде да им фале добри исак и оливер из канџе за микрофонијом, да би били рокенрол. 2 Quote
desperado Posted September 9, 2017 Report Posted September 9, 2017 (edited) Najbolji r'n'r bend Izbosne su Torpeda ... i jedini r'n'r bend Izbosne. SCH i Blue Noise ne racunam u r'n'r. https://www.youtube.com/watch?v=ENOTSgS36bM Edited September 9, 2017 by desperado Quote
Descender Posted September 9, 2017 Report Posted September 9, 2017 A sta to fali Jagodama i Poljpucu da bi bili rokenrol ? Mozak. 2 2 Quote
Descender Posted September 9, 2017 Report Posted September 9, 2017 неки тврде да им фале добри исак Jašta! Quote
vudun Posted September 9, 2017 Report Posted September 9, 2017 ми плешемо ла ла лала цијееели дан и ноћ! Quote
Demon Seed Posted September 9, 2017 Report Posted September 9, 2017 (edited) Cekaj sad cu da doprinesem jednim zidicem teksta Базично, хеви метал и хард рок углавном нису нека претјерано интелектуална и озбиљна музика, па се не требају тако ни схватати, јер, у основи рокенрола стоји чињеница да је то метафора за секс. Тако да ове варијанте "луткице и ципелице" су заправо суптилни савјети како јебати не-тако-паметне млађе жене... чему компликовати? Код Јагода је проблем што је Зеле композитор али не и текстописац, а кад нема текстописца у бенду, онда је сва прича суштински празна што је у озбиљној колизији са духом рокенрола: имати шта рећи. Ova dva pasusa su po meni rezime komplet svega o čemu pričate. To što su u blagoj kontradikciji jedan sa drugim, a još i izrečeni od strane istoga člana, samo dodaje na šarenolikosti karaktera fenomena Razmišljao sam da krenem da razglabam detaljnije o suštinskim tačkama (ili jednom rečju poentama(?) ) ali me ipak mrzi Edited September 9, 2017 by Demon Seed Quote
Demon Seed Posted September 9, 2017 Report Posted September 9, 2017 Hajde ipak da dodam samo jedino što u rezimeu fali - nije samo imati šta, nego je čak i bitnije kako ga reći. Svakakvo smeće može da prođe ako je odgovarajući pristup, a sa suprotne strane, ni najveća istina i kvalitet se neće primiti ako nije servirana na način koji prolazi kod ciljne grupe. Ono što je zanimljivo je što se to ne odnosi samo na tekst, verbalno obraćanje publici, imidž, stajling, govor tela, već i na muziku, jedan isti rif mož upakuješ na više načina od kojih su neki ukusniji od drugih. Zabolje me glava od daljih varijacija i nijansi @_@ Quote
Dekapitator_Prisoner Posted September 9, 2017 Report Posted September 9, 2017 Znaci problem je sto je bend prost i jednostavan i sto su tekstovi smesni ? Quote
Demon Seed Posted September 9, 2017 Report Posted September 9, 2017 @Vlaja: viš da ne spaja gratis zicer za Sretu Znaci problem je sto je bend prost i jednostavan i sto su tekstovi smesni ? Koga to pitaš? Za koji bend? Ja ne mislim da prosto, jednostavno i smešno potire mogućnost da nešto bude rock'n'roll, valjda se to i razume samo po sebi iz citiranih Vlajinih delova. Kvalitet je drugo pitanje, i tu onda odemo u tri lepe materine kad počnu subjektivno i objektivno da se množe @_@ Divlje Jagode po meni nit imaju šta zanimljivo u muzici, nit u tekstu, prazno potpuno... 1 Quote
Dekapitator_Prisoner Posted September 9, 2017 Report Posted September 9, 2017 Tekstovi jesu sranjkasti, ali da je to toliko sranje, ne bi trajalo sve ove godine. Quote
Demon Seed Posted September 9, 2017 Report Posted September 9, 2017 Hteo bi reći da ne postoji sranje koje traje godinama? Quote
Dekapitator_Prisoner Posted September 9, 2017 Report Posted September 9, 2017 Mozes da lazes ljude 5 godina. Mozes da ih lazes 10 godina, eventualno 15-20. Vec preko toga ne mozes. Quote
Demon Seed Posted September 9, 2017 Report Posted September 9, 2017 Ni to nije tačno, nažalost 2 Quote
Dekapitator_Prisoner Posted September 9, 2017 Report Posted September 9, 2017 Ono sto je smece ne moze da traje 40 godina. Prosto ne moze. Nema nista u muzici sto je sranje a da traje toliko dugo. 1 Quote
miter Posted September 9, 2017 Report Posted September 9, 2017 Bitno je dali te radi, il' ti se gadi nije loše imati dobar tekst, al' nije sve u tome, kome je do dubinskih tekstova, nek ide u biblioteku i napuši se znanja 1 Quote
Descender Posted September 9, 2017 Report Posted September 9, 2017 (edited) Može, može itekako. Riblja Čorba, Divlje Jagode, Manowar, Plavi Orkestar, Krisiun, Venom, Galija, Era Ojdanić, Šešelj, Vučić, Eva Ras... Svi traju & traju & traju & traju. Edit: @Dekapitator Edited September 9, 2017 by Descender 3 2 Quote
Demon Seed Posted September 9, 2017 Report Posted September 9, 2017 (edited) A šta znači ''traje''? Taj Sead Lipovača je mogao da umre pre 20 godina (nek je živ i zdrav), i onda šta, ti bi imao argument manje da su Jagode dobre? A ovako pošto nastavljaju zadnjih 25 godina karijeru na aparatima, to ukazuje na kvalitet? Nigde veze i logike. Eno karijera Dina Merlina traje 40 godina ili koliko već Eva Ras Odličan xD Bitno je dali te radi, il' ti se gadi nije loše imati dobar tekst, al' nije sve u tome, kome je do dubinskih tekstova, nek ide u biblioteku i napuši se znanja I jedno i drugo su sastavni i bitni elementi, ja sam uvek više voleo muziku nego tekst, ali gde me ubode i jedno i drugo, pa to su mađije Edited September 9, 2017 by Demon Seed Quote
vudun Posted September 9, 2017 Report Posted September 9, 2017 Može, može itekako. Riblja Čorba, Divlje Jagode, Manowar, Plavi Orkestar, Krisiun, Venom, Galija, Era Ojdanić, Šešelj, Vučić, Eva Ras... Svi traju & traju & traju & traju. Quote
Demon Seed Posted September 9, 2017 Report Posted September 9, 2017 Kad uđe subjektivnos' u jednačinu, onda postaje zajebano. Možda bolje da pričamo o življenju na staroj slavi nego o smrđenju svih 40-50 godina Quote
vudun Posted September 9, 2017 Report Posted September 9, 2017 што јес јес, ови прекрижени живе на стару славу. ал да се трпају у исти кош с војводу од фекетића и еву рас, то неће да може. Quote
Grobodan Posted September 9, 2017 Report Posted September 9, 2017 Manowar i Venom>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>svo vase postojanje na gomili 3 3 Quote
vudun Posted September 9, 2017 Report Posted September 9, 2017 мановар је зао, мановар је велик. од сабајле ждеремо муње, кењамо челик. Quote
Recommended Posts